Osaka Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Japonya’nın Tokyo’dan sonraki en büyük şehri olan Osaka, ülkenin tarihteki ticari merkezi ve dokuzuncu metropol alanı olarak kabul edilir.

Japon yemek kültürünün en önemli temsilcisi olarak gösterilen şehir, ‘’Milletin Mutfağı’’ gibi önemli unvanlara da sahiptir. 18 milyona yaklaşan nüfusuyla oldukça kalabalık ve hareketli bir atmosfere sahip olan kentte, gezilecek yerler ise sınırsız

”Osaka Gezilecek Yerler” yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken o yerleri derledik. Birlikte inceleyelim;

Osaka Kalesi

Osaka Kalesi

Şehrin Chuo-ku bölgesinde yer alan Osaka Kalesi, Burdock tarzı mimarisiyle dikkat çeken kentin simgesi haline gelmiş önemli bir yapıdır. 5 katlı gözüken binanın aslında yerin altında 3 katının daha olduğu bilinmektedir. Bu ilginç ayrıntı ziyarete gelen turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. 58 metre yüksekliğindeki kalenin tepesinden tüm şehri ayaklarınızın altına alabilirsiniz.

Kaleyi gün batımının yaklaştığı saatlerde ziyaret ederseniz, harika fotoğraflar çekebileceğiniz bilgisini de şimdiden verelim. 🙂

Sumiyoshi Tapınağı

Sumiyoshi Tapınağı

Japonya’da yer alan Sumiyoshi tapınaklarının ana tapınağı olarak kabul gören Sumiyoshi Taisha Tapınağı, şehrin en huzurlu noktalarından biri olarak kabul edilir. Çin Yeni Yılı’nda tapına ülkenin dört bir yanından ziyaretçiler yağar ve şehir en kalabalık zamanlarını geçirir. 965 yılında yapıldığı düşünülen tapınak, Osaka halkı içinde büyük öneme sahiptir.

Mutlaka uğrayın! 🙂 🙂

Uluslararası Barış Merkezi

Uluslararası Barış Merkezi

1991 yılında açılan Uluslararası Barış Merkezi, 2. Dünya Savaşı süresinde şehirde yaşanan ağır yıkımlara ve barışın insanlık için önemine vurgu yapmak amacıyla kurulmuş bir müzedir.

Şehre düzenlenen hava saldırılarından ölenleri anmak ve savaşın yıkıcı yönlerini gelecek nesillere anlatmayı amaçlayan müzenin içerisinde; savaş yıllarını anlatan pek çok kitap, barış eğitim panosu ve video yer alıyor. 🙂

Oldukça zengin bir kütüphaneye sahip müzede aynı zamanda film gösterimleri, konferanslar ve konserlerin düzenlendiği 2500 kişilik bir oditoryum yer alıyor.

Nishinomaru Bahçesi

Nishinomaru Bahçesi

1965 yılından beri şehrin en güzel yeşil alanlarından biri olarak gösterilen Nishinomaru Bahçesi, 64 bin metre kare alan üzerine kurulu harika bir çim bahçesidir. Şehrin hareketli atmosferine küçük bir mola için mutlaka uğramanız gereken adreslerden biri olan bahçe içerisinde, kırmızının hemen her tonunu görebileceğiniz 600 tane kiraz ağacı yer alıyor.

Kiraz çiçeklerinin açma dönemiyle, seyahatiniz denk gelirse o muhteşem manzaraları izlemek için bahçeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂

Tsutenkaku Kulesi

Tsutenkaku Kulesi

Şehrin gözlem kulelerinden biri olarak kabul edilen Tsutenkaku Kulesi, Eyfel Kulesi gibi dünyaca önemli kuleler örnek alınarak inşa edilmiş, şehrin en yüksek yapılarından biridir. 1912 yılında inşa edilen bina, İkinci Dünya Savaşı’nda aldığı ağır darbeler sonucu  zarar görmüş pek çok restore çalışmasından geçmiştir.

Kulenin gece görüntüsü ise görenleri kendine hayran bırakan cinsten. Neon ışıklarla bezeli bina akşamları şehrin hemen her yerinden görülebiliyor… 🙂

Kamigata Ukiyo-e Müzesi

Kamigata Ukiyo-e Müzesi

Japonya’nın farklı mimarisiyle dikkat çeken müzelerinden biri olan Kamigata Ukiyo-e Müzesi, ahşap sanat eserlerinin sergilendiği hayranlık uyandıran bir yapı aslında. 1882 yılında Sakai tüccar ailesinin bir üyesi olan Tokichi Saka tarafından kurulan müze,  ailenin sahip olduğu tüm sanat eserlerinin sergilendiği bir salon.

Ailenin nesilden nesile geçen bir yeteneği olan ahşap oymacılığı ile yaptığı sanatsal çalışmaların sunulduğu müzede, ahşap baskı eserler de sergileniyor.

Ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz ! 🙂 🙂

Dotonbori

Dotonbori

Osaka’nın tiyatro bölgesi olarak bilinen Dötonbori, şehrin en gözde mekanlarından biridir. Işıklandırmalarla süslü binaların çevrelediği sokaklarda çok sayıda restoran ve gece kulübü sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet vermektedir.

Şehrin en hareketli noktalarından biri olan Dötonbori, Osaka’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Universal Tema Parkı

Universal Tema Parkı

Universal Studios markası adı altında Asya’da kurulan ilk tema parkı Universal Tema Parkı, eğlence dolu saatler geçireceğiniz Japonya’nın en çok ziyaret edilen eğlence parkıdır.

Şehrin en eğlenceli noktasında ; Hollywood, New York, San Francisco, Jurassic Park, Waterwold, Amity Village, Universal Wonderland ve Harry Potter Büyücü Dünyasına ait pek çok bölüm görecek, çok eğleneceksiniz..

Shitennoji Tapınağı

Shitennoji Tapınağı

6. yüzyılda yapıldığı bilinen Japonya’nın en eski tapınaklarından biri konumundaki Shitennoji Tapınağı, Prens Shotoku tarafından Budizmin gelişimine olanak sağlamak için inşa ettirilmiş.

Tapınağın kendisi kadar bahçesi de hayranlık uyandıran cinsten.. Gokuraku-jodo adı verilen bahçe, Amida Budha’nın ”Batı Cenneti” tanımlamasından hareketle düzenlenmiş, muazzam bir alan..

Shitennoji Tapınağı’nda bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın deriz. 🙂 🙂

*Japonya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleri aşağıda yer alan yorumlar butonundan yazı ekibimizle paylaşabilirsin.. 🙂

“Osaka Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin