Münster’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Yöresel Yemek

Almanya’nın batısına doğru gidip Münster’in lezzetli yöresel yemeklerini inceliyoruz…

‘’ Münster’de Ne Yenir , Ne İçilir? ‘’ isimli yazımızı inceleyip, şehrin lezzetli yemeklerin keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Fischbrötchen

Fischbrötchen

Münster’de deneyebileceğiniz lezzetli tatlardan biride fischbrötchendir. Kızartılmış balığın, soğan ve turşuyla birlikte ekmek arasında servis edildiği bu lezzeti restoranların yanı sıra sokak tezgahtarlarında bulabileceğiniz tatlardan biri.

2- Schweinsbraten

Schweinsbraten
Schweinsbraten

Domuz etinden yapılan schweinsbraten, yiyebileceğiniz en güzel rostolardan biridir. Hem gevrek hem de sulu olan bu rostoyu birçok seçkin restoranda tatma şansına sahipsiniz.

3- Obatzter

Obatzter

Kırmızı biberli, peynirli ve soğanlı bir tarifle hazırlanan obatzter,bazen makarnaların üzerine sos olarak bazen de ekmeklerin üzerine sürülerek tüketiliyor.

4- Königsberger Klopse

Königsberger Klopse

Haşlanan küçük köftelerin sosuyla birlikte servis edildiği königsberger klopse, doyurucu ve leziz bir yemektir. Avrupa’nın birçok restoranında bulabileceğiniz bu yemeği orijinal haliyle Münster’de deneyebilirsiniz.

5- Berlin Potato Soup

Berlin Potato Soup

Berlin usulü yapılan bu çorba birçok farklı malzemenin muhteşem uyumuyla oluşuyor. Patates, pastırma, bezelye, kimyon ve ceviz gibi lezzetlerin birleştiği bu çorba sizi Almanya soğuklarına karşı koruyacak. 🙂

6- Flammkuchen

Flammkuchen

Pizzanın Alman usulü yapılışı diyebileceğiniz flammkuchen,incecik ve kıtır kıtır bir hamur üzerine dilediğiniz malzemelerle yapılıyor. İster soğanlı pastırmalı isterseniz de sebzelerle tercih edebileceğini bu tarifin tadına bakmanızı öneriyoruz.

7- Käsespätzle

Kasespatzle

Özel yapım makarnaların peynir ve soğanla buluştuğu bu tarif Almanya’nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve güzel tadıyla seveceğinizi düşündüğümüz bu lezzeti birçok kafe ve restoranlarda deneyebilirsiniz.

8- Rote Grütze

Rote Grütze

Kırmızı meyvelerin şekerle birlikte komposto haline getirildiği rote grütze, irmikli sütlü muhallebiyle birleştirilip servis edilmektedir. Meyve çorbası olarak bilinen bu hafif tatlıyı denemenizi öneriyoruz.

9- German Chocolate Pecan Pie Bars

German Chocolate Pecan Pie Bars

Çikolatalı tatlıları seviyorsanız chocalate pecan pie barsa, bayılacaksınız. Damla çikolatalı ve yoğun kakaolu bir kekin üzerine kavrulmuş cevizler ekleniyor ve fırına veriliyor. Çıkartıldığında küçük kareler halinde kesilen bu lezzetli bar, çay ve kahvelerin yanında çok güzel gidiyor.

10- Kirschenmichel

Kirschenmichel

Almanlar, tartı nasıl daha güzel hale getirebiliriz diye düşünmüşler ve ortaya kirschenmichel çıkmış. Turta kekinin vişneyle birleştiği bu muhteşem tadı denemenizi öneriyoruz.

11- Feuerzangenbowle

Feuerzangenbowle

Görselliğiyle ve tadıyla sizi etkileyecek olan feuerzangenbowle, alkollü bir içecektir. Noel ve yılbaşının vazgeçilmezlerinden olan karışım, ateşe verilmiş bir şeker kamışının alkolü damlayarak yavaş yavaş dolmasıyla oluşuyor.

*Münster gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Münster’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin