Fotoğraflarıyla Birlikte Lagos’da Gezilecek Yerler

Nijerya’nın en büyük şehri olan Lagos, Benin Körfezi’nin kıyılarında kurulmuş, doğal güzelliği olan bir kenttir. Şehrin gezilecek yerlerini incelemeye ne dersiniz?

Lagos gezilecek yerler yazımız ile, şimdi biraz detaylara inelim. Nijerya’nın en gelişmiş şehirlerinden Lagos, kültür ve sanata ilgi duyan gezginler için harika olanaklar sunuyor. Müze, deniz ve güneş ikilisi, yerel mitler derken Nijerya’ya hemen hemen hakim olabileceğiniz bilgilerle donanacaksınız.

#1 Lagos Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Eloka Plajı

Lekki Plajı

Şehir merkezine uzak sayılan bir yerde bulunan Eloka, Lagos’da görülmesi gereken destinasyonlar arasındadır. Ailece zaman geçirebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz, yerel ürünler bulabileceğiniz nadir plajlardan. Geceyi burada konaklayarak uzatmak isterseniz birçok tesisten faydalanabilirsiniz.

2- Lagos Katedrali

Lagos Katedrali

Şehirdeki en eski Anglikan Kilisesi olma özelliğini taşıyor. Başkentte gezilecek yerler içinde ilk sıralarda yer alır.

3- Lagos Özgürlük Parkı

freedom park lagos

Nijerya’nın bağımsızlığının 50. yılında yapılan park, yürüyüşe çıkmak ve sakince zaman geçirmek için ideal yerlerden.

4- Ulusal Tiyatro

Ulusal Tiyatro

Modern tasarımı ile hemen fark edilen tiyatro, şehrin kültürel birikimine katkıda bulunuyor. Afrikalıların burada, geniş sinema salonlarıyla dünya sinemasından örnekleri izleme şansları var.

5- Nike Sanat Galerisi

Nike Sanat Galerisi
Processed with VSCOcam with f3 preset

Kültür ve sanata ilgi duyan bir gezginseniz, Nike Sanat Galerisi aklınızdan çıkmayacaktır. Genel olarak çağdaş eserleri sergileyen galeri önemli koleksiyonlara sahip.

6- Nijerya Ulusal Müzesi

nigeria national museum

Tarihsel ve kültürel zenginliği sunan ulusal müze, Nijerya tarihini derinlemesine irdeliyor. Tarihe meraklıysanız ve Nijerya ilginizi çekiyorsa, müze içinde birkaç tur atacaksınız.

7- Bar Plajı

Bar Beach

Victoria Adası’nda olan Bar Plajı tüm gününü denizde değerlendirmek isteyenler için harika bir yer. Geniş kumsallarda hoşça vakit geçirmek sizin elinizde.

8- Badagri Kasabası

Badagri

Şehrin ilk yerleşim yerlerindendir. Eskiden burada köle ticaretinin yapıldığı biliniyor. O dönemden kalan izleri halk tamamen silmemiş. Geziniz sırasında dikkatinizi çekecektir.

9- Tarkwa Plajı

Tarkwa Plajı

Lagos limanına şekil verilirken Tarkwa Plajı ortaya çıkmış. Tarzan İskelesi’nden hareket eden teknelerle plaja gidebiliyorsunuz. Su sporları için tercih edilesi yerler arasında burayı söyleyebiliriz.

*Lagos’da gezilecek yerler yukarıda da görüldüğü gibi sınırlı. Bu şehir, Nijerya’yı takından tanımak isteyenler ve Afrika’da her hangi bir yer görmek isteyenler için idealdir. “Günlerce gezeyim, farklı farklı yer göreyim” derseniz Lagos size göre değil. Lagos’dan başlayıp Nijerya keşfi yapacaksanız sitemiz üzerindeki Lagos uçuşlar sayfasından promosyonlu bilet satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin