Linz’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Enfes Lezzet

Tuna Nehri kıyısında bulunan Linz’in birbirinden lezzetli yemeklerini sizler için derledik.

” Linz’de ne yenir, ne içilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, Linz’in ve Avusturyanın geleneksel yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Brettljause

Brettljause

Avusturya’da soğuk tabak olarak bilinene brettljause, yumurtadan peynire birçok ürünü içerisinde barındırıyor. İçki menülerinizin yanında tercih edebileceğiniz bu lezzet tabağını denemenizi öneriyoruz.

2- Grießnockerlsuppe

Grießnockerlsuppe

İrmik hamuru çorbası olarak bilinene bu lezzet, Avusturya’nın vazgeçilmez tatlarından biridir. İrmiğin en güzel hali diyebileceğimiz bu tarif denenmesi gereken tatlardan biridir.

3- Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kızartılan tatlı hamurların pudra şekeri veya meyve şuruplarıyla birleştiği bu tarif, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Tatlı krizinizi atlatmanın en hafif yolu olan bu tarifi denemenizi öneriyoruz.

4- Tafelspitz

Tafelspitz

Büyük baş hayvan etinden yapılan bu yemek biraz haşlamaya benzemektedir. Et haşlanırken içerisine farklı bazı sebzelerde katılarak lezzetli bir hal alması sağlanıyor. Linz’in şık restoranlarında bu tadı denemenizi öneriyoruz.

5- Tuna Fish Salad

Tuna Fish Salad

Lezzetli ve hafif bir yemek arıyorsanız hem damağınıza hem de midenize hitap edecek bu salatayı denemelisiniz. Ton balıklarının sebzelerle birleştiği bu tarif evde de kolaylıkla yapabileceğiniz yemeklerden bir.

6- Fiakergulasch

Fiakergulasch

Avrupa’nın birçok bölgesinde sevilerek yenen gulaş çorbasının biraz farklı versiyonu Linz’de karşımıza çıkıyor. Bu yemeğin gulaştan farkı içerisine yumurta ve sosis eklenmesidir. Biraz karışık gözükse de lezzetinden şüphe etmemelisiniz!

7- Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Viyana şnitzel olarak bilinene bu yemek, bildiğimiz kızartılmış şnitzeller gibi değil. Limon suyunun tadının yoğun olarak hissedildiği bu yemek şehrin en popüler lezzetlerinden biridir. Kesinlikle denemelisiniz.

8- Spätzle

Spätzle

Farklı bir makarna çeşidi olan spatzle, sade ve soslu olarak tüketilebilmekte. Avrupa ülkelerinde yaygın olan bu makarna türü görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

9- Linzer Torte

Linzer Torte

Avusturyadan çıkıp dünyayı etkisi altına alan tart, Linz bölgesinde deneyebileceğiniz en lezzetli tatlı. Deneyenlerin yorumlarını bekliyoruz. 🙂

10- Palatschinken

Palatschinken

Sokak atıştırmalıklarını seviyorsanız Palatschinken tam size göre! Çikolatalı soslarla tatlı veya krem peynirli tuzlu olarak servis edilen bu lezzet gezerken yiyebileceğiniz, kısa sürede yapılabilen bir tatlı.

11- Elma Strudel

Apple Strudel

İşin içine elma girince her yemek ve her tatlı güzelleşiyor. Sizde böyle düşünüyorsanız elma strudel denemelisiniz. Elma ve üzümlerin çıtır çıtır hamurla birleştiği bu tatlı kilo almanıza değecek cinsten.

12- Lattella

Lattella

Her ülkede deneyebileceğiniz yeni içecekler bulabilirsiniz. Avusturya’nın en popüler içeceği ise bir meyve suyu! Genç yaşlı herkesin sevdiği lattella farklı aromalara sahip lezzetli ve vitaminli meyve suyudur. Linz’e kadar gitmişken bu meyve sularını denemelisiniz.

*Linz gezilecek yerler  yazımızı incelediniz mi?

Linz’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin