Mannheim’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

Almanya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Mannheim’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Mannheim’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Mannheim’de aç kalmayacağınızdan eminiz.. Kentte hem Alman yemeklerini hemde dünya mutfağından pek çok lezzeti tadabileceğiniz pek çok restoran mevcut..

Listenin ilk sırasında;

1- Bratwurst

Bratwurst

Almanların en çok tükettiği yiyeceklerden biri sosis.. Sosise, Bratwurst ismini vermişler..

Dana, sığır ve domuz etinden yapılan bu lezzetli atıştırmalıklar Alman halkının da en sevdiği yiyeceklerden biri.  Kentte yer alan pek çok kafe ve büfede bulabileceğiniz bu sosisleri tatmadan önce hangi etten yapıldığını sormanızda fayda var.

2- Alman Kızartması

Alman Kızartması

Almanların kendine has fast food yiyecekleri de var. Sokak satıcılarında ve büfelerde bol bol göreceğiniz lezzetlerden biri de Alman kızartması..

Tamamı ile patates, sosis ve isteğe bağlı seçilmiş sebzelerin kızartılmasından oluşan bu kombo yiyecek, ayak üstü bir şeyler atıştırmak için akla gelen ilk alternatif.

3- Brathering

Brathering

Hamburg’a özgü bu yemek, Mannheim’de de sıklıkla tüketilen yiyeceklerden biri.. Avrupa’nın sevilen deniz ürünlerinden biri olan Ringa balığının, unlanıp kızartılmasından oluşan bu lezzetli balık tabağına Almanlar Brathering ismini vermiş.

Genellikle öğle yemeklerinde tüketilen bu lezzetli balıkları fast food büfelerinde ve restoranlarda bulabilmeniz mümkün. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Quarkkäulchen

Quarkkäulchen

Quark peyniri, patates püresi, yumurta ve un ile hazırlanan bu lezzetli Sakson yemeğinin ismi Quarkkäulchen..  Şeker, meyve veya diğer tatlı yan yemekler ile sıcak olarak servis edilen bu lezzeti Mannheim’deki hemen her restoranda bulabilirsiniz.

5- Rote Grütze

Rote Grütze

Frenk üzümü, ahududu, çilek, böğürtlen gibi kırmızı meyvelerle birlikte hazırlanan bu lezzetli tatlının ismi Rote Grütze..  Yaz meyveleri ile hazırlanan bu lezzetli tatlı şekerle de buluşunca tadından yenmiyor. Mannheim’deki çoğu kafe ve restoranda bulabileceğiniz bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.

6- Kara Orman Pastası

Kara Orman Pastası

Ülkenin şöhretli tatlılarından biri de Kara Orman Pastası..  Kiraz, tereyağı ve krema ile hazırlanan bu lezzetli pastayı, Mannheim gezinize küçük bir mola vererek denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Mannheim Gezilecek Yerler için..

Mannheim’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin