Marakeş Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Keyifli bahçeleri, otantik sarayları ve mistik dokusuyla Marakeş, Fas‘ın keşfedilmeyi bekleyen şehirlerinden biri. 

Marakeş’e geldiğinizde sizi kendinize çekecek pek çok nokta bulunuyor. Bu noktaları gezmeniz ortalama 2-3 gününüzü alacaktır. Eğer bu süre zarfında Marakeş gezilecek yerler neresidir diye soracak olursanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Marakeş Gezilecek Yerler

1. Majorelle Bahçeleri

Majorelle Bahçesi

Marakeş’in en önemli ziyaret noktalarından biri olan Majorelle Bahçeleri, 1919 yılında Fransız ressam Jacques Majorelle’nin Marakeş’e taşınmasıyla orta çıkar. Ressam dünyanın çeşitli yerlerinden getirdiği bitkilerle muazzam bir bahçe oluşturur.

2. Kutubiye Camii

Kutubiye Camii

70 metrelik özel işlemelere sahip minaresiyle Jemaa El Fna Meydanı’nda bulunan Kutubiye Camii‘nin yapımı 12. yüzyıla dayanmaktadır. Hala ibadete açık olan caminin ismi yapıldığı yıllarda caminin bulunduğu yerde kitap çarşısı olmasından gelmektedir.

4. Marakeş Tabakhanesi

Marakeş Tabakhanesi

Fes şehrindeki tabakhane kadar büyük bir yer olmasa da Marakeş Tabakhanesi de görülmeye değer bir yer. Burada kendi kendine rehberlik etmek isteyen insanlara dikkat etmenizi öneriyoruz; zira turun sonunda verdiğiniz ücret konusunda sıkıntı yaratabiliyorlar.

5. Jemaa El Fna Meydanı

Jemaa El Fenaa Meydanı

Şehrin en heyecan verici yeri olan Jemaa El Fna Meydanı, şehre has her türlü şeyi size sunuyor. Her türlü satıcıdan tutun da yılan oynatıcılara kadar pek çok farklı tezgahın kurulduğu meydan özellikle akşam saatleri çok hareketli bir yere dönüşüyor.

6. Saadiyan Mezarları

Saadiyan Mezarları

1917 yılında keşfedilen Saadiyan Mezarları Marakeş’e çok yakın bir konumda bulunuyor. Saadiyan Hanedanlığı’nın 66 üyesinin mezarının bulunduğu mezarlık oldukça gösterişli bir şekilde yapılmıştır.

7. Menara Bahçeleri

Menara Bahçeleri

Marakeş‘te pek çok keyifli bahçe görebilirsiniz. Bunlardan biri olan Menara Bahçeleri de 12. yüzyılda halife olan Abd al-Mu-min tarafından yaptırılmıştır. İçinde başta zeytin olmak üzere pek çok ağaç bulunan bahçe, ziyaretçilerin büyük keyif alarak gezeceği bir rota.

8. Bab Agnaou Kapısı

Bab Agnaou Kapısı

12. yüzyılda yaptırılmış oldukça gösterişli bir kapı olan Bab Agnaou Kapısı, şehrin tarihi bölgesine girişin sağlandığı 19 kapıdan biridir.

9. El Badi Sarayı

El Badi Sarayı

16. yüzyılda kilden yaptırılan El Badi Sarayı, döneminin en gösterişli yapılarından biriydi. Yapıldığı yılda 360 odalı devasa bir saray olan yapı yıllar içinde tahrip olmuştur. Günümüzde bazı odaları yok olan sarayın gezmesi çok keyifli bir de bahçesi bulunuyor.

10. Bahia Sarayı

Bahia Sarayı

19. yüzyılda 14 yıl boyunca süren bir çalışmanın sonucunda tamamlanabilen Bahia Sarayı, Fas mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Oldukça gösterişli ve gezmesi keyifli olan bu sarayı Marakeş gezilecek yerler listenize mutlaka almanızı öneriyoruz.

11. Pazarlar

Şehirde pek çok otantik pazar sizi bekliyor

Marakeş pazarları ziyaretçilere oldukça farklı bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. Özellikle Jemaa El Fna Meydanı etrafında şekillenen pazarlar otantik bir ortamda alışveriş yapmanıza olanak tanıyor. Halı pazarı, baharat pazarı, terlik çarşısı gibi şehirde pek çok özel çarşı bulunuyor.

12. Dar Si Said Müzesi

Dar Si Said Müzesi

Etnografik bir müze olan Dar Si Said Müzesi içinde şehirdeki insanların günlük yaşamlarında ve törenlerinde giydikleri eşyaları görme şansına sahip olabiliyorsunuz. Eğer vaktiniz olursa Marakeş gezilecek yerler listesine bu müzeyi de dahil edebilirsiniz.

13. Murabıt Kubbesi

Murabıt Kubbesi

12. yüzyılda inşa edilmiş olan Murabıt Kubbesi, yapıldığı dönemde bir caminin şadırvan görevini üstlenmekteydi. Günümüzde tek parça olarak kalan kubbe özel ve şık mimarisi ile dikkat çekmektedir.

Marakeş’e ülkemizden gerçekleştirilen seferlerle gitmeniz mümkün olabilmektedir. Biletinizi İstanbul’dan alabileceğiniz gibi İzmir, Ankara, Antalya üzerinden İstanbul aktarmalı bir şekilde de uçuşunuzu planlayabilirsiniz. Sitemizden Marakeş için en hesaplı uçak bileti seçeneklerini çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin