Milano’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Milano deyince aklınıza ne geliyor? Moda? Tarih? Sanat? Etkinlik? Gezilecek Yerler? Hangi cevabı vermiş olursanız olun, her durumda haklısınız.

İtalya’nın incisi olan Milano, tüm bunların enfes bir birleşimi. Peki güzeller güzeli Milano’yu keşfetmeye nereden başlamalı? Sizler için hazırladığımız Milano gezilecek yerler yazısında keyifli bir rota çizdik.

#1 Milano Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Santa Maria della Grazie Kilisesi

Santa Maria della Grazie Kilisesi

Milano’ya gelip de, bu kiliseyi gezmemek olmaz. Leonardo da Vinci’nin ünlü “Son Akşam Yemeği” eseri bu kilisede bulunuyor. Bu şahaserin hikayesini de kısaca özetleyelim: 15. yüzyılda yapılan eser, Hz. İsa’nın havarileriyle birlikte yediği son akşam yemeğini anlatıyor.

Santa Maria della Grazie Kilisesi, Milano’ya gelen tüm turistlerin ilk durak noktalarından birini oluşturuyor. Bu yüzden siz siz olun, biletinizi önceden ayarlayın. Son dakikada, kapının önünde kalmayın!                 

2- Duomo

Duomo

Milano’yu Milano yapan mekanlardan biri de Duomo. İtalya’dan bulunan en büyük katedral olan bu görkemli eserin yapımı tam 500 yıl sürmüş. Duomo, aynı zamanda bu alandaki meydanın da adı.

Katedralde, ziyaretçileri Rönesans döneminin ünlü eserleri ve her kilisede rastlanan mum dikme alanları karşılıyor. Kimilerinin, iyi şans getirmesi için de mekanın bronz kapısını ellediklerini not düşelim.

3- Navigli

Navigli

Eğer tam bir sanat meraklısıysanız, hazır buralara gelmişken biraz da alışveriş yapmak istiyorsanız, Navigli tam size göre. Sevimli antikacılar, sanat galerileri ve ikinci el dükkanları ile bu sevimli mahalleye tekrar tekrar gitmek isteyeceksiniz.

Galerilerden bahsettiysek de, bu bölgeyi sakin sessiz bir yer sanmayın. Navigli, dinamik sosyal yaşantısı ve eğlence dolu gece hayatıyla, Milano’nun son zamanlardaki en popüler yerlerinden biri.

4- La Scala

La Scala

Sanattan bahsetmişken, dünyanın en büyük opera binalarından birisi olan La Scala’yı es geçmemek büyük bir ayıp olur. 1778 yılından beri hizmet veren bu devasa binada, birçok ünlü opera eserini izleyebilirsiniz. Yine de işinizi garantiye alın ve yerinizi şimdiden ayırtın deriz.

5- Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Gerçek bir alışveriş tutkunuysanız, bu adı daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Galleria Vittorio Emanuele II, 1877 yılından beri hizmet veren, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri. İçerisinde yok yok: Lüks mağazalar, gurme restoranlar, devasa cam bir kubbe ve görkemli bir mimari. Bu adın moda dünyasındaki önemine dair kısa bir not düşelim. Prada’nın 1913 yılında açılan ilk mağazası da bu heybetli alışveriş merkezinde bulunuyor. Tüm modaseverler buraya!

6- Sforzesco Şatosu

Sforzesco Şatosu

Avrupa tam bir şato cenneti ve tabii ki İtalya da bundan payını almış. Ünlü Sempione Parkı’nın hemen yanında alan bu görkemli şatoda, Michelangelo’nun son eseri olan Rondanini Pieta’nın da sergilendiği müzelerden birini gezebilirsiniz. Müzenin zarif avlusunun da ilginizi çekeceğine eminiz.

7- Sempione Parkı

Sempione Parkı

Yukarda belirttiğimiz ünlü şatonun hemen yanında bulunan bu park, yemyeşil çimenleri, bak bak bitmeyen alanıyla, insanı bakarken bile dinlendiriyor. Bu kadar müze, şato, kilise, katedral ve alışveriş merkezi gezdikten sonra, dinlenmek için kesinlikle ideal.

8- Brera Sanat Galerisi

Brera Sanat Galerisi

İtalya’nın en büyük sanat galerilerinden olan Brera Sanat Galerisi, sahip olduğu koleksiyonlar nedeniyle gezilecek yerler listesinde kendini gösteriyor. 1. Napolyon’un emri ile inşa edilen galeri; botanik bahçesi, Brera Kütüphanesi ve gözlem evi ile beraber Palazzo Brera’nın bahçesinde yer alıyor. Metro ile ulaşım çok kolay ve rahat. Müze kartınız da varsa sanatsal bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

9- Sant’Ambrogio Bazilikası

Sant'Ambrogio Bazilikası

379-386 yılları arasında yapılan bazilika, Milano’nun en eski ibadet yerlerindendir. Beyaz sıva, tuğla ve taş kullanılarak inşa edilen kilise, Roma döneminden izler taşıyor. Sakin bir yerde bulunmasından dolayı huzurlu bir bölge arayanlar için harikadır. Yapıya verilen ilk isim ise Basilica Martyum’dur.

10- Poldi Pezzoli Müzesi

Poldi Pezzoli Müzesi

Rönesans döneminde yaşamış Kuzey Avrupalı ve İtalyan ressamların eserlerini bu müzede inceleyebilirsiniz. Silah, zırh, mücevher, mobilya gibi eşyalar sergileniyor.

17. yüzyılda Guiseppe Pezzoli’nin satın aldığı bina, Simone Cantoni tarafından düzenlenmiş. Müzenin geçmişinden bahsederken Gian Giacomo Poldi Pezzoli’den bahsetmemek olmaz. 19. yüzyılda yaşamış olan koleksiyoncunun mirası müzenin en değerli eserlerini oluşturuyor.,

11- Via Torino

Via Torino

Moda kenti diyebileceğimiz Via Torino, Milano’nun popüler alışveriş caddelerinden biridir. Her türlü zevke hitap eden mağazalarda kendinize göre bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Ünlü tasarımcıların elinden çıkan ürünler biraz pahalı olsa da Milano’ya tekrar gelemeyecek gibiyseniz satın almayı düşünün.

12- Museo del Novecento

Museo del Novecento

20. yüzyıl zamanlarına ait 4 binin üzerinde eser bu müzede sergileniyor. Sergilerin yanı sıra İtalyan kültürünü anlatan, tanıtan, araştırmaya sevk eden çalışmalar yapılıyor. Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz müzede rehberli turlar tercih edebilirsiniz.

13- Giuseppe Meazza Stadyumu (San Siro)

Giuseppe Meazza Stadyumu

Futbolla ilgileniyorsanız San Siro’nun atmosferini tatmak isteyeceksiniz. Milan ve Inter’in maçlarına ev sahipliği yapan stadyum tarihi maçlara tanıklık etmiştir. İtalyan futbolunun iki büyük takımı burada tarih yazdı.

Spor tesisinde 1980’den beri Milan’da forma giymiş futbolcuların isimlerini göreceksiniz. 80 bin kişilik stadyumun ne kadar önemli olduğunu zaman tünelinden hemen anlıyorsunuz. San Siro’da sadece futbol maçları oynanmıyor. Akustik yapısı iyi dizayn edildiği bazı konserlere de kapısını açıyor.

14- Como Gölü

Como Gölü

Tarihi hikâyesi ve doğal örtüsü sayesinde dünyaca bilinen bir göldür. Como’nun geçmişi buzul çağlarına kadar uzanıyor. Göl etrafında konumlanan kaleler, evler, ormanlar ve nehirler turistlere çeşitli alternatifler sunuyor. İsterseniz tek günde gezebilir veya konaklayıp, gezeceğiniz yerleri yavaş yavaş keşfedebilirsiniz.,

**Milano genelde İtalya’ya giden gezginlerin aklına gelen ilk şehir oluyor. Turistlerce popüler olan kentte çok keyifli bir kültürel turizm yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ulaşım ağı geniş olduğu için çevre şehirlere de geçiş yapabilirsiniz.

Bizi Takip Edin