Paris Alışveriş Rehberi

Paris, muhteşem gezilecek yerlerinin yanı sıra ziyaretçiler için muhteşem bir alışveriş noktası olması nedeniyle de büyük ilgi gören bir metropol. 

Paris’e geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği konusunda merak ettiklerinize Paris gezilecek yerler yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz. 

Paris’e geldiğinizde sizi sınırsız bir alışveriş dünyası bekliyor. Ancak Paris’te diğer pek şehirdeki AVM kültürünün aksine sizi çok daha özel mağazalar, birbirinden şık hediye dükkanları, cafeler ve butik dükkanlar bekliyor. Bu da bu şehirdeki alışveriş çok daha özel kılıyor.

Paris Alışveriş Rehberi

Paris’ten Ne Alınır?

Paris deyince akla elbette ilk önce parfüm geliyor. Şehirde her adım başı karşılaşabileceğiniz parfüm mağazalarından en beğendiğiniz kokuyu alıp dünyaya daha güzel kokma şansına sahip olabilirsiniz. Bunun dışında gurme arkadaşlarınız için macaron, dış görünüşüne önem veren sevdikleriniz için şal ve şapkalar, özel yapılmış portreler, kokulu mumlar ve daha birçok şey alabilirsiniz. Bu arada Paris’ten alınabilecek en güzel hediyeler arasında ise Eyfel Kulesi temalı hediyeliklerin olduğunu da belirtelim.

Paris’in En İyi Alışveriş Noktaları

Paris’te alışveriş yapabileceğiniz pek çok alternatif bölge, AVM’ler ve bit pazarları bulunuyor. Buralardan aradığınız her türlü eşyayı bulmanız mümkün olabiliyor.

1. Le Marais

Le Marais

Konsept ve tasarım mağazaların hayli fazla olduğu Le Marais kendisine özel bir şeyler almak isteyenler için ilk gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

2. Aziz Martin Kanalı ve 10. Bölge Civarı

Aziz Martin Kanalı

Özellikle butik dükkanların içinde kendini daha iyi ve huzurlu hissedenlerin ziyaret etmesi gereken yerlerden biri Aziz Martin Kanalı ve 10. Bölge civarı. Burada bulunan dükkanlardan hediye mumlar ve daha birçok çeşitli hediyelikler alabilir, keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

3. Louvre ve Les Halles

Louvre

Biraz daha otantik ve sanat ruhlu bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler Louvre ve Les Halles bölgelerini ziyaret edebilir. Pek çok antikacı ve galeride çok özel şeyler bulabileceğiniz Les Halles ve Louvre bölgeleri Paris alışveriş rehberi içinde mutlaka uğramanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden.

4. St-Germein Des Pres

St-Germein Des Pres

St-Germen Des Pres de şehrin önemli alışveriş noktalarından biri olan ziyaretçilerine çok özel bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.

5. Alışveriş Merkezleri

Paris alışveriş merkezi anlamında Dünya’nın diğer önemli şehirlerine göre biraz arka planda kalıyor. Ancak şehirde bulunan bazıları asırlık geçmişe sahip olan alışveriş merkezi Parislilerin her türlü ihtiyacına karşılık verebilecek türde. Şehirdeki önemli alışveriş merkezlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Galeries La Fayette
  • Au Printemps
  • Le Bon Marche
  • FNAC
  • Bazar de l’Hotel de Ville
  • Bazar Ethic

6. Paris’in Pazarları

Eğer ucuz bir alışveriş tecrübesi yaşamak isterseniz size Paris’in pazarlarını tavsiye edebiliriz. Giyimden antikaya, gıdadan ikinci ele kadar her şeyi bulabileceğiniz bu pazarlarda alışveriş yaparken şehre has çok özel eşyalara da denk gelmeniz mümkün.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin