Malta’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri

Zengin yemek kültürüyle oldukça sevilen Malta’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Malta’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı  yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Öğrenciler adası Malta’da aç kalmayacağınızdan eminiz.. Pek çok restoran ve kafe sizlere hem yöresel lezzetleri hem de dünya mutfağından bir çok yemeği gözler önüne seriyor.

Listenin ilk sırasında;

1- Kapunata

Kapunata

Malta usulü ratatoulle olarak tarif edebileceğimiz bu doyurucu yemeğin ismi Kapunata… Patlıcan, kereviz, zeytin, kapari , soğan ve domates gibi pek çok malzemeden hazırlanıyor.. Tadı ise oldukça lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Aljotta

Aljotta

Malta’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Aljotta çorbası, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Ülkenin şöhretli başlangıç yemeği balık ve çeşitli baharatlardan oluşuyor.

3- Lampuki

Lampuki

Bu lezzetli kekin ismi Lampuki Pie.. İçi balık dolgulu bu lezzetli balık pastası, Malta’nın en ünlü geleneksel lezzetlerinden biri. Tadı ise oldukça lezzetli. Bazı restoranlar keki balık desenli kaplarda pişirerek bu sevimli görüntüye kavuşmasını sağlıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Kannoli

Kannoli

İtalyanlara özgü bu lezzetli tatlının ismi Kannoli.. İçi İtalyan lor peyniri dolgulu bu lezzetli hamur kızartması, kentte sıklıkla tüketilen lezzetlerden biri.

Hemen her pastahane ve kafede bulabilmeniz de mümkün.. Diğer yandan Malta gezinize kısa  bir mola vermek içinde oldukça güçlü bir sebep.

5- Helwa tat Tork

Helwa tat Tork

Bizdeki yaz helvasıyla hemen hemen aynı lezzete sahip olan Helwa tat- Tork, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Restoran ve kafeler dışında, Malta marketlerinde de kolaylıkla bulabilirsiniz.

6- Gbejna

Gbejna

Malta’da hemen her yerde görebileceğiniz bu lezzet toplarının adı Gbejna…  Özellikle öğrencilerin bayıldığı bu kurabiye görünümlü yiyecekler aslında kurutulmuş Malta peyniri.. Genellikle karpuz ve domates salçası gibi yiyeceklerin vazgeçilmez yan ürünü. Müdavimi ise oldukça fazla. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

7- Gellewza Şarapları

Gellewza Şarapları

Malta’ya kadar gelip de ülkenin lezzetli mi lezzetli yerel üretim şaraplarının tadına bakmadan dönmek olmaz. Ülkenin en ünlü şarap markası ise Gellewza..  Kırmızı, beyaz ve pembe olmak üzere hemen her renk şaraptan üreten bu marka, adını dünyaya duyurmuş bir Malta şarabı..

*Malta Gezilecek Yerler yazısı için..

Malta’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin