Fotoğraflarıyla Birlikte Male’de Gezilecek 10 Yer

Maldivler Cumhuriyeti’nin başkenti olan Male’de turistik bir seyahat planlıyorsanız aşağıdaki gezilecek yerler listemiz size rehberlik edecektir.

Bu yazımızda, Male gezilecek yerler hakkında merak ettiğiniz konulara cevaplar aradık. Bilgilendirici, faydalı bir yazı olması için aşağıdaki yorum kısmında tavsiyelerinizi belirtirseniz mutlu oluruz.

Male; eşsiz doğası ve beyaz kumlu tertemiz sahilleri ile son yılların en çok tercih edilen tatil beldelerindendir.

#1 Male Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Cumhuriyet Meydanı

Cumhuriyet Meydanı

Maldivler’in siyasi ve tarihi olaylarına tanıklık eden tarihi bir meydandır. Yıl içerisinde burada çokça etkinlik, aktivite düzenleniyor. Aynı zamanda “Jumhooree Maidhaan” olarak da bilinir.

2- Sultan Parkı ve Millî Müze

Sultan Parkı ve Millî Müze

16. yüzyıl kraliyet sarayındaki hatırlanan tek şey Sultan Parkı‘dır. Sarayın ihtişamını ifade eder halka açık bir parktır. Çiçeklerin ve sulak alanların birlikte güzel bir atmosfer oluşturduğunu söyleyebiliriz. Kuş sesleri de kadayıf üzerine kaymak misali bir tatlılık katıyor.

Sarayın kalıntılarından meydana gelen müzede ise mobilyalar, paralar, süslemeler, silahlar ve antikalar bulunuyor. Her tarihseverin bu müzeyi ziyaret etmesi gerekiyor.

3- Balık Pazarı

Balık Pazarı

Balığa karşı zaafınız varsa bu pazardan eliniz boş dönmeniz imkansız. Adından da anlaşılacağı üzere Male’nin en iyi balıkları burada satılıyor. Turistik bir yer olduğundan dolayı esnaf da durumun farkında. Fotoğraf çektirip balığınızı alıp yolunuza devam edebilirsiniz.

4- Cuma Camii

Cuma Camii

Maldivler’in en büyük camisidir. Aynı anda 5 bin kişiyi ağırlayabilen Cuma Camii, Male için tam bir gurur kaynağı. Caminin etkileyici mimarisi pek çok bilgini buraya kadar getirmiş. Kimileri tarafından “Mescid-i Sultan Muhammed Thakurufaanu-al-Azam” olarak da anılır.

5- Hulhumale Adası

Hulhumale Adası

Şehirden gideceğiniz geceyi burada geçirebilirsiniz. Havaalanına yakın olduğu için uçuş öncesi veya son günlerinizi Hulhumale‘de değerlendirmek iyi olabilir. Temiz plaj, kaliteli restoran, güler yüzlü hizmet haneye artı olarak yazılıyor.

6- Majeedhee Magu

Majeedhee Magu

Yerel ürünlerin hazırlanıp halka pazarlandığı Majeedhee Magu, ana cadde üzerinde bulunuyor. Mağazalarda mücevherat, parfüm, kozmetik, çanta ve elektronik eşya gibi şeyler görüyorsunuz. Bütün dükkanlar namaz vakitleri hariç 23:00’e kadar açık.

7- Sala Thai

Sala Thai

Adanın en iyi restoranı olarak lanse edilen Sala Thai, mutlaka Male’de gidilmesi gereken yerlerden. Menülerin ayrıntılı hazırlanması isabetli karar vermenizi sağlıyor. Otantik yemekler daha çok tercih edilse de uluslararası zevklere hitap eden yemekler de var.

8- Duniye Spa

Duniye Spa

Duniye Spa‘da günlerinizi dinlenerek geçirmek isterseniz güzel olanak mevcut. Spadaki terapistler, masaj seansları, tesisin kalitesi insanı canlandırıyor.

9- Tsunami Anıtı

Tsunami Anıtı

Şehrin güneydoğu kesiminde yer alan anıt, 2004’te gerçekleşen büyük tsunamiyi hatırlatır. Büyük yıkım getiren tsunami birçok insanı evinden etti. Hatta insanlar ölümle burun buruna geldi. Şehri dolaşırken anıta da uğrayabilirsiniz.

10- Ulusal Sanat Galerisi

Ulusal Sanat Galerisi

Sultan Parkı’nın bir köşesinde yer alan bu galeri, Male şehrinin sevdiği yerlerden. Yeni sanatçılar belli bir yetkinliğin üzerindeyse bu galerideki sergilerde kendine yer buluyor. Ne yazık ki kalıcı koleksiyonu yok. Fotoğraf ve resimlerden oluşan geçici sergiler dünyaya sanatçılar gözünden bakmayı vadediyor.

Maldivler’in başkenti Male’de gezip görülecek yukarıdakilerle sınırlı değil. Bunlar dışında renkli gece hayatı da var. Onu da başka bir yazımızda anlatırız. Male’ye tatil döneminin başladığı zamanlarda gidenlerin mutlu ve dinlenmiş bir şekilde geri döndüğüne şahit olduk.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin