Londra’da Alışveriş Nereden Yapılır?

Londra alışveriş konusunda hem içinde yaşayanlara hem de  şehri ziyarete gelenlere unutulmaz bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. 

Şehre gelenler kendisini muhteşem bir alışveriş dünyasında buluyor. Yazımızda Londra’da alışveriş için gidebileceğiniz yerler hakkında hazırladığımız listemizi inceleyebilir ve Londra’daki alışveriş rotanızı belirleyebilirsiniz.

Londra’da Alışveriş İçin Gidebileceğiniz Yerler

Clerkenwell, Shoreditch ve Spitalfields

Clerkenwell

Londra’nın en ilgi çekici ve tercih edilen alışveriş bölgesinin burası olduğunu söyleyebiliriz. Burada birbirinden özel butikleri ziyaret edebilir, çok sayıda yiyecek tezgahının da bulunduğu Old Spitalfields Market’te çok eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Covent Garden

Covent Garden

Londra’nın en keyifli köşelerinden biri olan Covent Garden, zaman zaman ziyaretçilerine İstiklal’i andırmaktadır. Şehrin en fazla çeşidini bulabileceğiniz bu bölgede turistik pazar alanında alışveriş yapmanızı pek önermiyoruz. Bu kısım çok kaliteli olmayan şeyler için oldukça fahiş fiyatlar istenen bir yer ve aldığınız ürünlerden pek memnun kalmayacağınızı söyleyebiliriz. Onun yerine caddenin ara sokaklarına dalarak daha farklı dükkanları keşfederek çok daha özel şeyleri daha uygun fiyata alma şansına sahip olabilirsiniz.

Oxford Caddesi

Oxford Caddesi

İnsanı alışveriş hastası yapabilecek derece ilgi çekici ve mağazalarla dolu olan Oxford Caddesi, Londra’nın ve İngiltere’nin en önemli caddeleri arasında bulunuyor. Aradığınız her markayı bulabileceğiniz caddede kendinizi alışveriş yaparken kaybedebilirsiniz 🙂

Camden Market

Camden Market

Aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz bu bölgede aynı zamanda pek çok yiyecek tezgahında çok çeşitli yiyeceklerle kendinize çok özel bir ziyafet çekme şansına da sahip olabilirsiniz.

High Street Kensington

High Street Kensington

Londra’nın bir diğer önemli caddelerinden biri High Street Kensington, Oxford Caddesi’nin kalabalığından bunalanlar için daha sakin ama oldukça keyifli bir alışveriş durağı.

King’s Road

King's Road

Bir nevi Londra’nın Nişantaşı’sı, Bağdat Caddesi diyebileceğimiz bu bölge, elit bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler için şehrin en ideal bölgelerinin başında geliyor.

Marylebone High Street

Marylebone High Street

Pek çok mağazanın sıralandığı ve aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu cadde de Londra’nın en özel alışveriş bölgeleri arasındaki yerini alıyor.

Londra alışveriş konusunda çok geniş imkanlar sunan bir şehir; ancak bu şehirde alışveriş yaparken ülkemize göre biraz daha pahalı olduğunu belirtelim. Londra’ya geldiyseniz ve alışveriş yapılacak yerler konusunda söylemek istedikleriniz varsa bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin