Pakistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 15 Süper Lezzet

Güney Asya’nın en zengin mutfaklarından biri de Pakistan mutfağı..

Pakistan’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda ülkede mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Komşusu Hindistan ile yemek kültürleri oldukça benzeyen ülkede; bol çeşitli, bol baharatlı ve ağır soslardan oluşan pek çok yemeğin tadına bakabilirsiniz.

#1 Pakistan’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Balti

Balti

Bir et yemeğiyle daha karşınızdayız. Balti; tavuk eti, ince kıyılmış soğan, sarımsak,, haşhaş, kak tarçını ve garam masala kullanılarak yapılan harika bir yemek. Tadına doyum olmayan bu lezzeti, bir kez deneyenler müdavimi oluyor. Mutlaka deneyin!

2- Garam Masala

Güney Asya ile özdeşleşmiş bir baharat denince akla elbette ki Garam Masala gelir. Kelime anlamı ‘’sıcak karışım’’ olan Garam Masala, çok kullanılan bir baharat karışımı. Pakistan’da hemen her yemeğin içerisinde mutlaka konulan bu baharatın içerisinde genellikle kimyon, kişniş, tane karabiber, kakule, karanfil ve tarçın yer alıyor.

3- Curry

Curry

Lezzet mi lezzetli Curry, Pakistan’ın en özel yemeklerinden biri. Halkın ve bölgeye gelen turistlerin çok sevdiği bu yemeği tatmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Sebze ve et çeşitleri kullanılarak yapılan yemeğin Türkçe’de ‘’köri’’ anlamına geliyor.

4- Biryan

Biryan

Biryani, ülkede en sık yapılan yöresel yemeklerden biri. Tavuk etini yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra içine pirinç ve safran eklenerek pişirilmeye devam edilen yemeğin en önemli özelliği bol soğan kullanılması.

Sultanlara layık yemek Biryani’yi, ülkenin hemen her restoranında deneyimleyebilirsiniz.

5- Raita

Raita

Yoğurt ülkemizde olduğu gibi Pakistan’da da sıklıkla tüketiliyor ve çok seviliyor. Raita’yı yoğurttan yapılan bir meze olarak özetleyebiliriz. İçerisinde pek çok baharat ve isteğe bağlı ot sebzelerin de katıldığı bu aperatif ülkede denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.

6- Tandoori

Tandoori

Pakistan’da etsiz yemek yok denecek kadar az.. Etin en güzel halini sizlere sunan Tandoori, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri. Muhteşem şekilde pişirilmiş tavuk eti, bol baharat ve özel soslarla birlikte tüketiliyor.

7- Tikka

Tikka

Pakistan usulü tavuk şiş denince akla Tikka geliyor. Tikka’nın müdavimleri ise bir hayli fazla. Muhteşem şiş kebabın tadına Pakistan’daki hemen her restoranda bakabilirsiniz.

8- Dhal

Dhal

Mercimek, kuru fasulye ve nohudun muhteşem uyumu ile akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan Dhal, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Hem midenize hem de gözünüze hitap edecek bu yemek, et sevmeyenler için günün her öğünü tüketebilecek lezzetli bir alternatif…

9- Dukkalı Tavuk Şiş 

Dukka

Derisi alınmış tavuk göğsünün Kişniş çekirdeği, susam tohumu, fındık ve kimyon tohumuna bulanmasıyla hazırlanan Dukkalı Tavuk şiş, Pakistan’ın yöresel lezzetleri arasında gösteriliyor.

10- Kashmiri Pulao

Kashmiri Pulao

Pakistan usulü bu lezzetli pilav ülkede Kashmiri Pulao olarak biliniyor. Kakule, karanfil ve sarımsakla lezzetlendirilen Kashmiri Pulao; badem, kuru üzüm ve antep fıstığı gibi ürünlerle zenginleştiriliyor.

11- Kaşmir Usulü Tavuk

Kaşmir usulü tavuk

Pakistan usulü tavuk da diyebileceğimiz kaşmirli tavuk içerisinde yine alıştığımız Pakistan yemeklerinde olduğu gibi pek çok baharat yer alıyor. Baharat alerjisi olanlar için dikkat edilmesi gereken bir yemek olduğunu belirtelim. Kakule, karanfil, toz tarçın, zencefil, kişniş, zerdeçal ve kırmızı biber gibi zengin aroma katan baharatlar yer alıyor.

12- Chaat Masala

Chaat Masala

Chaat masala ülkenin simgesi haline gelmiş baharatlardan biri. Bizim damak tadımıza biraz farklı gelse de Pakistan halkının yemeklerde kullandığı vazgeçilmez ürünler arasında. Oldukça keskin bir baharat olan Chaat masala, pek çok baharatın birleşiminden oluşmuştur.

13- Şiri Hurma

Hurma

Pakistan’da hurma sıklıkla tüketilen yiyeceklerden bir diğeri… Hemen her restoranda yemek öncesi servis edilebiliyor.

14- Pakistan Usulü Ciğer

Ciger

Ciğer sevenler için Pakistan’da herhangi bir lokantada ciğer siparişi vermenizi tavsiye ederiz. Zaten lezzetli olan ciğer etine bir de Pakistan usulü baharatlar eklendi mi tadından yenmiyor.

15- Kheer

Kheer

Bizdeki sütlaçla oldukça benzeyen kheer tatlısı, Pakistan’da sürekli tüketilen lezzetler arasında. Bizim sütlacımızın kıvamı ile kıyaslayacak olursak daha katı bir kıvama sahip lezzet içerisinde basmati ve yasmin pirinci kullanılıyor. Karanfil ve çubuk tarçınla tam bir lezzet bombası haline gelen kheeri denemenizi tavsiye ederiz.

Pakistan Hakkındaki Diğer Yazılar

Pakistan’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin