Londra’nın En İyi Müzeleri

Londra, sahip olduğu ücretli veya ücretsiz ziyaret edilebilen pek çok müze ile ziyaretçilerine sanat ve kültürle iç içe etkileyici bir tatil yapma imkanı sunuyor. 

Londra’ya geldiğinizde gidebileceğiniz birbirinden harika müze ile gezinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Yazımızda Londra’nın en iyi müzeleri ile ilgili bir listeye ve bu müzelerle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Londra’nın En İyi Müzeleri

1. British Museum

British Museum

Yılda 5 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen British Museum, insanlık tarihine ait 13 milyondan fazla eseri bünyesinde barındırıyor. 1753 yılında açılan müzede bulunan Mısır mumyaları ise en fazla ilgi gören parçaların başında geliyor. Müze, İngiltere’nin en prestijli müzeleri arasında bulunuyor ve ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebiliyor.

2. National Gallery

National Gallery

1824 yılında açılan müzede Van Gogh, Leonardo Da Vinci gibi çok ünlü sanatçıların eserlerini ücretsiz bir şekilde inceleyebilirsiniz. Müzeye gitmek için Leicester Square veya Charing Cross metro durağında inmeniz gerekiyor.

3. Science Museum

Science Museum

Özellikle çocuklu aileler için İngiltere’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Science Museum, çeşitli interaktif etkinliklerle zenginleştirilen sergileriyle kesinlikle İngiltere’deki en başarılı müzeler arasında bulunuyor.

4. National Maritime Museum

National Maritime Museum

Ulusal Denizcilik Müzesi de İngiltere’nin denizcilik tarihine ışık tutan ve bu konuya meraklı olan ziyaretçilerin hayli ilgisini çekebilecek güzellikteki müzelerden biri.

5. Tower of London

Tower of London

Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği bu Orta Çağ kalesi de şehrin en görkemli yerlerinden biri. Biraz uzun bir sıraya girmeniz gerekse de buna değeceğinden emin olabilirsiniz.

6. Natural History Museum

Natural History Museum

Bilim ve doğa hakkındaki şehirdeki en başarılı müzelerden biri olan Doğal Tarih Müzesi, kuşkusuz Londra’daki en iyi müzeler arasında bulunuyor. Müzede geçmişten günümüze doğayla ilgili pek çok önemli parçayı inceleme şansını yakalayabiliyorsunuz.

7. Tate Modern

Tate Modern

Thames Nehri kıyısında bulunan bu galeride dünyaca bilinen pek çok sanatçının eserini inceleyebilirsiniz. Buraya metroyla gelmek isterseniz Southwark veya Blackfriars duraklarını kullanmanız gerek.

8. Wimbledon Lawn Tennis Museum

Wimbledon Lawn Tennis Museum

Tenis dünyasının merkezi diyebileceğimiz Wimbledon’da bulunan müzede, tenis tarihinde çok keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

9. The National Portrait Gallery

National Portrait Gallery

Ulusal Portre Galerisi, size dünyanın çok önemli kişilerinin portrelerini ve heykellerini görme imkanı sunuyor.

10. Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum

4,5 milyondan fazla parçaya ev sahipliği yapan müze, dünyanın tasarım ve süsleme üzerine kurulmuş olan en zengin müzeleri arasında bulunuyor. 1852 yılında kurulan müzeye gitmek için South Kensington metro durağını kullanmanız gerekiyor.

11. Charles Dickens Museum

Charles Dickens Museum

19. yüzyıla damgasını vurmuş ünlü yazar Charles Dickens’in pek çok özel eşyasını görebileceğiniz müze, Londra’da gidebileceğiniz en iyi alternatif müzeler arasında gösteriliyor.

12. Museum of London

Museum of London

Londra’nın tarihine ışık tutan müzede Londra’nın ilk çağlardan itibaren geçirdiği değişime tanıklık edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin