Kuala Lumpur’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Yemekler

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Kuala Lumpur’da Ne Yenir, Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Kaya Toast

Kaya Toast

Malezya’da sabah atıştırmalıkları için tercih edebileceğiniz kaya toast oldukça sevilen lezzetlerden biridir.

2- Mee Goreng Mamak

Mee Goreng Mamak

Kızartılmış eriştelerden yapılan mee goreng mamak, şehrin en sevilen lezzetlerinden biridir. Karideslerle birleştiğinde ortaya muhteşem bir tat çıkan mee goreng mamak, hafif ve doyurucu olmasıyla da tercih ediliyor.

3- Rendang

Rendang

Malezya ve Endonezya’nın meşhur lezzetlerinden biri olan rendang oldukça lezzetli bir Asya yemeğidir. Müslüman olan ülkende domuz eti ve ürünleri kullanılmadığı için rahatlıkla tüketebilirsiniz.

4- Nasi Kerabu

Nasi Kerabu

Nasi kerabu yemeğinde dikkatinizi ilk çeken mavi renkli pirinçler oluyor. Rengini pişirilmesinde kullanılan bir çiçekten alan bu pirinçler aynı zamanda oldukça lezzetli. Yanında tavuk butu,fasulye,yumurta ve krakerle birlikte sunulan bu yemeği kesinlikle denemelisiniz.

5- Laksa

Laksa

Kuala Lumpur’da yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri olan laksa, eriştelerin baharatlar ve yumurtayla birlikte pişirilmesinden oluşuyor. Karides, balık ve tavuk üçlüsünden istediğinizi ekleterek tüketebileceğiniz bu çorba oldukça doyurucu.

6- Roti John

Roti John

Omlet sandviç olarak bilinene roti John, Malezya’nın en popüler tatlarından biridir. İster sabah kahvaltıları için isterseniz de ara öğünlerde tercih edebileceğiniz bu sandviçi denemenizi öneriyoruz.

7- Ikan Bakar

Ikan Bakar 

Izgara balık olarak bilinene ıkan bakar, lezzetli tatlı su balıklarının kızartılmasıyla oluşuyor. Ada ülkesi olmasının faydalarını yemeklerine de taşıyan Malezya halkı, bu balıkları soya sosuna batırarak yemeyi çok seviyor.

8- Ais Kacang

Ais Kacang
SONY DSC

Malezya sıcaklarında serinlemek isterseniz deneyebileceğiniz lezzetlerden biri ais kacang’dır. Tıraşlanmış buzun aromalı meyvelerle tatlandırıldığı bu buzlu tatlı, Malezya’da oldukça sevilen sokak lezzetlerinden biridir.

9- Air Bandung Juice

Air Bandung Juice

Kuala Lumpurun popüler içeceklerinden olan bandung juice, buharlaştırılmış süt ve gül şurubuyla yapılmaktadır. Pembe rengiyle dikkat çeken bu içeceğin tadına bakmanızı öneriyoruz. 🙂

*Kuala Lumpur gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Kuala Lumpur’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin