Marsilya Alışveriş Rehberi

Fransa‘nın en büyük şehirlerinin başında gelen Marsilya, alışveriş olanaklarıyla da ziyaretçilerini memnun eden bir bir şehir. 

Marsilya’da keyifli bir alışveriş deneyimi yapabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Elbette ülkenin başkenti Paris’teki alışveriş olanakları ile yarışamaz ama Marsilya’nın da alışveriş yapmayı düşünenleri memnun edeceğinden emin olabilirsiniz. Hazırladığımız Marsilya alışveriş rehberi ile şehirde neler alabileceğinizi ve alışveriş yapabileceğiniz noktaları inceledik.

Marsilya Alışveriş Rehberi

Marsilya’da alışveriş noktaları genellikle Vieux Port ve Rue Saint Ferreol bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. Bu bölgelerde bulunan pek çok mağaza ve pazar ziyaretçilerin aradıkları birçok şeyi bulmalarına yardımcı olmaktadır.

Şehirdeki alışveriş yapılabilecek pek çok nokta pazar günleri dışında 10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık bulunmaktadır. Eğer Marsilya’da alışveriş yapmayı planlıyorsanız buna dikkat etmenizde fayda var.

Marsilya’dan Ne Alınır

Marsilya’dan alınabilecek en önemli şeylerin başında Marsilya sabunu geliyor. Bunun dışında santon ismi verilen minik heykelcikler de şehrin en önemli hediyelik eşyaları arasında bulunuyor; ancak ufak boyutluların bile 15-20€ arasında değişmesi bu hediyeliklerin alınması konusunda insanı tereddüt ettirebiliyor 🙂 Marsilya’da bunların dışında alabileceğiniz pek çok lavanta temalı ürün de bulabiliyorsunuz.

Marsilya’da Nerede Alışveriş Yapılır

Şehirde alışveriş yapmak istediğinizde şehirdeki caddeleri, alışveriş merkezlerin ve pazarları değerlendirebilir ve alışveriş yaparak şehrin farklı bir yüzünü keşfedebilirsiniz.

Alışveriş Caddeleri

Rue Saint Ferreol

Rue Saint Ferreol

Cadde trafiğe kapalı bir şekilde insanların keyifle alışveriş yapmasına olanak tanıyor. Eğer ortalama bir bütçeye sahipseniz alışveriş için bu caddeyi tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde Rue de la Republic de uygun bütçeli kişiler için tercih edilebilecek alışveriş caddelerinden biri.

Rue Paradis

Rue Paradis

Şehrin lüks alışveriş caddesi neresi diye sorarsanız cevap olarak bu caddenin ismini vermemiz doğru olacaktır. Çok büyük bir cadde olmasa da yol boyunca dizilmiş lüks markaların mağazalarında keyifli ve lüks bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Course Julien Yokuşu

Course Julien

Yılın her zamanı antikacı ve ikinci elcilerin standlarının bulunduğu yokuşta çok farklı parçalar bulma şansına sahip olabilirsiniz. Yokuş üzerinde aynı zamanda pek çok sahaf ve müzik dükkanlarına da rastlayabilirsiniz.

Alışveriş Merkezleri

Les Terrasses du Port

Les Terrasses du Port

Vieux Port’ta bulunan alışveriş merkezi şehrin önemli alışveriş mabedleri arasında gösteriliyor. 2014 yılında açılan AVM’de 190’dan fazla mağaza bulunmaktadır.

Les Docks Village

Les Docks Village

Vieux Port’a yürüme mesafesinde bulunan AVM, özellikle alışveriş merkezlerini sevenler için şehirdeki önemli duraklardan biridir.

Galerie Lafayette

Galerie Lafayette

Ülkenin pek çok yerinde bulunan bu mağazalar zincirinde ihtiyacınız olan hemen her şeyi uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Primark Outlet

Primark Outlet

Grand Littorial Alışveriş Merkezi içinde bulunan outlet mağazası, ucuz alışverişin şehirdeki en önemli duraklarından biri. Eğer amacınız uygun fiyatlara alışveriş yapmak istiyorsanız burayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Pazarlar

Les Halles de la Major

Les Halles de la Major

Eğer istediğiniz şey özellikle Fransız mutfağından örneklerini tatmak ise bu kapalı pazarı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Noailles Arap Pazarı

Marche de Noailles

Canabieri Caddesi üzerinde kurulan bu pazarda kendinizi Fransa’dan çıkarak bambaşka bir dünyada bulabilirsiniz. Pazarda Arap, Fas, Cezayir gibi ülkelerin kültürlerine ait eşyaların satıldığı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Antika Pazarı

Rue Edmond

Rue Edmond Rostand Caddesi üzerinde bulunan pazar her daim ziyaretçilerini kabul etmektedir; ancak özellikle senede birkaç defa yapılan büyük pazarlarda pek çok ziyaretçi buraya akın etmektedir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin