Medine Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 9 Yer

Müslümanların en önemli kentlerinden olan Medine “Peygamber Şehri” olarak da anılıyor. Dört bir yanın etkileyici olaylara tanıklık ettiği yere turistik gözden bakalım istedik.

Hz. Muhammed ve sahabelere evlerini açan Medine halkı yüzyıllardır İslam medeniyetinin önem verdiği yerlerin başında geliyor. İslamın hızla yayıldığı noktada İslam mimarisinin de ilk örnekleri verildi. Günümüze kalan güzel yapılar koca medeniyetin gücünü ve inceliğini gösteriyor. Medine gezilecek yerler yazımız, turistik gezi yapacaklar için bir rehber niteliği de taşıyor. Keyifli okumalar dileriz.

#1 Medine Gezilecek Yerler Listesi

Listenin ilk sırasında;

1- Kuba Camii

Kuba Camii

Medine’de hemen akla gelen iki cami vardır.Kuba Camii ve Peygamber Camii muazzam ibadet yerleridir. İslam tarihinde cemaatin katılımıyla namaz kılmak için inşa edilen ilk cami Kuba’dır. Hz. Muhammed’in de inşaatta çalışması sahabelerin dikkatini çekmiştir.

2- Peygamber Camii (Mescidi Nebevi)

Peygamber Camii

Mekke’den Medine’ye hicret sonrası inşa edilen cami, Müslümanların cemaat halinde ibadet ettiği büyük camilerden biridir. Hz. Muhammed, Hz. Ömer ve Hz. Ebu Bekir’in kabrinin de burada olmasından dolayı ziyaret saatleri yoğun geçiyor. Hadislerden yola çıkarsak Mescidi Nebevi’de kılınan bir namaz, dünyadaki bütün camilerde kılınan namazlardan daha hayırlıdır.

3- Ravza-i Mutahhara (Cennet Bahçesi)

Ravza-i Mutahhara

Mescid-i Nebevi’nin içinde yer alan Ravza-i Mutahhara, Hz. Peygamberin cuma hutbesi verdiği yerdi. Cami içinde yeşil halı sadece burada vardır.

4- Uhud Dağı

Uhud Dağı

Medine ve Mekke arasında geçen savaşlardan biri Uhud’da gerçekleşti. 70 sahabenin şehit düştüğü savaş iki taraf için de kesin bir zaferle sonuçlanmadı ancak Kureyşlilerin biraz daha öne çıktığı tarih kitaplarında yazar. Savaşın en önemli sonucu Hz. Hamza’nın öldürülmesidir. Uhud Dağı’na hac ve umre sırasında mutlaka gidilmesi gerekir.

5- Mescid-i Kıbleteyn

Mescid-i Kıbleteyn

Mekke’ye en yakın sura inşa edilen bir mescittir. “İki kubbeli mescit anlamına gelen ibadethane, duru güzelliğiyle göz kamaştırıyor.

6- Cennetül Baki

Cennetül Baki

Hz. Muhammed’in kabristan olarak kullanılmasını istediği yerdir. Şehre gelenler bu kutsal mekâna da uğrar.

7- Medine Müzesi

Medine Müzesi

İslam medeniyetinin önemli eserlerinin sergilendiği müzede Müslümanlığın mirasını bizzat görebiliyorsunuz.

8- Mada’in Saleh

Mada'in Saleh

İslam öncesine ait arkeolojik sit alanıdır. Suudi Hükümeti bölgenin turizmini canlandırmak için 2008’den beri çalışmalar yapıyor. UNESCO 9 yıl önce burayı Dünya Miras Listesi’ne aldı. Böylece Suudi Arabistan ilk kez dünya mirası listesine bir yer sokmuş oldu. Mada’in Saleh’deki anıt mezarlar ilgi çekicidir.

9- Hicaz Demir Yolu Müzesi

Hicaz Demir Yolu Müzesi

2006’da hizmete giren müze 4 bölümden oluşuyor. Hicaz Demir Yolu üzerinde giden trenlerin vagonları, motorları ve çeşitli parçaları müzede sergileniyor. Arabistan’ın en önemli demir yolu müzesidir.

Her yıl yüz binlerce Müslümanın gittiği Medine’de daha önce hiç hissetmediğiniz bir manevi hava var. Gidenlerin ayrılmak istemediği şehirde her yer kutsal, her yer ibadet yeri. İslam medeniyetinin temellerinin atıldığı kentte bulunmak insanı manevi yönden değiştiriyor.

Sizlerde daha önce Medine’yi ziyaret ettiyseniz, şehir hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Medine gezilecek yerler ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin