Öğrencilere Otobüs Bileti : Nasıl Bulurum?

Sınav stresi, ödevler, projeler derken üstüne bir de maddi dertlerle boğuşan öğrenciler için hesaplı ve ucuz otobüs bilet fırsatlarını inceledik.

Yıl boyunca yaşadığınız stresi atmak için ufak bir tatile çıkmak veya ailenizin yanına dönmek istiyorsunuz ancak bilet fiyatları pahalı mı geliyor? Öğrencilere özel uçak ve otobüs bileti indirimlerinden faydalanarak oldukça hesaplı fiyatlarla seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ekonomik bilet fırsatlarından faydalanmak için yapmanız gerekenleri listemizde inceleyebilirsiniz.

#1 Öğrenci İndirimi Uygulayan Firmaları Araştırın

Otobüs

En ekonomik bileti arıyorsunuz ve öğrenci indiriminden faydalanmak istiyorsanız hangi firmaların bu fırsatı sunduğunu takip etmeniz gerekmekte. Bilet karşılaştırma sitemiz Biletbayi.com’u tercih ederek öğrenci indirimi uygulayan firmaları görüntüleyebilirsiniz.

Özel durumunuzu belirterek en hesaplı bilet fiyatının üstüne bir de öğrenci indirimi ekletebilirsiniz. Hesaplı fiyatlardan seyahat gerçekleştirmek için öğrenci olduğunuzu belirtmeniz oldukça önemli bir faktör oluşturmaktadır.

Öğrenci indirimi sunan popüler otobüs firmaları arasında; Metro Turizm, Vivalines Seyahat, Süha Turizm, Ben Turizm, Esadaş, Doğu Kars, Jet Turizm gibi seçkin firmalar bulunmaktadır.

#2 Promosyonları Takip Edin

Seyahat acentelerinin yapmış olduğu sezonluk kampanyaları takip etmeniz ucuza bilet bulmanız açısından oldukça önemlidir.

Öğrencilerin sınav bitiş tarihleri ve okulların açıldığı dönemler otobüs firmalarının sık kampanya düzenlediği sezonlar arasında bulunduğu için bu fırsatları takip ederek yolculuklarınızda %30 indirim kazanma şansını yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Biletbayi.com’a üye olarak fırsatlardan anında kısa mesaj ve e-posta yoluyla haberdar olabiliyorsunuz.

#3 Seyahatinizi Önceden Planlayın ve Erken Rezervasyon Yaptırın

Seyahat tarihlerinizi kesinleştirerek yolculuk tarihinizden aylar önce ekonomik biletleri inceleyeme başlayabilirsiniz. Seyahat tarihi yaklaştıkça bilet fiyatlarının artış gösterme ihtimali olduğu için biletinizi erkenden rezerve ettirebilir veya en hesaplı bilet fiyatlarından faydalanmak için biletinizi anında online satın alabilirsiniz.

Sanılanın aksine internetten online alınan otobüs ve uçak biletlerinde öğrenci indirimi uygulanabilmektedir. Güvenli satın alma işlemi esnasında yolcu tipini öğrenci olarak seçtiğiniz taktirde mevcut fiyat üzerinden indirim uygulandığını görüntüleyebilirsiniz.

#4 Farklı Gün ve Saatleri Kontrol Edin

Öğrencilik dönemlerinde yaşanan maddi sıkıntılar hepimizin yaşayıp, bildiği durumlardır. Bu tür durumlarda yapılacak en ufak fazladan harcama lüzumsuz gelebilmektedir. Bu tarz durumları engellemek için birkaç ipucu yeterli.

Örneğin, İstanbul – Ankara arasında seyahat etmek istiyorsanız bu destinasyonlar arasında en çok tercih edilen saatlerin daha pahalı olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Aynı mesafeye daha fazla para ödemek istemiyorum diyorsanız günün daha eken saatlerini kontrol ederek en ekonomik otobüs bileti fiyatlarını görüntüleyebilirsiniz.

Aynı şekilde hafta içi günleri uçak ve otobüs bileti ücretleri hafta sonu günlerine göre daha uygun fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Bu ufak detaylara dikkat ederek yolcularınıza daha az para ödeyerek hesaplı bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

#5 Bilet Karşılaştırma Sitelerinden Faydalanın

Türkiye’de hizmet veren sayısız otobüs firması içerisinde en ucuz bileti bulmak için en hızlı yöntem sizce nedir? Tabi ki tüm sonuçları ve seferleri bilet fiyatlarıyla birlikte saniyeler içerisinde görüntülediğimiz karşılaştırma siteleri.

Bunun için Biletbayi.com bilet karşılaştırma sitemize göz atarak, yolculuk yapmak istediğiniz noktaya giden en hesaplı otobüs ve uçak bileti bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. İstediğiniz gündeki tüm seferleri görebilir, araç tipini inceleyebilir ve firma güzergahlarını görebilirsiniz.Biletbayi.com yaza özel kampanya ve fırsatlarıyla her zaman öğrencilerin yanında.:)

Biletbayi.com’a üye olarak en ucuz ve ekonomik bilet fiyatlarından anında haberdar olabilir ve fırsatları kaçırmadan takip edebilirsiniz.

“Öğrencilere Otobüs Bileti : Nasıl Bulurum?” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin