Kuveyt Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Arapça’da “su kenarındaki ülke” anlamına gelen akwat kelimesinden türeyen Kuveyt, M.Ö. dördüncü yüzyıldan beri insanların yerleşim yeridir.

Sıradaki tatilinizi Kuveyt’te geçirmek isterseniz, Kuveyt gezilecek yerler listesinde ülke çapında görmeniz gereken turistik noktaları listeledik. Kuveyt, Orta Doğu’nun konaklama ve kaliteli yemeklerinin en güzel olduğu ülkelerden. Denizden aldığı pozitif enerji ile gelişimini sürdüren Kuveyt, tatil sektörünün ilgilendiği bölgeler arasında. Turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı ve uluslararası alandaki başarılarını hızlandırdığına birçok kez şahit olduk.

#1 Kuveyt Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Kuveyt Kuleleri

Kuveyt Kuleleri
Kuwait Towers

Sharq bölgesindeki Arabian Gulf Road’da bulunan Kuveyt Kuleleri, Kuveyt’teki ünlü simgesel yapılardan biridir. 1979’un mart ayında inşa edilen kuleler turizmin hareketli olduğu yerler arasındadır.

2- Kurtuluş Kulesi

Kurtuluş Kulesi

Kuveyt kurtuluşunun simgesi, ülkenin dirilişinin temsili, Kuveyt’teki ikinci en yüksek kule ve dünyanın beşinci en büyük telekomünikasyon kulesi… Şeyh Jaber Al-Ahmad Al-Jaber Al Sabah tarafından 10 Mart 1996’da yapılmış. Paris‘teki Eyfel Kulesi’nden 40 metre daha uzundur.

3- Al Kout Plajı

Al Kout Plajı

Manzaralı, kilometreler boyu uzanan sahil şeridi, Kuveyt’in hareketli bölgelerinden. Doğal güzelliği olan plajların serin esen rüzgarları yaz aylarında insanları ferahlatıyor. Kum ve deniz sevenler için buraya gelmek güzel olacaktır.

4- Dhow Limanı

Dhow Limanı

Dhow’da Kuveyt’in deniz ticareti, balıkçılık faaliyetleri ve inci çıkarmadaki girişimleriyle alakalı her türlü bilgiyi bulabilirsiniz.

5- Doha Köyü

Doha

Kuveyt’in geçmişten günümüze gelmesindeki en büyük etken, ekonomiye anında can veren ticaret sistemine sahip olmasıdır. Doha Köyü’nde ticaret tarihi ile ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap bulacaksınız. Balıkçılık ile ünlü olan köy, geleneksellikten taviz vermeden ilerleyişini sürdürüyor.

6- Failaka Adası

Failaka Adası

Failaka Adası Kuveyt’te en çok ziyaret edilen turistik yerler arasındadır. Basra Körfezi’nin kuzey kesiminde yer alan ve Kuveyt Şehri’nden 20 kilometre uzakta bulunan bölgede ülkenin en önemli ada parçacıkları var.

7- Büyük Camii

Büyük Camii

Şehrin göbeğinde yer alan Büyük Camii, Kuveyt’in en büyük camisidir. Yerliler bu camiye Al-Mescid Al-Kabir de der. 46 bin metrekarelik alana inşa edilen cami, İslam mimarisinin uluslararası alanda gösterilen örneklerini oluşturur. 14 milyon Kuveyt Dinarına mâl edilen ibadet yeri, Ramazan ayında dolup taşıyor.

8- Yeşil Ada

Yeşil Ada

Gevşemek, sakinleşmek, kafa dinlemek için Yeşil Ada gibisi yoktur. Yapay ada, Kuveyt’in en popüler tatil destinasyonu olmasına rağmen vadedilen atmosferinden bir şey kaybetmiyor.

9- Yüzme Havuzu Kompleksi

Yüzme Havuzu Kompleksi

9472 metrekarelik bir alanı kapsayan Olimpik yüzme havuzu kompleksi 1988’de açıldı. Turistik İşletmeler Şirketi’nin bir projesi olan kompleks, farklı büyüklüklerde beş havuz sunuyor.

10- Ulusal Müze

Kuveyt Ulusal Müzesi

 

Yeni geldiğiniz, ilk defa bulunduğunuz bir ülke hakkında bilgi edinebileceğiniz en iyilerden biri de müzelerdir. Kuveyt Ulusal Müzesi, ülkenin mirasının gerçek bir temsilcisidir. Michel Ecochard tarafından planlanan mimari yapı, 1960’da temellerini attı. İnşaatın başlaması 1981’i, halka açılması 1986’yı buldu.

11- Kuveyt Ulusal Eserler Müzesi

Kuveyt Ulusal Eserler Müzesi

Burayı önemli yapan şey, 1990-91 arası patlak veren ilk körfez savaşının hatıralarına sahip olmasıdır. Shuwaikh’de bulunan müzede Kuveyt askerlerinin ve vatandaşlarının yanı sıra Irak kuvvetlerine karşı savaşan diğer ülkelerdeki askerlere de saygı gösteriliyor. İngilizce dilindeki açıklamalar müzeden daha iyi verim almanızı sağlıyor.

12- Tareq Rajab Müzesi

Tareq Rajab Müzesi

Bir gezi sırasında tamamen tarihle dolu bir müzeden daha heyecanlandırıcı bir şey olabilir mi? Tareq Rajab, Kuveyt’te bulunup keyif alınabilecek yerlerin başında geliyor. İslam edebiyatı, metal ve cam eserler, seramik hazineleri, altın ve gümüş takılar, şeyh ve çoban kıyafetler, el yazmaları, müzik aletleri ve daha birçok materyal burada sergileniyor.

13- Sadu Evi

Sadu Evi

Kuveyt’teki birçok müze ülkenin tarihini, sanatını, eserlerini, arkeolojik bulgularını ve hatta Körfez Savaşı hakkında bilgileri sergiliyor. Bununla birlikte bedevi el sanatları, yani Sadu dokumacılığıyla süslenen müze de var. Sadu Evi geleneksellikle yoğrulan bir yerdir. Dokuma sanatını, stilleri ve nereden nereye geldiğini öğrenebilirsiniz.

14- Seif Sarayı

Seif Palace

Kraliyet ailesinin yaşanmışlıklarıyla dolu olan saray turistlerin uğradığı noktalardandır. Binlerce ziyaretçi Seif Sarayı’nın önünde fotoğraf çektirip odaları dolaşıyor, Kuveyt’in idari kesimlerinde neler olup bittiğini öğreniyor.

*Orta Doğu’nun zengin kültürünü birebir görmek isterseniz uğrayacağınız yerlerden biri de açıkça görülüyor ki Kuveyt. Bu yazımızda ülkeye genel bir bakış attık. Detaylara indikçe daha farklı, ilgi çekici yerler karşımıza çıkacaktır. Kültürel turizm yapmak isteyenler Kuveyt’i gönül rahatlığıyla tercih edebilir. En ucuz Kuveyt uçuşlarına buradan ulaşabilirsiniz. İyi tatiller dileriz!

“Kuveyt Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer” üzerine 2 yorum

  1. müzelerin ücretlerini de bildirsediniz cok iyi olurdu mağlum dinar cok pahalı ücretler hakkında bilgi sahipi olmak önemli.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin