Libreville’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

Gabon’un başkenti Libreville’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Libreville’de Ne Yenir, Ne İçilir? yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli yemekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Nyembwe

Nyembwe, Libreville

Afrika Kıtasının birçok ülkesinde sevilerek tüketilen nyembwe, geleneksel yemeklerden biridir. Kemiksiz tavuk etlerini palmiye yağı ve soğanla birlikte kavrulduğu bu tadı denemenizi öneriyoruz.

2- Plantain Fritters

Plantain Fritters, Libreville

Fas, Tunus, Cezayir gibi birçok ülkede sevilerek tüketilen plantain fritters,oldukça farklı bir tada sahiptir. Muzların soğan, un ve biberle birleştiği bu tat tavada kızartılıp, servise sunuluyor.

3- Braised Fish
Braised Fish, Libreville

Okyanus kıyısında bir ülke olmasının avantajlarını yemeklerine yansıtan Libreville’de lezzetli balıklar keşfedebilirsiniz. Braised fish deneyerek yeni lezzetleri deneyebilirsiniz.

4- Brochette

Brochette, Libreville

Tavuk veya dana etlerinin şişlere dizilerek sebzelerle birlikte kızartıldığı bu tarif severek yiyeceğiniz kızartmalıklardan biridir. Brochetteyi birçok kafe ve restoranda bulabilirsiniz.

5- Mustard Chicken

Mustard Chicken, Libreville

Kemiksiz tavukların hardallı sosla birlikte kızartıldığı mustard chicken, yanında beyaz pirinç pilavıyla birlikte servis edilmekte. Hardalla birleşen tavukların tadına bayılacaksınız.

6- Beignet

Beignet, Libreville

Libreville’de tatlı yemek istediğinizde hiç düşünmeden beigneti sipariş edebilirsiniz. Yiyebileceğiniz en lezzetli tatlılardan bir olan beignet, kızartılmış hamurların içlerinin çikolatayla doldurulmasıyla oluşuyor.

Libreville gezilecek yerler  yazımızı incelediniz mi?

Gabon’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin