Lahor’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Enfes Lezzet

Pakistanın en büyük şehirlerinden biri olan Lahor’un lezzetli yemeklerini sizler için derledik.

”Lahor’da Ne Yenir ? Ne İçilir?” yazımızı inceleyerek birbirinden lezzetli geleneksel ve popüler yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Dhal

Dhal

Pakistan’ın en sevilen tatlarından biri olan dhal, kırmızı mercimeklerin baharatlarla birleştiği lezzet dolu bir tat. Sıcak servis edilen dhal lezzetiyle sizi büyüleyecek.

2- Biryani

Biryani

Birçok Orta Doğu ve Asya ülkesinde farklı çeşitleri yapılan biryani, Lahor’da da oldukça popülerdir. Pirinçlerle birlikte pişirilen tavuk parçaları tüm lezzetiyle sizleri bekliyor. Baharatlı yemekleri seviyorsanız biryanı tam size göre.

3- Chicken Tikka

Chicken Tikka

Soslu tavuk etlerinin ızgarada nar gibi olana kadar kızartılmasıyla oluşan chicken tikka bizim bile yazarken iştahımızı açtı. 🙂 Bu enfes yemek denenmesi gereken tatlar listemizde üç numara.

4- Chana Chaat

Channa Chaat

Nohut salatası diyebileceğiniz chana chaat, Lahor’da yemeğe daha çok varsa tercih edebileceğiniz atıştırmalıklar arasında. Limon ve kızartılmış ekmeklerle servis edilen bu tadı denemeden geçmeyin. 🙂

5- Aloo Keema

Aloo Keema

Farklı ismiyle kulağa hoş gelen bu yemek tadıyla da hoşunuza gidecek. Kıymaların patates ve bezelyeyle harmanlandığı bu yemeğin tadına doyamayacaksınız.

6- Samosas

Samosas

Lahor’da diyet yapmak oldukça zor. Çünkü samosası denediğinizde yedikçe yemek isteyeceksiniz. Muska şeklinde katlanan hamurların arasına kıymalı bir harç veya patates konuluyor ve kızartılıyor. Denemenizi öneriyoruz.

7- HalwaPuri

HalwaPuri

Lahor’da sabah kahvaltılarında tercih edebileceğiniz halwa puri,en sevilen yemekler arasında. Restoran ve kafelerle rahatlıkla bulabileceğiniz bu tat güne farklı başlamak isteyenler için alternatif bir tat.

8- Nihari

Nihari

Haşlanan kemikli dana etinin soğan, sarımsak ve salçayla buluştuğu bu muhteşem ana yemek sizi tıka basa doyuracak. Lezzetli bir akşam yemeği denemek isterseniz niharinin tadına bakmalısınız.

9- Seekh Kabab

Seekh Kabab

Şiş kebaptan pek farklı olamayan bu tarifte, iyice kızara kadar ızgarada kızartılan etler lavaş benzeri ekmeklerle sizlere sunuluyor. Farklı tatlar denemeyi sevmiyorsanız, bildiğinizden şaşmayın deriz. 🙂

10- Kheer

Kheer

Hint sütlacı olarak bilinen kheer, Türk sütlacından farklı olarak daha az şekerli yapılıyor. Üstüne genel olarak bölgede popüler olan kaju serpilerek servis ediliyor. Hafif bir sütlü tatlı için tercih edilebilir.

11- Lassi

Lassi

Aslında tatlı ayrana benzetebileceğimiz lassi; yoğurt, su ve şekerden oluşuyor. Şeker yerine bazen meyveler eklenerek tatlandırılan bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

*Lahor gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Lahor’da ne yenir  yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin