Fotoğraflarıyla Birlikte Minneapolis’de Gezilecek 13 Yer

Mississippi’nin yukarısında bulunan Minneapolis ve St. Paul, Minnesota’yı oluşturuyor. Büyük şehir Minnesota’nın özü ise Minneapolis, gezilecek yerleriyle ünlü..

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük tarım alanı Minneapolist’te bulunuyor. Tarıma dayalı ticari faaliyetler eyaletin gelişmesini sağlamış. 1847’de St. Anthony Şelalesi’nde inşa edilen iki fabrikanın da kentin ilerlemesine katkı verdi. Zaman geçtikçe Minneapolis gezilecek yerler sayısında da artış olmuş.

Dikkat ederseniz “Minneapolis” ismi pek İngiliz, Amerikan kelimelerine benzemiyor. Eskiden burada yerliler (Indian, Kızılderili) yaşardı ve yerleşimler kurularak yerlilerin yaşam alanları daraltıldı. En sonunda da uzaklaşmak zorunda kaldılar. “Minne” Kızılderililerden kalma bir kelime. Su anlamına geliyor. “Polis” de Yunancada şehir demek.

#1 Minneapolis Gezilecek Yerler

Aşağıdaki Minneapolis gezilecek yerler listemizde su şehrine dair ipuçları bulabilirsiniz.

1- Minnehaha Park

Minnehaha Park

Şehrin güneydoğusunda, Mississippi kıyılarında bulunur. Park içinde şelaleler ve heykeller var. 193 dönümlü alan kentin en eski en popüler yerlerinden biridir.

2- Minneapolis Sanat Enstitüsü

Minneapolis Sanat Enstitüsü

Sanat enstitüsü çeşitli ülkelerden ve Rubens, Rembrandt gibi Avrupalı ustaların resimleri de dahil olmak üzere birçok stilde geniş bir kitleye hitap ediyor. Koleksiyon, 5 bin yıl öncesine ait çok çeşitli kültürlerden parçalar içeriyor. Heykeller, fotoğraflar, tablolar, çizimler, tekstil ve baskılar ziyaretçilere sunulmuş.

3- Guthrie Theater

Guthrie Theater

Guthrie Tiyatrosu 7 Mayıs 1963’te, tiyatronun kurucusu Sir Tyrone Guthrie’nin yönettiği Hamlet’in bir performansı ile açıldı. Bugün tiyatroda klasik ve çağdaş oyunlar oynanıyor ancak Shakespeare’in oyunları da zaman zaman gösterime giriyor.

Kuruluşundan 40 yıl sonra (2006) Mississippi Nehri boyunca uzanan yeni bir yere taşındı. Bina içinde geçmiş performanslarda çekilen fotoğraflar da bulunuyor.

4- Frederick R Weisman Sanat Müzesi

Frederick R Weisman Sanat Müzesi

Minnesota Üniversitesi’ndeki sanat müzesi, kampüsün ve şehrin mimari anlamda öne çıkan binaları arasındadır. Dört katlı, göz alıcı güzellikteki yapıyı şekil olarak tanımlamak zor. Müze, 20. yüzyıl başlarından günümüze kadar olan Amerikan sanatına odaklanıyor.

5- Çocuk Tiyatrosu

Çocuk Tiyatrosu

Gençlere ilham vermek için tasarlanan çocuk tiyatrosu, klasik çocuk edebiyatı üzerine yoğunlaşıyor. Eylül ayından haziran ayına kadar gösteriler devam eder. Tiyatro Sanat Eğitimi gibi programlarla da kültürel birikimler destekleniyor.

6- Mill City Müzesi

Mill City Müzesi

Tarihi ören yerinde bulunan müze şehrin içlerinde bulunduğu için çevresi modern binalarla doludur. Hem modernizmin hem de tarihi mirasın birlikte görüldüğü değişik yerlere örnek verebiliriz.

7- Amerikan İsveç Enstitüsü

Amerikan İsveç Enstitüsü

Enstitünün çevresinde İsveç mirasını görebilirsiniz. 1929 yılında Swan J. Turnblad tarafından kurulmuştur. İsveç’in dekoratif ve güzel sanatlarını Turnblad Konağı’nda inceleme fırsatını kaçırmayın.

8- Minneapolis Heykel Bahçesi

Minneapolis Heykel Bahçesi

Minneapolis Heykel Bahçesi, Walker Sanat Merkezi’nin heykellerini 11 dönümlük yeşil alanda sergiliyor. En ünlü parçalarından biri Claes Oldenburg’un “Kaşık ve Kiraz”ıdır. Alene Grossman Memorial Arbor ve çiçek bahçesi de bu alanın içinde yer alır.

9- Walker Sanat Merkezi

Walker Sanat Merkezi

Çağdaş sanata ayrılan bir merkezdir. Görsel ve gösteri sanatıyla birlikte film gösterimleri ve diğer çeşitli etkinliklerle şehirde önemli bir mekan. 1971 yılında inşa edilmiş ve 2005 yılında genişletilmeye başlanmış. Tesiste çok sayıda fuar galerisi, sinema salonu, tiyatro sahnesi, teras ve yemek yeri bulunuyor.

10- Nicollet Mall

Nicollet Mall

Minneapolis şehir merkezindeki alışveriş merkezi, Nicollet Caddesi üzerinde yer alır. Esasen yaya bölgesi olan yerde mağazalar, restoranlar, galeriler vb. mekânlar var.

11- Belediye Binası

Nicollet Alışveriş Merkezi’nin doğusunda belediye sarayını göreceksiniz. 1800’lerin sonunda ve 1900’lü yılların başlarında inşa edilmiş. İç mekanlarda Carradara mermerinden oyulmuş heykel dikkat çekiyor. Binanın üstündeki saat kulesi haftanın belirli günlerinde çalmaya devam etmekte.

12- Calhoun Gölü

Calhoun Gölü

Southwest bölgesinde yer alan Calhoun Gölü, 25 metre derinliğe sahip. Dolayısıyla şehrin en büyük gölü olma özelliği de bulunuyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları sayesinde burada hoş vakit geçirebilirsiniz. Minneapolis’te açıkhava etkinliği arıyorsanız önce buraya bakmalısınız.

13- Meryem Ana Bazilikası

Meryem Ana Bazilikası

Katolik Kilisesi’ne bağlı olan Meryem Ana Bazilikası, 1907’de neoklasik tarzda yapılmış. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk bazilikasıdır. İç ve dış dekorasyon tutarlı biçimde aynı etkileyiciliğe sahiptir.

**Minneapolis’de gezilecek yerler ile ilgili bildiklerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin