Leipzig Müzeleri

Almanya‘nın Saksonya eyaletinin önemli şehirlerinden biri olan Leipzig, köklü geçmişinin yanı sıra sanata verdiği önemle de ön plana çıkıyor. Şehirdeki müze ve galerilerin çokluğu da bunu ispatlıyor. Leipzig müzeleri şehri ziyarete gelenlere sanat ve kültür dolu bir gezi yapma şansı sunuyor.

50’den fazla müzenin bulunduğu kentte sırf müzeler için bile büyük bir zaman dilimi ayırmanız gerekiyor. Şayet vaktiniz bolsa birkaç gününüzü sadece şehirdeki müzelere ayırmanızı ve mümkün olduğu kadar çok müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Vaktiniz kısıtlıysa hazırlamış olduğumuz listedeki müzelere öncelik tanıyabilirsiniz.

Leipzig Müzeleri

1. Grassimuseum

Grassimuseum

3 farklı müzeyi bünyesinde barındıran Grassimuseum, birbirinden ilginç koleksiyonlarıyla ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Dilerseniz sırasıyla bu müzelere bir göz atalım:

  • Museum für Völkerkunde: Müzede dünyanın birçok farklı noktasından çok farklı sanat eserleri sergileniyor. Müzenin en çok ilgi gören bölümü ise Güneydoğu Asya bölgesine ait eserlerin sergilendiği bölüm.
  • Museum für Musikinstrumente: Genellikle Rönesans döneminden kalma müzik aletlerinin sergilendiği müzede, çok çeşitli müzik aletlerini inceleme ve bu aletlerin seslerini dinleme imkanı yakalıyorsunuz.
  • Museum für Angewandte Kunst: 2 bin yıl öncesine ait eserlerin de bulunduğu hayli geniş bir eser koleksiyonuna sahip müzede ziyaretçiler, Almanya’nın el sanatlarına ait örnekleri inceleme fırsatı yakalıyor.

2. Stadtgeschichtliches Museum

Stadtgeschichtliches Museum

Leipzig şehrinin tarihini keşfetmek ve bu konuda detaylı bilgi sahip olmak isterseniz uğramanız gereken yer Stadtgeschichtliches olacaktır. Bu müzede şehrin geçmişine ait birçok doküman ve belgeyi inceleme fırsatı buluyorsunuz.

3. Museum der bildenden Künste

Museum der bildenden Künste

Dış görünüşüyle bile kendisine hayran bırakan bu camdan bina şehrin en önemli sanat galerinden biri. Güzel Sanatlar Müzesi olarak kullanılan bu binada ziyaretçiler binlerce sanat eserini inceleme şansını yakalıyor.

4. Zeitgeschichtliches Forum

Zeitgeschichtliches Forum Leipzig

Alman tarihi hakkında çok detaylı bilgilerin ve belgelerin ziyarete açıldığı müzede Almanya’nın II. Dünya Savaşı sonrasındaki gelişimi ve değişimi hakkında hayli fazla bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

5. Museum in der Runden Ecke

Museum in der Runden Ecke

Daha önce eski bir polis olan Stasi’nin karargahı olan bina günümüzde Doğu Almanya’ya ait eserlerin sergilendiği bir müze olarak ziyaret edilebiliyor. Müzeye polisin isminden dolayı “Stasi Müzesi” de denmektedir.

6. Bach Müzesi

Bach Museum

Ünlü müzisyen Bach’ın ölmeden önce ailesiyle yaşadığı evi öldükten sonra Bach Vakfı tarafından müzeye çevrilerek ziyarete açılmıştır. Çok büyük bestelere imza atan bu önemli müzisyene ait birçok özel eşyayı Bach Müzesi‘nde incelemek mümkün.

7. Zum Arabischen Coffe Baum

Zum Arabischen Coffe Baum

Eğer Avrupa’daki kahve kültürüyle ilgili her şeyi öğrenmek istiyorsanız geleceğiniz yer Zum Arabischen Coffe Baum olacaktır. 1694 yılından beri açık olan mekan hem müze hem de cafe olarak hizmet veriyor.

Leipzig, sadece müzeleri için bile gidilesi Avrupa şehirlerinden biri. Siz de biletbayi.com farkıyla bu müze cenneti şehre gelerek Leipzig müzeleri içinde kendinizi kültürel ve tarihsel keyifli bir yolculuğun içinde bulma şansını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin