Los Angeles’ta Gezilecek Yerler | En Turistik 40 Mekan!

Los Angeles Nerede & Hangi Ülkede? Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde yer alan Los Angeles, ülkenin en kalabalık ikinci şehri olup, güney Kaliforniya’da yer alır.

Los Angeles Hakkında: Büyük Okyanus’un doğu kıyısında konumlanan Los Angeles, sahip olduğu 3 milyonluk nüfusuyla Amerika’nın en kalabalık şehirlerinden biri olarak biliniyor. Doğası, gezi noktaları ve etkinlikleriyle hareketin eksik olmadığı şehir, Kaliforniya’nın en çok ziyaretçi çeken yerlerinin başında gelmekte.

Aynı zamanda batı kısmında bulunan Beverly Hills, dünyaca ünlü yıldızların evlerinin bulunduğu sadece evleri dışarıdan görmek için bile turların düzenlendiği çok pahalı ve lüks bir semttir. Çok keyifli gezi noktaları ve enfes bir kıyı şeridine sahip olan Los Angeles, Amerika’nın göz bebeklerinden biri.

Ortalama Gezi Süresi: 5-6 gün

Los Angeles Para Birimi: Dolar (USD)

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Mart- Mayıs veya Eylül-Kasım aylarında ziyaret edin.

Los Angeles Pahalı mı? Evet. Amerika’nın en pahalı şehirlerinden biridir. Konaklama ve yemek ücretleri günde 100 $’dan fazla tutabiliyor. Şehrin tek avantajlı yanı birçok müze ve popüler gezi noktasına ücretsiz girebiliyor olmamız. Bunun dışında oldukça pahalı olan şehirde dolar kurunu da göz önüne alarak bütçenizi yüksek tutmanızı öneririz.

Los Angeles Nasıl Bir Yer? Los Angeles’ı ziyaret edenler ya buraya âşık olurlar ya da nefret ederler… Eğlenceyi, hareketliliği çok seven bir yapınız varsa bu şehirde gezmek size kendinizi bulmuş gibi hissettirebilir.

Ancak çok gürültüden hoşlanmayan, kargaşada tedirgin olan ve bazen sessiz kalabileceğiniz ortamlar arıyorsanız Los Angeles size göre değildir. Modern müzeleri, mimarisi, muhteşem sahilleri, manzara noktaları ve alışveriş sokaklarıyla aslında büyüleyici gözüken Los Angeles, suç oranları ve kalabalık sokaklarıyla bazen de korkutucu olabiliyor. Yani, gitmeden çözmeniz zor olan bu şehri ziyaret ederseniz, lütfen yorumlarınızı bizlerle de paylaşın. 🙂

Ulaşım: Tüm dünyadan direkt ve aktarmalı uçuşların sağlanabildiği ülkenin en işlek havalimanlarından biri Los Angeles Havalimanı’dır. Türkiye’den yapılan yolculuklarda -aktarmasız uçuşlar- yaklaşık 14 saat kadar sürmektedir. Oldukça uzun bir sürede varacağınız Los Angeles’a Türkiye’den Türk Hava Yolları ve United Airlines tarafından uçuş hizmeti sağlanıyor. Tek yön bilet fiyatları 3,000-5,000 ₺ arasında değişirken, ileri tarihli alımlar yaparak bilet fiyatlarını daha uyguna bulabilirsiniz.

Yardımcı Uygulamalar; Los Angeles’a kadar gitmişken şehirde keşfedilmedik en ufak nokta bırakmak istemiyorsanız, yardımcı uygulamaları kullanarak hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlayabilirsiniz.

  • Discover Los Angeles: Şehirde nereler görülmeli, nerede yemek yenmeli, konaklama önerileri ve daha fazlasına bu uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz. iOS // Android
  • ParkMe: Los Angeles’ı keşfetmenin en kolay kolu araç kiralamak olduğu için gittiğinizde park edecek yer bulmak sizin için önemli olacaktır. Uygulamayı kesinlikle indirmelisiniz, aksi taktirde park yapılmayan yerlerde yüksek cezalar ödemek zorunda kalırsınız. iOS // Android
  • Dark Sky: Los Angeles hava durumu için iyi bir uygulama. iOS

Tasarruf Kartları: Sahip olduğunuzda indirimli veya birçok yerde ücretsiz geçiş imkanı sunan kartları edinmeniz, pahalı Los Angeles gezisinde ufak da olsa tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

  • Go Los Angeles Card: bu kart sayesinde birçok turistik noktadan %50’ye varan indirim alabilir, 35’den fazla gezi noktasını indirimli ziyaret edebilirsiniz. Go Los Angeles web sitesinden kart türlerinden birini seçerek fiyatını ve nereden alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • LA City Pass: Bu kart Los Angeles’da geçerli olduğu gibi Kaliforniya’nın doğu kıyılarında bulunan birçok gezi noktasında indirim sunmaktadır. Geniş bir gezi rotanız varsa daha fazla indirim noktasını kapsayan City Pass‘ı tercih etmenizde fayda var.
  • TAP Card: Los Angeles’da bisikletten metroya kadar her türlü ödeme yapmanız gereken ulaşım aracında TAP kartınızı göstermeniz yeterli olacaktır. Satıcı bayılerden veya internetten sipariş vererek alabileceğiniz kartınıza ön yükleme yaparak, Los Angeles’ı gezmeye başlayabilirsiniz.

Los Angeles’ta Ne Yenir? Ne İçilir? Amerika yemeklerinin geleneksel etkisi, hızlı tüketimi ülke mutfağının tüm dünyaya yayılmasında büyük etken. Sosların,baharat, et ve sebzelerin muhteşem uyumuyla çok sevilen yemeklerin detaylarına Los Angeles’ta Ne Yenir? Ne İçilir? yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ancak dikkat edin, Amerikan yemekleri lezzetli olduğu kadar kalorili de olabiliyor.

İstanbul-Los Angeles Arası Saat Farkı: İki şehir arasında tam olarak 10 saat fark bulunmakta. İstanbul’da saatler gece yarısı 22:00 olduğunda, Los Angeles’ta henüz 12:00 olacaktır.

Restoran Bahşiş Oranları: Los Angeles’ta bahşişler faturalara eklenmektedir. Ekstradan bahşiş bırakmanıza gerek yoktur çünkü bu şehirde bahşiş oranları, hesabın %20’si kadar fazla yansıtılmaktadır.

*Los Angeles Gezilecek Yerler Videosu

*Los Angeles Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Hollywood Sign

Hollywood Sign

Burası Neresi? İlk olarak 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan Hollywood Sign, yani meşhur Hollywood tabelası, daha dayanıklı ve ihtişamlı olması açısından 1978’de yıkılmış ve bu sefer çelik kullanılarak tekrar yapılmıştır. 106,7 metrelik yüksekliğe sahip olan tabela, Amerika kültürünün bir simgesi olarak, Kaliforniya eyaletinde, Los Angeles, Santa Monica Dağları’nda Hollywood Hills-Mount Lee tepesinde bulunuyor.

Yapmadan Dönmeyin: Hollywood tabelasını yakından görmek için Griffith Park’ta yürüyüş yapabilir ya da Lake Hollywood Park’ta kendinize güzel bir nokta bulup, tabelanın manzarasını uzaktan izleyebilirsiniz. Son bir seçenek olarak Hollywood Sign turlarına katılarak, daha kapsamlı bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Konum: Los Angeles, CA 90068, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

2. Hollywood Şöhret Kaldırımı

Hollywood Şöhret Kaldırımı

Burası Neresi? Hollywood Şöhret Kaldırımı, Los Angeleslılar tarafından pek sevilmese de turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği destinasyonlardan biri oluyor. Dünyanın en ünlü kaldırımı olarak adlandırılan Hollywood Şöhret Kaldırımı’nda yakından bildiğiniz ve belki de hayran olduğunuz birçok aktörün, aktristin, şarkıcının ve sanatçının anısına bir yıldız yer alıyor. Her yıl yaklaşık 24 yıldız töreniyle dünya çapında yayın yapan Hollywood Kaldırımı, bünyesine yeni yıldızlar eklemeye devam ediyor.

Aklınızda Bulunsun! Şöhret Kaldırımı, konseptini geliştirmek ve dünya standartlarındaki bu turist çekiciliğini korumak için hiçbir ücret talep edilmeden tüm halkın ziyaretine açıktır. Şöhret Kaldırımı üzerindeki yıldızlar arasında Sharon Stone, Elvis Presley, James Dean, Ellen DeGeneres, Queen, Michael Jackson, Anne Hathaway, Anthony Hopkins, Stuart Whitman, Brad Pitt, Charles Chaplin, Tom Cruise, Penolepe Cruz ve Henry Koster gibi isimler yer alıyor.

İpucu: Hollywood hakkında daha fazla bilgi edinmek, yeni yer keşfetmek isterseniz Hollywood’da Gezilecek Yerler listemizi sizin için hazırladık.

  • Konum:Hollywood Boulevard, Vine St, Los Angeles, CA 90028, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

3. Santa Monica İskelesi

Santa Monica İskelesi

Burası Neresi? Los Angeles’ın simgelerinden biri olan Santa Monica İskelesi, üzerinde lunapark,çok sayıda satıcı, restoran ve kafeyi bulunduran bir alandır. İskelenin en belirgin yapısı kırmızı beyaz ışıklarıyla dikkat çeken dönme dolap olmakla beraber bu tarihi iskele muhteşem okyanus manzarasını izleyebileceğiniz en güzel manzaraya sahip…

  • Konum: 200 Santa Monica Pier, Santa Monica, CA 90401, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol Tarifi Al >

-Tarihi Yerler

Los Angeles’da gezilecek modern noktalar olduğu kadar tarihi daha eskiye dayanan geleneksel dokulu noktalar da bulunmaktadır. Los Angeles Tarihi Yerler listemiz tüm detaylarıyla en kısa sürede sizlerle olacak ama şimdilik birkaç maddeye göz atalım…

4. Urban Light (LACMA)

Urban Light

Burası Neresi? Batı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük sanat müzesi olan Los Angeles City Sanat Müzesi (LACMA), Wilshire Bulvarı’ndaki Miracle Mile bölgesinde bulunuyor. 20 dönümlük bir alan üzerinde konumlanmış olan müze, yedi ayrı binadan oluşuyor. LACMA, dünyanın dört bir tarafından getirtilen, eski zamanlardan günümüze kadar gelebilmiş yapıtlardan oluşan geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

Öyle ki müze içerisinde; Yunan, Roma ve Etruria sanatından, Amerikan ve Latin Amerikan sanatına, modern ve çağdaş sanattan, İslam ve Asya sanatına, dekoratif sanatlardan, fotoğrafçılığa, sinema ve filmlerden, göz alıcı sanat enstalasyonlarına kadar birçok parça sergileniyor.

Aklınızda Bulunsun! Diego Rivera’nın 1939 yılına ait Frida Kahlo Portresini, Mulholland Drive: David Hockney’in 1980 yılına ait Stüdyoya Giden Yol adlı eserini, 1532 tarihli Titian’ın Jacopo Portresi’ni, Paul Gauguin’in 1888 tarihli The Swineherd adlı eserini ve Wilshire Bulvarı girişindeki Chris Burden tarafından yapılan muhteşem Urban Light kurulumunu kesinlikle görmelisiniz!

-LACMA çalışma saatleri:  Çarşamba: Kapalı / Pazartesi-Perşembe: 11.00-17.00 / Cuma: 11.00-20.00 / Cumartesi-Pazar: 10.00-19.00

-LACMA giriş ücretleri: 12 yaş ve altı: Ücretsiz / 13-17 yaş: 10$ / Yetişkinler: 25$ / 65 yaş üstü: 21$ / Öğrenciler (18+): 21$

  • Konum: 5905 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90036, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-857-6010
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

5. Grauman Çin Tiyatrosu

Grauman Çin Tiyatrosu

Burası Neresi? Grauman Çin Tiyatrosu, zarif bir şekilde dekore edilerek, Çin Budist tapınakları olan pagoda adlı binalara öykünerek tasarlanmıştır. Dünyadaki en ikonik film sarayı olan Grauman, film prömiyeri, künye ve film festivalleri de dahil olmak üzere yılda 50’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Hollywood Bulvarı üzerinde yer alan tiyatro binası, 1927 yılından beri Hollywood yıldızlarının geçit noktalarından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Yapmadan Dönmeyin: DeMille’s The King of Kings ve Star Wars gibi Hollywood’un en kült filmlerinin prömiyerlerine ev sahipliği yapmış olan ve Amerika’da ki en büyük ve en özel IMAX ekranlarından birine sahip olan Grauman Çin Tiyatrosu’nda bir oyun gösterisine katılmadan ya da bir sinema filmi izlemeden dönmeyin! Grauman sinema bileti ücretleri 20-25$ arasında değişiyor.

İpucu: Vizyondaki filmleri ve bunun gibi birçok etkinliği takip etmek ve daha fazla bilgi almak için Grauman Çin Tiyatrosu linkine tıklayabilirsiniz.

  • Konum: 6925 Hollywood Blvd, Hollywood, CA 90028, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-461-3331
  • Giriş Ücretleri: 20- 25 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

6. Hollywood Forever Mezarlığı

Hollywood Forever Mezarlığı

Burası Neresi? Daha önce klasik bir Hristiyan Mezarlığı görmediyseniz; Hollywood Forever, bu deneyimi yaşamanız için en iyi fırsat! Yukarıda da bahsettiğimiz Paramount Stüdyoları’nın arkasında, Santa Monica Bulvarı güzergahında bulunan Hollywood Forever Mezarlığı, mistik atmosferi ve ürpertici havasıyla görenleri etkilemeyi başarıyor.

Hollywood Forever Mezarlığı’nda, John Huston, Judy Garland, Rudolph Valentino, Cecil B. DeMille, Douglas Fairbanks, Jayne Mansfield ve Mickey Rooney gibi Hollywood’un altın çağının önde gelen isimlerinin kabirleri yer alıyor.

Aklınızda Bulunsun! Daha önce bu kadar yoğun bir kültürel takvime sahip olan bir mezarlık görmediğinizden emin olabilirsiniz. Zira Hollywood Forever Mezarlığı’nda; açık hava gösterileri, konserler, canlı podcast kayıtları ve edebiyat etkinlikleri gibi birçok aktiviteye katılmanız mümkün!

  • Konum: 6000 Santa Monica Blvd, Los Angeles, CA 90038, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-469-1181
  • Çalışma Saatleri: 08:00-17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

7. Getty Center

Getty Center

Burası Neresi? J. Paul Getty Müzesi’nin iki meydanından biri olan Getty Center, Los Angeles’ta Brentwood bölgesinde bulunuyor. Çok yönlü bir cazibe merkezi olan Getty Center’da, Avrupa kökenli resimler, çizimler, ışıklandırılmış illüstrasyonlar, heykeller, 19. ve 20. yüzyıl Amerika ve Avrupa fotoğrafçılık örnekleri sergileniyor.

Mimarisi, bahçeleri ve L.A şehrine bakan panoramik manzarasıyla, Los Angeles gezilecek yerler listesinin başlarında olmayı hak eden Getty Center, baş döndüren labirentleriyle oldukça görkemli bir yapı!

Yapmadan Dönmeyin: Getty Center’da; Van Gogh ve Rembrandt Laughing süsenlerini, Cactus Garden açık hava heykellerini, ışıklı el yazmalarını, 17.-19. yüzyıllara ait olan İtalyan, Flaman ve Hollandalı ressamların eserlerini ve son olarak; empresyonist resim ve dekoratif sanatların muazzam çeşitliliğini görmeden sakın dönmeyin!

İpucu: 500’den fazla bitkiye ev sahipliği yapan Central Garden’ın mevsimlere özel olarak kendiliğinden değişebilen, teknolojik bir sanat eseri olduğunu biliyor muydunuz?

  • Konum: 1200 Getty Center Dr, Los Angeles, CA 90049, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: (310) 440-7300
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

8. Getty Villa

Getty Villa

Burası Neresi? İki ayrı bölümden oluşan J. Paul Getty Müzesi’nin bir bölümünü oluşturan Getty Villa, antik YunanistanRoma ve Etruria’nın sanat ve kültür çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. 44.000 parçanın sergilendiği büyük ve kapsamlı bir müze olan Getty Villa, J. Paul Getty Müzesi’nin antik koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Ayrıca müzede, Taş Devri’nin bitiminden Roma imparatorluğunun çöküşüne kadar 7.000 yılı kapsayan bir sanat sergileniyor.

Yapmadan Dönmeyin: Getty Villa’da “Palmyra’nın Güzelliği” adlı mezar kabartmasını, Muzaffer Bir Gençlik Heykeli’ni (M.Ö 300-100), Caeretan Hydria (M.Ö 525) adlı eseri ve Boscoreale’deki Villa Numerius Popidius Florus fresklerini görmeden dönmeyin! En güzeli de tüm bu eserleri görmek için herhangi bir giriş ücreti ödemek zorunda değilsiniz.

  • Konum: Pacific Coast Hwy, Pacific Palisades, CA 90272, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 310-440-7300
  • Girişler Ücretsizdir.
  • Çalışma Saatleri: Salı: Kapalı / Diğer günler: 10.00–17.00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

9. Kaliforniya Bilim Merkezi

Kaliforniya Bilim Merkezi

Burası Neresi? Kaliforniya Bilim Merkezi, Güney Kaliforniya Üniversitesi‘nin yanında Exposition Park içinde yer alıyor. NASA misyonunda yer alan Uzay Mekiği Endeavour’un sergilendiği Kaliforniya Bilim Merkezi’nde, uzay ve uzay bilimine dair her şeyi bulmak mümkün.

Bilimi halka açık bir şekilde ihtiyar, genç ya da çocuk demeden herkese ulaştırmak ve insanların ufkunu açmak için hizmet veren Kaliforniya Bilim Merkezi, ekosistemlere, dünyayı değiştiren buluşlara, oksijen ve atmosfere, organların ve hücrelerin nasıl çalıştığına dair her türlü bilgi ve belgeye ev sahipliği yapıyor.

Yapmadan Dönmeyin: Uzay ve bilim hakkında her türlü sergiyi bulabileceğiniz Kaliforniya Bilim Merkezi’nde ayrıca IMAX adlı yedi katlı bir tiyatro bulunuyor. IMAX Tiyatrosu, çocuklara ve yetişkinlere hitap eden birçok bilimsel film ve gösteriye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra müzede görmeniz gereken bir Hava ve Uzay Koleksiyonu bulunuyor. Üstelik tüm bunları görmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor!

**IMAX Tiyatrosu çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma: 09.30-17.00 / Cumartesi-Pazar: 09.30-17.00

  • Konum: 700 Exposition Park Dr, Los Angeles, CA 90037, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-724-3623
  • Çalışma Saatleri: Her gün: 10.00-17.00
  • Girişler Ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. The Broad

The Broad

Burası Neresi? Los Angeles’ın en dikkat çekici müzelerinden biri olan The Broad, Grand Avenue bölgesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? The Broad, çağdaş bir sanat müzesi olarak, zengin bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanatın etkileyici temsillerinden ve eserlerinden oluşan dinamik bir koleksiyona sahip olan müze, farklı mimarisiyle de görenlerin dikkatini çekmeyi başarmakta. 1950’li yıllarda, Eli-Edythe Broad tarafından 140 milyon dolarlık bir maliyetle yaptırılarak, halkın hizmetine sunulan The Broad’da 2.000 üzerinde sanat eseri bulunuyor. Turizm açısından da popüler bir müze olan The Broad, yıl içerisinde ortalama 800 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyleyebiliriz.

Yapmadan dönmeyin: 20. yüzyılın ortalarından günümüze kadar olan modern ve çağdaş sanata dair resim, fotoğraf ve heykel gibi eserlerin sergilendiği The Broad, küp şeklindeki mimarisiyle Los Angeles görülecek yerler listesine eklenmeyi hak ediyor.

The Broad’a gitmişken 2019 itibariyle sergilenmeye başlanan 129 parça ile dünyanın en büyük Cindy Sherman eser koleksiyonunu görmenizi öneriyoruz! Üstelik The Broad’a girişler tamamen ücretsiz! Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan The Broad’ın çalışma saatleri şu şekildedir:

**Çalışma saatleri: Salı-Çarşamba: 11.00-17.00 / Perşembe-Cuma: 11.00-20.00 / Cumartesi: 10.00-20.00 / Pazar: 10.00-18.00

  • Konum:221 S Grand Ave, Los Angeles, CA 90012, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 213-232-6250
  • Girişler Ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

11. Petersen Otomotiv Müzesi

Petersen Otomotiv Müzesi

Burası Neresi? Los Angeles’ın Miracle Mile semtinde, Museum Row bölgesinde yer alan Petersen Otomotiv Müzesi, dünyanın en büyük otomotiv müzelerinden biri olmasının yanı sıra ilginç mimarisiyle de dikkat çeken bir yapıdır. Robert E. Petersen tarafından 1994 yılında kurulan müze, 2015 yılında tadilattan geçerek, aerodinamik çelik şeritlerden oluşan son görünümüne kavuşmuştur.

120 yılı aşkın otomotiv tarihini kapsayan en ikonik ve nadir otomobillere, motosikletlere ve kamyonlara ev sahipliği yapan Petersen Otomotiv Müzesi’nde, günümüzde 250’den fazla araç sergileniyor.

Yapmadan dönmeyin: Petersen Otomotiv Müzesi’ne gitmişken, 2019’dan itibaren sergilenmeye başlanan, Hollywood Dream Machines sergisini mutlaka görmelisiniz. Zira aşina olduğunuz birçok Hollywood filminde kullanılan efsane araçları görme şansı elde edebilirsiniz.

Batman, Back to the Future, Blade Runner, Black Panther, Mad Max: Fury Road gibi önemli filmlerde kullanılan araçların yanı sıra Steve McQueen ve Elvis Presley’e ait otomobilleri görmeden dönmeyin! Haftanın yedi günü açık olan Petersen Otomotiv Müzesi’ni, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Petersen Otomotiv Müzesi’ne girmek için bilet almanız gerekiyor. Bilet ücretleri: 18-61 yaş arası yetişkinler için 16$, 4-17 yaş arası çocuklar için 11$, 62 yaş ve üzeri için 14$’dır. Bilet fiyatları sergilenen koleksiyonlara göre artış gösterebiliyor.

  • Konum: 6060 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90036, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-930-2277
  • Çalışma Saatleri:10:00–17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Los Angeles County Doğal Tarih Müzesi

Los Angeles County Doğal Tarih Müzesi

Burası Neresi? Batı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük doğal tarih müzesi olan Los Angeles County Doğal Tarih Müzesi, 1913 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. 2000’li yılların başında yapılan tadilatla yepyeni bir görünüme kavuşan müzede, La Brea Tar Pits, Exposition Park ve Rönesans Revival binası olmak üzere üç ayrı sergi alanından oluşuyor. Doğal Tarih Müzesi, yaklaşık 35 milyon eserden oluşan koleksiyonuyla 4,5 milyar yıllık bir tarihi kapsıyor.

Yapmadan dönmeyin: Los Angeles County Doğal Tarih Müzesi’nde görmeniz gereken salonların başında Dinozor Salonu, Örümcek Köşkü ve ABD’nin dört bir yanından gelen türlerin bulunduğu Butterfly Pavilion bulunuyor. Bunun dışında müze alanında bulunan yemyeşil bahçeleri görmeyi, tarih ve doğa dolu bir müze gezisinin keyfini çıkarmayı unutmayın!

Haftanın yedi günü 09.30 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veren müzeye girebilmek için bilet almanız gerekiyor. Müze üyeleri için her bir sergi veya keşif alanı ücretsizken; ilk kez ziyaret edecekler için genel müze kabul ücreti 14$!

  • Konum: 900 W Exposition Blvd, Los Angeles, CA 90007, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 213-763-3466
  • Çalışma Saatleri: 09:00-07:00
  • Giriş Ücretleri: 6-14 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Autry Museum of the American West

Autry Museum of the American West

Burası Neresi? Batı Amerika’nın tarihi ve kültürüne adanmış bir müze olan Autry Museum of the American West, 1988’de aktör ve şarkıcı Gene Autry tarafından kurulmuştur. Griffith Park içinde yer alan Autry, Amerikan yerlilerine ait sanat ve kültürel materyaller, film hatıraları, tarihi ateşli silahlar, resimler, etkileşimli alanlar ve daha birçok eserden oluşan bir sanat galerisine ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? 500.000’den fazla sanat eserinden oluşan koleksiyonu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ve en önemli Kızılderili malzemeleri koleksiyonlarından biri olan Güney Amerika ve Hint Koleksiyonu Müzesi’ne ev sahipliği yapan Autry, bize göre, Los Angeles gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken yerlerin arasında bulunuyor.

Yapmadan dönmeyin: Konferanslar, film, tiyatro, festivaller, aile etkinlikleri ve müzik gibi geniş yelpazede birçok halk etkinliğine ve programına ev sahipliği yapan Autry Museum of the American West’e gitmişken, bu tip aktivitelere katılabilir, seyahatinize renk katabilirsiniz.

Üyeleri için tamamen ücretsiz olan Autry Müzesi’ne ilk kez gidecekler olanların müze kabul biletlerinden alması gerekiyor. Bilet ücretleri: Yetişkinler için 14$; öğrenciler ve 60 yaş üstü yaşlılar için 10$; 3-12 yaş arası çocuklar için 6$; 3 yaş altı çocuklar için ise ücretsiz!

  • Konum: Griffith Park, 4700 Western Heritage Way, Los Angeles, CA 90027, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-667-2000
  • Giriş Ücretleri: 6-14 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar / Sokaklar

14. Sunset Bulvarı

Sunset Bulvarı

Burası Neresi? Los Angeles şehir merkezinden Malibu’ya kadar olan yirmi iki mil uzunluğunda bir alanı kaplayan Sunset Bulvarı, Kaliforniya’nın en meşhur yerlerinden biridir. Aynı zamanda Hollywood kültürünün simgelerinden biri olan Sunset Bulvarı, West Hollywood ile Beverly Hills’in içinden geçip Santa Monica’ya kadar uzanıyor.

Bulvar boyunca yemek yiyip alışveriş yapabileceğiniz, içip eğlenebileceğiniz ve canlı müzik dinleyebileceğiniz birçok restoran, kafe, bar, pub ve gece kulübü bulunuyor.

Yapmadan dönmeyin: Sunset Bulvarı’na gitmişken tarihi bir şato olan Chateau Marmont Hotel’i mutlaka görmelisiniz. Ayrıca Sunset Sprit’te bulunan folk-rock, punk ve metal müziğin yapıldığı sahnelere giderek eğlenebilir, müzik dolu bir gün geçirebilirsiniz.Dilerseniz Los Angeles Otel Tavsiyeleri yazımızdan başka otel seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

-Sanat Galerileri ve Etkinlik Noktaları

15. Hollywood Bowl

Hollywood Bowl

Burası Neresi? 17.500 kişilik bir amfitiyatro olan Hollywood Bowl, Hollywood Hills’in kuzeydoğusuna bakan, Hollywood Tepeleri’nde bulunuyor. 1922’den beri Kaliforniya’nın en iyi konser alanı olarak hizmet vermeye devam eden Hollywood Bowl, günümüzde Los Angeles’ın simgeleşmiş yapılarından biri olarak popülerliğini koruyor.

The Beatles, Fred Astaire ve Louis Armstrong gibi önemli isimlerin konserlerine ev sahipliği yapmış olan Hollywood Bowl, günümüzün popüler şarkıcılarını ve gruplarını sahnesinde ağırlamaya devam ediyor.

Yapmadan Dönmeyin: Los Angeles’a kadar gitmişken, yapmanız gerekenlerden bir diğeri de Hollywood Bowl’da bir konsere katılmak olmalıdır. Hollywood Bowl’da; Lana Del Rey, Jones Brothers, Selena Gomez, Jennifer Lopez gibi birbirinden ünlü şarkıcıların canlı performanslarını dinleme fırsatı elde edebilirsiniz. Kimi konserlere ücretsiz olarak katılabilirken, kimisi için bilet almanız gerekiyor. Konser takvimini Hollywood Bowl linkine tıklayarak takip edebilirsin.

  • Konum: 2301 N Highland Ave, Los Angeles, CA 90068, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-850-2000
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

16. Walt Disney Konser Salonu

Walt Disney Konser Salonu

Burası Neresi? Los Angeles Müzik Merkezi’nde yer alan üçüncü konser salonu olan Walt Disney Konser Salonu, uluslararası düzeyde önemli bir mimari yapıya sahiptir. Frank Gehry tarafından tasarlanan Walt Disney Konser Salonu, akustik açısından dünyanın en sofistike salonlarından biridir. ve etkinliklerine extra göz atabilirsiniz

Los Angeles Filarmoni, Los Angeles Master Chorale ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçı ve orkestraların konserlerine ev sahipliği yapan salon, 2.265 kapasiteli oditoryumuyla, hem turistler hem de Los Angeleslılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yapmadan dönmeyin: Amerika’nın en ünlü orkestralarından biri olan Los Angeles Filarmoni Orkestrası, her ekim ile haziran ayları arasında, Walt Disney Konser Salonu’nda düzenli olarak sahne alıyor. Dolayısıyla bu şahane orkestranın müzik şölenini kaçırmamanızı ve bu konserlerden birine katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

İpucu: Walt Disney Konser Salonu’nu veya Hollywood Bowl gişesini şahsen ziyaret ederek ya da 323 850 2000 numaralı telefonu arayarak konser bileti satın alabilir veya hediye kartı avantajından yararlanabilirsiniz.

  • Konum: 111 S Grand Ave, Los Angeles, CA 90012, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-850-2000
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

17. Arts District (Sanat Bölgesi)

Arts District

Burası Neresi?Los Angeles Şehir Merkezi’nin doğu ucunda yer alan Arts District yani Sanat Bölgesi, her köşesinde sanatı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz muhteşem bir bölgedir.

Neden Gitmeliyim? 20. yüzyılın başlarında, çürümeye terk edilmiş depolardan, demiryolu barakalarından ve fabrikalardan oluşan Arts District, 1970’lerde sanatçılar tarafından ele geçirilmiş ve bir sanat merkezi haline getirilmiştir. Sokak sanatının en iyi örneklerini içerisinde barındıran bölgede, günümüzde, 100’den fazla duvar resmi (garffiti) ve birçok bağımsız sanat galerisi yer alıyor. Los Angeles’ta normal şartlarda yasaklanmış olan graffiti sanatı, Arts District bölgesinde, mülk sahiplerinin izniyle gerçekleştiriliyor.

Yapmadan dönmeyin: Arts District’e kadar gitmişken, bölgede bulunan etik butikleri, çatı katı birahaneleri ve ultra hiper kahve dükkanlarını da ziyaret etmelisiniz. Los Angeles’ta sokak sanatını yakından görebileceğiniz bu keşif turuna çıkmayı unutmayın!

-Seyir Manzara Noktaları

18. OUE Skyspace

OUE Skyspace

Burası Neresi? Los Angeles’ın en yüksek ikinci binası, Amerika’nın ise en yüksek on beşinci binası olan OUE Skyspace, 310 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Los Angeles manzarasına hakim bir bina olan OUE Skyspace, en az 71 restorana ev sahipliği yapıyor. Söz konusu binanın 69. ve 70. Katından, L.A şehir merkezindeki gökdelenler, Dodger Stadyumu, Hollywood Tepeleri, Pasifik ve San Gabriel Dağları’nın büyüleyici manzaralarını seyretme imkanı sunuyor.

Yapmadan dönmeyin: OUE Skyspace’in tepesine kadar çıkıp Los Angeles’ın nefes kesen şehir manzarasını 360 derecelik bir görüş açısıyla görmeden ve bu seyir keyfini tatmadan dönmeyin! Haftanın yedi günü ziyarete açık olan OUE Skyspace binası, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

OUE Skyspace’e girebilmek için önceden bilet almanız gerekiyor. Bilet ücretleri ise 19$ ile 42$ arasında değişiyor. Daha fazla bilgi almak için OUE Skyspace linkine tıklamanız yeterli!

  • Konum: 633 W 5th St #840, Los Angeles, CA 90071, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 213-894-9000
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

19. Griffith Gözlemevi

Griffith Gözlemevi

Burası Neresi? Griffith Park’ın en yüksek zirvesi bulunan Griffith Dağı Gözlemevi, Hollywood Dağı’nın güney yüzünde yer alıyor. Gözlemevi teraslarından, Los Angeles’ın gündüz güneşte dalgalanan şehir manzarası veya geceleri göz kamaştıran, ışıltılı şöleni seyredilebiliyor.

60’tan fazla sergiye ev sahipliği yapan gözlemevinde, Ptolemy ve Galileo’nun keşifleriyle ilgili envanterler ve uzayın Samanyolu yoluyla keşif aşamaları ve gökbilimiyle ilgili aklınıza gelebilecek her şey sergileniyor.

Yapmadan Dönmeyin: Griffith Gözlemevi’nde, Samuel Oschin Planetaryumu’ndaki canlı şovları izlemeyi, teleskopla gökyüzünde keşif yapmayı ve son olarak Los Angeles’ın muhteşem manzarasını seyretmeyi unutmayın! Üstelik tüm bunları gerçekleştirebilmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok!

**Griffith Gözlemevi çalışma saatleri: Pazartesi: Kapalı / Salı-Cuma: 12.00-22.00 / Cumartesi-Pazar: 10.00-22.00

  • Konum: 2800 E Observatory Rd, Los Angeles, CA 90027, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 213-473-0800
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

20. Pasifik Kıyısı Yolu

Santa Monica Eyalet Plajı

Neden Gitmeliyim? Los Angeles gezilecek yerler listesine almış olduğumuz Pasifik Kıyısı Yolu, gitmişken mutlaka görülmesi gereken güzelliklerden biri! 659 millik uzunluğuyla Kaliforniya’daki en uzun eyalet yolu olan Pasifik Kıyısı Yolu, Santa Monica ve Malibu güzergahını takip eden bir karayoludur.

Bir yandan pasifik okyanusunun uçsuz bucaksız manzarasını izleme fırsatı verirken, diğer yandan kıvrımlı yolları ve doğal güzellikleriyle oldukça keyifli bir sürüş imkanı sunan Pasifik Kıyısı Yolu üzerinde düzinelerce plaj, restoran, kafe, alışveriş alanı ve zarif mimariye sahip oteller ve evler bulunuyor.

Yapmadan dönmeyin: Pasifik Kıyısı Yolu’ndan geçerek, şahane bir kıyı keşfi yapmak için birçok organizasyon şirketi tarafından özel turlar düzenleniyor. Söz konusu turlardan birine katılarak veya kendinize özel bir araç kiralayarak, eşsiz bir Pasifik deneyimi yaşayabilirsiniz.

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler & Köyler

21. Griffith Park

Griffith Park

Burası Neresi? Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük şehir parklarından biri olan Griffith Park, Santa Monica Dağları’nın bir kısmını ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sert bir doğaya sahip olan parkın içerisinde, maceraperestler ve doğaseverler için yürüyüş ve at binme parkurları yer alıyor. Bunların dışında Griffith Park; Los Angeles Hayvanat Bahçesine, halka açık iki golf sahasına (Harding ve Wilson), gençler için tren ve midilli gezi parkurlarına, tenis kortlarına, imtiyaz stantlarına ve piknik alanlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yukarıda da söylediğimiz gibi Hollywood tabelasına, Griffith Park’tan ulaşılabiliyor.

Yapmadan Dönmeyin: Griffith Park içinde Hollywood Sign ve Los Angeles manzarası eşliğinde gerçekleştirilen, iki saatlik rehberli yürüyüş turlarına katılarak, hem meşhur tabelayı yakından görebilir hem de Griffith Park ve tabelanın tarihi hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.

İpucu: Griffith Park turları hakkında daha fazla bilgi almak için Hollywood Sign ve Griffith Park 2 Saatlik Yürüyüş Turu linkine tıklayabilirsiniz.

  • Konum: 4730 Crystal Springs Dr, Los Angeles, CA 90027, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-913-4688
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

22. Greystone Konağı ve Parkı

Greystone Konağı ve Parkı

Neden Gitmeliyim? Los Angeles, Beverly Hills’te bulunan Greystone Konağı ve Parkı, muhteşem görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakan bir konaktır. Petrol kralı Edward L. Doheny’in 1928’de yaptırıp, oğluna hediye ettiği Greystone Konağı, 4 milyon dolarlık maliyetiyle, o dönemler Kaliforniya‘daki en pahalı tesis olarak tarihe geçmiştir. Lakin ilginç bir hikayeye sahip olan konakta, Doheny’in oğlunun ve eşinin cansız bedenleri bulunmuş, faili meçhul bir cinayete kurban gittikleri anlaşılmıştır.

Doheny’lerin katili hala bulunabilmiş değildir. Bu olaydan sonra kapatan konak, 1965 yılında Beverly Hills Belediyesi tarafından satın alınana kadar kullanılmamıştır. Greystone Konağı ve parkı, nihayet 1971 yılında, 18,3 dönümlük alanıyla, tamamı resmi olarak halka açık bir park olarak hizmete girmiştir.

Günümüzde, düğünler, kurumsal etkinlikler, fotoğraf çekimleri, toplantılar ve diğer özel etkinlikler için popüler bir etkinlik alanı olan Greystone, sinema ve televizyon çekimleri için kullanılan ikonik bir tarihi konaktır.

Yapmadan dönmeyin: The Big Lebowski, Spider-Man, The Social Network ve The Blood Be Will Blood gibi onlarca filmin çekildiği Greystone Konağı ve Parkı’nın, Los Angeles gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gerekiyor. Zira bu muhteşem konağı ve harika bir peyzaja sahip olan bahçesini kesinlikle görmelisiniz! Haftanın yedi günü açık olan Greystone Konağı’nı 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Konum:905 Loma Vista Dr, Beverly Hills, CA 90210, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 310-285-6830
  • Çalışma Saatleri: 10:00-17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Hayvanat Bahçeleri

23. La Brea Katran Çukurları Müzesi

La Brea Katran Çukurları Müzesi

Burası Neresi? Kentsel ortamda bulunan en özel fosil alanı olan La Brea Katran Çukurları, yüzyıllar öncesinde, Buz Devri’nde yaşayan canlıların fosillerini içerisinde barındırıyor.

Çukurlarında 100’den fazla kazı yapılan alanda, Buz Devri’ne ait hayvanların, bitkilerin ve böceklerin fosilleri bulundu. Günümüzde fosillerin çoğu, Tar Pits’in merkezinde, La Brea Katran Çukurları’ndaki müzede sergileniyor. Oldukça ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir atmosfere sahip olan müze, hem Los Angeles sakinleri hem de turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Dolayısıyla La Brea Katran Çukurları, Los Angeles gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yerlerden biri oluyor.

Yapmadan Dönmeyin: Batı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük doğal ve kültürel tarih koleksiyonuna ev sahipli yapan La Brea, 35 milyondan fazla eseri ve örneği sergiliyor. Bu eserlerin ve devasa fosillerin sergilendiği müzeyi, kazı yapılan katran çukurlarını ve müze alanı içerisinde bulunan Hancock Parkı mutlaka görmelisiniz. La Brea Katran Çukurları Müzesi’ni haftanın yedi günü 09.30 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Müze giriş ücretleri: Yetişkinler için 15$, yaşlılar ve öğrenciler(13-17) 12$, 3-12 yaşa arasındaki çocuklar için 7$, 3 yaş altı içinse ücretsiz. Müze giriş biletlerini internet üzerinden almanız halinde, 1$ indirimden faydalanabilirsiniz.

  • Konum: 5801 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90036, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 213-763-3499
  • Çalışma Saatleri: 09:30-17:00
  • Giriş Ücretleri: $6–15
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Botanik Bahçeler

24. Huntington Sanat Koleksiyonları ve Botanik Bahçeleri

Huntington Kütüphanesi Sanat Koleksiyonları ve Botanik Bahçeleri

Burası Neresi? Henry E. Huntington tarafında kurulmuş bir eğitim ve araştırma enstitüsü olan Huntington Kütüphanesi, Los Angeles’ta San Marino bölgesinde yer alıyor. Enstitü içerisinde kütüphane dışında, 18.yüzyıl dönemine ait Fransız tarzı mobilyalar ve botanik bahçeleri ve ayrıca İngiliz figürlerinin yer aldığı bir sanat koleksiyonu bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Sanat koleksiyonu içerisinde, aralarında; Thomas Lawrence, Frederic Church ve Harriet Hosmer gibi dünyaca ünlü ressamların yer aldığı 18.-19. yüzyıl Büyük Britanya ve Fransız ressamlarının eserleri yer alıyor. Botanik bahçeleri ise ”Japon Bahçesi, Gül Bahçesi, Shakespeare Bahçesi, Nilüfer Bahçesi, Palmiye Bahçesi, Subtropikal Bahçe, Çin Bahçesi, Avustralya Bahçesi, Kamelya Koleksiyonu, Çocuk Bahçesi, Çöl Bahçesi, Şifalı Bitki Bahçesi” gibi bölümlerden oluşuyor.

Yapmadan Dönmeyin: Dünyanın en büyük araştırma kütüphanelerinden biri olan Huntington Kütüphanesi’nde; nadir bulunan kitap örnekleri ve Orta Çağ el yazmalarını, Benjamin Franklin’in otobiyografi taslağı ve Hamlet’in ilk iki bölümünün taslağını mutlaka görmelisiniz.

120 dönümlük botanik bahçelerindeki muhteşem orkideler, bonsai, cycads ve kamelya koleksiyonları; Sanat Galerisi’nde Rogier van der Weyden, Gainsborough ve Mary Cassatt, Edward Hopper ve Andy Warhol gibi Amerikalı sanatçıların eserleri, resim, heykel ve dekoratif sanatların sergileri, Huntington’da kesinlikle görmeniz gerekenler arasında!

  • Konum: 1151 Oxford Rd, San Marino, CA 91108, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 626-405-2100
  • Çalışma Saatleri: 10:00-17:00
  • Giriş Ücretleri: $13–25
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

25. Descanso Bahçeleri

Descanso Bahçeleri

Burası Neresi? La Cañada Flintridge’de bulunan 150 dönümlük botanik bahçesi olan Descanso Bahçeleri, 600 çeşit kamelya, beş dönümlük bir rosarium, orman, akarsu, kıvrımlı yürüyüş yolları, Japon Bahçesi, Çay Evi ve ”Büyülü Demiryolu” ile Los Angeles’ta gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bir yer.

Kaliforniya Valisi tarafından 1784 yılında Onbaşı José María Verdugo’ya hediye edilen 36.000 dönümlük bir Rancho’nun parçası olan Descanso, 1942’de 100 bin kamelya bitkisi ile zenginleştirilmiş ve muazzam bir botanik haline gelmiştir.

Yapmadan dönmeyin: İlkbahar mevsiminde Los Angeles’a yolunuz düşerse, Descanso Bahçeleri’ne giderek; açelya, lale, nergis ve leylakların açılmasıyla oluşan rengarenk manzarayı görmenizi öneriyoruz. Descanso Bahçeleri’ni tüm hafta boyunca 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız Descanso Gardens linkine tıklayabilirsiniz.

  • Konum: 1418 Descanso Dr, La Cañada Flintridge, CA 91011, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 818-949-4200
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00
  • Giriş Ücretleri: 4-9 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Plajlar

26. Santa Monica Eyalet Plajı

Santa Monica Eyalet Plajı

Burası Neresi? Filmlerden ve televizyondan aşina olduğunuz Santa Monica Eyalet Plajı, Santa Monica İskelesi’nin güneyini ve kuzeyini kapsayan bir alanda yer alıyor. 3,5 kilometre uzunluğu muhteşem bir kumsala sahip olan Santa Monica Plajı, güneşli bir günde, deniz-kum-güneş eşliğinde harika vakit geçirebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Bir metropol plajı olsa da doğallığı korunan ve kirletilmeyen plaj, tertemiz suyuyla herkesi kendine hayran bırakıyor.

Yapmadan dönmeyin: Santa Monica Eyalet Plajı’nda, Ocean Park ve Palisades Park’ın üstündeki köprülerle okyanusa atlayıp, güzel bir yüzüş keyfi yaşayabilirsiniz.

27. Zuma Plajı

Zuma Plajı

Burası Neresi? Los Angeles’ın en büyük plajlarından biri olan Zuma Plajı, Santa Monica Dağları’nın eteğinde Malibu’da yer alıyor. Uzun ve geniş kumsalı, tertemiz ortamı ve su kalitesiyle, özellikle sörfçüler için vazgeçilmez bir sahil olan Zuma Plajı’nda oyun alanlarını da kapsayan birçok tesis bulunuyor. L.A’da denize girmek için en iyi seçeneklerden biri olan Zuma Plajı’nı sizler de Los Angeles görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz.

Yapmadan dönmeyin: Zuma Plajı, okyanusa açılan harika görüntüsünün yanı sıra gri balinaların göç güzergahı üzerinde bulunuyor. Dolayısıyla Zuma Plajı, gri balinaların izlenmesi açısından oldukça verimli bir yer! Kim bilir, belki sizler de bir gri balina görme şansı elde edebilirsiniz.

28. Strand

Strand

Neden Gitmeliyim? Pacific Palisades-Will Rogers State Plajı’ndan, Torrance County Plajı’na kadar, 22 mil uzunluğunda bir bisiklet yolu olan Strand, resmiyette Marvin Braude Bisiklet Yolu olarak anılıyor. Los Angeles sahil şeridini gezmek için en iyi alternatiflerden biri olan Strand yolunu kullanabilmek için belirli noktalardan bisiklet, e-bisiklet veya elektrikli scooter kiralamanız gerekiyor. Sonrasında ise muhteşem bir sahil keyfi sizleri bekliyor.

Yapmadan dönmeyin: Strand bisiklet yolunu kullanarak, Los Angeles’ın ünlü plajlarını, okyanusunu ve görülmeye değer yerlerini keşfedebilirsiniz. Dilerseniz Santa Monica ve Venedik arasında üç saatlik elektrikli bisiklet turlarına katılabilirsiniz.

*Los Angeles Yapılacak Şeyler

-Turlar&Geziler

29. Universal Stüdyoları Hollywood

Universal Stüdyoları Hollywood

Burası Neresi? Universal Stüdyoları Hollywood, 1964 yılından beri, Universal City’de sinema ve televizyon tarihinde, yazılı ve görsel set ve sahne ürünlerini yakından görmek isteyenler için stüdyo turları düzenliyor. Zamanla turistik bir tema parkına dönüşen Universal Stüdyoları, tarihteki en büyük film, dizi ve sinema setlerine ev sahipliği yapıyor.

Stüdyo içerisinde gerçekleştirilen turlarda, rehber anlatımı ve tur tramvaylarında bulunan HD monitörlerdeki tanıtım klipleriyle, ziyaretçilere, Hollywood sinema ve TV sektörüne dair her türlü bilgi veriliyor.

Yapmadan Dönmeyin: Universal Stüdyo turlarına katılarak, Harry Potter, Jurassic Park, To Kill a Mockingbird, Geleceğe Dönüş, Gremlins, DreamWorks Theatre, The Walking Dead, Hızlı ve Öfkeli, King Kong, The Simpsons ve Transformers gibi dünyaca ünlü film ve dizlerin setlerini ziyaret edebilir, kullanılan her türlü kostümü, ürünü ve eşyaları yakından görebilirsiniz.

Kalabalık bir güne denk gelmek istemiyor ve de rahat bir tur geçirmek istiyorsanız, hafta içi herhangi bir günü tercih edebilirsiniz. Haftanın yedi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet veren Universal Stüdyoları’nda gerçekleştirilen turlara katılım ücretleri 109$’dan başlıyor!

*Los Angeles Çocukla Gezilecek Yerler

-Eğlence Parkları

30. Disneyland Resort

Disneyland Resort

Burası Neresi? 1955’te Walt Disney’in kurduğu bir fuar olan Disneyland, 2001 yılında başlayan Kaliforniya macerasına tüm hızıyla devam ediyor. Yaşınız kaç olursa olsun, ömrünüzde bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken Disneyland Resort; iki alışveriş parkı, Disneyland Park, Disney California Adventure ve Downtown Disney’i kapsayan büyük bir alandan oluşuyor.

Disneyland modern bir tema parkı olarak, içerisinde Uzay Dağı, Karayip Korsanları ve Big Thunder Dağı Demiryolları gibi Amerika’da efsane haline gelen yolculukları kendi bünyesinde canlandırıp, konuklarını fantastik bir maceraya çıkarıyor.

Yapmadan Dönmeyin: 2019’da Lucasfilm ile işbirliği yaparak Star Wars: Galaxy’s Edge filminin tüm görsellerini tasarlayıp ziyarete açan Disneyland Resort’a gitmişken, Star Wars dışında; Marvel, Pixar, Main Street geçitleri ve Disney çizgi filmlerinin canlandırma alanlarını görmeden dönmeyin!

31. Pacific Park

Pacific Park

Neden Gitmeliyim?Amerika’nın Batı Kıyısı’ndaki tek eğlence parkı olan Pacific Park, Santa Monica İskelesi üzerinde bulunuyor. İlk olarak 1910’larda yaptırılan ve 1990 yıllarında yeniden canlandırılan Pacific Park, güneş enerjisiyle çalışan ilk dönme dolap West Coaster ve Pacific Wheel olmak üzere toplam 12 oyuncağa ev sahipliği yapıyor. Birbirinden eğlenceli ve adrenalin dolu bu oyuncaklar, giden herkese eğlenceli anlar yaşatıyor.

Yapmadan Dönmeyin: Girişleri tamamen ücretsiz olan Pacific Park’ta yalnızca oyuncaklara binmek için bilet almanız gerekiyor. Bilet fiyatları her bir oyuncağın niteliğine göre 5-10$ arasında değişiyor. Dilerseniz bilet gişelerinden sınırsız ride bilekliklerinden satıl alıp, eğlencenin tadını daha fazla çıkarabilirsiniz. Sınırsız ride bilekliklerinin ücretleri: 7 yaş ve altı için 16,15$; 8 yaş ve üstü 29,65$.

  • Konum: 380 Santa Monica Pier, Santa Monica, CA 90401, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +13102608744
  • Giriş Ücretleri: 16-30 $
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

32. Warner Bros. Stüdyo Turu

Warner Bros. Stüdyo Turu

Burası Neresi? Dünyanın en büyük film yapım ve televizyon şirketlerinden biri olan Warner Bros, Hollywood, Burbank’ta yer alıyor. Dolayısıyla Warner Bros Stüdyo Turu, meşhur Hollywood filmlerine ve Amerikan TV dizilerine dair her şeyi içinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim?Los Angeles gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerinden biri olan bu stüdyolarda, iki-üç saatlik standart turlara katılarak, en sevdiğiniz Hollywood filmlerinin ve dizilerinin nerede, nasıl ve hangi koşullarda çekildiğini öğrenebilir, rüya gibi bir tur gerçekleştirebilirsiniz.

Yapmadan Dönmeyin: Warner Bros Stüdyo Turu’na katılarak; The Big Bang Theory,  Friends, Batman, Harry Potter serisi gibi birbirinden ünlü yapımlara dair her şeyi görebilir ve öğrenebilirsiniz. Kim bilir belki ünlü bir oyuncuyu görme şansı bile elde edebilirsiniz. Son olarak Friends hayranlarına sesleniyoruz: Central Park stüdyosunu görmeden dönmeyin!

**Stüdyo turları saatleri: 08.30 – 15.30

**Tur katılım ücretleri:  Stüdyo turu: 69$ – Klasik Tur (klasik filmlerin çekildiği stüdyolar): 79$ – Beş saatlik Deluxe tur: 295$ – Friendsgiving turu (Friends dizisi için): 139$

  • Konum: 3400 Warner Blvd, Burbank, CA 91505, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 818-977-8687
  • Giriş Ücretleri için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

33. Paramount Pictures Stüdyoları

Paramount Pictures Stüdyoları Turları

Burası Neresi?Neredeyse 100 yıllık bir tarihe sahip olan Paramount Pictures şirketi, binlerce ünlü film ve TV şovuna ev sahipliği yapmıştır.

Neden Gitmeliyim? Günümüzde de ünlü filmler, televizyon şovları ve reklamların yapımcılığını üstlenmeye devam eden Paramount, Hollywood’un ilk sinema stüdyosu olarak, aynı zamanda herkesçe bilinen ünlü filmlerin ve TV dizilerinin çekildikleri yerleri sergiliyor. Bunun dışında New York’un mahallerine öykünerek tasarlanmış bir arka bahçeye sahip olan alanda, kendinizi New York City’de hissedebilirsiniz. Oldukça fantastik bir deneyim sunan Paramount Pictures stüdyolarını; filmlerin, dizilerin ve şovların sihirli dünyasına girmek için Los Angeles gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Yapmadan dönmeyin: Paramount Pictures’te stüdyo turları genel olarak golf arabası eşliğinde ve bir rehber önderliğinde gerçekleştiriliyor. Turlar esnasında rehber sayesinde merak ettiğiniz her şeyi öğrenirken, hayranı olduğunuz filmlerin çekim stüdyolarını ve ikonik hatıralarını, ekipmanlarını görebiliyorsunuz. Paramount keşfi için Stüdyo Turları, VIP turlar ve After Dark Turları olmak üzere üç farklı tur paketi bulunuyor.

**2 saat süren stüdyo turları için 60$; 4 saatlik VIP turlar için 180-190$; akşam saatlerinde gerçekleştirilen After Dark Turları için 90-100$ arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

  • Konum: 5515 Melrose Ave, Los Angeles, CA 90038, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-956-1777
  • Çalışma Saatleri: 09:00-15:00
  • Giriş Ücretleri için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Los Angeles Gece Hayatı

Los Angeles gece hayatı yazımız en kısa sürede tüm ayrıntıları ve dikkat edilmesi gerekenleriyle sizlerle olacak… Ancak şimdilik birkaç önerimizle şehrin capcanlı gece hayatının tadını çıkartalım.

34. Academy LA

Academy LA

Neden Gitmeliyim? Los Angeles gece hayatı içerisinde tercih edilen en elit mekanlardan biri Academy La’dır. Kapalı etkinlik alanı, açık etkinlik alanı ve VIP kısmıyla tercih edebileceğiniz bölümleri olan Academy La’da düzenlenecek etkinlikleri buradan kontrol edebilir, aşağıdaki web sitesinden gitmeden önce rezervasyon yaptırabilirsiniz

  • Konum: 6021 Hollywood Blvd, Los Angeles, CA 90028, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-785-2680
  • Çalışma Saatleri: 20:00-03:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

35. Avalon Hollywood

Avalon Hollywood

Neden Gitmeliyim? Los Angeles’ın kalbinde canlı ve kaliteli müziğin icra edildiği nadir mekanlardan biridir Avalon… Yaş sınırlaması +19 olan Avalon’a girmek içi lüks kıyafetler giymek zorunlu olmakla beraber yazlık kıyafetler veya fazla salaş parçalar tercih edilmemesi gerektiğini unutmayın. Ayrıca giriş yapabilmek için pasaportunuzun yanınızda olması zorunludur.

Aklınızda Bulunsun! Kapıda uzun kuyruklar beklemek istemezseniz hızlı geçiş ve sahne erişimi biletlerini ( ortalama 45-95 dolar arası) anında online sitesinden satın alabilirsiniz. Avalon web sitesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Konum: 1735 Vine St, Los Angeles, CA 90028, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 323-462-8900
  • Çalışma Saatleri: 09:00-07:00
  • Giriş Ücretleri için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş Noktaları

Los Angeles, alışveriş tutkunları için adeta bir cennet diyebiliriz. Dünyaca ünlü lüks marka mağazalarından minik butiklere çok kaliteli kıyafet ve hediyelik eşya ürünlerini buralarda bulabilirsiniz. Los Angeles alışveriş rehberi yazımızda tıklayarak detaylı bilgi alabilirken burada da birkaç önerimiz bulunuyor.

-Caddeler / AVM

36. Rodeo Drive

Rodeo Drive

Burası Neresi? Dünyadaki her büyük şehrin; Gucci, Cartier ve Louis Vuitton gibi markalarla zenginleştirilmiş bir caddesi vardır. Palmiyelerle kaplı bir cadde olan Rodeo Drive, bu ünlü markaların mağazalarına ev sahipliği yapan, lüks bir caddedir. Beverly Hills bölgesinde, iki mil uzunluğundaki bir cadde olan Rodeo Drive, oldukça şık ve büyüleyici atmosferiyle, Los Angeles’a gelen hemen her turist tarafından ziyaret ediliyor.

Yapmadan Dönmeyin: Rodeo Drive caddesi boyunca, karşılıklı toplam 96, ‘Rodeo 2’ adlı yokuşta 23 ve The Rodeo Collection’da 24 olmak üzere toplam 143 butiğe ve yıldızların uğrak yerlerinden biri olan meşhur Rodeo Cafe ve Restoran’a ev sahipliği yapıyor.

Mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Rodeo Drive caddesine gitmişken, Kaliforniya eyaletindeki en iddialı balık restoranı olan McCormick&Schmik’s adlı restoranda, en leziz deniz mahsullerinden kesinlikle tatmalısınız!

37. Venedik (Venice)

Venedik

Burası Neresi? Bu adlandırma sizi yanılgıya düşürmesin; zira buradaki Venedik, Los Angeles’ın en gözde bölgelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim?1905 yılında tobacco yani tütün milyoneri olan Abbot Kinney tarafından sahil ve tatil beldesi olarak kurulan bölge, “Amerika’nın Venedik’i” olarak adlandırılıyor. İtalya‘nın Venedik kentinden ilham alınarak tasarlanan bölgede, bir kanal sistemi ve ithal gondollar bulunuyor. Los Angeles‘taki en popüler yerlerden biri olan Venedik, deniz-kum-güneş üçlüsü eşliğinde biraz eğlence, benzersiz bir alışveriş deneyimi ya da sofistike bir sanat ve müzik gecesi arayanlar için en ideal bölge!

Yapmadan Dönmeyin: Güney Kaliforniya’da en çok ziyaret edilen ikinci yer olan 2,5 kilometrelik Venice Beach Boardwalk’ta yürüyüş yamadan dönmeyin! Bunun yanı sıra dövme salonları, dünya mutfağı, sayısız sokak satıcısı ve büyük bir sokak sanatçısı kadrosuna sahip olan Venedik sokaklarında dolaşmayı ihmal etmeyin.

38. Universal CityWalk

Universal CityWalk

Burası Neresi? Universal Studios Hollywood’un hemen yanında bulunan Universal CityWalk, alışveriş, eğlence ve yeme-içme alanı olarak hizmet veren oldukça hareketli bir gezi noktasıdır.

Neden Gitmeliyim? Sokak sanatçılarının canlı müzik dinletileri, gösterileri ve sanatsal aktiviteleriyle renklenen Universal CityWalk, eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin kesinlikle görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Neon ışıklarla donatılan CityWalk, zengin alışveriş seçenekleri ve eğlenceli etkinlikleriyle Los Angeles’ın en popüler yerlerinden biri!

Yapmadan dönmeyin: Universal CityWalk’a gitmişken Taco Bell, KFC, Buca di Beppo, Tony Roma ve Bubba Gump gibi restoranlarda yemek yemeden dönmeyin diyoruz! Üstelik Universal CityWalk girişleri tamamen ücretsiz! Burayı ziyart edip Amerika’nın popüler lezzetlerini denemeden dönmemelisiniz…

  • Konum: 100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 18186229841
  • Çalışma Saatleri: 12:00-20:00
  • Giriş Ücretleri İçin Tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

39. San Diego

San Diego

Burası Neresi? San Diego, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde, Meksika sınırında yer alan bir şehirdir. Nüfus açısından ABD’nin en büyük sekizinci şehri; Kaliforniya’nın ise ikinci şehri olan San Diego’nun nüfusu 2017 yılı verilerine göre 1.42 milyondur.

Neden Gitmeliyim? Amerika’nın doğu kesiminde yaşayanların sıcak iklimi ve kumsallarıyla sıklıkla ziyaret ettiği bir şehirdir. Meksika’ya olan konumsal yakınlığıyla da çok sayıda turisti ağırlayan San Diego, yıl boyunca güneşli havası ve ılıman iklimiyle oldukça dengelidir diyebiliriz.

Tabi burası sadece havası, sahilleri için değil, ilgi çekici gezi noktalarıyla da tercih ediliyor. Bunlardan biri dünyaca ünlü San Diego Hayvanat Bahçesi, devasa büyüklüğüyle ve sahip olduğu canlı çeşitliliğiyle Dünyanın en büyük hayvanat bahçesi olarak biliniyor. Bu ve buna benzer sayısız noktayı San Diego gezilecek yerler listemizde inceleyebilir, kaç gününüzü şehri gezmeye ayıracağınızı hesaplayabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Amerika’nın doğusunda olmasının muhteşem havasının yanı sıra yemeklerinde de hissedildiğini söyleyebiliriz. Daha geleneksel tatların yer aldığı San Diego mutfağının birbirinden enfes yemeklerini denemeden dönmemelisiniz.

-Nasıl Giderim?

Tramvay: Birbirine çok yakın olmayan bu iki şehire giderken kullanılacak en hesaplı yöntem tramvay hattıdır. Yaklaşık 3 saat süren yolculuklar Los Angeles Union İstasyonu’ndan başlayarak San Diego Santa Fe İstasyonu’nda son buluyor. Sabaha 7’de başlayan tramvay seferleri akşam 19:20 seferine kadar devam etmekte. İki şehir arası ortalama seyahat ücreti 210-300 ₺ arası olmakla birlikte aşağıdaki internet sitesi  üzerinden istasyona gitmeden bilet alabilir, musaitlik durumunu kontrol edebilirsiniz.

Otobüs: Los Angeles’tan San Diego’ya otobüslerle de ulaşabilirsiniz. Sabah 08:00’dan gece 18:15’e kadar devam eden iki şehir arasındaki seferler otobüslerle biraz daha uzun sürmektedir. Ama fiyat olarak tramvaya göre daha hesaplı olan otobüs seferlerinde ortalama bilet ücreti 130-190 ₺’dir. GreyHound tarafından sağlanan otobüs hizmetlerinin hangi gün ve saatlerde çalıştığını aşağıdaki web sitesine konumları yazarak ulaşabilirsiniz.

40. Long Beach

Long Beach

Burası Neresi? Long Beach, Kaliforniya’nın güney kısmında yer alan, Büyük Okyanus’a kıyısı bulunan bir şehirdir.

Neden Gitmeliyim? Los Angeles gezilecek yerler listesini tamamlarken şehri karmaşası yormuş, yoğun gelmiş olabilir. Tam böyle bir zamanda hem şehirden sadece 30 dakika uzaklıkta olan hem de sahil şeridi, havası ve muhteşem atmosferiyle imdadınıza Long Beach yetişiyor. Kaliforniya’nın gürültüsünden uzaklaşıp her zaman eğlencenin olduğu bu şehirde doğal güzellikler her zaman ön planda oluyor. Doğayla iç içe gelişmiş olan bu şehir okyanus kıyısında, Akdeniz ikliminin görüldüğü minik bir sahil kasabası gibi düşünülebilir…

Long Beach’ın en güzel yanları sahil şeridi boyunca yapabileceğiniz enfes yürüyüşler olurken, bazı çok özel gezi noktalarına da sahip olduğunu belirtelim. Örneğin, Kaliforniya’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Pasifik Akvaryumu burada bulunurken, sahilden teknelerle ulaşılabilen doğa harikası Catalina Adası da görülmeye değer eşsiz noktalardan biri….  Long Beach gezilecek yerler listesi anlatmakla bitmeyeceği için kendiniz inceleyip, gezinizde bir gününüzü bu harika şehri keşfetmeye ayırabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Büyük Okyanus’un kıyısında bulunan bu sıcak sahil kasabasının gün batımında Long Beach’in yerel lezzetlerini denemeyi de ihmal etmeyin. 🙂

-Nasıl Giderim?

Otobüs: Los Angeles’tan sadece yarım saat sürecek bir otobüs yolculuğuyla Long Beach’e ulaşmak için yapmanız gereken tek şey aşağıdaki hatlardan birine binmektedir. Los Angeles 7. Cadde’den kalkış yapan otobüslerle, sabah 06:00’dan akşam 23:50’e kadar ulaşım sağlamanız mümkün oluyor. LA-Long Beach otobüs fiyatları aktarma sayısına göre 57-120 ₺ arasında değişiklik göstermekte olduğunu unutmamalısınız.

-Sefer Numaraları: 9473, 9469, 9463, 9461

Metro: A Line ya da ‘mavi hat’ olarak bilinen ağı kullanarak 50 dakikalık bir metro yolculuğuyla Los Angeles 7. Cadde’den Long Beach’e ulaşmanız mümkün. Metro yolculuk ücretleri kullandığınız kart ve başlangıç noktasına göre değişiklik göstereceği resmi sitesinden metro ücretleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Taksi: İki şehir arası kullanılmamasını önermediğimiz yollardan biridir. Taksilerle bu mesafeyi kat edebilirsiniz ancak yaklaşık 900-1,000 ₺ arası ödeme yapmanız muhtemeldir.

  • Los Angeles – Long Beach Arası Mesafe: 25 Km – 29 dk.
  • Yol Tarifi Al >

*Şehiriçi Ulaşım

Kaliforniya’ya bağlı şehirlerden biri olan Los Angeles’ta yaygın olarak şahsi araçlar kullanılırken, toplu taşıma olarak otobüs ve metro yaygındır.

-Metro

Şehir içerisinde belirli bölümlerde hizmet veren 6 farklı metro hattı bulunmaktadır. Metroları kullanmak için biniş kartı alma zorunluluğunuz bulunurken, çalışma saatler sabah 05:00’da başlayarak gece yarısı 00:00’a kadar devam etmektedir. Metro ücretleriyse ne çok ucuz ne çok pahalı denebilir. Sabit ücret 1,75 dolar olmakla birlikte indirimli biniş veya günlük biniş alırsanız karlı çıkabilirsiniz. Aşağıda bulunan linke tıklayarak gitmek istediğiniz noktaları belirtip, hangi metro ağını kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Metro Haritası

-Otobüs

Los Angeles’ta otobüsler çok yaygın kullanılmamakla beraber çok uzak noktalara gidecekseniz ve metro ulaşımı yoksa otobüsler imdadınıza yetişiyor. Santa Monica, Glendale gibi uzak noktalardan Los Angeles gezilecek yerler listesindeki pek çok noktanın önüne direkt ulaşabileceğiniz otobüslerde sabit ücret 1,33 dolardır. Araç içerisinde de ödeme yapabileceğiniz gibi kartınızın olması avantaj sağlayabilir. Aşağıdaki linkten Los Angeles’ta kullanılan hatları inceleyerek seyahat planınızı hazırlayabilirsiniz.

Los Angeles Otobüs Seferleri

-Şahsi Araç

Los Angeles’ı gezmeye karar verdiğinizde yapacağınız en mantıklı adım bir araç kiralamak olacaktır. Gerçekten çok büyük olan bu şehirde yaşayan insanlar günün en z 2-3 saatini yollarda geçirerek ulaşım sağlıyorlar. Daha gitmeden bile araç kiralaması yapabileceğiniz şehirde turistler genellikle araç kiralama hizmetinden faydalanarak toplu taşımayı devre dışı bırakıyor diyebiliriz. Günlük kiralama seçeceğiniz araca ve ekleteceğiniz özelliklere göre değişecektir ancak ortalama 20 dolar olarak hesaplayabilirsiniz. Araba kullanmak için sürücü belgenizin yan sıra eğer yaşınız 25’ten küçükse ek bir ücret ödemesi alınıyor. Şehre gitmeden kiralama yapmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli olacak.

-Taksi

Los Angeles’ta taksi kullanımı pek yaygın olmamakla beraber sadece kısa mesafeler içerisinde tercih ediliyor diyebiliriz. Şehirdeki gezi noktalarına taksiyle gitmeyi düşünürseniz de öncesinde kesinlikle fiyat sormanızı veya sormak istemezseniz buraya tıklayarak öncesinde hesaplama yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer taksiye binmeye karar verdiyseniz en az 30 dakika önceden durağa haber vermeniz ya da uygulamayı kullanmanız oldukça önemli. Burada taksiler Türkiye’de olduğu gibi sokaklarda gezer halde bulunmadığı için gelmeleri için çok önceden haber vermeniz şart.

LA Taksi Bulma Uygulaması / iOSAndorid

*Los Angeles’a Yakın Havalimanları

  • Los Angeles Century City Havaalanı (18km)
  • Long Beach Municipal Havaalanı (27km)
  • Burbank Havaalanı (29km)
  • Santa Ana John Wayne Havaalanı (58km)
  • Upland Cable Havaalanı (68km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Los Angeles Türk Konsolosluğu

  • Konsolos: Can Oğuz
  • Adres: 6300 Wilshire Blvd # 2010, Los Angeles, CA 90048, Amerika Birleşik Devletleri
  • İletişim: +1 323-591-6480
  • Çalışma Saatleri: Haftaiçi / 08:30- 12:30 / 13:30 – 16:00
  • Yol Tarifi Al >

-Acil Durum Numaraları

Polis, yangın veya sağlık görevlisi gibi acil durum hizmetlerinin derhal müdahalesini gerektiren hayatı tehdit eden bir acil durum olduğunda 911’i arayın!

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’unin ülke kodu ” +1 ” ve Los Angeles’ın kodu ”323” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda ”+1 323 ” 5390000000(numara) şeklinde, yani numaranın önüne sadece ülke ve şehir kodunu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin