Fotoğraflarıyla Birlikte Ostende Gezilecek Yerler

Belçika’nın en önemli şehirlerinden biri olan Ostende, aynı zamanda ülkenin İngiltere’ye en yakın bağlantı noktası.. İki ülke arasındaki geçişlerin rahatlıkla yapıldığı liman şehri, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor.

Ostende huzurlu atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir şehir. Kültürel ve tarihi anlamda da pek çok ögeyi içerisinde barındıran kentin, gezi noktaları da göz dolduran güzellikte.. 🙂

Ostende Gezilecek Yerler yazımızda da sizler için şehrin popüler gezi rotalarını derledik. Birlikte inceleyelim;

James Ensor House

James Ensor House

James Ensor House, pek çok sanatsal korku verici tablo ve ilgi uyandıran sanat eserleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ekspresyonist ve sürrealist sanatçılar arasında öncü olan Ensor’un yaptığı sıradışı sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz müze, Ostenden’in en çok ziyaret edilen yerleri arasında ilk sırada.

Petit Paris

Petit Paris

Ostend’in en ünlü bulvarı Alfons Pieters’te yer alan Petit Paris, şehrin gözde pastanelerinden biri. Şehre gelen turistlerin muhakkak uğradığı ünlü pastane şehrin tanınmasında da önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Belçika’nın en ünlü pastanelerinden biri olan Petit Paris, Ostenden seyahatinizde uğramaktan asla pişman olmayacağınız bir gezi noktası.. 🙂 🙂

Sint-Petrus-en-Pauluskerk (Katedral)

Sint-Petrus-en-Pauluskerk

Neo Gotik mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan Sint-Petrus-en-Pauluskerk Kilisesi, Ostend kentinin merkez kilisesidir. 1899 yılında inşası başlayan kilise 1908 yılında Piskopos Waffelaert tarafından kutsandı.

Yüksekliği 70 metreyi bulan kilise binası, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği dini bir yapıdır.

Mercartor

Mercartor

İskoçya’da inşa edilen gemi, 1960 yılında Mercator Antwerp limanına girdi ve o tarihten beri müze gemisi olarak kullanıyor. Ostenden’in incisi olarak bilinen Mercartor Müzesi’nde, 19.  Yüzyılda şehrin denizciliğe bakış açısını ve pek çok tarihi eseri gözlemleme şansı elde edebilirsiniz.

Atlantik Açık Hava Müzesi

Atlantik Açık Hava Müzesi

Ostende’ye çok yakın mesafede yer alan Atlantik Açık Hava Müzesi, surlarla çevrili dikkat çekici bir müzedir. Avrupa’daki savunma hattının en iyi korunmuş yapısı olarak gösterilen müze, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında kenti büyük darbelerden korumuştur.

Günümüzde ulusal anıt kategorisinde değerlendiren müze, şehirde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda.. 🙂

Fort Napoleon

fort napoleon

Ostenden’in simgesi haline gelen Fort Napoleon, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman karargahı olarak kullanılmış ve tarih boyunca pek çok olaya şahitlik etmiştir. Napolyon döneminden kalma kale, yakın zamanda bir dizi restore çalışmasından geçmiş ve yeniden halka açık hale gelmiştir.

Ziyaret etmekte fayda var! 🙂

*Belçika’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, Biletbayi Editöryal Ekip’e katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin