Mısır’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

Mısır mutfağı, köklü bir tarihe sahip zengin bir mutfak… Ancak Mısır’ın her yerinde yemek yemek sandığınız kadar sakıncasız değil..

‘’ Mısır’da Ne Yenir ? Ne İçilir ?’’ başlıklı yazımızda ülkenin yöresel lezzetlerini sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ülkede lüks otellerin restoranlarında yiyeceğiniz yemeklerden asla çekinmeyin. Ancak sokak satıcıları ve diğer lokantalarda yemek yiyen turistlerin pek güzel anıları olduğunu söyleyemeyeceğiz.

Yemek yediğiniz  yerlere dikkat etmenizde fayda var. Mısır’ın muhteşem lezzetlerinden çok bu lezzetleri nerede tadacağınız daha önemli. Dikkatli olmakta fayda var.

#1 Mısır’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Falafel

Falafel

Mısır’ın en ünlü yemeği denince akla elbette ki Falafel geliyor. Orta Doğu ülkelerinin fast food’u ve sokak yiyeceği haline gelen bu atıştırmalık, kuru içi bakla ve nohuttan yapılıyor. Adını ise bakladan alıyor. Mısır seyahatiniz de mutlaka deneyeceğiniz tatlardan biri diyebiliriz.

2- Melukya

Melukya

Mısır’ın en ünlü yöresel çorbası Melukya diyebiliriz. Et ve sebzeyle hazırlanan bu çorba, ülkenin en sevilen yiyeceklerinden biri. Özel baharatlar katılarak servis edilen bu yemeğin tadına bayılacaksınız..

3- Ful

Ful

Her öğün  yenebilen Mısır’ın geleneksel yemeği Fuul, domates ve bol baharatla pişirilen bir bezelye yemeği esasen. Yağ, sebze, baharat ve maydanozla çeşnilendirilen yemeğin en önemli özelliği de sabahları ekmekle birlikte servis edilmesi.

4- Koshari

Koshari

Mısır’ın yöresel tatlarından biri de Kushari.. Pirinç, mercimek, makarna ve nohut karışımından elde edilen yemeğin içerisine domates sosu, soğan ve kimyon da eklenerek çeşnilendiriliyor. Ortaya ise parmaklarınızı yiyeceğiniz bir yemek çıkıyor.

5- Kadaif

Kadaif

Mısır’da canınız bir Türk tatlısı çekti. Hiç üzülmenize gerek yok. Hemen her restoran da bulabileceğiniz kadayıf tatlısı bu konuda tüm dertlerinize çözülüyor. Yabancı memleketlerde Türk usulü bir şeyler görmek de sevindirmiyor değil bizleri..

6- Umm-ali

Umm-ali

Süt, Hindistan cevizi, kuru üzüm ve fındıkla birlikte pişirilen pirinç tatlısı Um-ali, bizdeki sütlacın biraz daha zenginleştirilmiş haline benziyor. Hindistan cevizi aroması ve kuru üzümle farklı bir lezzet haline gelen tatlı, Mısır’ın en ünlü tatlılarından biri.

7- Nargile

Nargile

Mısır’ın nargilesi de oldukça meşhur ürünlerinden biri. Ülkede en yaygın nargile çeşidi ise massildir. Elma, hurma, çilek ve cappuccino ile tatlandırılan tütünlerin müdavimleri ise oldukça fazla.

8- Mısır’da Kahve

Mısır Kahvesi

Mısır’ın otantik kahvehaneleri de oldukça meşhur.. Burada satılan kahveler farklı aromalarla tatlandırılıyor ve özellikle de turistlere farklı deneyimler sunuyor. Ülkenin en meşhur kahvesi ise kakuleli kahve. Denemenizi tavsiye ederiz.

9- Zibib

Zibib

Mısır’da sert bir içki arayışındaysanız, Zibibi’yi deneyin deriz. Mısır rakısı olarak tanımlayabileceğimiz bu alkol çeşidi, ülkenin en ağır içkilerinden. Tamamı ile üzümün damıtılmasından yapılıyor ve tadı Yunan rakısına benziyor.

10- Mısır Şarabı

Mısır Şarabı

Mısır’ın özel üretim şaraplarını tatmayı ihmal etmeyin! Özellikle Ömer Hayyam Şarabı, ülkenin en meşhur ve çok tüketilen alkollü içeceklerden biri. Turistlerin bol bol satın aldığı şaraptan, güzel bir otelde akşam yemeğinin yanına isteyebilirsiniz.

  • Mısır’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin