Mykonos Yeme İçme Rehberi | 6 Mekan Önerisi

Mykonos, Yunan Adaları arasında eğlence dozu en yüksek adaları içinde önemli bir yere sahip. Bu de özellikle hareketli bir tatil geçirmek isteyenlerin bu adaları tercih etmelerini sağlıyor.

Mykonos yeme içme rehberi konusunda özellikle Türklere pek yabancı gelmeyen bir şehir. Bu nedenle Türk ziyaretçiler bu adada yemek konusunda pek sorun yaşamıyor. Hazırladığımız Mykonos yeme içme rehberi içinde adada yemek için tercih edebileceğiniz yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Bu arada siz de adada mutlaka gidilmesi gereken yerler biliyorsanız bu sırrınızı bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Mykonos’a geldiğinizde görmeniz gereken yerler hakkında bilgi edinmek isterseniz Mykonos gezilecek yerler yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

#1 Mykonos Yeme İçme Rehberi

Mykonos yeme içme konusunda Yunanistan’ın diğer adalarına göre epey pahalı bir yer. Buradaki fiyatların diğerlerine göre neredeyse 2-3 katı kadar olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle eğer tatil için Mykonos’u tercih ettiyseniz yeme içme bütçesi konusunda biraz esnek olmanızda fayda var.

Adaya geldiğinizde buradaki Yunan mutfağının ülkemize benziyor olması ve pek çok yemeğin ve mezenin ülkemizde çok benzeyen türlerinin bulunması Türk ziyaretçilerin bu adada yemek konusunda rahat olmasını sağlıyor. Çoğu yemeğin isminin de aynı olması menü konusunda şanslı olmanızı sağlıyor. Bunda Türk ve Yunan kültürünün birbirine yakınlığının çok etkili olduğunu söyleyebiliriz.

2- Mykonos’ta Nerede Yenir

#1 Nammos Restaurant

Nammos Restaurant

Adanın Psarou Beach bölgesinde bulunan ve hayli rağbet gören mekanlarının başında bu restoranın geldiğini söyleyebiliriz ancak bu mekanı ziyaret etmeden önce oldukça pahalı bir yer olduğunu bilmenizi isteriz.

#2 Nikos Taverna

Nikos Taverna

Deniz ürünleri konusunda oldukça başarılı bir mekan olan bu restoranda birbirinden lezzetli deniz mahsullerini deneyebilirsiniz.

Mekan, adada en sevilen ve bilinen yemek yerlerinin başında gelmektedir.

#3 Galatis 7 Sins Gallery

Ülkemizdeki hamur işi tatlıları tadabileceğiniz bu tatlıcıya rast gelirseniz mutlaka bir uğramanızı ve lokmalarını denemenizi öneriyoruz. Bunun dışında baklava, kadayıf ve daha pek çok lezzeti de deneyebilirsiniz.

#4 Cafeler

cafeler mykonos

Adada keyifle zaman geçirebileceğiniz pek çok cafe bulunuyor. Bu cafelerde özellikle frappe oldukça fazla tercih edilen içeceklerin başında geliyor.

#5 Uno Con Carne

uno con carne

Adanın beğenilen mekanların bir diğer ise burası ancak burada da astronomik fiyatlarla karşılaşacağınızı bilmenizi isteriz. Mekan lezzetli menüleri, ilgili personeli ve atmosferi ile bütçe konusunda sorunu olmayanların mutlaka denemesi gereken yerlerden.

#6 Kounelas

Kounelas

Adanın klasik mekanlarından biridir ancak yeni yerlerin hizmete girmesiyle eski şanını kaybetmiş gibi görünüyor. Mekan buna rağmen fiyat konusunda hala adanın en yükseklerinden.

Mykonos yeme içme rehberine eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin