Kutaisi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Yöresel Yemek

Gürcistan’ın en büyük şehirlerinden olan Kutaisi’nin yöresel yemeklerini sizler için derledik…

” Kutaisi’de Ne Yenir, Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Bu lezzetler arasında ilk sırada;

1- Kharcho

Kharcho, Kutaisi

Gürcistan’ın geleneksel yemeklerinden biri olan kharcho, çok baharatlı ve malzemeli bir çorbadır. Kiraz, pirinç, erik püresi gibi farklı malzemelerin birleştiği kharcho oldukça doyurucu.

2- Adjaruli

Adjaruli, Kutaisi

Türkiyedeki açık pideye benzetebileceğiniz adjaruli, yumurtalı ve peynirli yapılan bir hamur türüdür. Üst kısmı açık bırakılarak yapılan bu hamur, fırına verilmeden önce ortasına yumurta kırılıyor. Oldukça lezzetli olan adjaruliyi kesinlikle denemelisiniz.

3- Khinkali

Khinkali, Kutaisi

Türkiye’de Artvin ve Ardahan civarında yapılan khinkali, yemeniz gereken en lezzetli yemeklerden biridir. Kutaisi’de birçok restoranda yiyebileceğiniz bu tat, farklı bir kapatılma şekline sahip mantılara benzer. İsteğe göre kıymalı ve patatesli olarak tercih edebilirsiniz.

4- Lobiani

Lobiani, Kutaisi

Gürcü dolması olarak bilinen lobiani, gözlemeye benzeyen bir ekmeğin içinin domuz etiyle doldurulmasından oluşuyor. Domuz eti yemeyi tercih etmiyorsanız lobianinin tavuklusunu tercih edebilirsiniz.

5- Ajapsandali

Ajapsandali, Kutaisi

Patates, patlıcan, soğan ve domateslerin kızartılmasıyla oluşan ajapsanali içerdiği baharatlar ve sosuyla oldukça lezzetli bir yaz yemeğine dönüşüyor.

 6- Lobio

Lobio, Kutaisi

Barbunya fasulyesiyle yapılan lobio,soğuk servis edilen lezzetli tatlardan biridir. İncecik kıyılan maydanozlarla süslenen bu lezzetli mezeyi denemenizi öneriyoruz.

7- Mtsvadi

Mtsvadi, Kutaisi

Şişe geçirilerek yapılan kuşbaşı etlerin tadı kömür ateşinde bir başka olur. İşte bu lezzetli etlerin tadına bakmak istiyorsanız Gürcistan’da mtsvadiyi denemelisiniz.

8- Churchkhela

Churchkhela, Kutaisi

Ülkemizde Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş gibi şehirlerde sıklıkla tüketilen chuchkhela, aslında cevizli sucuktur. Bu lezzetli sucukların birçok farklı türünü deneyebilir isterseniz hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

9- Georgian Wine

Georgian Wine, Kutaisi

Tarih boyunca Gürcistan için önemli bir geçim kaynağı olan üzüm suyu ve şarap günümüzde hala popülerliğini korumaktadır. Yüksek alkol oranı ve lezzetli aromasıyla Gürcistan şaraplarının tadını beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Kutaisi gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kutaisi’de ne yenir yazımız hakkındaki fikri ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin