Liverpool Şehir Rehberi | Tüm Merak Edilenler

İngiltere’nin kuzeybatısında bulunan Liverpool sanat, spor, müzik gibi pek çok alanda ülkenin önemli şehirlerinden birisidir.

Liverpool’un York kadar tarihi bir geçmişi bulunmadığını kabul ediyoruz; ancak burayı ziyaret eden pek çok kişinin Liverpool’a hayran kalması bu şehri mutlaka görülmesi gereken şehirler listesine almamıza neden oluyor. Hazırlamış olduğumuz Liverpool şehir rehberi ile şehrin bilinmesi gereken yönleriyle ilgili detayları sizlerle paylaştık. Dilerseniz bu detayları birlikte inceleyelim.

1- Liverpool Şehir Rehberi

#1 Liverpool Gezilecek Yerler

albert dock
albert dock

Liverpool tam bir müze cenneti. Burada bulunan birbirinden özel müzeler ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken yerlerin başında geliyor. Müzeler dışında Albert Dock, önemli tarihi binalar gibi şehirde pek çok görülmesi gereken nokta bulunuyor. Şehrin görülmesi gereken yerleriyle ilgili detaylı bilgiler için tıklayınız.

#2 Liverpool Konaklama Seçenekleri

Liverpool’a gelen ziyaretçilerin çoğunlukla şehir merkezini tercih ederek görülmesi gereken yerleri yakın olmayı istemektedir. Bunun dışında merkeze yakın bir konumda bulunan Liverpool One isimli alışveriş merkezi de özellikle alışveriş tutkunu gezginler için ideal bir seçim olmaktadır. Eğer biraz daha bütçe dostu bir konaklama seçeneği arayışındaysanız Toxteth bölgesini de listenize ekleyebilirsiniz.

Liverpool’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı inceleyerek şehrin konaklama seçenekleri ve otelleri hakkında detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

#3 Liverpool Alışveriş Olanakları

Liverpool One
Liverpool One

Liverpool, alışveriş yapmayı seven ziyaretçileri çok sevindirecek bir şehir. Burada pek çok cadde ve alışveriş bölgesiyle, alışveriş merkezleri oldukça geniş bir alışveriş imkanı sunmaktadır. Şehirde klasik bir şeyler almak isterseniz de Beatles veya Liverpool futbol takımı temalı ürünleri tercih edebileceğinizi belirtelim. Şehirdeki alışveriş bölgeleri ile ilgili detaylı bilgiler için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

#4 Liverpool Gece Hayatı

Liverpool’da da pek çok İngiliz şehrinde olduğu gibi yaygın bir pub kültürü bulunmaktadır. İnsanlar akşamları iş çıkışı ve özellikle hafta sonları publara giderek arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih etmektedir. Publar dışında şehirdeki gece kulüpleri, komedi kulüpleri ve cafeler de ziyaretçilerin eğlenceli bir Liverpool gece hayatı deneyimlemesine olanak tanımaktadır.

#5 Liverpool Yeme İçme Rehberi

Liverpool’a geldiğinizde sizi dünya mutfağının klasik İngiliz mutfağıyla uyum içinde olduğu bir yemek kültürü karşılıyor. Hazırlamış olduğumuz Liverpool yeme içme rehberi yazımızı ziyaret ederek şehirdeki mekan önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

#6 Liverpool Şehir İçi Ulaşım

Liverpool ulaşım
Şehir içi ulaşımda otobüsler yaygın olarak kullanılmaktadır.

Liverpool metroya sahip olmamasına rağmen şehirdeki otobüs ve tren hatları sayesinde ulaşımın oldukça rahat olduğu şehirlerden biri. Bu nedenle bu şehirde ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

#7 Liverpool’a Ne Zaman Gidilmeli

Liverpool ılıman bir iklime sahip ve şehirde özellikle yaz aylarında gezmeye oldukça müsait bir hava bulunuyor. Kış ayları ise soğuk ve kurak geçtiği için havalar biraz tatsız olabiliyor. Bu nedenle bizim tavsiyemiz şehri bilhassa temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmeniz yönünde olacaktır.

#7 Liverpool’a Nasıl Gidilir

İngiltere’nin diğer şehirlerinden de uçak, tren, otobüs, feribot ve araç kiralama gibi çok çeşitli yöntemlerle bu şehre kolaylıkla gelebileceğinizi belirtelim.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin