Libreville’de Görülmesi Gereken 11 Yer

Gine Körfezi’ne yakın olan Libreville, Gabon’un başkentidir ve kereste ticaretiyle ekonomiye can verir.

Gabon’u merak edenler için bu yazımızda Libreville gezilecek yerler nasıl bir şey sunuyor, sizlere anlattık.

Çoğu Afrika ülkesi gibi Gabon da bir dönem sömürge altında kaldı. Fransızların himaye ettiği bölgede 1840’lı yıllardan itibaren köle ticareti yapılmaya başlandı. Serbest bırakılan köleler de buraya getiriliyordu. Bundan dolayı adı “Özgürkent” olmuş. Günümüzde ülke nüfusunun yarısı Libreville’de yaşıyor.

#1 Libreville Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Point Denis Beach

point denis beach

Denis Plajı, yakınlarda bulunan bir adanın Libreville’e bakan kıyılarında bulunuyor. Tekne ulaşımı için 30 dakika beklemeniz gerekiyor. Şnorkelle dalış, kürek çekme ve daha fazla su aktivitesi yapabilirsiniz.

2- Başkanlık Sarayı

libreville başkanlık sarayı

Görkemli başkanlık sarayı, Başkan Bongo tarafından 1970’lerde inşa edilmiştir. Libreville’in kalbinde harikulade bir mimari olarak kendini belli ediyor.

3- L’Eglise St-Michel

leglise st michel

Libreville için önemli bir dönüm noktası olan Aziz Michel Kilisesi olağanüstü başyapıttır. Ahşap oyma sütunlarıyla tanınan kilise turistlerin en az bir kere ziyaret etmesi gereken yerdir. Bu sütunların kör bir adam tarafından oyulduğu söylenir.

4- Orman ve Çevre Bakanlığı

libreville orman ve çevre bakanlığı

Bu renkli yapı, Orman ve Çevre Bakanlığı’na hizmet veriyor. Doğa ve Gabon kültürünü iyice anlamak için gezi listenize ekleyebilirsiniz.

5- Maden ve Petrol Bakanlığı

Eşsiz şekli ve boyası ile kentin en çok fotoğrafı çekilen binasıdır.

6- Triomphal Bulvarı

triomphal bulvarı

Libreville’in ana caddesi üzerinde hükümet binaları sıra sıra dizilmiştir. Yine cadde üzerinde veya biraz iç kısımlarda oteller, restoranlar ve marketler var. Fransa Kültür Merkezi, Ekonomi Bakanlığı, Senato, Merkez Bankası gibi yerler Triomphal’da bulunur.

7- Arboretum de Sibang

arboretum de sibang

Arboretum de Sibang, iyi korunmuş bir yağmur ormanı parkıdır. Libreville’den 5 kilometre yer alan alanda rehberli turlara katılarak ağaç türleri hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca, Afrika’da en çok doğal kaynağa sahip olan Gabon’un nimetlerini de burada görebilirsiniz.

8- Sahil Caddesi

libreville sahil caddesi

Şehrin sahil caddesinde yol boyunca çeşit çeşit ağaç, park ve heykel bulunur. Yerliler ve turistler dinlenmek, bisiklet sürmek veya sadece günün keyfini çıkarmak için buraya geliyor.

9- Ulusal Sanat ve Gelenek Müzesi

libreville ulusal sanat müzesi

Kültürel maskeler ve el sanatları koleksiyonu ile ünlüdür. Müzenin, Gabon’un değerli eserlerini gösteren online bir sanal müze kurması da takdir ediliyor.

10- Fransız Kültür Merkezi

fransız kültür merkezi

üzikal, sergi, resital, konferans ve kongre organize edilen bir merkezdir. Film etkinlikleri için tiyatro ve sinema salonları da bulunuyor.

11- Gabon Millî Müzesi

gabon milli müzesi

Ülkenin çok değerli eserleri bu müzenin çatısı altında sergileniyor. Oymalar, heykeller, maskeler koleksiyonun büyük bir kısmını oluşturur. Geçici sergi etkinlikleri için de kullanılıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin