Maribor Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Maribor veya Marburg, Slovenya’nın kuzeydoğusunda kurulmuş bir şehirdir. Doğa Avrupa mimarisinin en belirgin özelliklerini burada görebiliyoruz.

Siz de bu gezilerin bir parçası olmak istiyorsanız Maribor gezilecek yerler yazımızdan kendinize bir rota çizebilirsiniz.

Slovanya’nın en büyük ikinci kenti olan Maribor, aynı zamanda en kalabalık üçüncü şehirdir. Turistik gözlemler için elverişli olan Maribor, Slovenya’nın üstüne düştüğü yerlerden biri. Her yıl binlerce turist buraya gelip kültürel gezi yapıyor.

#1 Maribor Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Maribor Bölgesel Müzesi

Maribor Bölgesel Müzesi

15. yüzyılda inşa edilen Maribor Kalesi içinde yer alan bu müze, Slovenya’nın en zengin koleksiyonlarından birine sahiptir. Zemin katta dini sahnelerden tasvirler, modellemeler, Kurent kostümleri, Ptuj bölgesinden balmumu eserleri gibi arkeolojik ve etnografik sergiler bulunuyor. Üst katta ise Maribor’un geçmişi, zanaatleri, eczane işleyişi, tablolar ve heykeller yer alıyor.

2- Sinagog

Maribor Sinagog

16. yüzyıl su kulesinin hemen kuzeyinde yer alan Orta Çağ Yahudi bölgesinde bir sinagog bulunur. Hem ibadet yapılıyor hem de turistik geziler düzenleniyor. Belgesel tadında 15 dakikalık film gösterimleri, sinagog içindeki odaların detaylı açıklamaları ziyaretçilerin ilgisini çekmekte.

3- Ulusal Kurtuluş Müzesi

Ulusal Kurtuluş Müzesi

Etkileyici bir 19. yüzyıl konağında yer alan koleksiyonlar, Slovenya’nın 20. yüzyıldaki özgürlük mücadelesini belgeliyor. Nazi işgali sırasında Pohorje Partizanlarının çalışmalarına ağırlık verilmiş.

4- Eski Asma Ev

Eski Asma Ev

400 yıllık asma evde Sloven şarap yapımı hakkında bilgi edinebiliyorsunuz. Buradaki muazzam şarapların tadına bakmak istemez misiniz?

5- Maribor Akvaryumu

Maribor Akvaryumu

Çeşitli tuzlu su canlıları, sürüngenler ve diğer egzotik hayvanlar Mestni Parkı içindeki bu akvaryumda hayatlarını sürdürüyor.

6- Maribor Sanat Galerisi

Maribor Sanat Galerisi

Slomskov trg’nin güneybatısındaki Maribor Sanat Galerisi çeşitli sanatçıların üOrtam dosyasıst düzey eserlerini sergileyen bir yer. Modern çizgilerin korunduğu eserleri yakından görebiliyorsunuz.

7- Tower Photo Gallery

Fotoğraflara ilginiz varsa buraya uğramalısınız. Yahudi Kilisesi’nde açılan galeride hem Sloven hem de yabancıların objektifine yansıyanlar var.

8- Maribor Katedrali

Maribor Katedrali

13. yüzyıldan kalma Maribor Katedrali, Romanesk’ten modernliğe kadar hemen her mimari tarzın unsurlarını gösteriyor. Tarih boyunca Sloven politikacılar ve piskoposlar buraya önem vermiştir.

9- Minorite Manastırı

Minorite Manastırı

Nehir kenarının batı ucunda bulunan Minorite Manastırı 13. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar dini hizmetler için kullanılmış. 1927’de askeri kışla dönüştürüldü ve şu anda Maribor Kukla Tiyatrosu’nun merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

10- Piramida

Piramida

City Park’ın kuzeydoğusundaki Piramida önemli bir turistik noktadır. Maribor halkı da bunun farkında olacak ki çevreye güzel bakıyor. Konutların mimarideki farklılığı da hemen fark ediliyor.

Maribor, Slovenya’nın turistik şehirlerden biri. Hem gezip hem de kafa dinlemek isterseniz ikisi için de güzel alternatifleri var. Buradan keyif alırsanız tatilinizi uzatıp diğer şehirlere de geçebilirsiniz. Ljubljana gezilecek yerler bu anlamda size yardımcı olabilir.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilir, yazımızı geliştirmemizde bizlere yardımcı olabiliriz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin