Marmaris’te Ne Yenir, Nerede Yenir?

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Marmaris, şüphesiz Türkiye’nin de en sevilen tatil beldelerinden biridir. Bununla beraber, yaz aylarında yerli ve yabancı pek çok turistin de uğrak yeridir. Bu nedenle yaz ayları bu kent oldukça kalabalık olmaktadır.

Marmaris mutfağı, Türkiye’nin zengin mutfaklarından biri olmasının yanı sıra zengin bir turizm bölgesi olmasından dolayı restoran, kafe, bar ve meyhane kültürü açısından oldukça gelişmiştir. Marmaris; Ege-Akdeniz iklimi bölgesinde yer almasından dolayı bu mutfağın Akdeniz mutfağı ağırlıklı bir yapıda olduğu görülür. Yani zeytinyağlılar, sebzeler ve ot çeşitleri bu mutfakta sıklıkla yer almaktadır. Bölgede yetişen ürünler yine Marmaris sofralarında kendine yer bulur. Ayrıca deniz kenarında bir kent olmasından dolayı bölgede deniz kültürü ve balıkçılık hâkimdir. Hal böyle olunca da deniz ürünleri ve balığın bu mutfakta yer almaması düşünülemez.

Marmaris mutfağının 2 ana temeli vardır. Bunlardan birincisi elbette Akdeniz mutfağı, ikincisi de deniz ürünleri çeşitliği ve balıktır. Marmaris mutfağına özgü yemeklerden bazıları ise şunlardır; börülce ekşilemesi, cızdırma, döş dolması, yumurtalı patlıcan, çıntar kavurması, kabak çiçeği dolması, sura dolması, kaya koruğu salatası ve karışık ot salatası olarak sayılabilir. Marmaris’in tarihi kent merkezi, sahil boyu Kordon, plajları ve Barbaros Caddeleri üzerinde birçok kafe, bar ve restoran yer alır. Marmaris’te tatil planları yapanlar için Marmaris’in en iyi ve en sevilen mekân önerilerini sizin için derledik.

Marmaris Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Marmaris’ten Alınabilecek Yiyecekler: Zeytin, zeytinyağı, Muğla tarhanası, çam balı, badem ve çeşitli bakliyat ürünleri Marmaris’ten satın alabileceğiniz ürünlerden bazılarıdır. Bu ürünleri yöresel ürünler satan halk pazarlarından ya da Marmaris çarşısı içerisinde yer alan dükkânlardan satın alabilirsiniz.

Marmaris’in En Meşhur Tatlısı: Marmaris’te meşhur olan birçok tatlı çeşidi bulunur. Bunlardan bazıları ise bal, badem ve susam kullanılarak hazırlanan çıtırmak tatlısı, Marmaris kurabiyesi ve saray tatlısı en meşhur tatlılar arasında sayılabilir.

Marmaris’te Nerede, Ne Yenir?

Nehirde Mola

Marmaris Nehirde Mola
Fotoğraf: Ahmet Yalçın

Marmaris’te doğa içerisinde huzurlu bir mekânda kahvaltı yapmak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biridir. Restoran konum olarak Marmaris-Datça yolu üzerinde bulunur. Doğa içerisinde, çevresi yemyeşil ağaçlarla kaplı olan restoran aynı zamanda nehir kenarında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça ilgi gören restoran; lezzetli ve doyurucu kahvaltı menüsü ve mükemmel ortamıyla dikkat çekiyor. Samimi, sıcak ve konforlu ortamıyla kendinizi adeta evinizdeymiş gibi hissedeceksiniz. Çalışan personelleri, hizmet kalitesi, genel temizlik bakımından değerlendirildiğinde oldukça tatmin edici olduğu görülür.

Nehirde Mola; sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri ile zengin ve doyurucu sofralarıyla bilinir. Kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşur. Diğer öğünlerde ise her gün orman kebabı, pirinç pilavı, bulgur pilavı, cacık, zeytinyağlı taze fasulye, ekşili köfte, Hünkarbeğendi, güveçte etli nohut, Arnavut ciğeri, Muğla’nın yöresel tarhana çorbası, Kemalpaşa tatlısı, kabak tatlısı gibi yemek ve tatlıları bulabilirsiniz. Restoranın en meşhur lezzeti ise kabak tatlısıdır. Buraya geldiğinizde bu lezzetleri deneyebilirsiniz.  Bu restoranın en ayırt edici özelliği ise ekmekleridir… Bu ekmekler her gün taze olarak hazırlanıyor ve odun ateşi fırınında pişirilerek sıcak sıcak müşterilere sunuluyor. Ekmek yapılan bu taş fırında ekmek haricinde geleneksel pide çeşitleri, Harman pide, kavurmalı pide, patlıcanlı pide ve Bozdoğan pidesi gibi farklı pideler de pişiriliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemeraltı Mah., Org. Mustafa Muğlalı Cad., No: 5/A, Marmaris

Telefon: 0252 412 08 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nehirdemola/

Haritada Görüntüle >

Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi

Marmaris Balhisar Kahvaltı Evi
Fotoğraf: Ayhan Çıbık

Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi, Marmaris’te güne lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı ile başlamak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biridir. Bu restoran aynı zamanda organik ve tamamen doğal ürünlerin yetiştirildiği bir çiftliktir. 2017 yılında açılan bu restoran konum olarak Marmaris Hisarönü’nde yer alıyor. Bu restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır. Ayrıca kahvaltılık ürünler restoranın web sitesinde online olarak satılmaktadır. Yani Türkiye’nin neresinde olursanız olun Balhisar ürünlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi, Marmaris’te yöresel ve doyurucu kahvaltıların adresidir. Tamamen doğal ve organik kahvaltılıkları ile ünlü serpme kahvaltıya sahiptir. Serpme kahvaltısının içerisinde peynir çeşitleri, domates, salatalık, çilek reçeli, incir reçeli, zeytinyağı, yeşil ve siyah zeytin, üzüm pekmezi, çiçek balı, çam balı, çiçek petek balı, tereyağı, kaymak, taze yeşillikler, kuru üzüm, kuru kayısı, meyve, kahvaltılık sos, yumurta, taze ekmek ve demleme çay bulunur. Bu ürünlerin birçoğu restoran çiftliğinde üretilmektedir. Özellikle kendi yapımları olan reçeller, ballar ve zeytinyağları en beğenilen ürünlerindendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hisarönü Mah., Marmaris

Telefon: 0532 251 44 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balhisar/

Haritada Görüntüle >

Yunus Cafe & Bar

Marmaris Yunus Cafe & Bar

Yunus Cafe ve Bar, Marmaris’in en meşhur otellerinden biri olan Yunus Otel bünyesinde hizmet veren bir restorandır. 2013 yılından beri Marmaris merkezde eşsiz körfez manzarasına sahip konumuyla müşterilerini ağırlamaktadır. Restoran açık ve kapalı salonunda yaz ve kış ayları boyunca hizmet verir. Ortam olarak Marmaris yerli halkının da tercih edebileceği türden nezih bir ortama sahiptir. Açık alan yaz aylarında oldukça yoğundur. Güler yüzlü hizmet anlayışı ile müşteri memnuniyeti odaklı bir işletmedir. Akşam saatlerinde canlı müzik hizmeti bulunur.

Yunus Cafe ve Bar, Türk ve dünya mutfağından lezzetleri bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoran kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Kahvaltı için gelmeyi düşünüyorsanız kahvaltı tabağı veya serpme kahvaltı alabilirsiniz. Kahvaltısı oldukça meşhurdur. Kahvaltı menüsünde peynir çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık, reçel çeşitleri, bal-kaymak, tereyağı, mevsim yeşillikleri, sigara böreği, patates kızartması, demleme çay ve fırından yeni çıkmış sıcacık ekmekler kahvaltı menüsünde size eşlik eder. Kahvaltı haricinde geldiğinizde ise pizza, deniz mahsulleri veya hamburger deneyebilirsiniz. Bu restoranın en beğenilen özelliği ise kendi pişirdikleri taze ekmek çeşitleri ile ünlü olmasıdır. Ayrıca buranın alkol menüsü de oldukça çeşitlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çadır Sk., 228. Sk., No: 5, Marmaris

Telefon: 0530 422 92 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yunuscafebar/

Haritada Görüntüle >

Bono Good Times Marina

Bono Good Times Marina

Kaliteli bir müzik eşliğinde iyi yemekler yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Bu işletmenin Marmaris’te toplamda 2 şubesi vardır. Bu şubelerden biri Yat Limanında diğeri ise Uzunyalı Plajı bölgesindedir. Her iki şube de aynı konsepte sahiptir. İşletme hem bar hem restoran hem de bir plajdır. Yani restoranın müşterilere ayırdığı bir plaj alanı bulunur. Bono Good Times’ın bir başka özelliği de spor bar olarak hizmet vermesidir. Bu yönü ile de Marmaris’teki birçok restorandan ayrılır. Ayrıca DJ performansı da burada sergilenmektedir. Kısacası lezzetli yemekler, harika plaj ve doyasıya eğlence için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği için ziyaret edilebilir. Mutfak olarak Akdeniz mutfağı yemekleri ağırlıklı menülere sahiptir. Kahvaltı menüsü için kahvaltı tabağı veya serpme kahvaltı seçebilirsiniz. Ayrıca kahvaltıda çedarlı tost, karışık tost gibi seçenekler de seçilebilir. Yemeklerin yanı sıra serinletici içecekleri ile yaz aylarının vazgeçilmezi olmuştur. Bu restoran Türk mutfağının yanı sıta menüsünde Uzak Doğu lezzetlerine de yer vermiştir. Özellikle sushi gibi lezzetleri burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Barbaros Cad., No: 269/Z2, Yat Limanı

Telefon: 0541 400 08 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bonogoodtimes/

Haritada Görüntüle >

Kırçiçeği Restoran

Kırçiçeği Restaurant

1985 yılında İzmirde küçük bir restoran olarak açılan Kırçiçeği Restoran, kısa bir süre içerisinde büyüyerek Kuşadası ve Marmaris’te şube açmıştır. Marmaris’te bulunan şube konum olarak kent merkezinde Tepe Mahallesinde yer alıyor. Lezzetli doyurucu ve bol çeşitten oluşan ekonomik menüleri sayesinde yerli, yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca kaliteli hizmet anlayışı, servis kalitesi ve müşteri memnuniyetini esas almaları sayesinde birçok kişinin Marmaris’te yemek yemek için tercih ettiği yerler arasındadır.

Kırçiçeği Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Güne lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Zira buranın kahvaltısı bol çeşitten oluşan zengin bir serpme kahvaltıdır. Kişiye özel serpme kahvaltı seçeneği vardır. Yani serpme kahvaltıda klasik ürünler değil sadece sizin seçtiğiniz ürünler yer alır. Ayrıca kahvaltıda sınırsız çay servisi imkânı da bulunur. Kahvaltı haricinde pide çeşitleri, lahmacun, kebaplar, et seçenekleri, dönerler, dürümler, çorbalar, başlangıçlar, ara sıcaklar ve tatlılardan oluşan zengin bir menüye sahiptir. Kuzu çöp şiş, gurme köfte, beyti sarma veya kes döner deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından çikolatalı pide veya kabak tatlısıyla kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Kubilay Alpugan Sk., No: 8, D: A, Marmaris

Telefon: 0252 413 77 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kircicegi_restoran/

Haritada Görüntüle >

Ege Vera

Ege Vera Marmaris

Ege Vera, Marmaris yöresel yemekleri bulabileceğiniz bir restorandır. 2016 yılında açılan restoran, henüz çok yeni olsa da kısa zamanda Marmaris’in popüler restoranları arasına girmeyi başarmıştır. Konum olarak Marmaris Tepe Mahallesinde yer alır. Oldukça şık ve modern bir yapısı vardır. Özelikle restoranın içi oldukça şık ve zarif bir şekilde dekore edilmiştir. Restoran genel görünüm olarak bakıldığında temiz ve bakımlıdır. Ayrıca çalışan personelleri de son derece güler yüzlü ve kibardır. Marmaris’te kahvaltı yapmak veya akşam yemeği yemek için bu restoranı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.  Ancak buraya gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Ege Vera; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menülerine sahiptir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltı veya kahvaltı tabağından oluşur. Kahvaltısı oldukça zengin ve doyurucudur. Öğle ve akşam yemekleri menülerinde ise yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Çorba çeşitleri, dönerler, ızgaralar, kebaplar, güveçler, pide çeşitleri, lahmacun, salata ve tatlılar bu restoranın menüsünde bulabileceğiniz yemeklerdir. Yemeklerin porsiyonları büyük ve doyurucu, fiyatları da Marmaris genelinde değerlendirildiğinde oldukça uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 06:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Kubilay Alpugan Sk., No: 5, Marmaris

Telefon: 0252 413 40 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/egeveramarmaris/

Haritada Görüntüle >

Çağlayan Restaurant

Çağlayan Restaurant

Çağlayan Restaurant, Marmaris’te kahvaltı yapılabilecek popüler yerlerden biridir. Konum olarak yol üstünde kolay ulaşılabilir bir konumda yer alır. Restoran lezzetli yemekleri ve muhteşem manzarası ile dikkat çeker. Özellikle yemyeşil pırıl pırıl bir doğa içerisinde, nehir kenarında su sesleri ve kuş cıvıltıları eşliğinde yemeklerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Marmaris şehir merkezinden uzakta şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzakta kafa dinleyip hoşça vakit geçirebileceğiniz yerlerden biridir. Ayrıca ailecek tercih etmeye uygun bir restorandır.

Çağlayan Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri ile dikkat çeker. Buranın kahvaltısı iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltısının içinde yer alan ürünler doğal, taze ve organiktir. Kahvaltı dışında buraya geldiğinizde oldukça zengin bir menü sizi bekler. Kahvaltı haricinde menüde çorba çeşitleri, kebaplar, lahmacun, güveçte lezzetler, döner, kiremitte lezzetler, pide, pizza, mantı, makarna, salata ve tatlı gibi seçenekleri yer alır. En sevilen lezzetlerinden bazıları ise şunlardır: Sac kavurma, ekşili köy tavuğu, kuzu tandır, köy kızartması, fırında helva sayılabilir. Bu restorana geldiğinizde bu lezzetlerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çetibeli Mah., No: 25, D: 1, Marmaris

Telefon: 0252 426 00 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/caglayanrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Karen’s Brasserie & Coffee House

Karen's Brasserie Coffee House

Karen’s Brasserie, Marmaris’te kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak Marmaris Çıldır’da yer alır. Deniz kenarında lezzetli yemekler yiyip doyasıya eğlenebileceğiz bu mekân lezzetli yemekleri ve muhteşem manzarasıyla dikkat çeker. Restoranın manzarası gerçekten muazzamdır. Özellikle teras kısmı manzarayı en iyi izleyebileceğiniz bölümdür. Restoran oldukça büyük bir alanda hizmet verir. Bu nedenle buraya ne zaman gelirseniz gelin rezervasyon sıkıntısı yaşamazsınız. Ayrıca mekânda canlı müzik programları ve çeşitli aktiviteler düzenlenir. Yani klasik bir eğlence mekânı olarak da hizmet vermektedir.

Kahvaltı menüsünde özel serpme kahvaltı yer alır. Serpme kahvaltının içerisinde peynir tabağı, domates, salatalık, sivri biber, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, tahin-pekmez, ekmek çeşitleri ve demleme çay yer alır. Kahvaltısı oldukça doyurucu ve lezzetlidir. Kahvaltı haricinde taze kavrulmuş kahve çekirdeklerinden hazırlanan Türk kahvesi ve el yapımı tatlılar da buranın en beğenilen ürünlerindendir. Öğle ve akşam yemekleri menüsü de oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Izgaralar, steak etler, kebaplar menüde yer alan başlıca lezzetlerdir. Yemek haricinde alkol menüsü de oldukça çeşitlidir. Bu nedenle yemeklerinizin yanında istediğiniz alkolü tüketebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çıldır Sk., No: 56, Marmaris

Telefon: 0532 748 67 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karenbrasserie/

Haritada Görüntüle >

Meryemana Ev Yemekleri

Meryemana Ev Yemekleri

Marmaris’te lezzetli ev yemekleri yiyebileceğiniz bir restoran arıyorsanız Meryemana Ev Yemekleri tam da size göre olacaktır. Marmaris kent merkezinde Tepe Mahallesinde yer alan restoran ev yemekleri, mantı ve gözleme üzerine hizmet verir. Restoran konum olarak oldukça merkezi bir yerde, kolay ulaşılabilir bir konumda bulunur. Marmaris Marinaya sadece 10 dakika yürüme mesafesinde yer alır. Temiz, sakin ve nezih bir restorandır. Özellikle sabah saatlerinde oldukça sakindir. Restoran çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgidir.

Meryemana Ev Yemekleri menü bakımından müşterilerine oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, mantı, dolmalar, gözlemeler, et yemekleri, sebze yemekleri ve içecekler yer alır. Çorba çeşitleri arasından mercimek, yayla, mantar ve tavuk çorbası bulunur. Mantıda ise klasik mantı ve sosyete mantısı seçenekleri mevcuttur. Dolma çeşitlerine baktığımıza ise yaprak sarması, lahana sarması, biber, patlıcan ve kabak dolması seçenekleriyle karşılaşabiliriz. Gözleme çeşitlerinde ise çeşit oldukça fazladır. Özellikle kıymalı, çikolatalı, karışık, ıspanaklı ve peynirli gözlemeler denemeye değerdir. Et yemekleri denemek istiyorsanız İzmir köfte, karnıyarık, mantarlı tavuk sote, ciğer sote veya sebzeli köfte deneyebilirsiniz. Dilerseniz bu restoranda et yemeği haricinde sebze yemeklerine de yönelebilirsiniz. Sebze yemeklerinde çeşit oldukça boldur ve sebzelerin taze ve organik olmasına özen gösterilmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 23:30, Pazar 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Marmaris

Telefon: 0252 412 78 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/velicskn/

Haritada Görüntüle >

Cihan Ocakbaşı Restoran

Marmaris Cihan Ocakbaşı

Marmaris’te lezzetli yemeklerin adresi Cihan Ocakbaşı Restoran’dır. Konum olarak Siteler, Barbaros Caddesi üzerinde yer alır. Konumu itibari ile oldukça merkezi bir lokasyonda bulunuyor. Marmaris’in vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan restoran, uzun yıllardır aynı yerde aynı kalitede hizmet verir. Sıcak, samimi ortamıyla klasik ocakbaşı lezzetlerini birleştiren mekân, arkadaş buluşmaları için de ideal bir yer olacaktır.

Lahmacun, kebap, ızgara etler ve çöp şiş buranın en beğenilen ürünleri arasındadır. Restoranın kebap menüsü oldukça çeşitlidir. Burada bulabileceğiniz kebaplardan bazıları; Adana, Urfa, kaburga, beyti, patlıcan kebabı, domates kebabı, pirzola, çöp şiş, tavuk şiş, küşleme, Alinazik, tavuk kanat, karışık ızgara, beyti sarma, yoğurtlu beyti sarma, ciğer çöp şiş, sultan kebap ve mercan kebaptır. Kebap seçenekleri haricinde soğuk ve sıcak meze çeşitleri de yine menüde fazlasıyla mevcuttur. Özellikle soğuk mezelerden humus, süzme yoğurt, patlıcan salata ve cacık en çok tercih edilen mezeler arasında yer alır. Yemek ve meze çeşitlerinden ayrı yerli ve ithal içeceklerle masanızı donatabilir, lezzetli ve keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Siteler Mah., Barbaros Cad., No: 2, Marmaris

Telefon: 0252 417 32 05

Haritada Görüntüle >

Memed Ocakbaşı

Marmaris Memed Ocakbaşı

Marmaris’te ocakbaşı lezzetleri arıyorsanız tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Memed Ocakbaşı’dır. Konum olarak Marmaris kent merkezinde Sarıana Mahallesinde hizmet verir. Konum olarak oldukça merkezi bir yerdedir. Bu nedenle buraya ulaşım oldukça kolaydır. 2009 yılından beri faaliyette olan restoran Marinaya sadece 5 dakika yürüme mesafesinde yer alır ve sarmaşıkların arasında kaybolmuş küçük tabelası ile dikkat çeker. Restoran oldukça küçük ve sevimli bir yerdir. Ancak restoranın küçük olması sizi yanıltmasın. Çünkü bu restoranın mutfağı oldukça lezzetli yemeklere sahiptir.

Memed Ocakbaşı, Marmaris’te lezzetli yemekler yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın menüsü oldukça çeşitli olmasıyla bilinir. Kebap çeşitleri, başlangıçlar, mezeler, salatalar, fırın çeşitleri, tavuklar, spesiyal etler ve fırın çeşitleri burada bulabileceğiniz lezzetlerdir. Kebap çeşitleri arasından yoğurtlu kebap, kuzu pirzola, karışık kebap, küşleme, külbastı ve Adana kebap yiyebilirsiniz. Spesiyal etlerde ise Marmaris kebabı ve Alinazik yer alır. Fırın çeşitlerini merak ediyorsanız burada sizi pide çeşitleri karşılar. Özellikle pide çeşitlerinden karışık pide veya kaşarlı domatesli pide deneyebilirsiniz. Ayrıca sarımsaklı lahmacun, fıstıklı kebap, memedim kebabı ve Kilis tava mekânın en sevilen lezzetleri arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sarıana Mah., Mustafa Kemal Cad., No: 20/2, Marmaris

Telefon: 0252 412 26 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/memedocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Tarkan Usta Kervan Ocakbaşı

Tarkan Usta Kervan Ocakbaşı

Tarkan Usta Kervan Ocakbaşı, Marmaris’te yer alan ocakbaşı restoranlarından biridir. Konum olarak Marmaris Armutalan’da yer alır. Lezzetli yemekleri ve gösterdikleri ilgi sayesinde müşterilerini memnun etmeyi başarmıştır. Mekân genel görünüm itibariyle şık, temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Marmaris’te canınız ne zaman kebap isterse gönül rahatlığıyla bu işletmeyi ziyaret edebilirsiniz.

Tarkan Usta Kervan Ocakbaşı menü itibariyle oldukça zengindir. Menüde kebap çeşitleri, pideler, mezeler, içecek çeşitleri ve çocuk menüleri yer alır. Burada kebap çeşitleri oldukça fazladır. Adana, Urfa, cevizli Urfa, küşleme, kaburga, patlıcan kebabı, maden dağı kebabı yoğurtlu kebap, domates kebabı, ciğer şiş, çöp şiş, kanat ızgara, tavuk şiş, beyti, karışık kebap, garlic roll kebap ve karışık ızgara menüde yer alan kebap çeşitleridir. Kebap tercihinizi gavurdağı salatası, lezzetli mezeler ve içecekle taçlandırabilirsiniz. Kebap haricinde burada pide de yiyebilirsiniz. Pide çeşitlerinde de kıymalı, kıymalı yumurtalı, kıymalı kaşarlı, kaşarlı, kaşarlı soğanlı, kaşarlı sosisli, kuşbaşılı, kuşbaşı kaşarlı, kuşbaşılı yumurtalı ve karışık pide seçeneklerinden istediklerinizi alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Armutalan Mah., Ayhanlar Cad., No: 13, Marmaris

Telefon: 0534 210 83 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarkanusta.kervan/

Haritada Görüntüle >

Yalıbaşı Yasemin Restaurant

Marmaris Yalıbaşı Restaurant

Yalıbaşı Yasemin Restaurant, Marmaris’te konaklama ve restoran hizmetini bir arada sunan yerlerden biridir. Konum olarak Marmaris’in Söğüt Köyü’nde yer alır. Söğüt, Marmaris merkeze kıyasla daha sakin, kalabalıktan uzak plajları ve muhteşem doğası ile bilinen bir yerdir. Restoran, ortam olarak oldukça ilgi çekici bir dekora sahiptir. Deniz kenarında boylu boyunca uzanan masalar, kalabalık grupların yemek yiyebileceği türdendir. Muhteşem deniz manzarası, keyifli ortamı ve lezzetli yemekleri ile Marmaris Söğüt’ün en sevilen restoranlarından biri olmayı başarmıştır. Özellikle günbatımı manzarasını izlemek keyifli olacaktır. Denizden esen hafif rüzgâr eşliğinde lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yalıbaşı Yasemin Restaurant, lezzetli menüleri ile dikkat çeker. Bu restoranın menüleri genellikle balık ve deniz ürünleri ağırlıklıdır. Burada mevsimin en taze balıkları en leziz şekilde hazırlanarak sizlere servis edilir. Taze ve leziz mezeler ile donatılmış bir sofra sizi bekler. Özellikle kabak çiçeği dolması mekânın favorilerindendir. Balık ürünlerinden çupra, levrek veya hamsi seçebilirsiniz. Deniz ürünlerinde ise özellikle kalamar ve ahtapotu mutlaka denemelisiniz. Lezzetli yemeklerinin yanına damak zevkinize uygun mezeler ve rakınızı da alarak kendinize mükellef bir sofra kurabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Söğüt Mah., Marmaris

Telefon: 0532 666 04 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalibasirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Müslüm

Marmaris Ciğerci Müslüm

Marmaris’te deniz ürünleri, kebap veya farklı lezzetlerden sıkıldıysanız ve klasik bir lezzet arıyorsanız Ciğerci Müslüm’ü ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Marmaris Çıldır mevkiinde yer alır. Genel olarak temiz ve bakımlı bir işletmedir.  Çalışan personelleri müşterilere karşı oldukça ilgili ve güler yüzlüdür. Ayrıca servisi oldukça hızlı olması nedeniyle birçok müşteriyi tatmin etmiştir. Lezzetli ve kaliteli yemekleri, etleri, yemeklerin sunumları ve sıcak samimi ortamıyla bu restoran Marmaris’te ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alır.

Ciğerci Müslüm lezzetli menüleri ve eşsiz sunumuyla dikkat çeken restoranlardan biridir. Restoranın menüsü bir hayli geniştir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri,  kırmızı et, beyaz, et, ciğer, böbrek, yürek, meze çeşitleri, kebap çeşitleri, salatalar ve içecekler yer alır. Buranın çorbaları çok beğenilir. Çorba çeşitlerinde kelle paça, tuzlama, ayak paça, mercimek, ezogelin, damar, işkembe çorbaları bulunur. Çorbalardan kelle paça çorbası denemenizi tavsiye ederiz. Burada kelle paça çorbası kendi suyunda Antep usulü sarımsaklı olarak bakır tabaklarda servis edilmektedir. Ayrıca çorba siparişi bile verdiğinizde ikram olarak masaya birçok meze getirilir. Kelle paça çorbası, ciğer, yürek, böbrek burada denemeniz gereken ürünlerden sadece birkaçıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çıldır Mah., İsmet Kamil Öner Cad., No: 18/1, Marmaris

Telefon: 0252 412 77 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerci_muslum/

Haritada Görüntüle >

Rota Barış Usta

Marmaris Rota Barış Usta
Fotoğraf: Erhan İşcan

Rota Barış Usta, Marmaris’te döner konusunda isim yapmış restoranlardan biridir. Konum olarak Marmaris Sarıana’da yer alır. Canınız lezzetli ve kaliteli bir döner istediğinde buraya gelip döner yiyebilirsiniz. İşletme mekân olarak oldukça temiz ve bakımlıdır. Yemeklerin lezzetli olması, temizlik, güler yüzlü personel ve kalite gibi olumlu özellikleri sayesinde her zaman yoğun müşteri çeker. Bu nedenle buraya geldiğinizde buranın kalabalık olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu sizi üzmesin. Çünkü hızlı servisi nedeni ile yemek için uzun saatler beklemek zorunda kalmazsınız.

Rota Barış Usta, döner konusunda işinin ehli bir yer olduğunu belli ediyor. Ancak bu restoranda tercih edebileceğiniz tek ürün döner değil. Restoranın menüsü epey geniş seçeneklere sahiptir. Bu restoranın menüsünde çorbalar, kebaplar, dönerler, pide çeşitleri, ara sıcaklar, salatalar, steakler ve tatlılar yer alır. Çorba çeşitleri arasında kelle paça, ayak paça ve mercimek çorbası yer alır. Ana yemeklerin yanı sıra burada kahvaltı bile yapabilirsiniz. Ayrıca burada pide yemek isterseniz dönerli kaşarlı pide, karışık sebzeli pide deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz sütlaç, kabak tatlısı, künefe veya dondurmalı irmik tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sarıana Mah., Marmaris

Telefon: 0252 413 05 84

Haritada Görüntüle >

Yılmaz Usta Kokoreç

Marmaris Yılmaz Usta Kokoreç
Fotoğraf: Sinan Kayyum

Marmaris’te lezzetli ve kaliteli bir kokoreççi arıyorsanız Hisarönü’nde yer alan Yılmaz Usta Kokoreç’e gelebilirsiniz. Lezzetli menüleri ve özellikle kokoreci ile ünlü olan işletme, modern dokusu ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkat çeker. Etrafı rengârenk çiçeklerle dolu olan restoran, bahçeli bir ev üzerinde hizmet verir.Burası hayvan sever bir işletmedir. Restoranın bulunduğu alanda bahçede köpekler ve sevimli papağanlar bulunur.

Yılmaz Usta Kokoreç, kokoreç konusunda gerçekten ustadır. Buranın kokoreçleri gerçekten lezzetli ve farklı bir aromaya sahiptir. Yarım, çeyrek, üç çeyrek, tam ve porsiyon şeklinde satılır. Kokoreçler atom kokoreç ve normal kokoreç seçenekleri de mevcuttur. Kokoreç haricinde uykuluk da tıpkı kokoreç gibi satılmaktadır. Ayrıca dürüm çeşitleri, ızgaralar ve ekmek arası lezzetler yine bu menüde yer alır. Dürüm çeşitlerinde; Adana dürüm, Urfa dürüm, kuzu şiş dürüm, kuzu ciğer dürüm, tavuk şiş dürüm yer alır. Izgara lezzetleri ise Adana, Urfa, patlıcanlı porsiyon, kuzu şiş, kanat şiş ve tavuk şiş gibi seçenekler yer alır. Yemek siparişlerinizin yanına yayık ayranı almayı unutmayın. Yani bu işletme sadece kokoreç yiyebileceğiniz bir yer değildir. Burada sevilen birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hisarönü Mah., Marmaris

Telefon: 0534 634 19 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ylmzustakokorec_/

Haritada Görüntüle >

Ahtapotçu Mehmet Usta

Ahtapotçu Mehmet Usta

Marmaris’te Marina bölgesinden veya deniz kıyısında yer alan kalabalık kafe ve barlardan sıkılanlar için nefis bir mekân önerimiz var. Marmaris’in Söğüt Köyü’nde yer alan Ahtapotçu Mehmet Usta, kent kalabalığından uzak, sakin ve oldukça lezzetli ürünler bulabileceğiniz bir mekândır. Üstelik Söğüt Köyü, Marmaris’in saklı cennetlerinden biridir. Denize kıyısı bulunan köy, doğal ortamı ve sakinliğiyle dikkat çeker. Hem bu köyü dolaşmak, yöresel ürünler, bilhassa köyden satın alabileceğiniz organik ürünler satın alabilmek için bu köye uğrayabilirsiniz. Söğüt Köyüne gelmişken de Mehmet Usta’nın nefis yemeklerini tadabilirsiniz.

Ahtapotçu Mehmet Usta, ahtapotuyla isim yapmış bir mekândır. Zaten mekân ismi de buradan ileri gelir. Lokum, güveç ve ızgara gibi pişirme tekniklerini ahtapot üzerinde uygulaması ile bilinir. Kısacası ahtapotun farklı versiyonlarını burada bulabilirsiniz. Ahtapot haricinde balık çeşitleri, diğer deniz ürünleri, meze ve kalamar servisi de bulunur. Bu nedenle buraya geldiğinizde sadece ahtapot mu yiyeceğim diye düşünmeyin. Izgara veya güveçte balık da yiyebilirsiniz. Deniz kenarında, denizin meltemi ve dalgaların sesi eşliğinde lezzetli yemekler sizi bekliyor. Marmaris’e gelmişken buraya da uğramayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Söğüt Köyü, Marmaris

Telefon: 0536 549 99 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ahtapotcumehmetusta/

Haritada Görüntüle >

Hisarönü Köftecisi

Marmaris Hisarönü Köftecisi
Fotoğraf: Cengiz Erdik

Hisarönü Köftecisi, Marmaris Hisarörü’nde hizmet verir. Köfteci, Hisarönü’ne yakışacak cinsten, doğa içinde salaş fakat bir o kadar lezzetli bir lezzet durağıdır. Mor salkım sarmaşığının altında, serinletici deniz meltemi eşliğinde muhteşem köfte lezzetinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu restoranın en dikkat çeken kısmı bahçesidir. Zaten burası da bir bahçe işletmesidir. Özenle döşenmiş bahçenin içerisinde gezen tavuklar bulunur. Burada gezen tavuklar kendi hallerinde takılırlar yani müşterilere pek fazla yaklaşmazlar. Bu nedenle hayvanlardan korkan ya da tereddüt yaşayan insanlar gönül rahatlığı ile burayı ziyaret edebilir.

Hisarönü Köftecisi, Marmaris’te köfte yenilebilecek nadir yerlerden biridir. Bunun en önemli nedeni bu ilçede birçok restoranın deniz ürünlerine ve dünya mutfağı lezzetlerine ağırlık vermesi denilebilir. Bu nedenle lezzetli ve ekonomik köfte lezzeti arıyorsanız mutlaka buraya gelmenizi tavsiye ederiz. Burada köfte ve tavuk ızgara denemenizi tavsiye edebiliriz. Köfte sipariş edecekseniz yanına mutlaka piyaz, salata ve ayran almayı unutmayın. Böylelikle kendinize lezzetli doyurucu ve ekonomik bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yemeğinizin ardından tatlı yemek isterseniz de kabak tatlısı veya triliçe tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hisarönü Mah., Altınkum Cad., No: 163, Marmaris

Telefon: 0530 392 30 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hisaronu_koftecisi/

Haritada Görüntüle >

Mavi Beyaz Balık Restoran

Marmaris Mavi Beyaz Balık Restaurant

Mavi Beyaz Balık Restoran, Marmaris’te lezzetli balıkların adresidir. Konum olarak Armutalan mevkiinde yer alır. Restoranın içeresi Marmaris’e uyumlu marin konsepti ile dekore edilmiştir.  Restoranın dekoru epey dikkat çekicidir. Ayrıca en dikkat çeken kısım ise Atatürk köşesi olmuştur. Mekânın başköşesi Atatürk’e ayrılmıştır. Bir müze görüntüsünü andıran bu köşede dileyen müşteriler resim de çektirebilir. Bu restoranın başka bir özelliği de canlı müzik hizmetinin bulunmasıdır. Bu sayede hem eğlenip hem de lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Mavi Beyaz Balık Restoran, balık ve deniz ürünleri üzerine hizmet veren restoranlardan biridir. Mevsim balıklarını en taze şekliyle sizlerle buluşturur. Balık çeşitleri, deniz ürünleri, mezeler, salatalar ve rakı bu restoranın menüsünde yer alır. Leziz zeytinyağı tabağı ve lezzetli balıklar buranın vazgeçilmez lezzetlerindendir. Burada deneyebileceğiniz bazı lezzetler şunlardır: Deniz levreği, dil balığı, mercan, ahtapot ızgara, deniz böreği ve karides güveç sayılabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 15:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Merkez Mah., Göktürkler Cad., Marmaris

Telefon: 0555 143 39 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Mavi-Beyaz-Balık-Restaurantı-348319359008008/

Haritada Görüntüle >

Turgut Reis Balıkçısı

Marmaris Turgut Reis Balıkçısı

Marmaris Armutalan’da yer alan balık restoranlarından biridir. Marmaris’te alkolsüz balık yiyebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Çünkü Marmaris’te yer alan birçok balık restoranı alkollüdür. Bu nedenle alkolsüz bir balık restoranı bulmak epey zor oluyor. Bu noktada Turgut Reis, alkolsüz restoran arayanlara ilaç niyetinde geliyor. Lezzetli menüleri, renkli ve eğlenceli ortamı ve kaliteli hizmet anlayışıyla Marmaris’in en sevilen lezzet mekânlarından biri olmayı başarmıştır.

Turgut Reis Balıkçısı, menüsünde balık çeşitleri, spesiyal balıklar, meze çeşitleri, salatalar yer alır. Balıkların en taze ve en lezzetli halini burada bulabilirsiniz. Mevsimin en taze balıkları usta ellerde hazırlanarak müşterilerle buluşturulur. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları şunlardır: Izgara levrek, ızgara çupra, orkinos, mezgit ve barbun sayılabilir. Meze çeşitlerinden ise; ahtapot salatası, patlıcan borani, deniz börülcesi ve patlıcan salatası deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin yanına salata ve alkolsüz içeceklerden alarak doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Armutalan Mah., Yunus Nadi Cad., Marmaris

Telefon: 0252 417 11 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/turgutreisbalik_48/

Haritada Görüntüle >

Sardunya Restaurant

Marmaris Sardunya Restaurant
Fotoğraf: Mustafa Sarem

Sardunya Restaurant Marmaris’te en iyi deniz ürünlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Marmaris, Selimiye Köyünde yer alır. Muhteşem deniz manzarası ve lezzetli yemekleri ile öne çıkar. Mekânın konumu oldukça iyi bir yerdedir. Bu restoranda yemekler lezzeti ile olduğu kadar göze hitap eden sunumları ile de ön plana çıkar.

Sardunya Restaurant Marmaris’te deniz ürünleri üzerine isim yapmış bir restorandır. Burada istediniz, sevdiğiniz deniz ürününü bulabilirsiniz. Özellikle kalamar tavası nefistir. Kalamar tava haricinde ahtapot ızgara, balıkçı böreği, lakerda, deniz börülcesi, kokoreç gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz. Ayrıca balık siparişlerinizde masanıza rakı, kavun, peynir sipariş ederek kendinize mükellef bir rakı sofrası hazırlatabilirsiniz. Rakı sofranızı mezelerle de donatarak zenginleştirebilirsiniz. Balık çeşitleri haricinde kahvaltı yapmak için de buraya gelinebilir. Restoranın kahvaltı menüsü de vardır. Ancak çok fazla tercih edilmez.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Selimiye Mah., Hanım Pınarı Sk., No: 9, Marmaris

Telefon: 0252 446 40 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/selimiyesardunya/

Haritada Görüntüle >

Go’ya

Marmaris Goya Restaurant

Go’ya, Marmaris’in yeni nesil meyhanelerinden biridir. Konum olarak Tepe Mahallesinde yer alır. Bu işletme klasik meyhane konseptine bambaşka bir boyut getirmiştir. Lezzetli yemekleri, keyifli ortamı ve canlı müzik hizmetiyle dikkat çeker. Müzikleri, hizmeti, çalışanları ve temizlik bakımından oldukça iyidir. Özellikle buranın canlı müziği çok beğenilir. Ayrıca bir meyhane olarak baz alındığında fiyatların oldukça makul olduğu görülür.

Bu meyhanenin en önemli özelliklerinden biri de geleneksel tarifleri yeni yorumlarla buluşturmasıdır. Bu meyhane menü çeşitliliği bakımından oldukça tatmin edicidir. Menüsünde genellikle deniz ürünleri, balık çeşitleri ve lezzetli mezeler yer alır. Yemek menüsü haricinde alkol menüsü de oldukça zengindir. Levrek buğulama, Arnavut ciğeri, deniz börülcesi, topik, havuç tarator, kalamar ve tereyağında karides mekânın öne çıkan lezzetlerinden sadece bazılarıdır. Ayrıca buraya geldiğinizde yemeklerin yanına 5 çeşit mezeden oluşan meze tepsisi de sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Marmaris

Telefon: 0538 655 28 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goya_marmaris/

Haritada Görüntüle >

Steak & Bar

Steak & Bar

Doğuş Grubu’nun Marmaris’teki yatırımlarından biri olan D-resort Grand Azur’un teras katında yer alan birinci sınıf restoran… Size akşamları görkemli bir ay manzarası ve karşı kıyının ışıkları eşliğinde, harika bir akşam yemeği sunuyor. Zengin menüsü ve özellikle kırmızı eti ile Marmaris’in lezzet dünyasında en üst sıralarda yer alan restoranda, yakınlarınızla birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Fiyatları Marmaris’teki diğer restoranlara göre biraz daha yüksek olsa da; pişirme kalitesi, hizmeti ve konumu verilen parayı sonuna kadar hak ediyor. Şık ve estetik dizaynı ile de göz dolduran mekan, özel günler içinde biçilmiş kaftan…

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Bulvarı, No:17 48700 Marmaris

Telefon: 0252 417 40 50

Haritada Görüntüle >

Pineapple Restaurant

Marmaris Pineapple Restaurant

Kendine özgü menüleri ile dikkat çeken Pineapple Restaurant, Marmaris’in en gözde restoranlarından biri olmayı başarmıştır.        Konum olarak yat limanı bölgesinde yani Netsel Marinada yer alır. Marmaris’in en köklü restoranlarından biridir. 1988 yılından beri kente hizmet veren restoran; eşsiz marina manzarası, yemyeşil bahçesi, sıcak ve samimi ortamıyla kentin en sevilen yerlerinden biridir. Ayrıca kaliteli ve profesyonel servisi, ilgili personelleri ve enfes yemekleri ile dikkat çeker.

Pineapple Restaurant, Akdeniz ve Türk mutfağından lezzetleri bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Restoran menüsünde kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için seçenekler bulunur. Kahvaltı menüsünde ise Türk usulü kahvaltı, İngiliz kahvaltısı, Yelkenci kahvaltısı, kahvaltı tabağı, sağlıklı kahvaltı, vejetaryen kahvaltı ve omlet kahvaltı gibi çok çeşitli kahvaltı seçenekleri bulunur. Kahvaltı haricinde ise ızgara çeşitleri, kebaplar, balık çeşitleri, zengin mezeler menüde yer alır. Bu mutfakta modern pişirme teknikleriyle hazırlanan taze meyve ve sebzeler masada yerini bulur. Bu restoranın en sevilen lezzetlerinden bazıları ise; soğan çorbası, deniz ürünleri çorbası ve Yelkencinin tabağıdır. Bu restoran sadece yemekleri ile değil aynı zamanda tatlı konusunda da oldukça başarılıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Netsel Marina AVM, Marmaris

Telefon: 0252 412 09 76 – 413 04 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pineapple_restaurant/

Haritada Görüntüle >

La Kebap Restaurant

Marmaris La Kebap Restaurant

Marmaris Armutalan’da enfes kebapların adresi La Kebap Restaurant’tır. Samimi ve keyifli ortamıyla dikkat çeker. Restoran genel görünüm itibari ile temiz ve bakımlı bir işletmedir. Çalışan personelleri müşterilere karşı güler yüzlü ve kibardır. Lezzetli ve keyifli ortamının yanı sıra burada çeşitli gece eğlenceleri de düzenlenir. Yani La Kebap’ta hem eğlenebilir hem de lezzetli yemekler deneyebilirsiniz.

La Kebap Restaurant; öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Restoran menü bakımından müşterilere geniş seçenekler sunar. Çorbalardan kebaplara, kebaplardan ızgaralara varıncaya değin oldukça geniş yelpazede bir menü sizi karşılar. Kebap çeşitleri, küşleme, cag kebabı, ızgara çeşitleri ve ikram edilen enfes mezeleri sayesinde güzelce karnınızı doyurabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Armutalan Mah., Adnan Menderes Cad., No: 110, Marmaris

Telefon: 0252 417 45 32 – 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lakebap/

Haritada Görüntüle >

Barış Usta – Netsel Marina

Barış Usta - Netsel Marina

Bütün gün spor yaparım ama yine de dönerimden, lavaşımdan vazgeçmem diyenler için Dönerci Barış Usta, Marmaris’in en sevilen dönercilerinden.. Odun ateşinde saatlerce çevirdiği döneri ile hem uygun fiyatları hem de etinin lezzetiyle tatilcilerin uğrak noktası. 15 yıldır döner ve İskender üzerine hizmet veren mekan, Marmaris’te hızlı ve lezzetli yemek severleri bekliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanin tum gunu 10:00 – 21:30 saatleri arasinda aciktir.

Adres: Sariana, Netsel Marina, Marmaris

Telefon: 0252 413 05 84

Haritada Görüntüle >

O’yes Restaurant

Marmaris O'yes Restaurant

1991 yılından beri Marmaris’e hizmet veren bir aile restoranıdır. Marmaris şehir merkezinde, yat limanının hemen girişinde yer alır. Yat limanı klasiklerinden biri olan restoran, aynı zamanda yat limanı bölgesinin en kaliteli, en nezih restoranları arasında yer alır. Restoran, eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. Özellikle buradan günbatımı manzarasını izlemek eşsiz bir görsel şölen olacaktır. Masmavi deniz ve denizin üzerinde yer alan görkemli yatların manzarasıyla O’yes Restaurant, Marmaris’te ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde yerini almıştır.

O’yes Restaurant, dünya mutfağından en leziz yemekleri sizlerle buluşturur. Bu restoran 8 dilde menü seçeneği ile farklı milletlerden birçok müşteriye kolaylık sağlamıştır. Menüsünde enfes et, balık, tavuk çeşitleri, şahane salatalar, sebze yemekleri, çorbalar, makarnalar, pizzalar, hamburgerler ve tatlılara varıncaya değin zengin bir menü portföyüne sahiptir. Kısacası bu restorana geldiğinizde tercih edebileceğiniz pek çok lezzet sizi bekliyor olacak. Ayrıca özel beslenme tiplerine uygun menüleri ile de her kesimden damak zevkine hitap ediyor. Vegan, vejetaryen seçenekleri, glütensiz beslenme gibi seçenekler yine özel beslenme kategorisinin içerisinde yer alır.

ılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü yaz sezonu 11:00 – 01:00, kış sezonu 11:00 – 23: saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Cad., No: 9, Old Marina, Marmaris

Telefon: 0252 412 99 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oyesmarmaris/

Haritada Görüntüle >

Neighbours Restaurant

Marmaris Neighbours Restaurant

Marmaris Yat Limanı bölgesi, restoran, kafe, bar tarzı işletmelerin yoğun olarak yer aldığı yerlerden biridir. Neighbours Restaurant da yine Yat Limanı bölgesinde hizmet veren popüler restoranlardan biridir. Lezzetli yemekler, nezih bir ortam, sıcakkanlı bir işletme ve daha fazlası yine bu restoranda. Öncelikle bir restorana girdiğimizde ilk dikkatimizi çeken şey temizlik ve düzen oluyor. Bu restoran bu kriterleri sağlıyor. Daha sonra masamıza oturduğumuzda çalışanlardan ilgi alaka bekleriz. Bu konuda da restoranın hizmet kalitesi gerçekten tatmin edici oluyor. Ve son olarak da en önemli kısım yani yemekler… Restoranın yemekleri gerçekten leziz ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlandığı belli.

Neighbours Restaurant, Marmaris’te lezzetli bir akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde ağırlıklı olarak balık çeşitleri, deniz ürünleri ve mezeler yer alır. Restoranın dış kısmında yani denize bakan yüzünde oturmak istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız gerekecektir. Aksi halde içerideki masalarda oturmak zorunda kalabilirsiniz. Son olarak fiyatlara değinmek gerekirse fiyatların sektörel olarak biraz yüksek olduğu görülür. Yine de fiyatına aldanmayarak lezzetli yemeklerin ve ortamın keyfini çıkarmanızı öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Barbaros Cad., No: 259, Marmaris

Telefon: 0252 412 26 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/neighbours.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Hacının Yeri

Marmaris Hacının Yeri
Fotoğraf: Ali Turan

Hacının Yeri olarak da bilinen Yiğit Lokantası, Marmaris’in Çamdibi Mahallesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Bu restoran halk arasında Hacının Yeri olarak bilinse de tabelasında Yiğit Lokantası yazar. Sulu ev yemekleri yemek isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biridir. Bu lokanta Marmaris yat limanında yer alan restoranlar gibi pahalı ve şık bir yer değildir. Nispeten daha ucuz, daha bilindik yemeklerin yer aldığı esnaf lokantası niteliğinde bir işletmedir. Yemekleri oldukça lezzetli ve kaliteli, ortamı da son derece sıcaktır. Genel görünüm itibari ile salaş bir yapıda olsa da temiz ve bakımlıdır.

Hacının Yeri, Türk mutfağından yemekler bulabileceğiniz yerlerden biridir. Öyle ki bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, pideler, dönerler ve sulu ev yemekleri yer alır. Sulu ev yemeklerinde ise kuru fasulye, pilav, nohut, barbunya, sebze yemekleri, tas kebap, salçalı köfte, güveç, yoğurt gibi klasik ev yemekleri bulunur. Sulu ev yemekleri yemek istemezseniz ekmek arası döner, İskender veya pide alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çamdibi Mah., Ulusal Egemenlik Cad., No: 53, Marmaris

Telefon: 0252 412 24 77

Haritada Görüntüle >

Ömer’in Yeri Liman Restoran

Ömer'in Yeri Liman Restaurant

Ömer’in Yeri Liman Restoran, Marmaris Yat Limanı bölgesinde gidilebilecek restoranlardan biridir. Yat limanının muhteşem manzarasına karşı lezzetli balıklar yemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Deniz havası eşliğinde lezzetli yemekler için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Çalışanları ilgili ve güler yüzlüdür.

Ömer’in Yeri Liman Restoran, kahvaltı, ara öğünler ve akşam yemekleri için tercih edilebilir. Restoran menüsü özellikle balık çeşitliği, deniz ürünleri ve mezeler bakımından oldukça çeşitlidir.  Ayrıca bu restoran gece saatlerinde de açıktır. Burada denemenizi tavsiye edebileceğimiz bazı lezzetler şunlardır: Akya, olta kalamar, laos, güneşte kurutulmuş ahtapot, Grek salata, şevketi bostan, istiridye, Jumbo karides ve mezelerden deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Barbaros Cad., No: 25, Marmaris

Telefon: 0252 412 63 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/limanrestaurantomerinyeri/

Haritada Görüntüle >

Denizkızı Restoran

Marmaris Denizkızı Restaurant

Marmaris Söğüt restoran kültürü bakımından zengin yerlerden biridir. Yat limanı bölgesindeki restoranlardan sıkıldıysanız ve yolunuz Söğüt’e düştüyse ziyaret edebileceğiniz birçok restoranla karşılaşırsınız. Söğüt’te gidilebilecek kaliteli ve lezzetli yemekleri ile bilinen restoranlardan biri de Denizkızı Restoran’dır. Bu işletme aynı zamanda hem otel hem de restoran olarak hizmet verir. Denize sıfır konumda yer alan restoran eşsiz deniz ve yat manzarası ile dikkat çeker. Özellikle günbatımı manzarasına karşı oturup lezzetli yemeklerin keyfini bu restorandan çıkarabilirsiniz.

Denizkızı Restoran, Marmaris Söğüt’te hizmet veren balık restoranlarından biridir. Bu restoranın menüsünde balık çeşitleri, deniz ürünleri ve meze çeşitleri yer alır. Bu restoranda denemenizi tavsiye edebileceğimiz bazı lezzetler ise şunlardır: Kalamar dolması, ahtapot, Jumbo karides ve barbun deneyebilirsiniz. Burada balık sipariş ederseniz mutlaka yanına sıcak ot tabağı istemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Söğüt Mah., Cumhuriyet Sk., No: 66/1, Marmaris

Telefon: 0542 601 52 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizkizisogut/

Haritada Görüntüle >

Dede Restaurant

Marmaris Dede Restaurant

Dede Restaurant, Marmaris’in en sevilen restoranları arasında yer alır. Konum olarak Yat Limanı bölgesinde yer alır. Yat limanı bölgesinin popüler restoranlarından biridir. Lezzetli yemekleri ve muhteşem sunumları sayesinde yerli, yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırlar. Oldukça şık ve modern bir konsepte sahip olan restoran, Yat Limanında ziyaret edebileceğiniz bir restorandır.

Dede Restaurant,  farklı dillerde hazırlanmış olan menüleri ile farklı milletlerden birçok insana hizmet verir. Bu restoranın menüsü oldukça genişti. Özellikle balık çeşitleri, deniz ürünleri ve meze çeşitleri menüde ağırlıklı olarak yer kaplar. Izgarada ya da güveçte balık, kırmızı etler bu restoranın menüsünde yer alan ürünlerden sadece bazılarıdır. Bu restoran, mevsimin en taze balıklarını, farklı sunumlarla hazırlayarak müşterilere sunar. Yemekler damak zevkine hitap ettiği gibi göze de hitap ederek maksimum doyum sağlanır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Cad., No: 15, Marmaris

Telefon: 0252 413 17 11

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/dederestoran/

Haritada Görüntüle >

Nil Balık Restaurant

Marmaris Nil Balık Restaurant

Nil Balık Restaurant, Yat Limanı bölgesi Barbaros Caddesinde yer alan restoranlardan biridir. Ortam olarak oldukça sıcak ve samimi bir atmosfere sahiptir. Burada çalışan personeller müşterilere karşı oldukça kibar ve ilgilidir. Özellikle işletme sahibi müşteriler ile özel olarak ilgilenir. Bu nedenle müşteriler tarafından oldukça beğenilmektedir. Ayrıca servisi hızlı, yemekleri lezzetli ve kalitelidir.

Nil Balık Restaurant, zengin ve lezzetli menüleri ile öne çıkan restoranlardan biridir. Menüsünde genellikle balık çeşitleri, deniz ürünleri ve mezeler yer alır. Karides güveç, mevsim balıkları, sıcak ve soğuk mezeler bu masada sizlerle buluşur. Fiyatlar konusunda da oldukça makuldür. Yani bu restoranda uygun fiyata lezzetli, kaliteli ve doyurucu bir akşam yemeği gerçekleştirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Barbaros Cad., No: 103, Marmaris

Telefon: 0252 412 89 09 – 0532 584 81 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/nilbalikmarmaris/

Haritada Görüntüle >

Greasy Spoon Restaurant

Greasy Spoon Restaurant
Fotoğraf: Kaan Kahramanoglu

Greasy Spoon, Marmaris Armutan bölgesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Özellikle turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. Eşsiz deniz manzarasına sahip olan restoran lezzetli yemekleri ve kaliteli işletme anlayışıyla dikkat çeker. Mekanın farklı bir özelliği de akşam saatlerinde konsept değiştirerek meyhane havasına bürünmesidir. Gündüz saatlerinde ise klasik bir restoran olarak hizmet verir. Akşam saatlerinde meyhaneye dönüştüğü için gece eğlencesi, canlı müzik gibi hizmetler bulunur.

Greasy Spoon, Marmaris’te kahvaltı ve akşam yemeği için tercih edilebilecek en popüler restoranlardan biridir. Kahvaltı menüsünde peynir çeşitleri, panceke, kızarmış ekmek, patates kızartması, zeytin çeşitleri, reçel, bal, domates, salatalık söğüşü, mevsim yeşillikleri, çay, kahve veya taze sıkılmış portakal suyu gibi seçenekler bulunmaktadır. Ayrıca bu restoranın menüsünde vejetaryen ve vegan seçenekleri de mevcuttur. Kısacası bu restoranın mutfağında herkesin damak zevkine uygun yemekler bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Armutalan Mah., 138. Sk., No: 1, D: 1, Marmaris

Telefon: 0252 417 40 24

Haritada Görüntüle >

Stella Restaurant & Bar

Marmaris Stella Restaurant

Marmaris’in Uzunyalı beldesinde yer alan restoranlardan biridir. Deniz manzarası eşliğinde lezzetli ve kaliteli yemekler yiyebilirsiniz. Manzara itibari ile dikkat çeken işletmenin açık ve kapalı salonu bulunur. Açık salon olarak ifade edilen yer restoranın deniz kenarında yer alan bölümüdür. Burada denize karşı oturup manzaranın ve havanın keyfini çıkartabilirsiniz. Buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Stella Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menülerini bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Restoranın kahvaltı menüsünde klasik serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı yer alır. Öğle ve akşam yemekleri için ise yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Yemek çeşitleri haricinde bir bar olarak da hizmet veren restoranın zengin bir alkol menüsü vardır. Yani burada yemeklerinizin yanında isterseniz alkol de kullanabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çıldır Mah. 207. Sk., No: 46, Marmaris

Telefon: 0538 717 69 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/stella_marmaris/

Haritada Görüntüle >

Kalimera Rum Meyhanesi

Kalimera Meyhanesi
Fotoğraf: Lazy Traveller

Kalimera Rum Meyhanesi, Marmaris’te hem eğlenmek hem de lezzetli yemekler yemek için tercih edilecek yerlerden biridir. Konum olarak Yat Limanında Tepe Mahallesi üzerinde yer alır. Ortam olarak oldukça mütevazı ve sıcak bir işletmedir. Klasik meyhane havasında olan restoran, Marmaris’te eğlence ve lezzetli yemeklerin adresidir.  Meyhane çalışanları da müşterilere karşı sın derece kibar ve ilgilidir.

Kalimera Rum Meyhanesi, Marmaris’te balık, deniz ürünleri ve meze çeşitleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Oldukça geniş seçenekler sunan menülerinde başlangıçlar, ana yemekler, meze çeşitleri, ara sıcaklar yer alır. Bir meyhane olarak hizmet veren işletmede içki çeşitleri ve özellikle rakı sıklıkla yemeklerin yanında tercih edilir. Lezzetli mevsim balıkları en iyi şekilde hazırlanır ve masalarda kendine yer bulur. Burada en beğenilen yemeğin ahtapot olduğunu söyleyebiliriz. Alkol seçenekleri arasında ise rakı, şarap ve bira yer alır. Alkollü içeceklerin yanı sıra alkolsüz içecekler de buranın en sevilen içecekleridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 18:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., Barbaros Cad., No: 95, Yat Limanı, Marmaris

Telefon: 0532 322 14 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kalimerarummeyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Balıkçıl Balık Meyhanesi

Balıkçıl Balık Meyhanesi

Balıkçıl Balık Meyhanesi, Marmaris Tepe Mahallesinde balık yiyebileceğiniz meyhanelerden biridir. Ortam olarak hem bir balık restoranını hem de bir meyhaneyi andırır. Burası her ne kadar bir meyhane olarak geçse de oldukça nezih bir ortamı bulunur. Mekânın ambiyansı oldukça dikkat çekicidir. Oldukça etkileyici hoş ve dinlendirici bir ortamı bulunur. Buraya geldiğinizde sakinlik içerisinde yemeklerinizi yiyebilir ve dilerseniz de içkinizi yudumlayabilirsiniz.

Balıkçıl Balık Meyhanesi, lezzetli ve kaliteli yemekler için tercih edilecek adreslerden biridir. Bu meyhanenin menüsü özellikle balık çeşitleri, mezeler ve deniz mahsulleri ağırlıklı yer kaplar. Yemek siparişlerinizin yanı sıra ikramları ile de göz doldurur. Bu meyhanede deneyebileceğiniz bazı lezzetler şunlardır: Hamsi tava, çupra ızgara, kalamar, karides ve ahtapot salatası sayılabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepe Mah., 35. Sk., No: 1, Marmaris

Telefon: 0252 412 03 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balikcilbalik/

Haritada Görüntüle >

Mares Meyhane – Grand Yazıcı Hotel

Mares Meyhane

Kaliteli müzik eşliğinde Akdeniz ve Ege mutfağından incileri masalara serpen restoran, zengin menüsü ve her çeşidi damakta haz yaşatan yemekleri ile Marmaris’in en sevilen mekanlarından biri. Deniz kenarı, restoran / meyhane konsepti ile harika bir akşam geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan… Mayıs-Eylül ayları arasında yazın en güzel zamanlarını yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyen tatilciler Grand Yazıcı Otel’de yer alan Mares Meyhane’de buluşuyor…

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanin tum gunu 10:00 – 02:00 saatleri arasinda aciktir.

Adres: İçmeler Mah., Ataturk Cad., Marmaris

Telefon: 0252 455 22 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/labranda.mares/

Haritada Görüntüle >

Pukka Restaurant & Cafe Lounge

Pukka Restaurant Cafe Lounge

Pukka Restaurant, Marmaris’te hem kafe hem de plaj olarak hizmet veren restoranlardan biridir. Konum olarak Marmaris kent merkezinde Uzunyalı sahilinde yer alır. Deniz manzarası hoş dekorasyonu ve kendine has mimarisi sayesinde müşterilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bu işletme çok yönlü bir işletme olarak hizmet verir. Yani burası hem bir kafe hem bir restoran hem de bir plajdır. Buraya gelmeyi planlıyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Özellikle yaz ay ve hafta sonu bir gün gelecekseniz yer bulmanız gerçekten imkânsız olacaktır.

Pukka Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için zengin seçeneklere sahip menülere sahiptir. Bu restoranın kahvaltı menüsü Pukka kahvaltı ve sıcak kahvaltı olmak üzere 2 çeşitten oluşur. Kahvaltı seçeneği haricinde menüde ana yemekler, başlangıç menüleri, ara sıcaklar, mezeler, salatalar ve tatlılar yer alır. Bu restoranda ana yemek olarak balık tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu restoranın zengin bir alkol menüsüne sahip olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çıldır Mah., 207. Sk., No: 72/Z1, Marmaris

Telefon: 0252 412 77 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pukkabeach/

Haritada Görüntüle >

Cafe Anne

Marmaris Cafe Anne

Cafe Anne, Marmaris İçmeler mevkiinde Munamar Otelin hemen yanı başında yer alan bir kafedir. 1993 yılında açılan kafe, Marmaris’in en eski ve en geleneksel kafesi olma özelliğine sahiptir. Marmaris’te kaliteli ortamıyla dikkat çeken bu kafe, ziyaretçiler tarafından da sevilerek tercih edilmektedir. Kafe çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgili ve kibardır. Ayrıca geleneksel tarzda kafelere merakınız varsa burayı ziyaret etmenizi önerebiliriz.

Cafe Anne, yemek yemek ve bir şeyler içmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu kafeye gelebilirsiniz. Kafenin kahvaltı menüsü klasik bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde ise ızgaralar, kebaplar, salatalar, balıklar ve fast food yiyecekler menüde bulunuyor. Yemek ve kahvaltı dışında alkollü ve alkolsüz içecekler ve tatlı çeşitleriyle de göz dolduruyor. Özellikle sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma lezzetini bir de burada deneyebilirsiniz. Ev yapımı ve tamamen organik olan bu dondurmaların lezzetine doyum olmaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İçmeler Mah., Kayabal Cad., No: 45/A, Marmaris

Telefon: 0252 455 24 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cafeanneicmeler/

Haritada Görüntüle >

Dr. Gelato

Marmaris Dr. Gelato

Yaz aylarının en sevilen mekânlarından biri olan Dr. Gelato, ‘’Siz hayal edin, biz dondurmasını yapalım’’ mottosu ile yola çıkan bir işletmedir. Konum olarak Marmaris’in Kemeraltı mevkiinde yer alır. Bu işletmenin ortamı oldukça renkli ve ilgi çekicidir. Eski ve nostaljik bir taş evde hizmet verir. Bu ev oldukça güzel ve yöresel tarzda dekore edilmiştir. Buraya geldiğinizde mekânın içinde ve dışında liginizi çekebilecek pek çok öğe ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle fotoğraf çekmek için de oldukça ideal.

Dondurma çeşitleri ile ünlüdür. Burada aklınıza hiç gelmeyecek, daha önce hiç denemediğiniz dondurma çeşitlerini deneyebilirsiniz. Özellikle sade, çikolata, badem, karamel ve mevsim meyvelerinden yapılan dondurmalardan denemelisiniz. Buradan seçtiğiniz dondurmaları ister kâsede isterseniz de külahta alabilirsiniz. Oldukça gösterişli sunumlarla servis edilen bu dondurmaların tadına gerçekten bayılacaksınız. Dondurma haricinde burma kadayıf, pancake, kadayıf, krep, waffle gibi diğer tatlı çeşitleri de burada yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mustafa Muğlalı Cad., No: 62/Z, Marmaris

Telefon: 0252 413 73 73

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/dr.gelato/

Haritada Görüntüle >

Kahve Dünyası – Netsel Marina

Kahve Dünyası

Yat limanı Netsel Marina’nın içerisine konumlandırılmış birçok şehirde bayisi olan Kahve Dünyası, çok fazla sayıda kahve çeşidi barındırması ve hoş tatlıları ile Marmaris’te yoğun ilgi gören kafelerden biri… Yaz kış her zaman gidip oturabileceğiniz ve etrafı seyredebileceğiniz mekanın sıcak ve soğuk içecekleri ve dondurma topları en sevilen ürünlerinden…

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanin tum gunu 09:00 – 00:00 saatleri arasinda aciktir.

Adres: Marina Gunlucek Yolu, Marmaris

Telefon: 0252 412 96 00

Haritada Görüntüle > 

Marmaris, Türkiye’nin sevilen tatil beldelerinden biridir. Özellikle yaz sezonunda yerli ve yabancı pek çok turistin bölgeye akın etmesi ile oldukça yoğun bir sezon geçirir. Gerek birçok turistin buraya gelmesi gerek bölgede hâkim olan zengin mutfak kültürü nedeniyle Marmaris mutfağı gelişmiştir. Ziyaretçi sayısının çok olması burada kafe, bar, restoran kültürünün yaygınlaşmasına da neden olmuştur. Siz de Marmaris’i ziyaret ettiğinizde bölgenin sevilen lezzetlerini en sevilen restoranlarında deneyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin