Münih’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Almanya’nın muhteşem tatlarını deneyimleyebileceğiniz Münih’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Münih’te Ne Yenir , Ne İçilir’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızın garantisini verelim. Pek çok Türk restoranın yanı sıra Almanya’nın geleneksel lezzetlerini de bulabileceğiniz kentte harika bir gezi programı sizleri bekliyor..

Listenin ilk sırasında;

1- Griebenschmalz

Griebenschmalz

Domuz yağından yapılan bu yiyeceği Almanlar çok seviyor.. Bizdeki krem peynir gibi sabah kahvaltılarında bol bol tükettikleri bir aperatif olan Griebenschmalz, işlenmiş ve krem peyniri kıvamına getirilmiş farklı lezzetlerden biri.

2- Schupfnudel

Schupfnudel

İçerisinde buğday unu, yumurta ve çavdar yer alan Schupfnudel, kalın kesilmiş makarnalardan oluşan harika bir lezzet.

İçerisinde patates ve parmesanda yer alan bu lezzetli makarna lahana turşusu ile birlikte servis ediliyor. Turistler tarafından da oldukça beğeniliyor.

3- Kartoffelkäse

Kartoffelkäse

Münih geziniz sırasında aperatif bir şeyler yemek isterseniz Kartoffelkäse, tam da size göre bir tercih olacaktır. İçerisinde süt, bira mayası, patates, ekşi krema, soğan, maydonoz ve kimyonun yer aldığı bu tatlı atıştırmalıkların hoşunuza gideceğinden eminiz.

4- Obatzda

Obatzda

İçerisinde tereyağı, tuz, biber, yaban turpu, karanfil ve farklı baharatların yer aldığı bu yemeğin ismi Obatzda..  Oldukça farklı lezzetteki yemek, akşam yemeği sofralarında meze olarak sunuluyor. Lor peyniri ile yapılan bu yemeğe yeşil soğanda eklenince tadından yenmediğini belirtelim.

5- Hochzeitssuppe

Hochzeitssuppe

Almanya’nın en ünlü başlangıçlarından biri olarak tanımlayabileceğimiz Hochzeitssuppe, içerisinde tavuk eti, küçük köfteler, erişte ve yumurta yer alan lezzetli bir çorba.

İsteğe bağlı olarak içerisine kuru üzüm de eklenen bu yemeğin farklı bir lezzet olduğunu da belirtelim.

6- Tellerfleisch

Tellerfleisch

Sığır etinden yapılan lezzetli mi lezzetli bir yemek olan Tafelspitz, Münih’te hemen her restoranda bulabileceğiniz ana yemeklerden biri. İçerisinde domuz etinin yanı sıra elma ve kök sebzelerin de yer aldığı bu yemeğin tadına bayılacağınızdan eminiz.

7- Beyaz Bira

Beyaz Bira

Biranın ana vatanına gidip de bira içmeden dönmek olmaz elbette. Münih’te bir akşamı kendinize bira gecesi ilan edebilir, aperatif lezzetlerle birlikte ülkenin meşhur beyaz birasının tadına bakabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Münih Gezilecek Yerler için..

Münih’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin