Norwich’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

İngiltere’nin kalabalık şehirlerinde olan Norwich’in leziz yemeklerini sizler için derledik.

Norwich’te ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

#1 Norwich’te Ne Yenir?

1- English Breakfast

İngiliz Kahvaltısı

Türk kahvaltılarını bilirsiniz, yok yoktur. Ancak güne İngiltere’de başlıyorsanız biraz daha farklı bir menü bekliyor sizleri. Norwich’te ne yenir sorusuna verilebilecek yanıtlardan ilki İngiliz kahvaltısı elbette..

Kahvaltı tabağının içerisinde; kızarmış ekmek, black pudding, fasulye, kızarmış domates, yumurta, mantar ve sosis bulunuyor. Biraz karışık gelebilir ama damağınız bu tatlara alıştığında bir daha kopamıyorsunuz.

2- Fish and Chips

fish and chips

Kızartılmış balık filetosunun patateslerle birlikte servis edildiği bu yemek, çeşitli soslarla birlikte tüketilip daha da lezzetli hale getiriliyor. Deneyebileceğiniz en güzel tabaklardan biri olan fish and chips, Norwich’te ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli yanıtlardan biri.

3- Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding
Recipe photography

Un, yumurta ve sütün birleşiminden oluşan yorkshire pudding, içi boş muffinlere benzetilebilir. Kent geziniz sırasında hafif karnınız acıktı ve atıştırmalık bir şeyler denemek istiyor, Norwich’te ne yenir diye düşünüyorsanız bu muffinler tam da size göre. Tatlı marmelatlarla veya tuzlu peynirle tüketebileceğiniz bu hamurları sabah kahvaltılarında tercih edebilirsiniz.

4- Cullen Skink

cullen shink

Norwich’te ne yenir endişesini ortadan kaldıran patateslerin mezgit balığı ve soğanla birlikte kavrulduğu bu lezzetli yemek, genellikle ana yemek öncesi ara sıcak olarak tercih ediliyor. Tadına bakmanızı öneriyoruz.

5- Bubble and Squeak

Bubble And Squeak

Türkiyede sıklıkla yapılan mücver benzeri bir yemek olan bubble and squeak, sebzeleri un ve yumurtayla birleştirilerek kızartılmasından oluşuyor. Bazen küçük yuvarlaklar halde bazen de tavada bütün halde yapılan bu lezzetli tarifin içerisinde birçok sebze bulunmakta.

6- Steak and Kidney Pie

Steak and Kidney Pie

Önce görüntüsüyle sonra tadıyla sizi mest edecek bir yemek steak and kidney pie. Norwich’te ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldırıyor. Kızartılan et yahnisinin hamur içerisinde kızartılmasıyla oluşan bu yemek suyunu ve lezzetini içinde saklıyor. Akşam yemeklerinizi için tercih edebileceğiniz ağır ve doyurucu bir yemektir.

7- Laverbread

Laverbread

Avrupa genelinde sıklıkla tercih edilen su yosunları, ezilerek meze haline getiriliyor. Kahvaltılarda ve yemeklerden önce atıştırmalık olarak tercih edilen laverbreadları yeni tatlar denemek isteyenlere önerebiliriz.

8- Eccles Cake

Eccles Cake

Birleşik Krallık’ta tatlı ne yiyebilirim diyorsanız eccles cakeleri deneyebilirsiniz. Tereyağıyla yoğurulan hamurların kuş üzümüyle birleştiği bu lezzetli kurabiyeleri beş çayının yanında tercih edebilirsiniz.

9- Bread and Butter Pudding

Bread and Butter Pudding

Ekmeklerin; krema, süt, pudra şekeri ve kurutulmuş meyvelerle süslendiği bu lezzetli tarif, hafif tadı sebebiyle tercih ediliyor.

10- Bivalve Brews

Bivalve Brews

İrlandaİzlanda ve İngiltere gibi kuzey ülkelerinde sıklıkla tüketilen bira, genellikle yanında kabuklu deni canlılarıyla beraber içiliyor. Oldukça lezzetli olduğu söylenen bu tadı deneyip düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. 🙂

*Norwich gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Norwich’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda  yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz

Yorum yapın

Bizi Takip Edin