Liege’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

Belçikanın popüler şehirlerinden olan Liege’de denenmesi gereken lezzetli tatları sizler için derledik.

” Liege’de Ne Yenir,  Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Bu lezzetlerin neler olduğunu merak ediyorsanız buyurun yazımıza geçelim;

1- Chicon Au Gratin

Chicon Au Gratin

Hindi jambonların karahindibalarıyla sarılarak kızartıldığı bu tarif, her yerde yiyemeyeceğiniz farklı tatlardan biri. Çok ağır olmaması sebebiyle yemesi zevkli olan bu tadı denemenizi öneririz.

2- Mosselen-friet

Mosselen-friet

Avrupa ülkelerinde birçok yemekte kullanılan midyeler, Belçika’da da oldukça sevilerek tüketilmekte. Sebzelerle birlikte buharda haşlanan midyeler patates kızartmasıyla birlikte servis ediliyor.

3- Gaufre

Gaufre

Liege sokaklarında dolaşırken canınız atıştırmalık çekerse oldukça hoş bir lezzet sizleri bekliyor. Gaufre, yani waffle Belçikanın popüler lezzetlerinden biridir. Sade ya da pudra şekeriyle birlikte tüketebileceğiniz bu tadı seveceğinize eminiz.

4- Boudin Blanc

Boudin Blanc

Beyaz pudinge benzeyen ancak tat olarak apayrı olan boudin blanc beyaz tadını kremadan alıyor. Et, yumurta ve nişastadan oluşan boudin blancı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. 🙂

5- Frites

Frites

Belçikanın popüler sokak lezzetlerinden biri diğeri ise incecik kızartılmış patateslerdir. Mayonez, ketçap hardal veya fıstık ezmesi sosuyla tercih edebileceğiniz kızartmalar

6- Stoemp

Stoemp

Belçika ve Hollandada oldukça sık tüketilen stoemp, patates püresinin sebzelerle birleşmesinden oluşuyor. Yanında sosis veya pastırmayla sunulan stoemp tek başına da oldukça leziz ve doyurucudur.

7- Carbonnades Flamandes

Carbonnades Flamandes

Görüntüsüyle iştah açan carbonnades flamandes,haşlanan et ve soğanların patates kızartmasıyla sunulduğu muhteşem bir tat. Kesinlikle denemeniz gereken bu lezzet Liege’nin şık restoranlarında bulunabilir.

8- Filet Américain

Filet Américain

Kıyma soğan ve maydanozların birleşiminden oluşan filet Amerikan çiğ olarak tüketilen bir mezedir. Yanında patates kızartması, ekmek gibi ürünlerle servis edilen bu Meze, Belçikada genellikle etlerin yanında tüketilmektedir.

9- Çikolata

Cikolata

Belçika dendiğinde akla gelen ilk tatlardan biride tabi ki çikolatadır. Bu lezzetli çikolataların bin bir çeşidini tadabilir dilerseniz sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

*Liege’de gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Liege’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin