Mora’da Yapılması Gereken 10 Şey

Yunanistan’da keyifli bir tatil yapmak için bir rota arıyorsanız Mora sizin için çok iyi bir tercih olabilir.

Muhteşem dalış bölgeleri, yemyeşil lagünleri ve antik bölgeleri ile Mora (Peloponnese) size tam istediğiniz gibi bir tatil yapma olanağı sunuyor. İlk olimpiyat oyunlarının da gerçekleştirildiği bu özel kara parçasında yapabileceğiniz Mora’da Yapılması Gereken 10 Şey ‘i sizin için listeledik.

1- Mora’da Yapılması Gereken 10 Şey

1. Nafplio’nun muhteşem ruhunu yakalayın

nafplio

Bir koyda bir taş kale etrafında çevrili Mora’nın bu keyifli şehri sizi davet ediyor. Burada tarihe tanıklık edebilir, bölgedeki şık restoranlarda çok keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

2. Navarino Körfezi’nde gemi enkazlarına dalış yapın

navario

Navarino Körfezi ve civarındaki muhteşem sular dalış yapmak isteyenler için muhteşem imkanlar sunuyor. Burada 1978 yılında batan tanker Irene Serenade’nin enkazının yanı sıra 19. yüzyıldan kalma pek çok gemi bulunuyor. Bu batık gemiler bölgenin denizaltı yaşamının dalış yapmak için oldukça çekici olmasını sağlıyor.

3. Epidavros Tiyatrosu’nu ziyaret edin

epidavros tiyatrosu

14 bin seyirci kapasitesiyle döneminin çok ilerisinde bir sahne olan Epidavros Tiyatrosu, sahip olduğu pek çok özelliği ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Mora’ya gittiğinizde bu muhteşem antik tiyatroyu da mutlaka görmelisiniz.

4. Gialova Lagünü’nde kuş gözlemi yapın

gialoba lagunu

Eylül ve mart aylarında 271 kuş türünün göçüne tanıklık edebileceğiniz Gialova Lagünü, ortalama 20 bin kuşa ev sahipliği yapıyor. Eğer doğanın bu muhteşem güzelliklerini görmek istiyorsanız Gialova Lagünü tam size göre.

5. Eski Diakofto-Kalavryta Demiryolu’nda nostaljiyi hissedin

diakofto kalavaryta demiryolu

Nostaljik bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? O halde Mora’ya geldiğinizde yapmanız gereken şeyler listenize Diakofto-Kalavryta Demiryolu’nu ziyaret etmeyi de eklemelisiniz.

6. Patras Karnavalı

patras karnavalı

Korfu ve İtalya’dan feribotların bulunduğu Patras, Yunanistan’ın en önemli karnavallarından birine de ev sahipliği yapıyor.  1829 yılından bu yana kutlanan karvanal, her yıl ocak ile mart ayları arasında kutlanmaktadır.

7. Monemvasia kayalarındaki tarihe tanıklık edin

monemvasia kayaları

Dev kayaların ucunda yükselen Monemvasia’da tabelaları takip ederek 16. yüzyılda Venedikler tarafından yaptırılan tarihi kaleye ve muhteşem manzaraya ulaşabilirsiniz.

8. Zeytinyağının en iyisini tadın

zeytinyağı

Mora, zeytin ve zeytinyağı konusunda dünyanın en iyilerinden ve buraya geldiğinizde restoranları ziyaret ederek bu muhteşem zeytinyağını ve zeytinleri tatma şansını yakalayabilirsiniz.

9. Corinth Kanalı’nın ardında leziz şaraplar sizi bekliyor

corinth kanalı

Eğer şaraplara meraklıysanız Mora size beklediğinizden fazlasını sunuyor. Roma İmparatoru Nero zamanında inşa edilmeye başlanan Corinth Kanalı’nın ardında bulunan Nemea Bölgesi, birbirinden lezzetli üzümlerden yapılan şaraplarda sizi mest edecek.

10. Antik Yunan’dan Bizans’a

Dünyanın ilk olimpiyatlarının gerçekleştirildiği Mora, tarih anlamında da oldukça zengin bir bölge. Bu nedenle bu bölgeye düzenlenen turlar dönüş yoluna geçmeden önce mutlaka bu antik bölgeleri ziyaret etmektedir. Siz de Antik Olimpia’yı ziyaret ederek tarihin heybetli ayak izlerini inceleyebilirsiniz. Dilerseniz burada bulunan Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret edebilir ve çok güzel bir müze gezisi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer siz de keyifli bir Mora kaçamağı yapmak ve paylaştığımız şeylerde unutulmaz güzellikte bir tatil yaşamak istiyorsanız Yunanistan uçak biletleri ile komşuya geçebilir ve buradan Mora’ya aktarma yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin