Langkawi’de Gezilecek 14 Yer | Detaylı Anlatım

Beş yıldızlı tatil yeri mi arıyorsunuz? Langkawi Adası ormanlar arasında egzotik havasıyla yıldızı parlayan cazibe merkezidir.

Langkawi gezilecek yerler listesinde bu civarlara gelecek olanları ne tür yerler beklediğini ele aldık. Bugüne kadar doğallığını bozmayan Langkawi büyük bir alkışı hak ediyor. Turkuaz rengindeki denizi, beyaz kumlu sahilleri tatil arayışı içinde olanların gözünden kaçmıyor.

#1 Langkawi Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Langkawi Teleferiği

Teleferik

Machincang dağının eteğinde bulunan teleferiğe binip harika bir manzara görmek için yukarılara çıkabilirsiniz. Denizin kara ile olan kombinasyonu, canlı çeşitliliği ve temiz hava hayatınıza güzel bir anı bırakacak.

2- Kilim Karst Geoforest Park

Kilim Karst Geoforest Park

Langkawi’nin mangrov ormanında doğanın büyüleyici atmosferini yaşamaya hazır mısınız? Doğal sürecin doğurduğu şekiller birçok canlıya barınak olmuş. İnsanlar için de turistik bir aktivite sağlıyor. Özellikle mağaralara turlar düzenlenir.

3- Langkawi Sky Bridge

Langkawi Sky Bridge

Langkawi’nin ikonik yapılarından biri olan Sky Bridge, son zamanlarda bir sürü turisti kendine çekiyor. Machinchang dağının üstüne inşa edilen köprü, ziyaretçilerine heyecan verici bir görüntü sunuyor.

2005’te halka açılan Sky Bridge, o zamandan beri Langkawi’nin en gözde yerlerinden biri oldu. Aynı zamanda teleferik yolculuğunun son durağıdır.

4- Tanjung Rhu

Tanjung Rhu

Langkawi’nin en iyi kıyı şeritlerinden biri olarak bilinen Tanjung Rhu, berrak sulara ve ince, toz gibi kumlara sahiptir. Biraz arka tarafta kalan orman içinde de yürüyüş için uygun yollar var. Malezya’da tenha bir alan arıyorsanız bu tarafları tercih edebilirsiniz.

5- Langkawi Wildlife Park

Langkawi Wildlife Park

Hayvanlara dokunmak, onları beslemek, yakından tanımak için vahşi yaşam parkı oluşturulmuş. Memeli, sürüngen ve kuş türlerini burada inceleyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse flamingo, rakun, timsah gibi hayvanlar var. Rehber tutarak hayvanların yaşam öyküsünü de öğrenebilirsiniz.

6- Cenang Beach

cenang beach

Langkawi’nin ana damarı olan Pantai Cenang, en gelişmiş batı sahili plajıdır. Kıyıları beyaz kum ve kristalimsi turkuaz mavisi suları ile hoş bir seyir imkânı veriyor.

7- Telaga Tujuh Şalaleleri

telaga tujuh waterfalls

Langkawi Adası’nın en güzel doğal cazibe merkezi olarak kabul ediliyor ve Mount Catchang’da yedi farklı şelale tarafından besleniyor.

8- Dayang Bunting Adası

dayang bunting island

Arkasına yaslanmış bir kadın şeklinde olan ada çeşitli efsanelere sahip. Burada yüzen herkesin doğurganlığının artacağı söylenir. Çocuk sahibi olmak isteyenlere Dayang Bunting tavsiye edilir. Doğru mudur değil midir, bilemiyoruz.

9- Tengah Plajı

tengah beach

Langkawi’nin en uzun plajıdır. Plajı çevreleyen deniz ve etrafta bulunan konaklama yerleri turistlere farklı bir tecrübe vadediyor.

10- Sualtı Dünyası

langkawi underwater world

6,2 hektarlık alana yayılan Sualtı Dünyası, Asya’nın büyük akvaryumlarındandır. 100’den fazla tank içinde 500 türde 4 bin balık görebilirsiniz.

11- Dataran Lang

dataran lang langkawi

Turistlerce merak edilen yerlerden biri de kartal meydanıdır. Uçuşa hazırlanan kartal pozunun heykeli 12 metreden oluşuyor. Popüler olduğu için Langkawi’nin simgelerinden biri haline gelmiş.

12- Gunung Machinchang

gunung machinchang

850 metre yüksekliğinde, şehrin en büyük ikinci dağıdır. Sky Bridge’e ulaşmak için kullanılan teleferik burada da bulunur.

13- Pirinç Müzesi

Rice Garden Museum

Çeltik tarımı ve tarım ile ilgili görüşleri bir araya getiren müze, ilginç bir konsepte sahip. Müze ziyaretinizde balık tutma alanları, bölümlere ayrılmış bahçe alanları göreceksiniz.

Pirincin bu tür ülkelerde ekonomiye sağladığı katkı yadsınamaz bir gerçek. Pirincin Malezya’daki öyküsünü müzede keşfedebiliyorsunuz.

14- Kota Mahsuri

Kota Mahsuri

 

Haksızken zina yaptığı öne sürülerek idam edilen Prenses Mahsuri, bu tarihi bölge ile anılıyor. Prensese adanan tapınak; diorama müzesi ve tiyatroya sahiptir.

*Daha önce blog sayfamıza eklediğimiz Langkawi gezi rehberi yazısından da bilgi edinebilirsiniz. Malezya’da yaz günlerinde güzel vakit geçirebileceğiniz yerler mevcut. Langkawi gezilecek yerler içeriğimizde belli başlı bölgeleri sizlere aktarmış olduk. İlginizi çeken noktalar fazla ise önünüzdeki ilk tatil fırsatını bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Tatil tarihleriniz arasında en uygun Langkawi uçak biletlerini sorgulamak için Bilet Bayi’yi bir tık uzakta.

Langkawi gezilecek yerlere ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin