Nürnberg’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

Almanyanın turistik şehirlerinden olan Nürnberg’in popüler lezzetlerini sizler için derledik.

” Nürnberg’de ne yenir , ne içilir? ” yazımızı inceleyerek, şehri gezerken denemeniz gereken geleneksel lezzetleri keşfedebilirsiniz.

#1 Nürnberg’de Ne Yenir ?

Tadı damaklarda kalacak bu lezzetlerin ilk sırasında;

1- Sauerbraten

Sauerbraten

Anavatanı Almanya olan sauerbraten, Avrupa’nın birçok ülkesinde sevilerek tüketiliyor. Dana, domuz veya kuzu etinden yapılan bu et, uzun süre şarapta bekletilmesinden aldığı lezzetiyle meşhurdur. ekşimsi bir aromaya sahip olan bu lezzetli eti akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

2- Brezel

Brezel

Alman krakerleri olarak bilinen brezeller, Almanya’da sokak satıcılarından fırınlara her yerde bulabileceğiniz atıştırmalıklardır. Nürnberg’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan bu krakerleri susamlı, sade ve farklı çeşitlerde deneyebilirsiniz. Brezeller şehrin en ünlü tatlarından biridir. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Kasespatzle

Kasespatzle

Farklı bir makarna türünden yapılan kasespatzle doyurucu olduğu kadar lezzetli. Peynirle beraber fırında pişirilen bu muhteşem lezzetin tarifini isteyecek kadar seveceğinizi düşünüyoruz 🙂

4- Bratwurst

Bratwurst

Almanya genelinde sosis tüketimi oldukça yaygındır. Sığır ve domuz etinden yapılan sosisleri sokak satıcılarından veya şık restoranlarda farklı soslarla birlikte deneyebilirsiniz.

5- Rouladen

Nürnberg’de ne yenir
Rouladen

Nürnberg’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran yemeklerden biri rouladendir. Sığır etinin içerisine; hardal, turşu ve soğan konularak sarılmasından oluşan bu yemek yavaş piştiği için tüm lezzetini içinde tutuyor. Enfes tadı ve doyurucu özelliğiyle denemeniz gereken tatlardan biri rouladendir.

6- Maultaschen

Nürnberg’de ne yenir
Maultaschen

Ukrayna, Arnavutluk, Polonya gibi ülkelerde farklı türleri yapılan maultaschen, mantıya benzer hamurlardır. İçi fesleğen ve kıymayla dolu olan bu hamurlar mantıdan biraz daha büyük boyutlarda kesilerek haşlanmaktadır. Mantı severlere duyurulur. 🙂

7- Apple Strudel

Apple Strudel

Kökeni Macaristan olsa da, Almanya’nın pek çok restoranında birebir aynısını yeme şansınız bulunmaktadır. Elma ve tarçının muhteşem uyumunu seviyorsanız bu tatlıyı beğenmeme şansınız yok.

8- Eintopf

Eintopf

Sebzelerin kuşbaşı etlerle beraber güveçte pişirildiği eintopf oldukça sağlıklı. Az yağlı ve bol sebzeli olan bu tadı denemelisiniz.

9- Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwalder Kirschtorte

Yapımına Almanyada başlanıp yıllar içerisinde ünü tüm dünyaya yayılan bu lezzetli pasta kakao ve kara orman meyvelerinin buluştuğu leziz bir pastadır. Hafif kreması ve süslemesiyle beğenilen bu pastayı anavatanı Almanya’da denemeden dönmemelisiniz.

10- Rote Grutze

rote grutze

Almanya’nın meşhur lezzetlerinden olan rote grutze, çırpılmış kremanın kırmızı meyvelerle birleşmesinden oluşuyor.  Kent sokaklarında gezerken canınız tatlı çekiyor ve Nürnberg’de ne yenir diye düşünüyorsanız, hafif ancak lezzetli olan bu tatlıyı yemeklerin sonrasında veya beş çayında tercih edebilirsiniz.

*Nürnberg gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Nürnberg’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin