Tüm Detaylarıyla Mombasa Gezilecek Yerler Listesi

Kenya’nın önemli liman kentlerinden biri olan Mombasa, bir milyonu aşkın nüfusuyla ülkenin ikinci büyük şehri konumunda yer almıştır.

Şehrin içerisinde yer alan lüks oteller, tarihi yapılar, doğal güzellikler ve farklı yaşam tarzı turizm de artışlar görülmesine sebebiyet vermiş, şehir ziyaretlere açık bir hale getirilmiştir.

Kenya’nın en büyük limanı olan Kilindini, ülkede ticaretin gelişmesine kaynak oluşturmuş ve ekonomik kalkınmanın da kapılarını aralamıştır. Şehirde gezilecek yerler ise tarihi binalar ve doğal güzellikler arasında çeşitlilik göstermektedir.

Gelin birlikte Mombasa’da gezilecek yerlere bir göz atalım;

Holy Ghost Katedrali

Holy Ghost Katedrali

1889 yılında inşa edilen Holy Ghost Katedrali, Mombasa’da görülmeye değer dini binalardan biri. Mimarisi ve rengarenk çiçeklerle bezeli bahçesiyle dikkat çeken tarihi yapı turistlerinde şehir turunda mutlaka uğradığı adreslerden biri.

Baharat Pazarı

Eski şehrin batısında yer alan Mombasa’nın Baharat Pazarı, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği alışveriş duraklarından biridir. Kenya’nın yerel baharatlarının sergilendiği tezgahlarda harika kokular ile karşılaşacak,  uygun fiyatlardan dilediğiniz kadar baharat satın alabileceksiniz.

Mandhry Camii

Mandhry Camii

Kenya’da beyaz renkli yapılar genellikle dini binalar etrafında şekillenmektedir. Eski şehirde minik bir tura çıktığınızda karşınıza çıkacak Mandhry Camii, şehrin en eski dini binalarından biridir. Svahilli mimarisinin şehirdeki en önemli örneklerinden biri olan Camii’de, Arap esintilerini de hissedeceğinizin bilgisini şimdiden verelim. 🙂

Fort Jesus Müzesi

Fort Jesus Müzesi

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan, Hint Okyanusu kıyısına kurulu bu ihtişamlı hisar, Mombasa’nın en önemli tarihi yapısı. Uzun kalın duvarlara ve etkileyici fresklere sahip müzeden harika okyanus manzarasını seyredebilir, Kenya’nın dost canlısı insanları ile tanışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Lord Shiva Tapınağı

Lord Shiva Tapınağı

Etkileyici mimarisi ve mükemmel işlemeli heykelleri ile görenleri kendine hayran bırakan Lord Shiva Tapınağı, Mombasa’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Geniş bir bahçenin ve ilginç heykellerin yer aldığı tapınağın olduğu alanda, dilediğiniz kadar fotoğraf çekilebilir, Hindu kültürüne ait pek çok bilgi edinebilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin