Fotoğraflarıyla Birlikte Nairobi Gezilecek Yerler Listesi

Doğu Afrika’nın en yüksek nüfuslu şehri Nairobi, Kenya’nın başkentidir. 1899 yılında kurulan şehir, Afrika’nın politik ve finansal bakımdan önde gelen şehirlerinden biridir.

Afrika için pek çok şirkete ve organizasyona ev sahipliği yapan Nairobi şehri, bölgenin hem kültürel hem de iş kolu anlamında önemli bir merkezidir. Bu sebeple yıl içerisinde şehre, hem turistik hem de ekonomik anlamda pek çok ziyaret gerçekleştirilmektedir.

Nairobi Gezilecek Yerler yazımızda sizlere, şehri seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bahsettik.. Birlikte inceleyelim;

Nairobi Camii

Nairobi Camii

Hristiyanlık, İslam, Sihizm ve Hinduizm başta olmak üzere, birçok dini aynı coğrafya üzerinde buluşturan Kenya’nın başkentinde, camiiler de ayrı bir öneme sahip.. Şehir merkezinde konumlanan Nairobi Camii, ihtişamlı mimarisi ve saflığı temsil eden beyaz kubbeleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bölge halkının ibadet amaçlı sıklıkla ziyaret ettiği camii, şehre gelen turistlerinde ilgi duyduğu gezi noktaları arasında yer alıyor.

Uhuru Bahçeleri

Uhuru Bahçeleri

Ülkenin en büyük anıt parkı olarak bilinen Uhuru Bahçeleri, Langata Yolu üzerinde yer alan Kenya için büyük öneme sahip bir parktır. Sebebi ise bağımsızlığını kazanan ülkenin ilk kutlamaları ve duyuruları bu parktan yapmasıdır.

Bağımsızlığı anma için sonradan yaptırılan 24 metre yüksekliğindeki anıt da Uhuru Bahçeleri’ndeki en önemli yapıttır. Afrika’nın İngiliz sömürgesinde verdiği canlar için yaptırılan anıt, şehre gelen turistlerinde mutlaka ziyaret ettiği noktalar arasındadır.

Kenya Bomaları

Nairobi’nin en turistik noktası Kenya Bomaları’nın yer aldığı bölgedir. Kenyalı kabilelere ait Afrika geleneklerini yansıtan köylerin bulunduğu alan, bölgenin kültürel değerlerine sahip çıkmak adına hükümet tarafından korunan alanlardan biridir.

1971 yılında hükümet tarafından kabile gruplarının zengin miraslarını korumak ve sürdürmek amaçlı kurulan kültür merkezi, Nairobi Milli Parkı ana kapısının yakınında, Langata’da yer alır…

Diğer yandan bölgede, 16 farklı aşiret grubundan alınan danslar ve şarkılarla dolu etkinlikler de gerçekleştirilmektedir. Kenya’nın bu kültürel mirasları şehirde görülmesi gereken yerlerin başında yer alır.

Kenya Demir Yolu Müzesi

Kenya Demir Yolu Müzesi

Şehrin en eski demir yolu müzesi olan Kenya Demir Yolu Müzesi, tren istasyonunun hemen yanında yer alır. Eski Afrika Demir Yolları koleksiyonlarının sergilendiği müzede, üç adet operasyonel buharlı lokomotif, 1985 yılında ‘’Benim Afrikam’’ isimli filmde kullanılan lokomotif ve erken dizel lokomotifleri yer alır.

Diğer yandan ziyaretlerin giderek arttığı müze içerisinde 2011 yılında ek olarak bir minyatür demir yolu da kurulmuştur.

Karen Blixen’in Evi

Karen Blixen'in Evi

1912 yılında İsveçli mühendis Ake Sjögren tarafından yaptırılan bungalov tarzı ev, Karen Blixen tarafından 1917 yılında bir kahve tarlası kurmak amacıyla satın almıştır. 1921’e kadar Blixenler’in ikamet ettikleri evde, Karen Blixen dünyaca ünlü kitabını yazmış ve ardından memleketi Danimarka’ya dönmüştür.

Blixen öldükten sonra Karen’in belirli bir dönem yaşam sürdüğü ev, Danimarka hükümeti tarafından Kenya hükmetine bağımsızlık hediyesi olarak bırakılmıştır.

Nairobi Fil Yetimhanesi

Nairobi Fil Yetimhanesi

Kenya’da kaçak avcılık sonucu yetim kalan filler için ayrılan bir alan üzerine kurulu Nairobi Fil Yetimhanesi, kutsal alanda yetişen ve erişkinliğe geldikten sonra vahşi doğaya bırakılan öksüz fillerin ve gergedanların büyütüldüğü merkezdir.

Dame Daphne, David Sheldrick ve Tsavo Milli Parklarının kurucu müdürünün Kenya’da öncü bir koruma programıyla açtığı merkezde, yer alan bebek filler biberonla beslenip sevgiyle büyütülmektedir. Aynı zamanda çok iyi birer oyuncu olan filleri ziyaret etmek sizlere keyif verecek, eğlenceli dakikalar yaşamanızı sağlayacaktır.

Nairobi Milli Müzesi

Nairobi Milli Müzesi

1910 yılında Kenya’nın zengin tarihi eserlerini sergilemek ve ülkenin kültürel değerlerini tanıtmak için kurulan Nairobi Milli Müzesi,  Uganda Doğal Tarih Derneği altında bir grup hevesli doğa bilimcinin talepleri üzerine kurulmuştur.

Tarih, doğa, kültür ve çağdaş sanatın ünlü koleksiyonlarını gözlemleyebileceğiniz müzenin bulunduğu alan içerisinde botanik bahçeleri, alışveriş dükkanları ve restoranlar da yer alıyor…

Ngong Tepeleri

Ngong Tepeleri

Nairobi’de nefes alabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz adreslerden biri de Ngong Tepeleri’dir. Yeşilliklerle dolu alanda geniş bir alan üzerine kurulu park, harika fotoğraflar ve keyifli bir yürüyüş isteyen ziyaretçiler için biçilmiş kaftan…

Dik tepelerle dolu alanda piknik yapabilir ve tepelerden birinde harika doğa manzarasını seyredebilirsiniz. 🙂

Nairobi Milli Parkı

Nairobi Milli Parkı

Kenya’nın en çok ziyaret alan noktalarından biri olan Nairobi Milli Parkı, belgesellerde gördüğümüz vahşi doğası ve soyu tükenmekte olan pek çok hayvanıyla şehrin en ilgi çekici noktası. 1946 yılında Kenya’nın ilk milli parkı olarak kent merkezine 7 kilometre mesafede konumlanan park, 117 kilometrekarelik dev bir alan üzerinde yer alır.

Aslan, zürafa, gergedan ve zebra gibi Afrika atmosferini yansıtan pek çok hayvanın yer aldığı milli parkta, bir safari turuna katılmayı ihmal etmeyin..

Go-Down Sanat Merkezi

Go Down Sanat Merkezi

Kenya’nın sanat ve medya merkezi kabul edilen Go-Down Sanat Merkezi’nin, dış cephesindeki grafiti süslemeleri gören turistleri kendine hayran bırakıyor. Şehre giden hemen her ziyaretçinin mutlaka bir fotoğrafı olduğu müzenin bulunduğu bölge önceden bir araba mezarlığı olarak kullanılmış, sonrasında alanın devlet tarafından kullanılmasına karar verilmiş ve sanat merkezi kurulmuştur.

10 bin metrekarelik alan üzerine kurulu merkez içerisinde, televizyon stüdyolarından tutun da konser salonlarına kadar sanat ve şov amaçlı pek çok bölüm yer alır. Dünyaca ünlü heykeltıraşlar, müzisyenler ve televizyon yapımcılarının sık sık ziyaret edildiği Go-Down Sanat Merkezi’nde, gerçekleştirilen etkinliklerden birine katılmanızı tavsiye ederiz. 🙂

*Kenya’nın Diğer Şehirleri için..

Diğer yandan şehirde gezilecek yerler konusunda daha fazla bilgi sahibiyseniz; bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan Biletbayi editörler ekibi ile paylaşarak, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz… 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin