Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi | En Efsane 52 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Hakkında: Türkiye’nin Aydın şehrine bağlı bir ilçe olan Kuşadası, ülkemizde yaz tatili denince akla ilk gelen yerlerden biridir. Aydın il merkezinin 70 kilometre batısında, Ege denizi kıyısında yer alan Kuşadası, kuzeyde İzmir, doğuda ise Söke ile sınır komşusudur. Tarihi zenginliği, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği tabiatı ve turistik varlığıyla, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Kaç günde gezilir: Kuşadası gezisi için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır. Lakin biz yine de en azından bir haftalık dinlendirici bir Kuşadası tatilini hak ettiğinizi düşünüyoruz!

Ziyaret için en uygun zaman: Yılın en sıcak ayı, ortalama 24,9 derece sıcaklıkla temmuz; en soğuk ayı ise 8,8 derece sıcaklıkla ocaktır. Yaz mevsiminde sıcaklıklar bazen 40 derecelere kadar çıkabilmektedir. Kuşadası ikliminde, en kurak ay temmuz olurken; en yağışlı ay ise aralıktır.

Müze kartları: Kuşadası’nda ziyarete açık olan müzeler için özel bir karta sahip olmak gerekmiyor. Lakin tüm Türkiye’de geçerli olan Müzekart ile Kuşadası’nda da müze girişlerinde bazı indirim fırsatlarından yararlanabilir ve hatta ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Kuşadası’na nasıl ulaşabileceğinizi tüm seçenekleriyle; Kuşadası’na nasıl gidilir? Linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Ne Yenir: Kuşadası’na gitmişken Aydın Güveci, Yenipazar Pidesi, Tahinli pide, İncir ve Deniz Börülcesi gibi lezzetlerin tadına mutlaka bakmalısınız. Daha fazla seçenek görmek istiyorsanız: Kuşadası Yöresel Yemekler | 15 Muhteşem Lezzet

*Kuşadası Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar/Yerler

1. Güvercinada Kalesi

güvercinada kalesi

Burası Neresi? Kuşadası Körfezinin ağzında limanı koruyan bir konumda bulunan Güvercinada Kalesi, Osmanlı Dönemi’nde, Mora isyanı sırasında, kenti olası saldırılardan korumak için Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Geçmişi 1830’lu yıllara kadar dayanan bu tarihi kale, Kuşadası’nın sembolik değerlerinden biridir. Yıllarca, uzun bir restorasyon sürecinden geçen Güvercinada Kalesi, bugün varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Güvercinada Kalesi’nin etrafında, adayı çevreleyen surlar yer alıyor. Surların yine Osmanlı Dönemi’nde, Mor isyanına karşın, İlyas Ağa tarafından yaptırıldığı biliniyor. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de sözü edilen Güvercinada Kalesi, ada korsanlarına karşı bir karakol vazifesi görmüş olduğu için, Korsan Kalesi adıyla da anılıyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle akşamları ışıklandırılmış görüntüsüyle Kuşadası’na harika bir manzara katan Güvercinada Kalesi’ne 1950’li yıllara kadar yalnızca sandallarla ulaşılabiliyordu. Bu tarihten sonra mendirekle karaya bağlanmış olan adaya, yaz sezonu boyunca, sürekli olarak turlar düzenleniyor. Turistlerin yoğun ilgisini gören kalede, ayrıca bir gözetleme kulesi bulunuyor. Eskiden askerlerin etrafı kolaçan edebilmesi için inşa edilen Gözetleme Kulesi’nde 1998 yılında karaya vurmuş nadir bir tür olan ”Fin Balinası”nın iskeleti ve birkaç gemi maketi sergileniyor. Ayrıca kalenin hemen yanında Barbaros Hayrettin Paşa’ya ait bir heykel bulunuyor.

Kaçırmayın! Kuşadası’nın merkezine 10 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan Güvercinada Kalesi’ne dilerseniz yürüyerek ya da arabayla ulaşabilirsiniz. Kalenin karşısında yer alan otoparka aracınızı park edebilir, sonrasında kaleyi ve muhteşem surlarını boydan boya gezebilirsiniz. Lakin otopark ücreti saatlik 10 TL üzerinden hesaplanıyor. Bunun dışında kaleye girişler tamamen ücretsiz.

  • Adres: Hacıfeyzullah, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 09.00-22.00
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Kaleiçi

kaleiçi

Burası Neresi? Kuşadası’nın tarihi yerlerinden ve simgesel yapılarından biri olan Kaleiçi, Tarihi Kale Kapısı’nın arkasında bulunan büyük bir çarşıyı niteliyor. Tarihi evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla oldukça otantik bir görüntüye sahip olan Kaleiçi, Kuşadası gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli. Zira bu şirin tatil merkezini tanımak ve yapısını anlamak için Kaleiçi’nde bir tur atmanız oldukça elzem!

Neden Gitmeliyim? Kuşadası’nın kalbi olan, tarihi ve kültürel hayatını yansıtan Kaleiçi’nde çarşılardan, kafelere, tarihi yapılardan mağazalara kadar birçok yer bulunuyor. Söz konusu yerleşim, Kaleiçi Camii, Kaleiçi Hamamı ve Tarihi Kaleiçi Surları gibi gezilip görülmesi gereken birçok turistik yapıya ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra Kuşadası’nda alışverişin önemli merkezlerinden olan Kaleiçi sokaklarında, el işlemeli şallar, bebek kıyafetleri ve takılar gibi Kuşadası’nın yerlilerine ait el emeği, göz nuru ürünlerin sergilendiği tezgahlar sıralanıyor. Bu tezgahların dışında, ayakkabıcılar, çantacılar, antika biblolar, tablolar, kilimler ve aksesuarların satıldığı antikacılar da Kaleiçi sokaklarında hizmet veren işletmeler arasında yer alıyor.

Kaçırmayın! Kaleiçi’nde Kuşadası gece hayatına renk katan otantik görünümlü bir dizi kafe, bar ve restoran bulunuyor. Dolayısıyla, akşam saatlerinde eğlenceli ve muhabbet dolu hoş anlar yaşamak için Kaleiçi’ne mutlaka gitmelisiniz.

3. Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

Burası Neresi? Kuşadası’na sadece yarım saatlik mesafede bulunan Efes Antik Kenti’nden listemizde bahsetmemek olmaz. İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan antik kent, M.Ö 9000 yılına dayanan bir tarihe sahip. Antik Yunan ve Roma kenti olan bölge, liman kent olsa da, zamanla bu özelliğini kaybetmiş. Sadece Ege’nin değil Türkiye’nin en önemli tarihi yerleri arasında olan antik kentte Liman Caddesi’nden, Büyük Tiyatroya, Celsus Kütüphanesi’nden, Artemis Tapınağı’na çok geniş bir alana yayılan pek çok önemli noktayı ziyaret edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Klasik Yunan Dönemi’nde İyonya’nın on iki şehrinden biri olan Efes, Anadolu’nun eski ana tanrıça (Kybele) geleneğine dayalı en büyük tapınağı olan Artemis Tapınağı’na ev sahipliği yapıyor. Dünyanın yedi harikasından biri olan Efes Antik Kenti’ndeki önemli yapılar tabi ki bununla sınırlı kalmıyor. Geniş bir alana yayılan antik kentte; ”Magnesia Kapısı, Doğu Gymnasionu ve Devlet Agorası Hamamları, Yukarı Agora (Devlet Agorası) ve Bazilika, Odeon, Prytaneion – Prytaneion (Belediye Sarayı), Domitianus Tapınağı, Pollio Çeşmesi, Memmius Anıtı, Herakles Kapısı, Kuretler Caddesi, Skolastika Hamamları ve Latrina” gibi görmeniz gereken daha birçok yapı bulunuyor.

  • Adres: Acarlar, Efes Harabeleri, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: (0232) 892 60 10
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.00 *Dini bayramlar hariç her gün açık.
  • Yol tarifi al >

4. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Burası Neresi? Kuşadası’nı simgeleyen tarihi yapılardan biri olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, dikdörtgen avlu etrafında kalın duvarlı iki katlı bir yapıya sahip. 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan kervansaray, Ege Port-Kuşadası İskelesi karşısında, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alıyor. Tarihte birkaç kez restore edilmiş ve turizme kazandırılmış olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda bulunan odaların bir kısmı günümüzde otel olarak hizmet verirken; kervansaray avlusu ise 400 kişi kapasiteli bir açık hava restoranı olarak kullanılıyor.

Neden Gitmeliyim? Mistik bir dokuya sahip olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nı Kuşadası gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz. Dilerseniz bu muhteşem kervansarayda konaklama imkanınız da bulunuyor. Bunun dışında kervansaray restoranında Kuşadası mutfağının enfes lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

5. El Heykeli

El Heykeli

Burası Neresi? Kuşadası’nın sembolik yapılarından biri olan El Heykeli, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda yer alıyor. Avuç içinde birkaç siyah güvercin ile bir beyaz güvercin tutan beyaz bir el heykeli olan bu yapı, denize nazır manzarasıyla oldukça beğeniliyor.

Neden Gitmeliyim? Kuşadası El Heykeli ve çevresinde park, özellikle akşam saatlerinde, insan kalabalığıyla dolup taşıyor. Zira gündüz ve öğlen saatleri güneş açısını dik alan meydanda, oturmak veya manzarayı seyretmek pek mümkün olmuyor. Hem akşam saatlerinde, heykelin estetik görüntüsü eşliğinde gün batımı manzarasını seyretmenin keyfi bir başka! Gitmişken bu şahane görüntünün fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

  • Adres: Türkmen, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Ziyaret saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

6. Atatürk Anıtı

kusadasi ataturk aniti

Burası neresi? Kuşadası’na hakim bir nokta olan Gazi Beğendi Tepesi üzerinde bulunan Atatürk’ün Anıtı, Kuşadası’nın simgesel yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. Devasa bir Atatürk heykelinin bulunduğu anıt yanına gitmeden de görebileceğiniz büyüklüktedir ve Kuşadası’na geldiğinizde buradan ayrılmadan önce mutlaka görmeniz gereken önemli anıtların başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Anıt, manevi açıdan çok özel bir yere sahip olmasının yanı sıra, anıtı yakından görmeyi düşünenler için Kuşadası’nın muhteşem manzarasını da ayaklar altına sermektedir.

– Müzeler

7. Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi

necati korkmaz mikro minyatür müzesi

Burası Neresi? Barselona ve Kiev’den sonra dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise ilk mikro minyatür müzesi olan Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi, Kuşadası’nda, Camikebir mevkiinde yer alıyor. 2018 yılında ziyarete açılan müzede, dünyanın en küçük sanat eserleri sergileniyor. Eserler o kadar küçük ki mikroskop ve büyüteç yardımı olmadan incelenemiyor.

Neden Gitmeliyim? Müzeye adını veren ünlü heykeltıraş Necati Korkmaz’ın eserlerinin sergilendiği müzenin en ilgi çeken parçalarından biri, üzerinde Allah’ın doksan dokuz adının yazdığı incir çekirdeğinden yapılmış tespih oluyor. Bunun yanı sıra dünyanın en küçük Kur’an-ı Kerim’i, saç telinin üzerine yazılmış besmele ve dünyanın en küçük biblosu gibi birbirinden ilginç yaklaşık 40 eser, ziyaretçilerini bekliyor. Kuşadası’na kültür ve sanat dünyasına hareketlilik ve renk katan Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi, kendi türündeki en kapsamlı müze olma ayrıcalığına sahip!

  • Adres: Camikebir, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: Kış aylarında 08.30-17.30; Yaz aylarında ise 09.00-18.00
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

oleatrium zeytin ve zeytinyağı tarih müzesi

Burası Neresi? Zeytinin Anadolu ve Akdeniz tarihi ile bağını yansıtmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmuş olan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi, 2011 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Başlangıçta sergi salonu olarak açılan, 2012’de ise özel müze statüsü kazanan Oleatrium, kelime olarak Latince; olea (zeytin) ve atrium (avlu) kelimelerinin birleşimiyle oluşturulup; ”zeytin avlusu” anlamını taşıyor. Konum olarak Kuşadası’nın Davutlar beldesinde yer alan müzede, Antik Dönem’den günümüze kadar zeytinin, zeytinyağına dönüşüm hikayesi en güzel haliyle anlatılıyor.

Neden Gitmeliyim? 3 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan ve ilk bakışta zeytinyağı fabrikası izlenimi veren Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi; dış bahçe, iç bahçe, lobi ve 11 adet sergi salonundan oluşuyor. Müzenin girişinde, yani karşılama salonunda, müze girişi için jeton satılan bir market, barkovizyon gösterimi için ayrılan bir alan, hediyelik ürünler, zeytinyağları ve şaraplar bulunuyor.

Sergi salonlarında, tarihsel kronolojiye uygun olarak zeytinyağı üretiminde geliştirilen teknolojiler ve zeytinyağının farklı kullanım alanları; eserler ve canlandırmalar eşliğinde ziyaretçilere anlatılıyor. Her bir salonu ayrı bir özelliğe sahip olan müzedeki, en dikkat çekici alanlar arasında; Mahzen, Roma Hamamı, Şaraphane, Geçiş Dönemi, Roma Dönemi ve Arkaik Dönem vs. yer alıyor.

9. KUAKMER – F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi

KUAKMER - F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi

Burası Neresi? Kuşadası’nın ilk kültür merkezi ve müzesi olarak 2015 yılında faaliyete geçen F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi, kısa adıyla KUAKMER, Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi mevkiinde yer alıyor. Türkiye’nin değerli yazarlarından biri olan Fatma Özel Arabul’un adını alan kültür merkezi; edebiyat söyleşileri, paneller, sempozyumlar, konferanslar ve tiyatro gösterileri gibi kültürel etkinliklerin düzenlendiği bir kurum olarak hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Kültür merkezi; Arşiv, Uzmanlık Kütüphanesi, Müze ile F. Özel Arabul Anı Kitaplığı ve Odası olmak üzere dört farklı bölümden oluşuyor. Kütüphanede, Kuşadası ile ilgili her dilden kitap, makale ve tezler; müzede yöreye ait kültürel objeler; anı odası ve kitaplık bölümünde ise; Fatma Özel Arabul’un şiir, masal ve tiyatro türünde kaleme aldığı eserler ve özel eşyaları sergileniyor. Oldukça nitelikli bir kurum olan KUAKMER’de ayrıca ilgilenen herkes için Briç atölyesi, Gezi yazarlığı atölyesi ve taş boyama atölyesi gibi kurslar, çocuklar için özel masal dinletileri ve ünlü yazarların söyleşi ve imza günleri gibi bir yığın etkinlik düzenleniyor.

Kaçırmayın! KUAKMER’de müze gezinizi tamamladıktan sonra, müzenin avlusunda oturup soluklanabileceğiniz harika bir ”Müze Kahve” bulunuyor. Kafede soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra Kuşadası yöresine ait yemekler de servis ediliyor.

  • Adres: Camiatik, 67, Yıldırım Cd. 09400 Kuşadası/Aydın
  • Telefon: (0256) 614 55 05
  • Çalışma saatleri:09.00-18.00 *Pazar kapalı
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

-Sinemalar, Gösteri Merkezleri

10. Erkan Yücel Sahnesi

erkan yucel sahnesi

Burası neresi? Türk sineması ve tiyatrosunun çok önemli değerlerinden olan ve 1985 senesinde hayata gözlerini Erkan Yücel’in anısına açılan Erkan Yücel Tiyatro Sahnesi, Kuşadası’ndaki önemli kültür sanat merkezlerinin başında gelmektedir. Burası Kuşadası’nın en eski sahnelerinden birisi olma özelliğine sahiptir. Sahnede sadece tiyatro gösterileri değil çeşitli konularda toplantılar, paneller ve söyleşiler gibi farklı etkinlikler de gerçekleştirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Erkan Yücel Sahnesi yıl boyunca birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır ve siz de bu etkinliklere katılarak tatilinizi sanatsal açıdan daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz.

  • Adres: Camikebir, İnönü Blv. No:40, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Telefon: (0256) 460 40 40
  • Ziyaret saatleri: Etkinlik takvimine göre değişmektedir
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

11. Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi ve Kültür Evi

ibramaki sanat galerisi

Burası neresi? Camikebir’de bulunan İbramaki Sanat Galerisi, 19. yüzyılda İbrahim Zeki Efendi’nin isteği üzerine ahşap ve taş mimarisinin birleşimi şeklinde yapılmış olan eski bir yapının 2009 senesinde restore edilmesi neticesinde ziyarete açılmıştır. Birçok zengin koleksiyonun sergilendiği galeride yılda 400 civarında önemli sanatsal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir. Burada ayrıca dileyenler Kuşadası Belediyesi ile iletişime geçerek kendi sergilerini de sergileyebilmektedir.

Neden gitmeliyim? İbramaki Sanat Galerisi içinde başta resim ve heykel olmak üzere birçok farklı sanat dalıyla ilgili eğitimler, söyleşiler, sergiler düzenlenmektedir. Bu da burasını sanata meraklı olan ziyaretçiler için Kuşadası gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken duraklardan biri haline getirmektedir.

  • Adres: Camikebir, Kışla Sk., 09400 Kuşadası/Aydın
  • Telefon: (0256) 614 44 17
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 08.30-17.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Sokaklar, Caddeler, Yürüyüş Noktaları

12. Kuşadası Marina

kuşadası marina

Burası neresi? Kuşadası Marina, ülkemizdeki en büyük marinalarda biri olarak kabul edilmektedir ve burası Kuşadası’na gelenler için ilgi çekici yürüyüş rotalarından biridir. Marina sadece tekne ve yatlar için değil, aynı zamanda içinde bulunan alışveriş noktaları, kafe ve restoranlarla ziyaretçiler için harika bir zaman geçirme noktasıdır.

Neden gitmeliyim? Kuşadası Marina’ya gelerek hem birbirinden güzel tekne ve yatları seyredebilir hem de manzaranın tadını çıkarırken ihtiyaç duyduğunuz birçok şeyi burada bulunan mağazalardan satın alabilirsiniz. Marina bölgesinde bulunan tenis kortu ve yüzme havuzu ise alışveriş ve yürüyüş dışında yapacak bir şeyler arayanlar için iyi birer alternatif olmaktadır.

13. Kuşadası Çarşısı

kuşadası çarşı
Görsel Kaynak: vikipedi

Burası neresi? Kaleiçi’ni de içine alan Sağlık, Kahramanlar ve Atatürk Bulvarı ile oldukça geniş bir alana yayılan Kuşadası Çarşısı, trafiğe kapatılan sokaklarıyla yürüyüş ve alışveriş yapmak için uğranması gereken yerlerin başında gelmektedir. Çarşı dükkanların yanı sıra farklı tarzda müzikler çalan kafe ve restoranlarla oturmak ve bir şeyler yiyip içmek için de Kuşadası gezilecek yerler listesine dahil edilmesi gereken bir bölgedir.

Neden gitmeliyim? Kuşadası’nın en simgesel alışveriş duraklarından olan Kuşadası Çarşısı’nda kendiniz ve sevdikleriniz için alışveriş yapabilir, yürüyüş yapabilir, acıktığınız zaman balık restoranlarına uğrayarak lezzetli balıklarla karnınızı doyurabilirsiniz. Burası Kuşadası’ndaki en işlek yerlerden biri olması nedeniyle kalabalık ortamları sevenler için Kuşadası Çarşısı, Kuşadası’nda mutlaka görülmesi gereken duraklardan biridir.

  • Adres: Camikebir, Kahramanlar Cd., 09400 Kuşadası/Aydın
  • Ziyaret saatleri: Dükkanlar çoğunlukla 09.00 gibi açılmakta ve 22.00’a kadar müşteri kabul etmektedir.
  • Yol tarifi al >

– Manzara ve Seyir Noktaları

14. Sevda Tepesi

Sevda Tepesi

Burası Neresi? Kuşadası’na hakim bir tepede Kese Dağı üzerinde yer alan Sevda Tepesi, muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Söz konusu seyir noktası, resmiyette Kese Dağı tepesi olarak geçse de halk tarafından Sevda Tepesi olarak anılıyor. Tepe üzerinde ayrıca dev bir Atatürk heykeli bulunuyor. Oldukça görkemli bir yapı olan bu heykel ilçe merkezinden bile görülebiliyor. Sevda Tepesi olarak adlandırılan manzara noktasında, Ege denizinin harika manzarasını rahatça seyredebilmeniz için çardak ve kamelya gibi oturma alanları bulunuyor.

Sevda Tepesi, 2017’de başlatılan çalışmalarla, turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Ön görülen projede, Sevda Tepesi’nin seyir terasları, kaya yolları, amfi tiyatro, otopark, kule, restoran ve çay bahçesi gibi işletmelerle daha canlı ve hareketli bir turizm noktasına dönüştürülmesi hedefleniyor.

15. Gazibeğendi Tepesi

Gazibeğendi tepesi

Burası neresi? Gazibeğendi Tepesi’nin ismi, 1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası ziyaretinde ilçeyi bu tepeden izlemiş olmasından gelmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anıtının da bulunduğu tepe, ziyaretçilerine sunmuş olduğu muhteşem panoramik Kuşadası manzarasıyla ünlüdür.

Neden gitmeliyim? Tepede bulunan restoranlar ve kafelerde bir şeyler yiyip içerek muhteşem güzellikteki Kuşadası’nı seyre dalmak isteyenler için Gazibeğendi Tepesi, Kuşadası’nda mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Tepede aynı zamanda Kuşadası Belediyesi tarafından işletilen bir tesis de bulunmaktadır ve bu tesis 08.00 ile 00.00 arasında hizmet vermektedir.

  • Adres: Türkmen, Atatürk Blv. 70/A, 09460 Kuşadası/Aydın
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

16. Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı

Burası Neresi? İsminin Kadınlar Plajı olduğuna bakmayın, burası herkesin girebildiği bir plaj. Kuşadası şehir merkezine yaklaşık 2-3 km mesafede bulunan plaja gidebilmek için Güvercinada yolunu takip etmeniz yeterli. Yılancıburnu’ndan hemen sonra gelen plajın sahili ve denizi kumlu. Deniz seviyesi sığ olduğundan çocuklu aileler için uygun. Ancak öğle saatlerinde çok yoğun olduğundan, erken saatlerde gitmenizi öneririz. Plaj halk plajı olduğu için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yok.

Neden Gitmeliyim? Belediye tarafından yapılan duş ve tuvaletler mevcut. Ancak şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanmak isterseniz plajda bulunan özel işletmelere kiralama ücreti ödemeniz gerekiyor. İşletmeden işletmeye fiyatlandırmalar değişiklik göstermektedir. Plajın arka kısmında bulunan kordon boyu ise otel ve dükkanlarla dolu olduğu için, alışveriş yapabilir ve pek çok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

  • Adres: Kadınlar Denizi, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 00-18.30
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

17. Güzelçamlı Venüs Plajı

Güzelçamlı Plajı

Burası neresi? Davutlar mevkii’nde bulunan Güzelçamlı Venüs Plajı, hareketli ortamı ile ziyaretçileri kendisine çekiyor. Plaj 400 metrelik ince kumlu sahili ve pek derin olmayan denizi ile özellikle çocuklarıyla tatile gelen tatilciler için Kuşadası’nda denize girilebilecek önemli yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Oldukça güzel bir denize sahip olan Güzelçamlı Venüs Plajı ücretsiz olarak halkın faydalanabileceği yerlerden biridir. Burasını cazip kılan bir diğer şey ise şezlong, şemsiye ve duş gibi denize girenler için önemli ihtiyaçların da ücretsiz olarak karşılanabiliyor olmasıdır.

  • Adres: Davutlar, Sevgi Yolu, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Kuştur Plajı

Kuştur Plajı

Burası Neresi? Kuşadası’nın Kuştur mevkiinde yer alan Kuştur Plajı, mavi bayraklı plajlarımızdan birisi. Kuşadası şehir merkezine yakın mesafede bulunan plaja, Kuşadası merkezden kalkan, 1 nolu Kuştur otobüsleriyle yaklaşık 15 dakika süren kısa bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. Plajın sahili de denizi de kum zemine sahip ancak denizde yer yer kayalar mevcut.

Neden Gitmeliyim? Kuştur Plajı, mavi bayraklı bir halk plajı olduğu için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yok, ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz duş ve tuvalet hizmeti de mevcut. Kendi havlunuzla gelebileceğiniz gibi, plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Plajın arka kısmında pek çok otel bulunduğundan, tatil planınızda konaklamayı Kuştur mevkiinde de gerçekleştirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Kuştur Plajı’na ulaşımda kullanmanız gereken 1 nolu otobüsler, yaz sezonu boyunca, haftanın yedi günü 07.00 ile 00.00 saatleri arasında, düzenli saat aralıklarında hareket ediyor.

  • Adres: Bayraklıdede, Kuştur Önü Yolu Cd., 09400 Kuşadası/Aydın
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

19. Sevgi Plajı

Sevgi Plajı

Burası Neresi? Kuşadası’na yarım saatlik mesafede bulunan Davutlar mevkiinde bulunan Sevgi Plajı, upuzun sahil şeridiyle, tatilcilerin en sevdiği noktalardan. Dilek Yarımadası Milli Parkı’na da yakınlığı nedeniyle tercih edilen plaj, genellikle Davutlar’da yaşayan yazlıkçıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Yaz sezonunda oldukça kalabalık olan plaja, erken saatlerde giderseniz daha kolay yer bulabilirsiniz. Denizi ve sahili kum, deniz seviyesi ise çok derin değil. Genellikle öğleden sonra dalgalı olabiliyor. Halk plajı olduğu için giriş ücreti ödemiyorsunuz. Şezlong kiralamak isterseniz de kişi başı 10-20₺ arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Kaçırmayın! Sevgi Plajı, Kuşadası’nın en popüler festivallerinden biri olan Kuşadası Gençlik Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Genellikle Haziran, Temmuz gibi yaz aylarında gerçekleştirilen festival birkaç gün boyunca birbirinden eğlenceli etkinliklerle ve dolu dolu konserlerle hız kesmeden devam ediyor. Dilerseniz, Kuşadası tatilinizi, Gençlik Festivali’ne denk getirebilir, deniz, kum ve güneş eşliğinde eğlence dolu birkaç gün geçirebilirsiniz.

  • Adres: Davutlar, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

20. Papaz Hamamı Plajı

Papaz Hamamı Plajı

Burası Neresi? Kuşadası’nın sakin ve işletmelerden uzak koylarından birisi olan Papaz Hamamı Plajı veya kısa adıyla Papaz Plajı, Güvercinada’nın girişinin sol tarafında kalıyor. Kuşadası şehir merkezinin biraz dışında kaldığı için genellikle sakin olan plaj, önceden kullanıma açık değilmiş ancak belediyenin yaptığı çalışma sonucu kumsal olarak kullanıma açılmış. Yerel halkın çok fazla kullanmadığı plaja genellikle dışarıdan gelen turistlerin uğruyor. Kalabalıktan uzak, kafanızı dinleyebileceğiniz bir kumsal keyfi istiyorsanız Papaz Hamamı Plajı’na uğrayabilirsiniz.

  • Adres: Hacıfeyzullah, Güvercinada Cd. No: 31, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Yılancı Burnu Plajı

Yılancı Burnu Plajı

Burası Neresi? Yılancı Burnu Plajı, Güvercin Adası manzarasıyla bilinen, 1.Derece sit alanı olarak kabul edilmiş bir koyda bulunuyor. Kadınlar Plajı’na giden minibüslere bindiğinizde plajın çok az gerisinde inerek ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Koyda, gündüzleri beach, geceleri ise club olarak işletilen bir mekan bulunuyor. Plajın kumsalı kalın kumlardan oluşuyor ve pek geniş değil. Denizi ise taşlık, ancak çok fazla rahatsız etmiyor. Ancak yine de rahatsız olursanız, deniz terliği giyebilirsiniz. Yılancı Burnu Plajı’nda tertemiz ve berrak denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Kadınlar Denizi, Yılancı Burnu Mevkii, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

22. Long Beach

Long Beach

Burası Neresi? 12 kilometrelik uzunluğuyla Kuşadası’nın en uzun plajı olan Long Beach, diğer adıyla Uzun Plaj, Soğucak Mahallesi’nde, Kuşadası merkeze çok yakın bir konumda yer alıyor. Minibüsle geldiğinizde tam plajın önünde inebiliyorsunuz. Plajın denizi de sahili de kumluk, bazı günler dalgalı olabiliyor. Halk plajı olduğu için giriş ücreti ödemenize gerek yok, havlunuzu alıp gelmeniz yeterli. Çevresinde pek çok otel, restoran ve dükkan bulunduğu için çoğu ihtiyacınız karşılayabilirsiniz ancak plajda tuvalet ve duş olmadığını belirtelim.

  • Adres: Soğucak Mahallesi, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

23. Green Beach

Green Beach

Burası Neresi? Kadınlar Plajı’nın hemen 1 kilometre ilerisinde bulunan Green Beach, küçük ama güzel bir koya sahip. Özel bir işletme olan Green Beach’in işlettiği koy, diğer özel plajlara göre de ucuz. Plaja girerken herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz ancak şezlong ve şemsiye ücreti ödemeniz gerekiyor. Deniz keyfi yaparken aynı zamanda soğuk bir şeyler içip, güzel bir yemek yiyebilmeniz için plajın içinde kafe de mevcut. Yoğunluğa göre hizmet kalitesinin değiştiğine dair eleştiriler olsa da, Kuşadası’nda denize girebileceğiniz güzel plajlardan birisi.

  • Adres: Kadınlar Denizi, 16. Sk. No: 9, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Telefon: 0256 614 10 03
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

24. Pamucak Plajı

Pamucak Plajı

Burası Neresi? Pamucak Plajı aslında İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir plaj fakat Kuşadası’nın yanı başında olduğu için listeye eklemek istedik. Kuşadası’na 14 km mesafede bulunan Gebekirse Gölü Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan plaja, özel aracınızla gittiğinizde 15 dakika gibi bir kısa sürede kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 5 km uzunluğuyla sanki sonu yokmuş gibi düşüneceğiniz plaj, Selçuk’tan ve Kuşadası’ndan gelen tatilcilerin gözdesi.

Neden gitmeliyim? Mavi bayrağa sahip plajın kumları oldukça yumuşak ve deniz zemini de aynı şekilde kum. Sığ bir denize sahip olan Pamucak Plajı, bu özelliği sayesinde, çocuklar için oldukça uygun. Pamucak Plajı, bir halk plajı olduğu için giriş ücreti ödemenize gerek yok. İhtiyaçlarınızı giderebilmeniz için özel bir işletmenin wc ve duşunu 2₺ ücret vererek kullanabiliyorsunuz. Plajda yemek yiyip, bir şeyler içebileceğiniz kafeler de mevcut.

  • Adres: Ahmetbeyli, 35920 Selçuk/İzmir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

25. Şehir içi Plajı

Şehir içi Plajı

Burası Neresi? Kuşadası merkezde bulunan Kuşadası Marina’sının hemen yanı başındaki alan, belediyenin yaptığı çalışmalar sonucunda Şehir içi Plajı olarak hizmete açılmış. Çok geniş olmasa da, şehir içindeki otellerde kalan tatilciler için kullanılabilir bir plaj. Sahili ve denizi kumluk, denizi kısa mesafede derinleştiğinden çocuklar için uygun olmayabilir. Plaj halk plajı ancak dilerseniz şezlong ve şemsiyeleri ücretli olarak kiralayabilirsiniz. Şehir içi Plajı’nın en güzel özelliği ise engelliler için uygun bir alan olması. Ayrı güneşlenme alanı ve tekerlekli sandalye yollarıyla, engelliler için oldukça uygun bir plaj.

  • Adres: Kadınlar Denizi, 16. Sk. No: 9, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Parklar

26. Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

dilek yarımadası ve milli parkı

Burası Neresi? Aydın il sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Dilek Dağı’nın Ege Denizi’ne uzandığı son noktada konumlanıyor. Park, toplamda 27.675 hektarlık bir alana yayılıyor. 1966 yılında milli park statüsü kazanan Dilek Yarımadası (Kuşadası Milli Parkı), biyolojik çeşitliliği, nesli tükenmek üzere olan canlıları ve endemik türleri içinde barındırması dolayısıyla uluslararası anlamda önem arz ediyor. Yeşil doğası ve muazzam tabiatıyla gören herkesi büyüleyen park, Kuşadası gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli!

Neden Gitmeliyim? Avrupa Konseyi tarafından “Flora Biogenetik Rezerv Alanı” kabul edilen Dilek Yarımadası Milli Parkı, diğer adıyla Kuşadası Milli Parkı aynı zamanda ülkedeki en temiz ve en doğal kıyılara ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla yarımada boyunca denize girebilecek birçok koy bulunuyor. Ayrıca Dilek Yarımadası denizi, Avrupa’nın en nadir memeli türlerinden olan Akdeniz Fokları için yaşam alanı oluyor. Parkın Dilek Yarımadası kısmında, Kavaklıburun-Karasu Koyları arasındaki 2 km’lik parkurda botanik turlar, trekking gibi doğa turları; Kanyon-Eski Doğanbey Köyleri arasında ise doğa yürüyüşleri düzenleniyor. Dalış sporu için de oldukça uygun olan bölgede ayrıca bir dizi manzara seyir noktası bulunuyor.

Kaçırmayın! Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda jeep safari, at safari veya ATV safari gibi gezi ve keşif seçenekleri mevcut!

27. Meryem Ana Tabiat Parkı

Burası neresi? Meryem Ana’nın evi olduğuna inanılan bir yapıya da ev sahipliği yapan Meryem Ana Tabiat Parkı, tarihi özelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. 360 hektardan daha büyük bir alanda bulunan Meryem Ana Tabiat Parkı, yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gerek Meryem Ana Evi ile gerekse ziyaretçilerine sunmuş olduğu etkileyici doğa ile Meryem Ana Tabiat Parkı, Kuşadası’nın kesinlikle görülmeye değer yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Acarlar, Meryem Ana Yolu, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.00
  • Yol tarifi al >

28. Güvercinli Park

güvercinli park

Burası neresi? İlçe merkezindeki Güvercinli Park’a kısa bir yürüyüşle ulaşmak mümkün olabilmektedir. Feribot Limanı’nda bulunan Güvercinli Park’ta muhteşem deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Park, Kuşadası Belediyesi tarafından 2011 yılında halkın hizmetine açılmıştır. Dilerseniz parka yakın konumda bulunan restoranlarda ve çay bahçelerinde bir şeyler yudumlayarak günün yorgunluğunu manzara eşliğinde çıkarabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Yürüyüş yapmak için Kuşadası’nda huzur verici bir yer arıyorsanız Kuşadası gezilecek yerler listenize Güvercinli Park’ı mutlaka eklemelisiniz. Küçük ancak şirin bir yer olan Güvercinli Park, çocukların hoşça vakit geçirebileceği çok güzel oyun alanlarına ve aletlere de ev sahipliği yapmaktadır. Park içinde aynı zamanda belediyeye ait, uygun fiyatlı bir işletme de hizmet vermektedir.

  • Adres: Camikebir, Güvercinada Cd., 09400 Kuşadası/Aydın
  • Yol tarifi al >

29. Kasım Yaman Parkı

Burası neresi? Kemal Arıkan Sokak’taki Kasım Yaman Parkı, Kuşadası’nın merkezi bir konumunda bulunması nedeniyle hem yerli halk tarafından hem de şehre gelen ziyaretçiler tarafından hayli fazla ilgi görmektedir. Park içinde birçok peyzaj çalışması ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Bu da burasını hem çocuklar için çok eğlenceli bir yer hem de yetişkinler için dinlenme yeri haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Kasım Yaman Parkı aynı zamanda özellikle Bizans ve Roma döneminden kalma çeşitli eserlerin sergilendiği bir açık hava müzesi görevi görmektedir. Bu nedenle burası içi arkeopark terimi de kullanılmaktadır. Bu parkı ziyaret ederek hem bu eserleri inceleyebilir hem de doğa içinde dinlenebilirsiniz.

  • Adres: Camikebir, Kemal Arıkan Sk. No:34, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

*Doğal Yerler

– Mağaralar

30. Zeus Mağarası

Zeus Mağarası

Burası Neresi? Zeus Mağarası, Kuşadası’nda, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı girişinde yer alıyor. Tarihi bir değer sahip olan Zeus Mağarası, adını Yunan mitolojisinin en bilinen tanrılarından gök tanrısı Zeus’tan alıyor. Rivayete göre Zeus, denizler tanrısı olan kardeşi Posedion’u her kızdırdığında, elindeki üçlü yabasıyla denizleri alt üst edip adeta tsunami yaratan Posedion’un gazabından korunmak için bu mağaraya sığınırmış. Bir diğer rivayete göre ise kraliçeler ve prensesler bu mağarada yüzerlermiş ve mağaraya dikkatli baktıklarında Zeus’un yüzünün yansımasını görürlermiş.

Neden Gitmeliyim? Şehrin karmaşasından, gürültüden, kalabalıktan ve bunaltıcı sıcaklardan uzaklaşmak istiyorsanız Zeus Mağarası tam size göre! Kalkerli kayaçların yer altı suları tarafından aşındırılmasıyla oluşan mağarada, zaman içinde gerçekleşen çöküntüler dolayısıyla obruğun içinde biriken suların oluşturduğu küçük bir gölet bulunuyor. Mağarayı ziyarete gelen turistler, çoğunlukla bu gölette yüzüp, serinlemeyi ve mağara atmosferinin tadını çıkarmayı tercih ediyor.

Suyun derinliği kıyılarda 4-5 metre arasında seyrederken, kayaçların altına doğru ilerledikçe 8-10 metreyi bulabiliyor. Dolayısıyla suya girebilmek için iyi bir yüzücü olmak gerekiyor. Kayaçların bulunduğu bölüm ise yalnızca dalgıçların girebileceği bir bölge! Bunun dışında Zeus Mağarası’nda gezerken, kaygan olmayan ayakkabı ve terlik giymek önem taşıyor. Zira kayıp düşebilir, bir tarafınızı incitebilirsiniz.

Kaçırmayın! Zeus Mağarası’na ulaşmak için Kuşadası merkezden kalkan ve belirli aralıklarla hareket eden Güzelçamlı-Milli Park dolmuşlarına binebilirsiniz. Bu mistik doğa harikasını görmek için Kuşadası gezilecek yerler listesine ekleyin!

  • Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

– Koylar

31. İçmeler Koyu

İçmeler Koyu

Burası Neresi? Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın birinci koyu olan İçmeler Koyu, giriş kapısının 300 metre kadar ilerisinde yer alıyor. 600 metre uzunluğunda bir plaja sahip olan koy, tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla oldukça beğeniliyor. Sık çamlık alanlarla çevrelenmiş olan İçmeler Koyu’nda günübirlik bir tesis alanı bulunuyor. Tesisler aynı anda 1200 kişiyi ağırlayabiliyor. İçmeler Koyu’ndaki tesislerde ayrıca bir Kır Gazinosu yer alıyor. Bunun yanı sıra denize girip güneşlenecekler için tuvalet ve duş alanları gibi hizmet noktaları da İçmeler Koyu’nda mevcut! Doğasıyla kendisine hayran bırakan bu harika koyu Kuşadası’nda gezilecek yerler listesine sizler de not etmelisiniz.

  • Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 08.00-16.30
  • Yol tarifi al >

32. Aydınlık Koyu

Aydınlık Koyu

Burası Neresi? Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın en uzun plajlarından birine sahip olan Aydınlık Koyu, parkın giriş kapısının 5 kilometre ilerisinde yer alıyor. Aydınlık Koyu 800 metre uzunluğundaki plajı, tertemiz ve masmavi suyu ile denize girip yüzmek için oldukça uygun! Günübirlik bir tesis olarak ziyaretçilerini ağırlayan koyda, şezlong, şemsiye, havlu, duş ve tuvalet gibi önemli ihtiyaçlara cevap verebilecek özellikler mevcut. Ayrıca koyda, bir kır gazinosu ve bir satış büfesi bulunuyor.

  • Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 08.00-16.30
  • Yol tarifi al >

33. Kavaklıburun Koyu

Kavaklıburun Koyu

Burası Neresi? 1 kilometrelik kıyısıyla, Dilek Yarımadası’nın, en uzun plajına sahip olan Kavaklıburun Koyu, diğer adıyla Kalamaki Koyu, milli park giriş kapısının 9 kilometre içerisinde yer alıyor. Parktaki diğer koylar gibi duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi envanterlere sahip olan koy, tertemiz ve berrak deniziyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Yemyeşil bir doğaya ve el değmemiş bir tabiata sahip olan koy, içinde bulunan kavak ağaçlarından ötürü Kavaklıburun adını almış. Burada kamp, piknik ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteleri gerçekleştirmek de mümkün!

  • Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 08.00-16.30
  • Yol tarifi al >

34. Karasu Koyu

Karasu Koyu

Burası Neresi? Kuşadası’nda gezilecek yerler denildiğinde mutlaka adını duyacağınız Karasu Koyu, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın girilebilen en uç noktasında, giriş kapısının 11 kilometre ilerinde yer alıyor. Diğer koylarda bulunan tüm imkanlara sahip olan Karasu Koyu, berrak ve temiz suyuyla dikkat çekiyor. Çakıl taşlarıyla başlayan plajın bir anda kuma dönüşmesi de turistler için ayrı bir sürpriz oluyor. Burada, doğayla iç içe, denize girmek ve güneşlenmek gerçekten harika!

  • Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın
  • Çalışma saatleri: 08.00-16.30
  • Yol tarifi al >

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

– Tema ve Su Parkları

35. Adaland

Adaland

Burası Neresi? Kuşadası’nda, Çamlimanı mevkiinde yer alan Adaland, çocuklu aileler için harika bir tatil ve eğlence noktası olarak dikkat çekiyor. Kaydırak, rafting, yunuslarla yüzme ve havuz gibi aktivitelerinin sunulduğu eğlenceli bir su parkı olan Adaland’da yetişkinlere ve çocuklara hitap eden bir dizi etkinlik alanı bulunuyor. Çocukların boylarına uygun ayarlanmış 0-40 cm havuzlar, mantar duş, yüzen oyuncaklar, korsan gemisi, su canavarları ve küçük kaydıraklar, adeta bir lunaparkı andırıyor.

Neden Gitmeliyim? Adaland’da yetişkinler ve çocuklu aileler için biz dizi özel platformun bulunduğunu söylemiştik. Eğlence ve adrenalin dolu anlar yaşayacağınız bu platformlar arasında, birbirinden ilginç ve zevkli su kaydırağı çeşitleri, aktivite havuzları, jakuzi, spa ve masaj alanları yer alıyor. Havada 360 derece tam tur atan Loop Pink & Loop Blue kaydırağı, kendinizi bir müddet havada uçarken bulacağınız Slide & Fly, turkuaz Freefall kaydırağı, ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenebileceği Amazon Aile Kaydırağı, Kamikaze, Yamaç kaydırağı, Tarantula ve Çılgın Nehir gibi daha birçok eğlence noktası sizleri bekliyor. Adaland tüm bu özellikleriyle Kuşadası’nda çocuklar için uygun yerlerden biri! Adaland’a girişler ücretli, dilerseniz internet üzerinden daha uygun fiyatlara giriş bileti satın alabilirsiniz.

Bunları biliyor muydunuz? Adaland, Dünyanın en uzun aile kaydırağı olan, 406 metre uzunluğundaki Amazon Aile Kaydırağı’na ev sahipliği yapıyor.

36. Tortuga Pirate Island Theme & Water Park

Tortuga Pirate Island Theme & Water Park

Burası Neresi? Tortuga Pirate Island Theme & Water Park, korsan adası temalı, yaklaşık 20 bin metrekarelik alandan oluşan bir su parkı olarak hizmet veriyor. Kuşadası Sahil Siteleri mevkiinde, Connect Atlantique Holiday Club bünyesinde bulunan su parkında, macera, adrenalin ve dinginlik bir arada! Zira Tortuga Pirate Island, hem tüm gün bitmeyen bir eğlence imkanı sunuyor hem de stresten uzaklaşıp egzotik, sakin bir gün geçirmenizi sağlıyor. Dolayısıyla bu eğlence dolu su parkı, Kuşadası’nda çocuklu aileler için en uygun yerlerden biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Korsan çocuk havuzu, Mini çocuk havuzu, Wipe-out aktivite havuzu, Ahtapot yüzme havuzu, 3 adet düşme havuzu ve sakin nehir olmak üzere toplam 8 farklı havuza sahip olan Tortuga Aquapark içinde, ayrıca 14 farklı su kaydırağı çeşidi bulunuyor. Çocuklara yönelik havuzların, kaydırakların ve oyun alanlarının yer aldığı parkta, ‘Kids Club’ adlı özel bir alan yer alıyor. Bunun yanı sıra gün boyu DJ performansı sizlere eşlik ediyor. Yiyecek ve içecek servisi isteyenler için bir restoran/kafe hemen havuzun yanı başında hizmet veriyor.

37. Aqua Atlantis

Aqua Atlantis

Burası Neresi? Kuşadası, Soğucak’ta Sahil Siteleri mevkiinde yer alan Aqua Atlantis, havuz ve kaydıraklarla dolu, rengarenk bir su parkıdır. Ailecek eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz deniz kıyısındaki bu park, Kuşadası’ndaki oteller arasında önde gelen Risus Resort adlı lüks bir otelin bünyesinde hizmet veriyor. Dileyenler burada konaklama imkanı elde edebiliyor. Bunun dışında otelin su parkı olan kısmı Aqua Atlantis’te çocuklar, yetişkinler ve ailelere özel birçok aktivite alanı bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kuşadası’nda çocukla gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Aqua Atlantis’te Voleybol sahası, Basketbol sahası ve Mini Club olmak üzere üç ayrı eğlence bölümü bulunuyor. Mini Club, havuzu ve küçüklere uygun su kaydıraklarıyla bütün olarak çocuklara hizmet veriyor. Bunun yanı sıra park içerisinde Fast Food, Tropic Bar, Pool Bar, Dondurma ve Nargile gibi çeşitlere sahip olan lezzet noktaları da hizmetinize sunuluyor.

  • Adres: Karaova, Mustafa Birden Sok. Sahil Siteleri 20/A, 09400 Kuşadası/Aydın
  • Telefon: (0256) 633 10 10
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Kuşadası yalnızca yaz tatili için cazip bir merkez olmayıp, sahip olduğu tarihi zenginlikle kültürel turizm açısından da önem arz ediyor. Zira kendi içindeki tarihi varlığı ve başta Efes Antik Kenti olmak üzere birçok tarihi noktaya yakın konumuyla Kuşadası kültürel bir seyahat için oldukça uygun! Kuşadası’nın sahip olduğu tarihi ve arkeolojik zenginliğini merak ediyorsanız, çekinmeyin; tıklayın: Kuşadası Tarihi Yerler | 10 Tarihi Nokta

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

38. Davutlar

davutlar

Burası Neresi? Kuşadası’na 19 kilometre mesafede bulunan bölge, doğayla iç içe olması ve masmavi denizi ile tatilcilerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Eskiden Aydın’ın beldesi olan Davutlar, daha sonradan Kuşadası’na bağlı bir mahalle konumuna getirilmiş. Meşhur Sevgi Plajı da Davutlar’ın sahil şeridinde bulunuyor. Uzunca plajı, yürüyüş yolu, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla özellikle yazlıkçıların yoğun olduğu bir yer. Sakin bir tatil ve denize yakınlık istiyorsanız Davutlar tam da size göre. O halde tereddüt etmeden Davutlar’ı Kuşadası’nda gezilecek yerler listemize hemen not ediyoruz!

39. Didim

didim

Burası Neresi? Didim, Menderes Nehri ile Bafa Gölü arasında, bir yarımada üzerinde yer alıyor. Aydın şehir merkezinin 98,7 kilometre güneybatısında konumlanmış; batısı ve güneyi Ege deniziyle çevrelenmiş olan Didim’in; doğusunda Muğla yer alıyor. Didim, koyları, kumsalları, plajları, masmavi denizi ve mis gibi tabiatıyla Ege kıyısının en cazip turizm merkezleri arasında başta geliyor. Ayrıca İzmir’e yakın tatil yerlerinden biri olan ilçe, konumu sayesinde birçok avantaja sahip! Bu avantajlardan biri de Kuşadası’na olan yakınlığı… Didim ile Kuşadası arasında yalnızca 75 kilometre, yani ortalama 1 saatlik bir mesafe bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Didim, özellikle, mavi bayraklı Altınkum plajıyla, tabir-i caizse ününe ün katıyor. Ayrıca Didim’de dalış, yelken ve rüzgar sörfü gibi su sporları yapılabiliyor. Bunların yanı sıra, başta Apollon Tapınağı olmak üzere ”Akbük, Didim Milet Antik Kenti, Akköy, Priene Antik Kenti, Akvaryum Koyu, Bafa gölü Milli Parkı, Cennet Adası, Martı Koyu, Yalıköy, Saplı Ada, Sağtura ve Akademi Koyu” gibi Didim’de gezilecek bir dizi yer sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Didim’de gece hayatının nasıl aktığını merak ediyorsanız, hareketli ve eğlence dolu bir Didim turuna çıkmayı unutmayın.

40. Bodrum

Bodrum

Burası Neresi? Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Bodrum, Türkiye’de yaz tatili denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Kuzeyi, batısı ve güneyi Ege Denizi ile çevrelenmiş olan ilçe, Muğla şehir merkezinin batısında, Bodrum Yarımadası üzerinde yer alıyor. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da geniş bir kitleye hitap eden Bodrum, her yaz, müthiş bir kalabalıkla tıklım tıklım dolup taşıyor. Kuşadası ile arasında 152 kilometre mesafe bulunan Bodrum’a, ortalama 2,5 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Çivi mavisi tonlarında pencere ve kapıların süslediği beyaz taş evleri, plajları, koyları, kumsalları, beach kulüpleri ve doğal güzellikleriyle Bodrum’un nüfusu yaz aylarında ikiye ve hatta dörde katlanıp 1,5 milyonlara kadar ulaşıyor. Ayrıca Bodrum’da ”Gümüşlük, Bodrum Kalesi, Tavşan Adası, Antik Tiyatro, Sualtı Arkeolojik Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Pedasa Antik Kenti, Myndos Kapısı, Antik Tiyatro ve Bardakçı Koyu” gibi gezip görülmesi gereken daha birçok turistik yer bulunuyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız: Bodrum’da Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 49 Yer

Kaçırmayın! Bodrum’da efsane bir tatilin keyfini çıkarırken gece çıkıp eğlenmek isteyebilirsiniz. Eğlence dolu Bodrum gece hayatında, hareketli bir tura çıkmadan dönmemelisiniz. Gelmişken ilçede bulunan restoranlarda Bodrum mutfağının tadına bakmayı unutmayın!

41. Akyaka

Akyaka

Burası Neresi? Akyaka, Ula ilçesinde yer alan sakin, yemyeşil, aynı zamanda masmavi, sakin ve huzur dolu bir tatil kasabasıdır. Muğla’nın 28 kilometre güneyinde, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda yer alan Akyaka, Kuşadası’na da oldukça yakın… Öyle ki Kuşadası’ndan 183 kilometre mesafede bulunan Akyaka’ya ortalama 2,5 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Yaz boyunca dinmeyen rüzgarlarıyla serinletici bir havaya sahip olan Akyaka, huzurlu ve dingin bir tatil noktasıdır. Muğla’da henüz yeni keşfedilmeye başlanan kasaba, sakin bir tatil isteyenler için oldukça idealdir. 1988 yılından bu yana doğal sit alanı olarak korunan Akyaka, el değmemiş bir doğaya ve bakir bir tabiata sahiptir. Türkiye’deki 11 ”Sakin Kent”ten biri olan kasaba, 2011 yılından beri Türkiye’deki Cittaslow (Sakin kent) zincirinin bir üyesi olarak da koruma altına alınmıştır. Cittaslow, ilk olarak İtalya’da ortaya çıkmış bir belediye şeklidir ve doğası bozulmamış, sakin ve tenha şehirler, ilçe ve kasabaları kapsamaktadır.

Kaçırmayın! Akyaka’ya kadar gitmişken ”Çınar Plajı, Akyaka Plajı, Sedir Adası, Değirmenbükü Koyu, Akbük Koyu, Küfre Koyu, Idyma Antik Kenti, Akçapınar Köyü ve Sakartepe Seyir Terası” gibi yerlere uğramadan dönmek olmaz!

42. Çeşme

Çeşme

Burası Neresi? İzmir’in tatil cenneti ilçesi Çeşme, şehir merkezinin batısında, Urla Yarımadası üzerinde yer alıyor. Çeşme’nin doğusunda Urla yer alırken; kuzey, güney ve batı yönünden Ege denizi ile çevreleniyor. Ayrıca Çeşme’nin karşısında Yunanistan’a bağlı bir ada olan Sakız Adası yer alıyor. Mavi bayraklı plajları, beyaz kumsalları, hareketli gece hayatı ve tertemiz denizinin yanı sıra tarihi ve arkeolojik açıdan da popüler bir destinasyon olan Çeşme, Ege’nin mis gibi atmosferiyle popülaritesini her geçen yıl daha da arttırıyor.

Konum olarak kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip olan ilçe, Kuşadası’na yakın gezilecek yerler listesine rahatlıkla eklenebilir. Zira Kuşadası’ndan yalnızca 168 kilometre uzakta yer alan Çeşme’ye ortalama 2 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Yaz aylarında nüfusunu ikiye katlayan Çeşme gezilecek yerler açısından da oldukça zengin. Başta Alaçatı olmak üzere; Altınkum Plajı, Erythrai Antik Kenti, Pırlanta Plajı, Çeşme Müzesi, Çeşme Kalesi gibi görülmesi gereken bir dizi yer sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra Ege’de markalaşmış olan Çeşme gece hayatını, bar, pub, club ve disco gibi mekanlarla yakından tanıyabilirsiniz.

Kaçırmayın! Çeşme seyahatinin sonrasında dilerseniz, feribotla Sakız Adası’na veya Atina’ya geçiş yapabilirsiniz.

43. Alaçatı

Alaçatı

Burası Neresi? İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Alaçatı, İzmir şehir merkezinin batısında yer alıyor. Alaçatı, lavanta kokan tertemiz havası, tarihi taş evlerin sıralandığı Arnavut kaldırımlı sokakları ve rüzgar sörfüne elverişli plajlarıyla, yaz aylarında, binlerce turistin radarında oluyor. Kuşadası’na yakın tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip. Kuşadası ile arasında 150 kilometre mesafe bulunan Alaçatı’ya yaklaşık 2 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Alaçatı, sörf gibi su sporlarıyla ilgilenenler tarafından hem yurt dışı hem de yurt içinden yoğun ilgi görüyor. Bunların yanı sıra, başta cumbalı tarihi taş evleri olmak üzere, Kemalpaşa Caddesi, Alaçatı Yel Değirmeni, Ayios Kostantines Kilisesi, Hacı Memiş Sokağı, Alaçatı Port, Dutlu Kahve, Alaçatı Pazarı ve Alaçatı Meydanı gibi Alaçatı’da gezip görülecek birçok turistik yer bulunuyor. Ayrıca geceleri dans, müzik ve sınırsız eğlence eşliğinde vakit geçirebilecek birçok eğlence mekanına ev sahipliği yapan Alaçatı gece hayatı bakımından, oldukça renkli ve eğlenceli!

44. Foça

Yeni Foça Halk Plajı

Burası Neresi? İzmir’de görülmesi gereken yerlerden ve güzide ilçelerinden biri olan Foça, şehir merkezinin kuzeyinde, Mersin ve Antalya’dan başlayıp İzmir’e kadar uzanan ve Türk Rivierası olarak bilinen bölgenin içinde yer alıyor. Kökleri Antik Çağ’a kadar dayanan Foça, Eski Foça ve Yeni Foça olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşuyor. İlçenin denizinde yaşayan foklardan dolayı Phokaia adını aldığı ve bu adın zamanla dönüşüp değişime uğrayarak Foça halini aldığı biliniyor. Tarihi zenginliği, eşsiz tabiatı ve muhteşem deniziyle yaz sezonunun popüler tatil cennetlerinden biri olan Foça, Kuşadası’nın 152 kilometre güneyinde, ortalama 2 saatlik sürüş mesafesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Hem mavi tur için muazzam bir liman hem de yaz tatili için cazip bir turizm merkezi olan Foça, su sporlarına elverişli yapısıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca  ‘‘Athena Tapınağı, Siren Kayalıkları, Arkaik Duvar-Heredot Duvarı, Kybele Açıkhava Tapınağı, Foça Adaları, Taş Ev (Pers Anıt Mezarı), Şeytan Hamamı ve Yel değirmenleri’’ gibi Foça’da gezilecek birçok yer bulunuyor. Bunun yanı sıra Foça, her yıl, yaz aylarında gerçekleştirilen ve eğlence dolu etkinlikler eşliğinde 3-4 gün boyunca devam eden Uluslararası Foça Festivali gibi ünü sınırları aşmış, popüler bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bunları biliyor muydunuz? Dünyada nadir görülen on iki memeliden biri olan Akdeniz Foklarının (Monachus Monachus) bir kısmı Foça’da yaşıyor.

45. Sisam Adası

sisam adasi

Burası neresi? Dilek Yarımadası ile karşı karşıya bulunan Sisam ya da Susam Adası, Kuşadası’ndan gerçekleştirilen günübirlik tekne turlarıyla ziyaret edilebilmektedir. Ada özellikle burada bulunan kaliteli şaraplarıyla ünlenmiştir ve Ada’da birbirinden özenli üzüm bağları bulunmaktadır. Ada ile Dilek Yarımadası arası 1.4 kilometredir ve yaz aylarında isteyenler yüzerek de bu mesafeyi geçebilmektedir. Adanın toplam yüzölçümü ise 500 km² civarındadır.

Neden gitmeliyim? Susam Adası’na gelen ziyaretçiler adada üretilen muhteşem şarapların tadına bakabilmekte ve satın alabilmektedir. Bunun yanı sıra kendine münhasır balık restoranlarında balık yiyerek gün batımını seyretmek de mümkündür. Dilerseniz burada yürüyüş yaparak stres de atabilirsiniz.

– Turistik Yerler

46. Kirazlı Köyü

kirazlı köyü

Burası neresi? 15. yüzyıldan bu yana Ege’nin önemli yerleşim yerlerinden biri olarak kullanılan Kirazlı Köyü, Ege köy yaşamını yakından gözlemlemek isteyen ziyaretçiler için mükemmel destinasyonlardan biridir. Köyün ismi ise bölgede çokça bulunan kiraz ağaçlarından dolayı “Kirazlı” olarak konmuştur. Daha öncesinde ise “Küplüce” olarak adlandırılmaktaydı.

Kuşadası’ndan yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kirazlı Köyü, çok verimli tarım arazilerine sahiptir ve bu özelliği ile 2004 senesinde ekolojik tarım bölgesi ilan edilerek organik ürünlerin profesyonel bir şekilde yetiştirildiği bir yer haline gelmiştir.

Neden gitmeliyim? Ziyaretini Haziran ayına denk getirenler için Kiraz Festivali’ne katılma imkanı sunan Kirazlı Köyü’ne geldiğinizde organik ürünlerin tadına bakabilir, yöre halkının el emeği ile ortaya çıkardığı birbirinden güzel hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz. Dileyen misafirler burada yöresel tatları deneyebilir ve köy kahvaltısı da yapabilir. Konaklamak isteyenler için Kirazlı Köyü, butik konaklama seçenekleri de sunmaktadır.

47. Şirince

şirince

Burası Neresi? İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü’nü Ege’nin en güzel 5 köyü arasında sayabiliriz. Kuşadası’na yakınlığı ile buraya gelenlerin günübirlik olarak ziyaret ettiği otantik dokusuyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Harika sokaklarından, el yapımı şaraplarına her şeyiyle mükemmel bir köy… Siz de sakinliği ve huzuru bulabileceğiniz Şirince’yi listenize dahil edebilirsiniz. Kuşadası ile arasında yalnızca 26 kilometre bulunan Şirince’ye ortalama 35 dakikada ulaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! Şirince’ye yolunuz düşerse; Aziz John Baptist Kilisesi, Nesin Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi ve Saint Dimitrios Kilisesi’ni mutlaka görmelisiniz! Ayrıca Şirince’nin meşhur şaraplarını tadına bakabileceğiniz ve eğer beğenirseniz satın alabileceğiniz birçok nokta köyde mevcut.

48. Pamukkale Travertenleri

pamukkale

Burası Neresi? Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş 18 doğa harikasından biri olan Pamukkale Travertenleri, Denizli’nin en kalabalık ilçesi olan, aynı isimli Pamukkale ilçesinde, şehir merkezinin 20 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Kuşadası’na yakın bir lokasyonda, 192 kilometre mesafede yer alan Pamukkale’ye ortalama 2,5 saatte ulaşılabiliyor. Pamukkale Travertenleri ünü sınırları aşıp, dünyaya ulaşmış popüler bir turizm merkezi olarak, her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bölgede bulunan doğal termal su kaynağının etkisiyle çökme sonucu oluşan travertenlerin uzunluğu 3 kilometre olup; yükseklikleri 50 metre civarında seyrediyor.

Pamukkale Travertenleri, Kadı Deresi yakınındaki Domuzçukuru adlı alandan başlayıp, kuzeydeki Nekropol’ün son mezarının yanındaki Çaltık Deresine kadar uzanan geniş bir alana yayılıyor. Bölgede en az 17 farklı sıcak su kaynağından beslenen travertenlerdeki suyun sıcaklığı 17 derece dolaylarında seyrediyor. Bu doğa harikasını özel kılan bir diğer özelliği ise romatizma, kalp rahatsızlıkları, sindirim, dolaşım, solunum ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmesi… Zira sadece şifa bulmak isteyen binlerce insan Pamukkale travertenlerine akın ediyor. Geçmişi çok çok eskilere dayanan Pamukkale travertenlerinin oluşumuyla ilgili yıllardır çeşitli hikayeler anlatılıyor.

Bir Hikaye:

Pamukkale’de, eski adıyla Hierapolis’te Endymion adlı, oldukça yakışıklı bir çoban yaşarmış. Ay Tanrıçası Selene’ye aşık olan Endymion, bugün travertenlerin olduğu bölgede sevgilisi Selene’ye kavuşmuş. Rivayet bu ya, kavuşmanın verdiği aşk sarhoşluğuyla işini gücünü bırakan, ineklerini sağmayı bile unutan Endymion, bir de bakmış ki ineklerden boşalan sütler, bugün ki bembeyaz travertenleri oluşturmuş. Bir diğer hikaye ise şöyle: Bir zamanlar Hierapolis’te çirkin mi çirkin bir Çoban kızı yaşarmış. Bu kız o kadar çirkinmiş ki aynalara bakamıyor, her gün bu yüzden ağlıyormuş.

Bir gün bu duruma daha fazla dayanamayacağını düşünen ve intihar etmeye karar veren Çoban kızı, -kendisini bugün travertenlerin bulunduğu bölge olan- Hierapolis’in sularına bırakmış. O sırada yoldan geçen atlı bir prens, suda boğulmak üzere olan Çoban kızını fark etmiş ve onu kurtarmış. Bu duruma çok öfkelenen Çoban kızı, prense kendisini kurtardığı için kızmış. Prens ise şöyle demiş: ‘‘Bu kadar güzel bir kızın neden kendisini öldürmek istediğini anlayamıyorum.’’  Bu cevap karşısında şaşkına dönen kız, sudaki yansımasına bakınca çok şaşırmış. Zira şifalı olan Hierapolis suları, Çoban kızını, dünyalar güzeli bir peri kızına dönüştürmüş.

Kaçırmayın! Pamukkale Travertenleri gezinizi tamamladıktan sonra Pamukkale’nin ve aynı zamanda Denizli’nin turistik yerlerini gezmeyi unutmayın. Mutlaka görmeniz gereken bu yerlerin başında: ‘‘Hierapolis Antik Kenti, Kleopatra Havuzu, Yeşildere Şelalesi, Laodikya Antik Kenti, Karahayıt Köyü, Kaklık Mağarası, Acıgöl Kuş Gözlem Yeri, Keloğlan Mağarası ve Güney Şelalesi ’’ geliyor. Bunun dışında Pamukkale’nin meşhur şaraplarının tadına bakıldığı ‘tadım turlarına’ katılabilir, beğendiğiniz şarapları satın alıp evinize götürebilirsiniz.

  • Adres: Merkez, 20190 Pamukkale/Denizli
  • Telefon: 444 6 893
  • Çalışma saatleri: (Yaz) 08.00-21.00 / (Kış) 09.00-17.00 *Pazartesi müze kısmı kapalı.
  • Yol tarifi al >

49. Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi

Burası Neresi? Listemizde Selçuk’ta bulunmasına rağmen Kuşadası’na oldukça yakın konumda bulunan bir diğer görülmesi gereken yer olan Meryem Ana Kilisesi, Hristiyan alemince oldukça kutsal kabul ediliyor. Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra Meryem Ana’nın bu evde yaşadığı rivayet edildiğinden, Hristiyanlar tarafından hac noktası olarak ziyaret ediliyor. Kuşadası ile arasında 26 kilometrelik bir mesafe bulunan Meryem Ana Kilisesi’ne ortalama 30-35 dakikada ulaşılabiliyor.

  • Adres: Atatürk Mevki Küme Evleri, 35922 Selçuk/İzmir
  • Çalışma saatleri: (Kış) 08.00–17.00 , (Yaz) 08.00 – 18.00
  • Yol tarifi al >

50. Doğanbey Köyü

Doğanbey Köyü

Burası Neresi? Dilek Yarımadası’nın güney ucunda konumlanan Doğanbey Köyü Aydın’ın Söke ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Türk ve Rum evleriyle donatılmış sokakları, eşsiz doğası, yemyeşil tabiatı ve mis gibi köy havasıyla Doğanbey Köy ile Kuşadası arasında yalnızca 53,2 kilometrelik bir mesafe bulunan Doğanbey’e ortalama 50 dakikalık, kısa bir yolculuk sonrası rahatlıkla ulaşılıyor. Doğanbey; Eski Doğanbey Köyü ve Yeni Doğanbey Köyü olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşuyor.

Özellikle Eski Doğanbey Köyü, eski adıyla Domatia, turistik açıdan daha popüler olduğu için doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Doğanbey Köyü’ndeki gezinize başlamadan evvel, köy tarihi ve önemli yerleri hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğiniz tanıtım merkezine uğramayı unutmayın!

Bunları biliyor muydunuz? Türkiye’de bir milli park içinde yer alan tek köy, Doğanbey Köyü’dür.

51. Sığacık

Sığacık

Burası Neresi? Sığacık, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir köydür. Ege denizi kıyısında, şirin mi şirin bir balıkçı köyü olan Sığacık, İzmir’in 53 kilometre güneybatısında yer alıyor. Kuşadası ile arasında yaklaşık 86 kilometrelik bir mesafe bulunan Sığacık’a ortalama 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Dolayısıyla Sığacık, Kuşadası’na yakın gezilecek yerler arasına girmeyi hak ediyor.

Neden Gitmeliyim? Küçük bir yarımada üzerinde yer alan Sığacık, şirin evlerle donatılmış sokakları, masmavi denizi, taptaze deniz ürünlerinin servis edildiği restoranları, kumsalları ve plajlarıyla Kuşadası’na yakın yerler listesine kesinlikle eklenmeyi hak ediyor. Sığacık’ta ” Sığacık Üretici Pazarı, Sığacık Kalesi, Kaleiçi sokakları, Teos Marina, Teos Antik Kenti, Değirmen ve Büyük Akkum Plajı” gibi gezip görülecek birçok yer bulunuyor. Sığacık’ı gezmek için ise iki-üç gün yeterli! Sığacık’a gitmişken meşhur ‘Babaanne Kurabiyesi’nin tadına mutlaka bakmalısınız!

*Gece Hayatı

52. Kuşadası Barlar Sokağı

Kuşadası Barlar Sokağı

Kuşadası’nın gece hayatı burada atıyor. Sizin için gün, hava karardıktan sonra başlıyorsa ya da keyifli bir günün ardından keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız eğlenebileceğiniz birçok mekanın bulunduğu Barlar Sokağı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ancak sakinlik sevenler için pek uydun değil, zira sokak boyunca her mekandan farklı müzik sesleri birbirine girdiğinden kendi sesinizi duymakta zorlanabiliyorsunuz.

Kuşadası, gece hayatı açısından oldukça renkli ve hareketli bir ortama sahip! Zira barlardan, publara, gece kulüplerinden, meyhanelere kadar her türden mekanın bulunduğu Kuşadası gece hayatını daha yakından tanımak için: Kuşadası Gece Hayatı | 12 Harika Mekan

*Alışveriş

Kuşadası’nda alışveriş yapmak için Kaleiçi Sokağı’nın mütevazi tezgahlarını ve butik mağazalarını, Marina’da yer alan mağaza ve dükkanları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde de ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Kuşadası’nın neyi meşhur, ne alınır diye merak ediyorsanız, hemen cevap verelim: Kuşadası’nın meşhur lezzetlerinden narenciye, turunç ve incir reçellerinden satın alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra yörede yaşayan hanımların yapıp, sattığı; kolye, yüzük, bilezik, küpe ve halhal gibi takılardan satın alabilir, ilçe ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Kuşadası’ndan bir hatıra istiyorsanız semt pazarlarında, butiklerde ve mağazalarda, magnet, biblo, kartpostal gibi hediyelik eşya çeşitlerini bir arada bulmak mümkün.

*Yapmadan Dönme

Kuşadası Tekne Turları

– Günübirlik Turlar

– Konaklamalı Turlar

– Tekne Turları

*Şehir içi Ulaşım

Kuşadası küçük bir yerleşim olduğu için şehir içi ulaşımda herhangi bir zorluk yaşanmıyor. Zira minibüslerle bile hemen her yere 15 dakikada ulaşılabiliyor. Şehir içi ulaşımda genel anlamda otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma vasıtaları kullanılıyor. Yöre halkı ise kendi ulaşımını genellikle hususi motosikletleriyle sağlıyor. Şehir içi minibüsleri 1 ile 10 arasında numaralandırılmış olduğu için kaç numarayla nereye gidilir çabucak öğreniliyor. Lakin en fazla kullanılan hat 2 ve 10 nolu minibüs hattı oluyor. Zira 2 ve 10 nolu minibüslerle şehir içinde hemen hemen her yere ulaşmak mümkün. Bunun dışında Kuşadası’ndaki turistik noktalara genellikle 5 numaralı minibüs hattıyla ulaşılıyor.

Turistler, Kuşadası’na gelmişken, genellikle, ilçenin hemen karşısında yer alan Samos (Sisam) Adası’nı görmeden dönmüyor. Eğer siz de bu şirin adayı yakından görmek isterseniz, yaz sezonu boyunca, haftanın yedi günü, sabah 09.00 sularında hareket eden feribotlara binebilirsiniz.

***Kuşadası Gezilecek Yerler listemiz burada sona eriyor. Kuşadası’yla ilgili daha fazla fikir sahibi olmak istiyorum diyorsanız, bizi takip etmeye devam edin!

***İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 05.04.2023 tarihinde güncellenmiştir. Kuşadası’nın görülmesi gereken yerleri hakkında hazırladığımız içeriğimiz hakkında duygu ve düşüncelerinizi bize yorum kısmından yazabilir, içeriğimizin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. 

“Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi | En Efsane 52 Yer” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin