Odunpazarı’nın Görülmesi Gereken 12 Muhteşem Yeri

Eskişehir’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Odunpazarı gezilecek yerleriyle ziyaretçilerin en çok zaman geçirdiği yerlerin başında gelmektedir.

Odunpazarı Eskişehir’in en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu da bölgedeki tarihi dokunun oldukça zengin olmasını sağlıyor. Bölge aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda da oldukça önemli bir yere sahip.

Odunpazarı Gezilecek Yerler

1. Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri

2006 yılında Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile yok olmaktan kurtulan evler artık Eskişehir’e gelenlerin görmeden dönmediği yerlerden biri. Günümüzde cafe, otel, müze gibi çeşitli amaçlarla hizmet veren bu evler Odunpazarı gezilecek yerler listemizin ilk sırasındaki yerini alıyor.

2. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

16. yüzyılda yapılmış olan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, bölgedeki en önemli Osmanlı eserleri arasında bulunuyor. Külliyenin bölümleri günümüzde Lületaşı Müzesi, Cam Üfleme Atölyesi, El Sanatları Çarşısı gibi çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Lületaşı Müzesi ise şu anda külliyede en çok ilgi gören yerler arasında bulunmaktadır.

3. Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Eskişehir’de alışveriş konusunda ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yerlerin başında Atlıhan El Sanatları Çarşısı geliyor. 19. yüzyılın ortasında ticaret faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi adına yaptırıldığı düşünen çarşı içinde günümüzde çeşitli el sanatlarına yönelik atölyeler ve dükkanlar yer alıyor.

4. Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi

Restore edilmiş bir Odunpazarı evinde bulunan karikatür müzesinde pek çok sanatçının karikatürlerini inceleme fırsatı sunuyor. Müze içinde karikatürlerle ilgili farklı materyalleri de inceleyebiliyorsunuz.

5. Eskişehir Balmumu Müzesi

Eskişehir Balmumu Müzesi

Dünyada pek çok örneğine de rastlanan balmumu heykellerinin sergilendiği Eskişehir Balmumu Müzesi, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı birçok heykele ev sahipliği yapıyor. Kabul etmek gerek ki bütün heykeller aslına benzemiyor ancak müze içinde gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz pek çok heykel de bulunuyor.

6. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Odunpazarı’nda mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Çağdaş Cam Sanatları Müzesi. 2007 yılında ziyarete açılan müzeye 70’den fazla cam sanatçısının 100’ün üzerinde camdan eserleri sergilenmektedir.

7. Şelale Park

Şelale Park

Adını içindeki yapay şelaleden alan Şelale Park, güne güzel bir kahvaltı ile başlayıp Eskişehir manzarasının tadını çıkarmak istiyorsanız uğramanız gereken en önemli yerlerden biri.

8. Osmanlı Evi

Osmanlı Evi

Şu anda Odunpazarı Belediyesi Turizm Ofisi olarak kullanılan Osmanlı Evi, Atatürk’ün Eskişehir’i ziyaret ettiği zaman konakladığı yer olarak büyük öneme sahiptir. Eğer vaktiniz olursa bu tarihi evi de Odunpazarı gezilecek yerler listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

9. Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Cumhuriyet Tarihi Müzesi

1916 yılında Numune mektebi olarak yapılan bina günümüzde Cumhuriyet Tarihi Müzesi adı altında Cumhuriyet dönemine ait pek çok fotoğraf ve belgeyi ziyaret etmenize olanak tanıyor.

10. Alaaddin Camii

Alaaddin Camii

13. yüzyılda inşa edilen Alaaddin Camii, şehirdeki Selçuklu mimarisinin en önemli örneklerindendir. Camii günümüzde halen yerli halk tarafından ibadet yapmak için kullanılmaktadır.

11. Arasta Çarşısı

Arasta Çarşısı

Kurşunlu Külliyesi’nin yanında bulunan Arasta Çarşısı, “Eskişehir’den ne alınır?” diye merak edenler için farklı alternatifler sunuyor. Çarşı içinde başta camdan ürünler olmak üzere pek çok hediyelik eşya seçeneği bulabileceğiniz dükkanlar yer alıyor.

12. Şeyh Edebali Türbesi

Şeyh Edebali Türbesi

Osmanlı döneminin önemli alimlerinden Şeyh Edebali’nin Türbesi’nin bulunduğu mezarlık, şehirdeki önemli manevi ziyaret durakları arasında bulunuyor.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin