Küba’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Yöresel Yemek

Latin Amerika’nın renkli ve eğlenceli ülkesi Küba’nın lezzetli yemeklerini sizler için derledik.

” Küba’da Ne Yenir? Ne İçilir?  yazımızı inceleyerek, ülkenin birbirinden enfes tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Arroz Con Pollo

Arroz Con Pollo

Küba’da ve Latin Amerika’da sıklıkla tüketilen bir lezzet olan arroz con pollo, klasikleşmiş yemeklerden biridir. Şehri dolaşırken acıktığınız anda yiyebileceğiniz yemek tavuk, pirinç ve baharat karışımından oluşuyor.

2- Shrimps in Coconut Sauce

Shrimps in Coconut Sauce

Bir ada ülkesi olan Küba’da kuşkusuz en çok tercih edilen yiyeceklerden biride deniz mahsulleridir. Birçok yemekte kullanılan karideslerin en lezzetli haliyse Hindistan cevizi sosuyla yapılan yemeğidir. Deniz kıyısındaki restoranlara uğrayarak bu yemeği denemelisiniz.

3- Ajiaco

Ajiaco

Ajico; Kolombiya, Peru, Küba gibi ülkelerin vazgeçilmez yemeklerindendir. İçerisinde patates, avokado, mısır, tavuk ve çeşitli baharatların bulunduğu bu yemek hafif ve sağlıklı olmasıyla ön plana çıkıyor.

4- Croquetas

Croquetas

Anavatanı İspanya olan bu lezzetli atıştırmalıklar Küba’nın en sevilen tatlarından biridir. Karidesli, sebzeli ve peynirli farklı çeşitleri bulunana bu minik lezzet topları damaklarınızı şenlendirecek.

5- Tamal en Cazuela

Tamal en Cazuela

Mısır unu, domuz eti ve çeşitli baharatların birleştiği bu yemek geleneksel usullerle yapılan yemeklerden biridir. Bu lezzetli tadın içerisinde domuz eti olduğunu unutmamalısınız.

6- Yuca Fingers

Yuca Fingers

Yuca isimli bir bitkinin patates şeklinde kızartılarak sosla birlikte servis edildiği bu yemek, genel olarak Küba genelinde çok yaygındır. Ana yemekten daha ok alkollü içeceklerle birlikte tüketilmektedir.

7- Medianoche

Medianoche

Ünü Küba’dan çıkıp tüm dünyaya yayılmış olan medianoche sandviç büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Bu sandviç içerisinde; İsviçre peyniri, hardallı, jambon, tatlı turşu ve domuz rostosu bulunuyor. Oldukça yağlı olan bu hamburgeri yerken bir kez daha düşünmelisiniz.

8- Ropa Vieja

Ropa Vieja

Biftek etlerinin; Meksika biberi, yeşil zeytin, soğan ve baharatlarla birlikte kavrulduğu bu yemek pirinç pilavıyla birlikte servis ediliyor. Oldukça lezzetli olan ropa vieja geleneksel tatlardan biridir.

9- Churros

Churros

Tadını anlatmaya bizim kelimelerimiz yetmiyor.. Küba’ya gittiğinizde sokak tezgahtarlarından restoranlara kadar birçok noktada bulabileceğiniz churrosu denemezseniz üzülürsünüz.

10- Flan

Flan

İspanya’ya özgü bir tatlı olan flan, ülkemizde krem karamel olarak biliniyor. Özellikle Havana’da çok sevilerek tüketilen bu tatlıyı denemelisiniz.

11- Cubata

Cubata

Deniz, kum ve Cubata! Cubata, Küba’da yaz kış demeden tüketilen favori içkilerden biridir. Koyu rom ve kolayla oluşturulan bu içeceğin farklı aroması sizi şaşırtabilir.

*Küba’da gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Küba’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin