Kudüs’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Yöresel Yemek

Tüm dinler için kutsal sayılan Kudüs’ün yöresel yemeklerini inceledik..

‘’  Kudüs’te Ne Yenir, Ne İçilir?  ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Shakshuka

Shakshuka

Kudüs’te sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan shakshuka, aslında Türkiyede bildiğimiz adıyla menemen diyebiliriz. Ülkemizdeki yapılışından farklı olarak shakshukanın içerisine lor peyniri serpiliyor.

2- Challah

Challah

Birçok Avrupa ülkesinde de benzer şekilleri bulunana bu ekmek türü, yapımı ve tadıyla Kudüs’e özeldir. Bazen sadece bazense çikolatalı şekilleri yapılan challah ekmeğinin tadı oldukça lezzetli.

3- Kibbeh

Kibbeh

Bizdeki içli köfteye çok benzeyen Kudüs’ün ünlü lezzetlerinden kibbeh, yenibahar ve daha pek çok baharatla harmanlanmış kuzu etinden hazırlanan bir iç harçla pişiriliyor. Dışı tamamı ile bulgurla kaplı bu lezzet, öğle yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelmiş diyebiliriz. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Jachnun

Jachnun

Özel yapımıyla dikkat çeken jachnun, puf puf bir böreğin domates sosu ve limon parçalarıyla birlikte servis edilmesinden oluşuyor. Tercih ettiğinizi her öğünde tüketebileceğiniz lezzetli böreği denemenizi öneriyoruz.

5- Hummus Kawarma

Hummus Kawarma

Kıyılmış kuzu etlerinin humusa eklenerek yapıldığı bu tarif, salata veya pideyle servis edilmektedir. Lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek bu tadı şık bir akşam yemeği için tercih edebilirsiniz.

6- Mansaf

Mansaf

Kudüs’ün yöresel tatlarından bir diğeri de mansaf adını verdikleri bu lezzetli yemek… Koyun etinin çeşitli soslar ve badem ile harmanlanmasından oluşan bu lezzet bombasının en önemli özelliği el ile yeniyor olması. Türkiye’de Antakya mutfağında da yer alan bu yemek, Kudüs’te pek çok lokantada ulaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

7- Falafel

Falafel

Orta Doğu’nun birçok ülkesinde yapılan falafel,nohut ve baklagillerin karışımından yapılan bir köftedir. Baharatlarla harmanlanarak yapılan bu köftenin tadı oldukça lezzetli.

8- Kanafeh

Kanafeh

Yemeklerin sonrasında canınız tatlı çekiyorsa deneyebileceğiniz tatlardan biri kanafehtir. Hatay bölgesinin meşhur tatlısı olan künefe, Kudüs’te kanafeh olarak karşımıza çıkıyor. İki ülkede de deneyip farklı karşılaştırmanızı öneriyoruz. 🙂

9- Pomegranate Juice

Pomegranate Juice

Ülkede sıklıkla içilen bir içecek olan nar suyu, sağlıklı ve ferahlatıcı bir lezzet. Kış aylarının vazgeçilmezi olan nar suyunu şehrin birçok noktasında bulabilirsiniz.

10- Kakule Kahvesi

Kakule Kahvesi

Kudüs’te kahve dendiğinde akla genellikle Türk ve Arap kahvesi gelmektedir.  Kudüslüler kahveyi en az bizim kadar seviyor ve günün hemen her saati tüketmekten keyif alıyor diyebiliriz. Türk kahvesinden farkı ise kakule adını verdikleri baharatlarla aromalandırılması ve çoğunlukla şekersiz tüketilmesidir.

*Kudüs gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kudüs’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin