Fotoğraflarıyla Birlikte Nantes Gezilecek Yerler Listesi

Fransa’nın en şirin kentlerinden biri olan Nantes, Loire Nehri kıyısına kurulu küçük bir şehir… Turizm ve yaşam standartları açısından ise oldukça büyük bir potansiyele sahip kent, gezilecek yerleriyle de Fransa’nın en yaşanabilir şehirlerinden biri.

Kiliseleri, şatoları ve müzeleriyle baş döndüren güzellikteki Nantes’in gezilecek yerler bakımından da çok zengin olduğunu da belirtelim. Şehrin tam ortasından geçen Loire Nehri’de kente farklı bir atmosfer katıyor.

Gelelim bu kentin sizler için derlediğimiz birbirinden keyifli gezi rotalarına.. Listenin ilk sırasında;

Bretanya Dükleri Kalesi

Bretanya Dükleri Kalesi

Loire Nehri’nin sağ taraftaki kıyısında yer alan Bretonya Dükleri Şatosu, 1207 yılında inşa edilmiş şehrin en önemli tarihi miraslarından biridir. Bretonya Dükleri’nin yaşam sürdüğü kale, 13. Ve 16. Yüzyıllar arasında ev olarak kullanılmış ve 1862 yılında Fransa’nın ulusal mirasları arasına alınmıştır.

Hem ikamet edilen bölümünü hem de Nantes Tarih Müzesi’ni gezebileceğiniz kaleyi gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz. 🙂

Nantes Botanik Bahçesi

Nantes Botanik Bahçesi

1829 yılında ziyaretçilere kapılarını aralıyan Nantes Botanik Bahçesi,  15. Louis’in  Fransız gemilerinin kaptanlarına gittikleri her yerden farklı bitki tohumları getirmelerini emretmesiyle oluşturulmuş, içerisinde 500’den fazla türde bitki ve çiçek barındıran harika bir bahçe.

Şehrin akciğerleri olarak tanımlayabileceğimiz botanik bahçe, 17 dönümlük bir arazi üzerinde, Dükler Kalesi’nin yakınında yer alır. Girişlerin ücretsiz olduğu park, keyif verici bir gezinti için birebir. 🙂

Graslin Tiyatrosu

Graslin Tiyatrosu

Graslin Tiyatrosu, 18. Yüzyılın sonlarında yapılan, Yunan ve Roma mimarisi ile şehrin en etkileyici görünüşteki yapılarından biri… Sergilenen opera ve oyunlardan ziyade tasarımıyla dikkan çeken bia içerisindeki Dominique Moknecht tarafından yaptırılan nefes kesici 8 peri heykeli de şehirde görüp görebileceğiniz en etkileyici yapıtlar arasında geliyor.

Seyahatiniz süresince bir etkinlikle denk düşmezseniz bile sırf binayı gezmek için dahi olsa uğrayabileceğiniz adreslerden biri..

Saint Pierre Katedrali

Saint Pierre Katedrali

Gotik mimarinin en güzel motiflerini göreceğiniz Nantes Katedrali’nin uzun bir inşa tarihi var.. 1434 yılında yapımına başlanan katedral tamı tamına 457 sonra 1891 yılında tamamlanabilmiş.. Aziz Peter ve Aziz Paul adına yaptırılan kilise, 2. Dünya Savaşı’nda aldığı darbeler sebebiyle hasar görmüş ve restorasyon çalışmaları başlatılarak yenilenmiştir.

Katedralin en çok dikkat çeken noktası ise Brittany Dük’ü II. François ile eşi Marguerite’nin mezarları.. Rönesans mimarisiyle yapılan mezarlar ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğruyor..

Jules Verne Museum

Jules Verne Museum

Fransa’nın en ünlü yazarlarından biri olan Jules Verne’ye adanmış müze, Loire Nehri manzarasının keyfini çıkartabileceğiniz tarihi bir bina içerisinde yer alır. 19. yüzyıldan kalma müze binasının bir başka özelliği de, yazar Vern bu bina da hiç yaşamamış olsa da onun yaşamını yansıtan bir atmosfere sahip olmasıdır.

Jules Verne Müzesi’nde yazara ait pek çok eserin kopyasına, kişisel eşyalarına ve birbirinden ilginç hikayelerine konu olan objelere rastlayacak, dolaşmaktan oldukça keyif alacaksınız..

Nantes Güzel Sanatlar Müzesi

Nantes Güzel Sanatlar Müzesi

Tarihi binası ve etkileyici sanat koleksiyonu ile 1801 yılından beri hizmet veren Nates’in Güzel Sanatlar Müzesi, şehrin sanata bakış açısını yansıtan değerli müzelerinden biridir. Bernardo Daddi, Giovanni Battista Moroni, Gerard van Honthortst gibi muhteşem sanatçıların eserlerini görebileceğiniz müze, sanatseverlerin mutlaka ziyaret ettiği noktalar arasındadır.

13. ve 19. Yüzyıla ait pek çok sanat eserini görmek isterseniz buyrun Nantes Güzel Sanatlar Müzesi’ne…

Pommeraye Pasajı

Pommeraye Pasajı

Nantes’in en ünlü alışveriş noktası Pommeraye Pasajı, 1840’lı yıllarda inşa edilmiş tarihi bir alışveriş merkezidir. Merkez içerisinde Rönesans rüzgarları estiren heykeller ve harika iç tasarıma sahip dükkanlar yer alır.

Şehre gidenlerin mutlaka uğradığı bu pasaj, 1976 yılında şehrin tarihsel anıtlarından biri olarak belirlenmiştir.

Versay Adası

Versay Sarayı

Nantes sokaklarında huzur hakim olsa da doğal ve dinlendirici atmosferiyle dikkat çeken Versay Adası, şehrin ortasında sizlere doğal hayat aşılayan suni bir ada.. 1.7 hektarlık alan üzerine kurulu ada, 1983 yılında Zen bahçesine dönüştürülmüş, taşlarla döşenmiş ve şelalelerle bezenmiş olsa da Japon mimarisinin örneklerini göreceğiniz yapılarıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Şehrin en turistik noktalarından biri olan Versay Adası’nı ücretsiz olarak ziyaret edebilir, harika fotoğraflar çektirebilirsiniz..

Bretagne Gökdeleni

Bretagne Gökdeleni

Şehrin en uzun yapısı olan Brittany Gökdeleni, Nantes’in hemen her noktasıdan rahatlıkla görebileceğiniz 37 katlı bir yapı.. Binanın 32. Katında yer alan Le Nid isimli kuş yuvası temalı bar ise şehre gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir dinlenme noktası.

Kuş gövdesi şeklinde tasarlanan barın, kuş yumurtası şeklindeki masa ve sandalyeleriyle sevilen bir mimarisi var.. Aynı zamanda barın olduğu kattan şehir manzarası muazzam. Nantes’i ayaklarınızın altına alacağınız Le Nid’e uğramayı ihmal etmeyin.. 🙂

Machine Of The Isle Of Nantes

Machine Of The Isle Of Nantes

Nantes’de en keyif alacağınız yer elbette ki Machine of the Isle Nantes isimli bir çeşit tema park olarak tanımlayabileceğimiz bu eğlence alanı olacaktır. Jules Verne’nin kitaplarındaki kahramanlar örnek alınarak tasarlanan mekanik hayvanların yer aldığı parkta, harika saatler geçireceğinizin bilgisini şimdiden verelim..

Tek seferde 50 kişiyi taşıyabilen, hortumunu, kulaklarını ve başını hareket ettirebilen Büyük Fil’i gördüğünüzde oldukça şaşıracağınızdan eminiz.. Şehre seyahat edecekseniz, uğramayı ihmal etmeyin.! 🙂

Fransa’nın harikalar şehri Nantes’de gezilecek yerleri biz yazarken keyif aldık; umarız sizlerinde okurken içiniz kıpır kıpır eder ve bizler gibi seyahat arzusuyla dolup taşarsınız.. 🙂

*Fransa’nın Büyüleyici Diğer Şehirleri için…

Yazımız hakkındaki fikirlerinizi ve eklemeleri yorumlar butonunu kullanarak Biletbayi editörler ekibine kolaylıkla ulaştırabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin