Mannheim Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

Neckar ve Ren nehrinin hayat verdiği şehir; gezilecek yerleri, farklı yapısı ve etnik çeşitliliği ile kendine özgü bir atmosfer sunuyor.

Bu yazımızda Mannheim gezilecek yerler turistlere ne gibi şeyler sunuyor, onları anlattık.

Alman mimarisinin en güzellerini Mannheim’de görme fırsatınız var. Kentin sokaklarında dolaşırken Alman tarihine kültürüne yönelik hiç beklemediğiniz şeylerle de karşılaşabilirsiniz.

#1 Mannheim Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Wasserturm

Wasserturm

Şehrin simgesi diyebiliriz. 1886-1889 arası Gustav Halmhuber’ın inşa ettiği su kulesi 60 metre yüksekliğinde ve 19 metre genişliğindedir. Gustav’ın İstanbul‘daki Galata Kulesi’nden esinlendiğine yönelik bazı rivayetler var. Romanesk ve Barok mimarisinden izler taşıyan Wasserturm, akşam saatlerinde havuz ile beraber güzel bir ortam sunuyor.

2- Mannheim Sarayı

Mannheim Sarayı

Barok üslubunda inşa edilen Mannheim Sarayı, 1720’lerin başında yükselmeye başladı. Sarayın yapımı bittikten sonra Wittelsbach ailesi burada yaşadı. Orjinal saray mimarisi birçok yapı gibi İkinci Dünya Savaşı’nda hasar gördü. Restorasyonu ile 2007’de yapıldı.

Sarayın büyük bir bölümü şimdi Mannheim Üniversitesi tarafından kullanılıyor. Şapel, müze, kütüphane gibi bölümleri de hizmete açık. Bununla beraber Mannheim Sarayı; Avrupa‘nın barok tarzdaki en büyük ikinci sarayıdır. (Birinci Versay).

3- Mannheim Devlet Tiyatrosu

Mannheim Devlet Tiyatrosu

Tiyatro ve benzeri faaliyetlerin gerçekleştirildiği mekan 1779’da hizmete girdi. Almanya’nın en eski yerel tiyatrolarından biri olarak biliniyor. Takvimler 1957 yılını gösterdiğinde ek bina inşa edilmiş. Gerhard Weber’in tasarladığı yapı, bugün 2 bin kişilik kapasitesi ile kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

4- Reiss-Engelhorn Müzeleri

Reiss-Engelhorn Müzeleri

Almanya’nın müze kompleksleri turistlerin en çok uğradığı yerler arasında. Reiss-Engelhorn Müzeleri; Weltkulturen, Zeughaus,Bassermannhaus für Musik und Kunst, Schillerhaus, Zephyr Gallery ve Forum International Photographie’yi içinde barındırır. Özetleyecek olursak; arkeoloji, uluslararası kültür, sanatsal çalışmalar gibi şeyler hakkında müze arıyorsanız buradaki kompleksde fazlasını bulacaksınız.

5- Hristiyan Kilisesi

Hristiyan Kilisesi

Theophil Frey ve Christian Schade’in tasarladığı 65 metre uzunluğundaki Protestan Kilisesi 1911’de halka açıldı. Mannheim’ın popüler ibadet yerleri arasında olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. İlgi çeken mimarinin Mikail heykeli ziyaretçileri epey meşgul ediyor.

6- Planataryum

Planataryum

1927’de kapılarını açan Mannheim Planataryumu dünyanın ilk örneklerinden biri olmuş. Maalesef İkinci Dünya Savaşı’nda tamamen yok olan yapı, 1984’te tekrar inşa edilmiş. Çağın gerektirdiği projektörleri kullanan merkezde yıldızları, gökyüzünü, galaksileri daha iyi anlayabilirsiniz.

7- Herzogenriedpark

Herzogenriedpark

33 hektarlık Herzogenriedpark şehrin oksijen deposudur. Gölgelik yollar, geniş yeşillikler, göl ve havuz herkese güzel bir gün vadediyor. Masa tenisi, satranç, trombolin, tünel labirent gibi aktiviteler de yapılabiliyor.

8- Luisenpark

Luisenpark

Sadece Mannheim’ın değil, bütün Avrupa’nın en güzel şehir parklarındandır. Luisenpark, 1975’te genel bir bakımdan geçti ve birçok bölümü yenilendi. Bugün burada partiler, konserler, çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Botanik bahçesi ve hayvanat bahçesi de bulunan parkta sosyal ve kültürel hayatınızı çeşitlendirebilirsiniz.

Almanya’nın her şehri turistik gezilere uygundur. Mannheim gezilecek yerler de turistlerin ilgisini çekebilecek düzeyde. Özellikle müze kompleksi aynı yerde bir sürü bilgi bulabileceğiniz bir alan.

Eğer daha önce Almanya’da, Mannheim’da bulunduysanız tavsiyelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin