Ostrava Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 11 Yer

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü kenti ve başkent Prag’tan sonra en kalabalık şehri olan Ostrava, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor.

Ostrava gezilecek yerler yazımızda, sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken yerleri derledik. Tarihi ve kültürel bakımdan zengin ögelere sahip kentte, gezi noktaları da oldukça fazla.

Ülkenin, Polonya ve Slovakya sınırına yalnızca 12 kilometre mesafede konumlanan şehir, 20. yüzyılda adını ağır sanayi merkezi olarak dünyaya duyurmuş ve o dönemden sonra şehre gelen turist sayısı da giderek artış göstermiştir.

#1 Ostrava Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Divine Saviour Katedrali

divine saviour cathedral

Şehir merkezinde yer alan Divinne Savivour Katedrali, şehrin en büyün dini yapısıdır. Etkileyici mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan katedral, 1889 yılından beri şehir merkezinde en popüler ziyaret noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor.

Kilisenin iç mimarisi ise Gustav Meretta ve Max von Ferstel tarafından özenle tasarlanmış…  Üç nefli Neo- Rönesans bazilikası 1998 yılından sonra bir dizi restore çalışmasından geçerek neo-barok bakış açısıyla yeniden inşa edilmiştir. Şehrin gezi noktalarından biri olan katedrale uğramanızı tavsiye ederiz.

2- Ostrava Hayvanat Bahçesi

Ostrava Hayvanat Bahçesi

Şehrin en eğlenceli gezi noktalarından biri olan Ostrava Hayvanat Bahçesi, 100 hektarlık bir alan üzerine kurulu tamı tamına 350 çeşit hayvan türüne ev sahipliği yapan harika bir bahçe. Hayvanların yer aldığı bölümün yanı sıra botanik bahçeye ve çocuklar içinde oyun alanına sahip hayvanat bahçesi şehrin en keyifli yerlerinden biri.

3- Landek Parkı

Landek Parkı

Maden Müzesi gibi şehrin simgesi haline gelmiş gezi noktalarına ev sahipliği yapan Landek Parkı, toplamda 95 dönüm arazi üzerine kurulmuş, içerisinde pek çok oyun alanı ve spor noktası barındıran önemli bir parktır.

Ostrava halkının sıklıkla ziyaret ettiği parkta yapılan pikniklere ve basket maçlarına özel bir ilgi duyulduğu da gelen bilgiler arasında. Şehre gelen turistlerin dinlenme noktası olarak nitelendirdikleri Landen Parkı’nı, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

4- Ostravice Nehri

ostravice river

Çek Cumhuriyeti’nin Moravian-Silesian Bölgesi’nde yer alan Ostravice Nehri, şehrin en güzel noktalarından biri dersek abartmış olmayız.. Harika fotoğraflar çekilebileceğiniz nehir kenarında, muhteşem manzara eşliğinde piknik yapabilir, keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

5- Bilim ve Teknoloji Müzesi

ostrava science and technological museum

14 bin metrekarelik dev bir alan üzerine kurulu Bilim ve Teknoloji Müzesi, içerisinde daimi ve geçici sergiler olmak üzere pek çok koleksiyona ev sahipliği yapan önemli bir kuruluştur. Yediden yetmişe toplumun tüm kesimini ilgilendiren teknolojik eserlerin sergilendiği müze, şehrin en önemli gezi noktaları arasında ilk sırada yer alıyor.

Ostrava’da mutlaka görmeniz gereken Bilim ve Teknoloji Müzesi, size diğerlerine nazaran çok eğlenceli bir tur avantajı sağlıyor.

6- Minyatür Dünyası

Minyatür Dünyası

Ostrava’nın cazibe merkezlerinden biri olan Minyatür Dünyası, ailelerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri. 1.5 hektarlık alan üzerine kurulu merkez, Eyfel Kulesi, Pisa Kulesi gibi 34 önemli uluslararası anıt modelini görebileceğiniz bir açık hava müzesi.

Şehrin en önemli binalarının da maketlerini görebileceğiniz müzede, dünyanın 7 harikasını tek bir alanda görebilmenin mutluluğunu yaşayacaksınız.

7- Ostrava Modern Sanat Galerisi

modern sanatlar galerisi ostrava

1992 yılında şehir merkezinde kurulan Ostrava Modern Sanat Galerisi, Dürer, Cranach, Aachen ve Hollar gibi eski olduğu kadar da ünlü sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan harika bir sanat evi.

Çek modern sanatının eserlerini de gözlemleyebileceğiniz müze, aynı zamanda ülkenin sanat koleksiyonlarının oluşturulmasında görev alan sayılı kurumdan biridir. Galerinin eserleri kadar mimarisi de dikkat çekmektedir. Çek modern sanatının kurucusu olarak tanınan Jan Kotera’nın öğrencileri tarafından tasarlanan binanın hemen her noktasında estetik bir dokunuş olduğunu fark  etmemek işten değil.

8- Bira Fabrikası

Bira Fabrikası

1842 yılında Ostrava’nın ünlü Pivovarska ulice Caddesi’nde kurulan Bira Fabrikası, eski dönemlerde Alman biralarını üretmek amaçlı kurulmuş daha sonraları ise Çek birası üretimine başlamış, şehrin en eski yapılarından biridir.

İkinci Dünya Savaşı sıralarında ağır darbeler alan fabrikanın, 1960 yılında bir dizi restore çalışmasının ardından yeniden faaliyete geçtiğini de belirtelim. Şehirde turistlerin ilgiyle ziyaret ettiği noktalardan biri olan Bira Fabrikası’nı görmenizi tavsiye ederiz.

9- İtfaiye Müzesi

İtfaiye Müzesi

1905’te kurulduğu bilinen İtfaiye Müzesi, Birinci Dünya Savaşı sıralarında Almanlar tarafından işgal altında kalmış, bu dönemden önce ise itfaiyeciler tarafından faal olarak kullanılan bir merkez görevi görmüştür.

Günümüzde müze olarak hizmet veren binanın içerisinde toplam da 7 ayrı salon yer almakta ve bu salonlar; itfaiye arabaları ve savaş ekipmanları, modellerin resimleri, trafik kazalarının ve savaş yıkımlarının görsel belgeleri, itfaiyecilerin çalışma şekilleri ve iş bölümlerini anlatan filmler ile şekillendirilmiştir.

Bu türde pek çok belgeye ve görsele yer veren müze, şehirde sıklıkla ziyaret edilen gezi noktaları arasında yer alır.

10- Ostrava Müzesi

ostrava museum

1872 yılında öğretmen Karel Jaromir Bukovansky tarafından şehir merkezinde kurulan Ostrava Müzesi, içerisinde bulundurduğu bilim koleksiyonları, tarihi objeler vb. birçok tarihi açıdan merak uyandırıcı eserle şehrin simgesi haline gelmiş yapılardan biridir.

Ostrava’nın köklü tarihini geniş bir yelpazeden sunan fotoğraf arşivi de ülkenin en iyi fotoğraf çalışmalarından biri olarak kabul edilir. Sizlerin de eski paralara, silahlara ve birbirinden etkileyici tablolara ilginiz varsa, müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

11- Michal Madeni

michal mine

Avusturya’nın destekleriyle Endüstri Devrim’i sonrasında açılan Michal Madeni, günümüzde şehrin en önemli gezi noktası olarak gösterilmektedir. 1993 yılında çalışmaları durdurulan maden o tarihten beri müze olarak kullanılmaktadır.

1995 yılında Ulusal Kültür Simgesi olarak kayıtlara geçen müzenin, madenciliğe dair hemen her noktaya değinen sergisi ilgi toplayan hususlardan biri. Madencilerin çalışma alanlarından tutun da giyinme odaları, banyoları ve makine odalarına kadar tüm yaşam alanının orijinal hali korunarak ziyaretçilere sunulması da ayrı bir başarı.

*Çek Cumhuriyeti’nin sevilen kenti Ostrava hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan, sıra seyahat planlarında.. Senin için önceden hazırladığımız Ostrava uçuşlar sayfasından, en ucuz uçak biletini satın alma şansı yakalayabilirsin! Şimdiden iyi yolculuklar..

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin