Osmaniye’de Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 23 Yer!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Akdeniz Bölgesi’nin doğu kesiminde yer alan Osmaniye, M.Ö 3 bin yıllara kadar uzanan tarihi geçmişe sahiptir. Bu köklü tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Osmaniye, Çukurova Bölgesi’nin en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Nüfusu 522.175 olan Osmaniye, aynı zamanda en eski yerleşim yerlerinden biri olarak da biliniyor. Özellikle tarihi kaleleri ile öne çıkan bölge, ”Kaleler Şehri” olarak anılıyor. Milli parkları, kaplıcaları, kaleleri, müzeleri, yaylaları, şelaleleri ve daha birçok doğal güzelliğiyle Osmaniye’de gezilecek yerler listesi karşınızda…

Kaç Günde Gezilir; Osmaniye’yi ortalama 2 günde gezebilirsiniz.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Osmaniye’de Akdeniz iklimi görüldüğü için, genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Ziyaret etmek için size hangisi uyuyorsa onu tercih edebilirsiniz ancak biz bahar aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Osmaniye’ye ulaşım için ya Adana Havalimanı’nı ya da Gaziantep Oğuzeli Havalimanı’nı kullanmanız gerekiyor. Adana Havalimanı’ndan Adana Otogarı’na gitmeli ve Osmaniye’ye giden otobüs veya minibüsü kullanmalısınız. Gaziantep Havaalanı’ndan ise toplu taşımalarla Osmaniye Otogarı’na gidebilirsiniz.

Ne Yenir; Osmaniye’nin en meşhur yemekleri arasında; etli kömbe, Osmaniye simidi, tutmaç çorbası, bayram kömbesi, mahluta çorbası ve zorkun tava yer alıyor. Eğer daha detaylı incelemek isterseniz, işte Osmaniye’nin yöresel yemekleri yazımız!

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 23.65₺

*Osmaniye’de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Müzeler

1.Osmaniye Kent Müzesi

Osmaniye Kent Müzesi

Burası neresi? Osmaniye Belediyesi tarafından yapılarak şehre kazandırılan bina, 19602’lı yıllarda Çamlık Sosyal Tesisleri olarak kullanılmış. Daha sonra binanın dış cephesi Selçuklu mimarisinin özelliklerine göre düzenlenmiş ve günümüzdeki halini almış. Osmaniye ve tarihi ile ilgili en detaylı bilgiye ulaşacağınız Osmaniye Kent Müzesi’nde; şehrin sosyal hayatı, ticareti, siyaseti, tarihi, sanatı, tarımı ve daha birçok yönü anlatılıyor. Osmaniye ve çevresinin 3 bin yıllık tarihine ışık tutan bu müzede; arasta çarşısı, kent dükkanları, kent arşivi, çınarlı kahve, şor odası ve eğitim atölyesi gibi bölümler canlandırmalı heykeller ile anlatılıyor.

Müzenin bölümleri; Arasta Çarşısı bölümünde; unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve bu mesleklerde kullanılan malzemeler bal mumu heykelleri ile sergileniyor. Bu sayede, kaşıkçılık, semercilik, halıcılık, terzi, demircilik, nalbant gibi mesleklerin nasıl yapıldığına dair fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Terzi bölümünde; ilkel dikiş makineleri ve makas gibi malzemeler, kuyumcu bölümünde; süs ve takı eşyalarının satıldığı dükkanlar sergileniyor. Aynı zamanda berberlerin sadece saç kesimi için değil, aynı zamanda sünnet ve diş çekimleri için de kullandılığını anlayacaksınız.

Kök boyaları, çeşitli motifli dokumalar ve tezgahlar, dokumalarda kullanılan aletler, kilim örneklerinin bulunduğu odalarda; yatak, yorgan, sandık ve hediyelik eşyalar sergilenirken, kına gecesi canlandırmasının da yapıldığını belirtelim. Müzede; şipşak fotoğraf çekimin canlandırması bile mevcut! Müzenin Yedi Ocak Diorama isimli bölümünde ise; Fransızların Osmaniye’yi nasıl işgal ettiği 3 boyutlu olarak, kronolojik bir sırayla anlatılıyor. Olayı anlatan resimlerin olmasının yanı sıra sesli canladırmaların yapılması da insanı oldukça etkiliyor. Geçmişten Günümüze Osmaniye isimli odada; şehrin kuruluşu, siyasi kişilikler, cami ve kale gibi mimari eserler bulunuyor.

  • Adres: Karaoğlanoğlu Parkı, Eski Çamlık Düğün Salonu Binası / Osmaniye, 80020
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Telefon: 0328 814 16 73
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

2.Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Burası neresi? Kadirli ilçe merkezine 22 km mesafedeki Kızyusuflu Köyü’nde yer alan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, M.Ö 8. yüzyılda bölge hükümdarı olan Asativata tarafından yaptırılmış. Kuzeyden gelecek saldırılara karşı bir sınır kalesi olarak yaptırılan bu yerde, 1946 yılında kazı çalışmaları yapılmış. Temeli taştan oluşan kalenin üstü, kerpiç ve burçlarla donatılmış. M.Ö 700 yıllarında Asur saldırılarına uğrayan kale, yakılıp yıkılmıştır. Hiyeroglif yazılarının en uzun çift dilli metinlerinin okunduğu yer olmasıyla, Anadolu’da M.Ö 2000 yılına kadar hiyeroglif yazıların neredeyse tamamının okunmasını sağlamış olduğunu da hemen belirtelim.

Neden gitmeliyim? 4341 hektar büyüklüğündeki milli park içerisinde yer alan bu bölgede, aslan başlı heykeller bulunduğu için ismi Aslantaş olarak da adlandırılmakta. Buradan çıkarılan ve bulunan eserler, kapalı bir müzeye götürülmek istenmiş ancak eserler çok olduğu için burayı açık hava müzesi haline getirmişler. Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan müze, yerli ve yabancı pek çok ziyaretçinin ilgi odağı olmayı başarıyor. Osmaniye’de gezilecek yerler listesinde kesinlikle bu noktayı görmeli ve hayranlıkla müzeyi keşfetmelisiniz.

  • Adres: Cennetli Mah. Kız Yusuflu Köyü No:45, Kadirli Merkez, Kadirli, Osmaniye
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Telefon: 0328 719 24 17
  • Giriş ücreti: 5₺
  • Yol tarifi al > 

-Kaplıcalar

3.Haruniye Kaplıcaları

Haruniye Kaplıcaları

Burası neresi? Düziçi ilçesinin 15 km kuzeyinde yer alan Ceyhan Nehri kenarındaki Kuşku Köyü’nde bulunan Haruniye Kaplıcaları, Termomineral sular grubunda yer alıyor. İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, kaplıcaların suyunun doğal sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olduğu tespit edilmiş. Kaplıcaların kaynağı doğal çıkışlı olup, alan içerisinde birçok tesis yer alır.

Neden gitmeliyim? Kaplıcanın suları banyo kürü olarak kullanıldığında; bel ağrısı, inme, nevraljiler gibi hastalıklara iyi gelmesinin yanı sıra ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası da rehabilitasyon amacıyla iyi geldiği de bir gerçektir. İçme olarak kullanıldığında ise; mide ve ince bağırsak fonksiyonel rahatsızlıkları, ülser ve gut hastalıklarına iyi gelmesiyle birlikte böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenmesi, taş kırma ve taş ameliyatları sonrasına da iyi geldiği biliniyor.

  • Adres: 80600 Yeşildere/Düziçi/Osmaniye
  • Telefon: 0328 876 80 02
  • Yol tarifi al > 

4.Kokar Kaplıcaları

Kokar Kaplıcaları

Burası neresi? Kadirli ilçesinin Koçlu Köyü sınırları içerisinde yer alan Kokar Kaplıcaları, ilçeye 15 km mesafede konumlanıyor. Kaplıcanın çevresindeki buluntulara bakıldığında, Roma ve Bizans dönemlerinde de kaplıcadan faydalanıldığı ortaya çıkıyor. Özelikle Bizans döneminde, 5 km uzaklıkta yer alan Ağınağat konumundan buraya içme suyu getirildiği anlaşılıyor. Kaplıcanın suyu, mide, bağırsak, böbrek ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Çam ağaçlarıyla çevrili olan kaplıcanın çevresi, aynı zamanda bir mesire alanıdır. Bu nedenle hem kaplıcanın suyundan yararlanacak hem de mesire alanında piknik yapacaksınız.

-Barajlar

5.Aslantaş Barajı

Aslantaş Barajı

Burası neresi? Ceyhan Nehri üzerinde yer alan Aslantaş Barajı, Karatepe Aslantaş Tabiat ve Milli Parkı sınırları içerisinde konumlanıyor. Osmaniye’nin muhteşem güzellikteki gezi noktalarından biridir Aslantaş Barajı. Parkın zengin orman ve bitki örtüsü ve eşsiz manzarası içerisinde gezintiye çıkmak, barajın kenarında piknik yapmak… Kulağa fazlasıyla hoş geliyor, öyle değil mi? O zaman adres belli. 🙂

6.Berke Barajı

Berke Barajı

Burası neresi? Düziçi ilçesinde yer alan Berke Barajı, Ceyhan Nehri üzerinde, Düldül Dağı eteklerinde konumlanıyor. Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise en yüksek on altıncı barajı olarak gösterilen Berke Barajı, 201 metre yüksekliğine sahiptir. Enerji üretmek amacıyla 1999 yılında inşa edilen baraj, 2002 yılında hizmete açılmış. Barajın kıyısında güzel vakit geçirebilir ve dolu dolu fotoğraf çekebilirsiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar ve Parklar

7.Çiftmazı Tabiat Parkı

Çiftmazı Tabiat Parkı

Burası neresi? Çiftmazı sınırları içerisinde yer alan Çiftmazı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 10 km mesafede bulunuyor. Yaklaşık 700 metre yükseklikte konumlanan park, doğayla iç içe geçirebileceğiniz nadide yerlerden biridir. Çiftmazı Tabiat Parkı, ilk olarak 1987 yılında C tipi olarak tescil edilmiş, 1997 yılında ise B tipi orman içi dinlenme yeri olarak tescil edilmiş. 2006 yılında gelişme planı yapılmış ve 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş. Yüzlerce farklı bitki çeşidine sahip olan parkta, kamp veya piknik yapabileceğinizi unutmayın!

  • Adres: 80000 Karacalar/Osmaniye Merkez/Osmaniye
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al > 

8.Karatepe Aslantaş Milli Parkı

Burası neresi? Kadirli ilçesinde, Ceyhan Nehri kıyısında yer alan Karetepe Aslantaş Milli Parkı, 7891,5 hektarlık bir alan üzerinde konumlanıyor. Zengin bitki örtüsüne sahip olan park, 1958 yılında koruma altına alınmış ve Türkiye’nin en büyük ikinci parkı olarak belirlenmiş. Ayrıca milli park sayesinde, nesilleri yok olmaya yüz tutmuş turaç kuşu ve karaca gibi hayvan türleri kurtarılmış olup, bodur meşe ve halep çamı gibi bölgeye özgü ağaç türleri de yok olmaktan kurtarılmış.

Neden gitmeliyim? Hem yerel halk hem de yerli ve yabancı birçok turist tarafından yoğun ilgi gören parkta; trekking, kamp ve piknik yapabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında daha haraketli olan parkta, aynı zamanda doğa yürüşü yapabilir ve fotoğraf çekilebilirsiniz. İçerisinde yer alan, piknik alanları ve çardaklar, tuvalet, otopark, içme suyu ve büfe gibi sosyal tesislerden de dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Kampı bu parkın içerisinde yapabileceğiniz gibi, karşısında yer alan Aslantaş Barajı’nın kenarında da yapabileceğinizin altını çizelim.

  • Adres: Site, Karatepe, 80750 Kadirli/Osmaniye
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00
  • Telefon: 0328 825 88 06
  • Yol tarifi al > 

9.Kırmıtlı Kuş Cenneti

Kırmıtlı Kuş Cenneti

Burası neresi? Ceyhan Nehri çevresinde, Kastabala Vadisi içerisinde yer alan Kırmıtlı Kuş Cenneti, aynı zamanda Kadirli yolu üzerindeki Gökçeadam Köprüleri arasında kalan bölgedir. Osmaniye merkeze 15 km mesafede bulunan Kırmıtlı Kuş Cenneti, kuşların göç yolları üzerinde bulunmasından dolayı oldukça önemli bir konumdadır. İçerisinde bulunan göletleri, ağaçları, sazlıkları ve yarlarıyla kuşların barınması, beslenmesi ve üremesi için oldukça uygun bir yerdir. Birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapan bölgede, nesli tükenmekte olan kuş türleri de bulunuyor. Bölgede; gece balıkçılı, alaca yalıçapkını, İzmir yalıçapkını, küçük ak balıkçıl, sığır balıkçılı, küçük balaban, mahmuzlu kız kuşu, kızıl sırtlı örümcek kuşu, karabaşlı kiraz kuşu, saz delicesi, karabaşlı martı, Arap bülbülü ve kızıl şahin gibi 200’e yakın kuş türü yer alıyor.

-Yaylalar

10.Maksutoğlu Yaylası

Maksutoğlu Yaylası

Burası neresi? Kadirli ilçe merkezinde yer alan Maksutoğlu Yaylası, Osmaniye’ye 45 km uzaklıkta konumlanıyor. Akdeniz’in en güzel yaylaları arasında bulunan Maksutoğlu Yaylası, tabiatın neredeyse tüm renklerine hakimdir. Mesire yeri ve piknik alanı olarak kullanıldığı için, özellikle yaz aylarında, ziyaretçilerin akınına uğrar. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve biraz olsun kafa dinlemek için en ideal yerlerden biri olan yayla, bitkileri, dereleri ve diğer doğal güzellikleri ile kesinlikle Osmaniye’de gezilecek yerler listesinde olmalı. Ayrıca diğer yaylalara yakın olması da, sizi fazlasıyla cezbedecek… Unutmadan, yayladaki kırmızı kiremitli evler bulunuyor ve yeşillikler içerisindeki bu evlerde dilediğiniz gibi konaklayabiliyorsunuz!

11.Dumanlı Yaylası

Dumanlı Yaylası

Burası neresi? Düziçi ilçesinde yer alan Dumanlı Yaylası, ilçeye 15 km mesafede konumlanıyor. Sis ve doğa manzarası içerisinde muhteşem bir atmosfer sunan yayla, özellikle kampçıların en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Doğayla baş başa kalıp, bol oksijen depolayacağınız bu yaylaya, sonbahar aylarında gelirseniz muazzam bir renk cümbüşüne şahit olacaksınız. Doğa tutkunlarının ve fotoğrafçıların sık sık ziyaret ettiği yaylada, bol bol yürüyüş yapabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Yanınızda gelirken kamp malzemelerinizi getirmeyi unutmayın, seçtiğiniz bir bölgeye çadır kurup günlerce kamp yapabilirsiniz.

12.Almanpınarı Yaylası

Almanpınarı Yaylası

Burası neresi? Hasanbeyli ilçesinde yer alan Almanpınarı Yaylası, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta konumlanıyor. Ulaşımı oldukça rahat olan bu yayla, kesinlike görülmeye değer bir noktadır. Özellikle yaz aylarında bir hayli kalabalık olan yaylada, kamp yapabilir ve doğayla iç içe olabilirsiniz. Yaz aylarında bir başka güzelliğe bürünen yayla, ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar aynı şekilde hareketli olarak biliniyor. Serin suyu, temiz havası, yemyeşil doğası ile kendinizden geçeceğiniz yayla, bağ ve bahçelerin arasında yer alıyor. İçerisinde yer alan kır kahvesi, lokanta, fırın ve bakkal gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

13.Zorkun Yaylası

Zorkun Yaylası

Burası neresi? Çukurova Bölgesi’nin ve Osmaniye’nin en büyük yaylası olan Zorkun Yaylası, Amanos Dağları üzerinde bulunuyor. Osmaniye’nin en meşhur yaylaları arasında yer alan yayla, çam, sedir ve köknar ağaçları içerisinde doğa harikası bir yerdir. Yaz aylarında nüfusu 80 bine kadar ulaşan yayla, 1650 metre yüksekliğe sahiptir. Ormanlık bir alan içerisinde konumlanan yaylada, kamp alanları, sosyal ve konaklama tesisleri bulunuyor. Aynı zamanda yaylada bulunan bakkallardan, kır kahvelerinden, lokantalardan, kasaplardan, manavlardan ve fırınlardan da faydalanabiliyorsunuz. Unutmadan, yaylada sürekli olarak çeşitli etkinlikler ve şenlikler düzenleniyor. Geldiğinizde kesinlikle birine denk gelmeli ve gönlünüzce eğlenmelisiniz.

-Şelaleler

14.Şarlak Şelalesi

Şarlak Şelalesi

Burası neresi? Kadirli-Sumbas ilçesi Alibeyli beldesi sınırları içerisinde yer alan Şarlak Şelalesi, Kadirli’ye 20 km mesafede konumlanıyor. Manavgat Şelalesi’nin bir minyatürü olarak betimlenen şelale, 25 metre uzunluğunda olup, 5 metrelik bir yükseklikten akmaktadır. Kesiksuyu Çayı üzerinde yer alan ve Balıklar Deresi’ne dökülen şelale, Osmaniye’nin eşsiz doğa güzelliklerinden biridir. Koruma altına alınan bu şelalede, herhangi bir tesis yer almasa da, piknik yapabiliyorsunuz. Maki ormanlarıyla çevrelenen Şarlak Şelalesi, muhteşem atmosferiyle sizlerin ziyaretini bekliyor.

15.Sabun Suyu Şelalesi

Sabun Suyu Şelalesi

Burası neresi? Düziçi ilçesinde yer alan Sabun Suyu Şelalesi, Düldül Dağı eteklerinde konumlanıyor. Yaz aylarında serinlemek için buraya gelenler hem şelalenin serin suyunun keyfini çıkarıyor hem de dağın mükemmel havasını soluyor. Düziçi ovasının büyük bölümünü sulayan şelale, 10 metre yükseklikten akıyor ve soğukluğu ve temizliği ile fazlasıyla öne çıkıyor. James Bond filminde bir sahneye hizmet veren şelale, bu açıdan da oldukça popülerdir. Yaz aylarında hem yöre halkı hem de yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen şelalede, doğa yürüyüşleri yapabilir ve berrak suyun tadını çıkarabilirsiniz. Dahası dolu dolu fotoğraflar çekebilir ve piknik yapabilirsiniz.

16.Karaçay Şelalesi ve Mesire Yeri

Karaçay Şelalesi ve Mesire Yeri

Burası neresi? Osmaniye’ye 4 km mesafede yer alan Karaçay Mesire Alanı ve mesire alanından sonra 3,5 km uzunluğunda parkın sonundaki Karaçay Şelalesi… Karaçay Deresi dik yamaçlardan aşağı iniyor ve 25 metre yüksekliğindeki Karaçay Şelalesi’ni oluşturuyor. Bölgeye ayrı bir değer katan şelale, doğal güzelliği ve manzarasıyla herkesin gönlünü feth ediyor. Belli bir mesafeye kadar arabayla gittikten sonra, patika yoldan ulaşılan bu bölge, bakir kalmış nadir güzellikler arasındadır. Yöreye ait doğal bitkilerin yetiştiği bu alan, ayrıca günübirlik mesire ve trekking alanı olarak da çok sık tercih ediliyor. İhtiyacınız olduğunda içerisinde ve çevresindeki küçük lokantalardan faydalanabileceğinizi unutmayın!

-Dağlar

17.Düldül Dağı

Düldül Dağı

Burası neresi? Düziçi ilçesinin kuzeydoğu yönündeki tepenin adı olan Düldül Dağı, Amanos Dağları’nın en yüksek zirvesidir. Denizden yüksekliği 2448 metre olan dağ, Osmaniye içerisinde tüm görkemiyle yer alıyor. Dağ zirvesine yapılan teleferik ile harika bir deneyim yaşayacak ve Osmaniye’nin muhteşem manzarasına şahit olacaksınız.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

Tema Parklar

18.Osmaniye Masal Park

Osmaniye Masal Park

Burası neresi? Osmaniye’nin Disneyland’ı olarak adlandırılan Osmaniye Masal Park, 2018 yılında hizmete açılmış. 35 bin metrekare bir alan üzerine kurulu olan park, bina ve havuz, yeşil alan ve yürüme yollarından oluşuyor. Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini temsil eden sembollerden oluşan park, her bölgeden tarihi mimari bir eser ya da doğal güzelliklerden birisi seçilerek dizayn edilmiş. Ayrıca Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizi’ni temsil eden havuzlara bile yer verilmiş. İçerisinde; 500 araçlık bir otopark, giriş kalesi, buluşma meydanı, 11 adet Türk masal kahramanı heykeli, mağazalar, yiyecek ve içecek alanları, eğlence ve etkinlik alanları ve 1 adet amfi tiyatro yer alıyor.

İçindekiler!

Hem küçüklerin hem de büyüklerin oldukça ilgisini çeken Osmaniye Masal Park, Kapadokya Masalı, Masal Ağacı, Manavgat Turu, Minik Kütahya, Nuh’un Gemisi, Pamukkale Su Macerası, Peri Bacaları, Sihirli Perde, Uludağ Tırmanma, Van Gölü Canavarı, Boğaz Gezintisi, Cesur Mezopotamya, Çılgın Botlar, Hezarfen Kulesi, Hızlı Taka gibi bölümlerden oluşuyor. Kapadokya Masalı; yatay dönme dolap şeklinde olup, Kapadokya’da havalanan balonlar baz alınmıştır. Masal Ağacı; interaktif bir ağaçtır ve sesli ve hareketli bir şekilde çocuklara masal anlatır. Manavgat Turu; bir su parkurudur ve mini botlarla yapacağınız keyif dolu bir oyuncaktır. Minik Kütahya; dönen bir platform üzerinde Kütahya seramik ve çinileri motifli olan fincanlar yer alıyor ve kendi etrafında dönen bu fincanların içine oturuluyor. Nuh’un Gemisi; bir gondoldur. Pamukkale Su Macerası; Manavgat Turu’na benziyor ancak burada daha fazla ıslanıyorsunuz.

Peri Bacaları; vagonlu bir sistemle ilk önce peri bacaları arasından sonrada Türkiye’nin 7 bölgesinin maket ve heykelleri arasında harika bir yolculuktur. Sihirli Perde; 15 kişilik bir salonda, 7D sinema sistemidir. Uludağ Tırmanma; 4 farklı rotadan oluşan bu kısım, Uludağ şeklinde dizayn edilmiş bir tırmanma parkurudur. Van Gölü Canavarı; bir roller coasterdır. Boğaz Gezintisi; farklı tip ve modellerdeki araçlar bir ray üzerindedir ve İstanbul ve İstanbul Boğazı’nda bulunan mimari eserler, yapılar ve doğal güzelliklerin maketleri yer alır. Cesur Mezopotamya; çarpışan arabalardır. Çılgın Botlar; Karadeniz’in hırçın ve asiliği tasvir edilmiş ve 2 kişilik akülü botlarla farklı bir deneyim sunar. Hezarfen Kulesi; Galata Kulesi’nin tasarımıyla yapılmış adrenalin dolu bir oyuncaktır. Hızlı Taka; Karadeniz’e özgü küçük tekneler olan takalar tasvir edilmiş ve yükselip alçalan su kaydıraklarından oluşan bir su parkurudur.

  • Adres: Adnan Menderes, Musa Şahin Blv. No:58, 80010 Osmaniye Merkez/Osmaniye
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0328 888 00 32
  • Giriş ücreti: Minimum kart: 10₺ / Sınırsız kart (3-18 yaş): 34₺ – (18 yaş üstü): 39₺
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

*Osmaniye’ye Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

19.Gaziantep

Gaziantep

Burası neresi? Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan Gaziantep, halk arasındaki bir diğer adıyla bilinen Antep, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Tarihi bir şehir olan Gaziantep, bulunduğu bölgede bir hayli gelişmiştir ve ”Doğu’nun Paris’i” lakabını almıştır. Eski dönemlerde, İpek Yolu’nun önemli bir geçiş noktası olduğu için zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Tarihi yapıları, antik kentleri, müzelerinin yanı sıra yöresel tatları ile oldukça adını duyuran bir şehirdir Gaziantep.

Neden gitmeliyim? Gaziantep’e geldiğinizde; Gaziantep Kalesi, Bey Mahallesi, Rumkale, Naib Hamamı, Gaziantep Botanik Bahçesi, Bakırcılar Çarşısı, Bedestenler, Zeugma Müzesi, Gaziantep Kent Müzesi ve daha birçok yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu yerler ve daha fazlası için Gaziantep gezilecek yerler yazımıza göz atmalısınız!

Osmaniye Gaziantep arası mesafe 134 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 33 dakika sürer.

20.Hatay

Hatay

Burası neresi? Kardeşlik şehri olan Hatay, üç büyük dinin bir arada hoşgörü içerisinde yaşadığı bir yerdir. Hatta UNESCO tarafından ”Barış Kenti” seçildiğini söylemeden geçemeyiz. Geçmiş dönemdeki tarihi kalıntılarıyla bir hayli ünlü olan Hatay’da, tarihi yapıların yanı sıra yaylalar, kaplıcalar, plajlar da oldukça göz dolduruyor. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’da, özellikle yöresel tatlara hayran kalacağınız bir gerçek.

Neden gitmeliyim? Hatay’da popüler olan noktalar arasında; Samandağ Sahili, Harbiye Şelalesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, İskenderun Sahili, Hamamat Kaplıcaları ve Batıayaz Yaylası yer alıyor. Bu yerler ve daha fazla yer hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz, Hatay’da gezilecek yerler yazımıza bir göz atmalısınız.

Osmaniye Hatay arası mesafe 132 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 54 dakika sürer.

21.Adana

Adana

Burası neresi? Türkiye’nin en büyük altıncı şehri olan Adana, ünlü ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Aynı zamanda Adana, Türkiye’nin turistik bölgeleri arasında yer alır. Bulunduğu eşsiz konumu nedeniyle harika bir yer olan Adana, her yıl binlerce turisti ağırlamasıyla adından söz ettiriyor. Köklü tarihi geçmişi ve zengin kültürünün yanı sıra ilçeleri ve komşu şehirleri, tarihi yapıları, müzeleri, plajları, mesire alanları, lezzetli mutfağı ile bir başkadır.

Neden gitmeliyim? Adana’da; Sabancı Merkez Cami, Taş Köprü, Adana Sinema Müzesi, Dinazor Park, Yumurtalık Plajı, Kapuzbaşı Şelalesi, Seyhan ve Ceyhan Nehri gibi daha pek çok yere mutlaka uğramalısınız. Bunların detaylı bilgisine Adana’da gezilecek yerler yazımızdan ulaşabilmeniz mümkün.

Osmaniye Adana arası mesafe 97 km olup, arabayla yolculuk yaklaşık 1 saat sürer.

22.Kahramanmaraş

Kahramanmaraş

Burası neresi? Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Kahramanmaraş, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürü ile eşsiz bir yerdir. Tarihi zenginliğinin mimarisine yansıması sizi bir hayli şaşırtacak. Ayrıca Kahramanmaraş’ın dini konumundaki yeri ve zengin mutfağı da sizi oldukça mest edecek gibi duruyor. Özellikle o meşhur maraş dondurması, yok mu! 🙂 Kahramanmaraş’a geldiğinizde; Başkonuş Yaylası, Dondurma Müzesi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Geleneksel Maraş Konakları, Menzelet Baraj Gölü ve daha birçok yeri ziyaret etmelisiniz. Şimdi Kahramanmaraş gezilecek yerler yazımıza gelin ve daha yakından bu şehri tanıyın!

Osmaniye Kahramanmaraş arası mesafe 107 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 20 dakika sürer.

*Alışveriş

23.Park328 AVM

Park328 AVM

Burası neresi? Şehrin ilk yaşam merkezi olan Park328 AVM, hem çocuklarınız hem de kendiniz için gelip eğlenceli vakit geçireceğiniz bir yerdir. İçerisinde ihtiyacınız olup alışveriş yapacağınız mağazalar, restoran ve cafeler, eğlenceli alanlar bulunuyor ve tüm bunların yanı sıra çeşitli etkinliklere de yer veriyor.

  • Adres: Adnan Menderes, Adnan Menderes Blv. No:17, 80010 Merkez/Osmaniye
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0328 790 10 11
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

**Osmaniye’den ayrılmadan önce, yer fıstığı, ahşap oymacılığından örnekler sunan biblolar, kaşıklar, yöreye özgü topaçların yanı sıra kök boya ile boyanan Karatepe Kilimi satın almalısınız. Bunları şehir merkezinde yer alan birçok dükkandan ve çarşıdan bulabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Osmaniye, maalesef gece hayatı açısından çok hareketli değil ancak merkezdeki otellerin barlarından ve ana cadde üzerindeki cafelerden yararlanabileceğiniz bir gerçek. Birkaç öneri vermemiz gerekiyorsa, lezzetli yemekleri ile ünlü olan Çatı Restoran&Bar, nezih mekanlardan olan Rocka Cafe, samimi ve sıcak bir mekan olan Atlantis Pub ilk söyleyeceğimiz yerlerdir. Hem eğlenmek hem de güzel yemek isterseniz; Amonos Cafe&Restoran, Serhat Et Balık, Akdeniz Kebap, Ciğerci Enver Usta, Güney Restaurant ve Kebapçı Ahmet Ustanın Yeri aklınızda kalmalı.

*Tarihi Yerler

”Kaleler Şehri” olarak anılan Osmaniye’de, tahmin ederseniz ki gezeceğiniz birçok tarihi kale bulunuyor. Toprakkale Kalesi, Harun Reşit Kalesi, Çem Kalesi, Aşılı Kalesi, Çardak Kalesi, Savranda Kalesi ve antik kentleri… Bu yerler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz, Osmaniye’nin tarihi yerleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Osmaniye Kent Müzesi’ne git ve yörenin tarihini ve kültürünü yakından keşfet!
  • Kartepe Aslantaş Açık Hava Müzesi’ne kesinlikle uğra!
  • Osmaniye Kaplıcaları’nda keyifli zaman geçir!
  • Aslantaş Barajı kenarında piknik yap!
  • Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde birçok farklı kuş türünü gör!
  • Parklarında piknik ya da kamp yap, yaylalarında doğayla iç içe ol!
  • Osmaniye Masal Parkı’na git ve çocuklarınla eğlenceli dakikalar yaşa!
  • Birbirinden güzel şelalelerine git ve sularında serinle!

Şehir İçi Ulaşım

Osmaniye şehir içi ulaşımda; otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi gibi araçları kullanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin