Online Check-In Nasıl Yapılır?

Uçak yolculuğu sayesinde artık mesafeler kısalmaya ve yolculuklar çok daha konforlu olmaya başladı. Ancak uçağa binebilmek için bilet aldıktan sonra bagaj teslimi ve check-in gibi işlemler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Neyse ki firmaların sunmuş olduğu online check-in imkanı ile bu sıkıntılardan kurtulmak mümkün.

Eğer siz de hava alanlarında kuyrukta beklemekten nefret ediyorsanız uçuş öncesinde, almış olduğunuz uçak bileti için online check-in işlemini gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Gerçekleştireceğiniz bu işlem sayesinde zaman kazanabileceğiniz gibi ek bagaj hakkı, koltuk seçimi yapabilme gibi çeşitli avantajlardan da faydalanma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Online Check-In Nasıl Yapılır?

Telefon

 

Uçak yolculuğunu gerçekleştirebilmeniz için almış olduğunuz biletin check-in işlemlerini mutlaka gerçekleştirmiş olmanız gerekiyor. Bunu hava alanlarındaki o uzun kuyruklara girerek keyifsiz bir bekleme sürecinden sonra gerçekleştirebileceğiniz gibi internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan çok kısa bir sürede de gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda firmaların mobil uygulamalarından da zahmetsizce bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün olabilmektedir.

Birçok hava yolu firmasının sunmuş olduğu online check-in hizmeti ile siz de biletinizin check-in işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirerek uçak yolculuğunun en çileli kısımlarından birini kolay bir şekilde atlatabilirsiniz. Bu işlem hemen hemen her firmada ücretsiz bir şekilde sunulurken bazı firmalar bunun için ek ücret talep edebilmektedir. Aynı şekilde ek bagaj ve koltuk seçimi de bazı firmalarda ek ücrete tabii olabiliyor. İşleminizi gerçekleştirirken buna dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

1. Bilet bilgilerinizi yanınızda bulundurun

Online check-in işlemlerinde PNR numarası, ad, soyad gibi bilgiler gerektiği için biletinizi satın aldıktan sonra size gelen maildeki bilgileri hazırda bulundurmanız, işlemi gerçekleştirirken zaman kazanmanızı sağlayacaktır. Hava yolu firmasının check-in sayfasına geldikten sonra istenen bilgileri girerek koltuk seçimi, ek bagaj gibi seçenekleri de tercihinize göre belirleyerek işleminizi zahmetsizce tamamlayabilirsiniz.

2. Online Check-in süresine dikkat edin

Hava yolu firmalarının online check-in işlemleri için müsaade ettikleri belli bir zaman dilimi bulunmaktadır. Bu zaman dilimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Firmalar çoğunlukla uçuştan 72 saat önce online check-in işlemlerini açmakta ve uçuştan 45 dakika öncesine kadar bu işlemin gerçekleştirilmesine izin vermektedir.

3. Kare kodlu biniş kartıyla kağıtlarla uğraşmaktan kurtulun

Online işlemler sonucunda telefonunuza gelen Sms veya mail ile kare kodlu bir biniş kartına sahip olabilirsiniz. Böylece herhangi bir fiziksel biniş kartına ihtiyaç duymadan telefonunuzun ekranına gelen kare kodu görevliye göstererek hızlı bir şekilde uçağa geçebilirsiniz.

4. Sıra beklemeden işlemlerinizi hızlıca halledin

Online check-in size uçuş öncesinde oldukça fazla zaman kazandıracaktır. Eğer valiziniz yoksa kare kodu göstererek direkt uçağınıza geçme rahatlığını yaşayabilirsiniz. Bagaj teslim etmeniz gerekiyorsa online check-in işlemi yapan yolcular için özel olarak ayrılmış bölümden valizinizi hızlı bir şekilde teslim etme şansına sahip olabilirsiniz.

Siz de hayat kurtaran bu işlem sayesinde çok daha konforlu ve çok daha keyifli bir uçuş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin