Montpellier Lezzet Rehberi

Yüzyıllardır süregelen yemek kültürüyle dünyanın en sevilen mutfaklarından biri de Fransız mutfağı.. Montpellier’de ülkenin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini deneyimleyebileceğiniz harika kentlerden biri…

Montpellier’de yer alan hemen her restoranda geleneksel Fransız mutfağı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, merak ettiğiniz tüm lezzetlerin tadına rahatlıkla bakabilirsiniz.

‘’Montpellier’de Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

Bisque

Bisque

Et suyu ile yapılan besin değeri oldukça yüksek olan bu çorbanın ismi Bisque..  İçerisinde neredeyse tüm kabuklu deniz ürünlerinin yer aldığı çorbanın oldukça lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

Istakozdan tutunda karidese, yengece, kerevit ve pirince kadar pek çok malzemenin yer aldığı bu başlangıç yemeği, Montepellier’de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois

Et yemekleri yemekten kaçınıyor ve patatese bayılıyorsanız bu yemek tam da size göre diyebiliriz.

Patates ve süt ürünlerinden yapılan bu geleneksel yemek, Montpellier’de deneyeceğiniz en lezzetli yemeklerden biri. Sarımsak, Hindistan cevizi ve tereyağı ile de zenginleştirilen Gratin Dauphinois’i mutlaka deneyin!

Ratatouille

Ratatouille

Fransızların dünyaca ünlü lezzetlerinden biri de Ratatouille… İçerisinde domates başta olmak üzere, kabak, patlıcan, biber ve sarımsak gibi pek çok lezzetin yer aldığı bu yemeğin en önemli özelliği 18. yüzyıldan beri Fransa’da özenle yapılıyor olması.

Montpellier’deki hemen her restoranda sipariş vermeniz de mümkün. Denemenizi tavsiye ederiz!

Terrine

Terrine

Tavşan etinden yapılan bu lezzetin ismi Terrine.. İçerisinde bol miktarda kıyma bulunan bu yemeğe, tercihe bağlı olarak domuz yağı da eklenebiliyor.

Diğer yandan somon ve fesleğenle hazırlanan farklı bir çeşidini de yoğunlukla görebilirsiniz.

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Lazanya’ya çok benzeyen bu yemeğe Fransa’da Croque Monsieur ismi verilmiş. İçerisinde kızartılmış jambon, pek çok peynir çeşidi, yumurta ve tereyağı yer alan lezzet, Montepellier gezisi sırasında aperatif bir şeyler yemek isteyenlerin ilk tercihi. Denemenizi tavsiye ederiz!

Coq Au Vin

Coq Au Vin

Tavuk etinden vazgeçemeyenler için ağızlara ayık bir lezzet Coq Au Vin…. Bu yemeğin en önemli özelliği tavuğun ünlü Fransız şarabı Burgonya ile tatlandırılması.

Şarabın harika aroma kattığı bu yemeğin içerisine mantar ve soğanda eklenince tadından yenmiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

Creme Brulee

Creme Brulee

Türkçesi Krem Karamel olan bu lezzet, Fransa’nın dillere destan muhteşem tatlısı… Fransızların taptığı bu tatlının en önemli özelliği ise muhteşem yanık kreması..

*Fransa’da Ne Yenir, Ne İçilir? yazısı için..

Taze krema, süt ve şekerden yapılan bu lezzet bu kadar az malzemeyle bu kadar güzel bir tatlının nasıl yapılabileceğinin kanıtı bize göre. Montpellier geziniz sırasında bir kahve eşliğinde denemeniz gerekenlerden biri.

Ekler

Ekler

Fransa’nın meşhur Ekleri.. Türkiye’deki pastanelerin vazgeçilmezi bu tatlıyı ana vatanında denemeye ne dersiniz?

İçerisindeki muhteşem kreması ve yumuşacık ekler hamuruyla tam bir lezzet bombası haline gelen bu tatlı, kentte demeden dönmemeniz gerekenlerden..

Fransız Şarabı

Fransız Şarabı

Fransa’ya kadar gelip de muhteşem Fransız şaraplarının tadına bakmadan dönmek olmaz!

Muhteşem aromaya sahip onlarca çeşit şaraptan birinin tadına bakmadan ülkeyi terk etmeyin deriz. Bu konuda Montpellier, en güzel Fransız şaraplarının sunulduğu restoranlara sahip bir kent.

Herhangi bir akşam yemeğinde şehrin muhteşem et yemeklerinden birinin yanına sipariş etmeniz gerekenler arasında.

Macaron

Macaron

Makaronun ana vatanına gelip de tatmadan ayrılmak olmaz.. Muhteşem aromaları ve çeşitleriyle gözünüzü döndürecek Makaronlar, kentte yer alan hemen her kafede servis ediliyor. Yanına bir de güzel bir Fransız kahvesi söylediniz mi de tadından yenmiyor..

Montpellier Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin