Krasnoyarsk’da Gezilecek 14 Yer | Detaylı Anlatım

Krasnoyarsk, bağlı bulunduğu krayının (eyalet gibi) idari merkezi merkezidir. Aynı zamanda Sibirya idari bölgesinin de en büyük üçüncü kentidir.

1628’de Rus sınırına kale olarak inşa edilen şehrin temelleri günümüze kadar standart bir gelişim göstererek gelmiş. Demir yolu ve kara yolu hattı genişletilerek üretim tesislerinin yolu açıldı. Hareketli ekonomi sayesinde de birçok eser buraya getirildi veya burada inşa edildi. Şimdi Krasnoyarsk gezilecek yerler hakkında ipuçları bulabileceğiniz listemize geçelim.

#1 Krasnoyarsk Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Stolby Yaşam Alanı

Stolby

Rusya’nın en çok ziyaret edilen milli parkıdır. Hafifçe eğimli orman ve dağların heybeti herkesin ilgisini çekebilecek düzeyde. Bu doğal alan geziler için çeşitli parçalara ayrılmış. Kayak merkezinde kayak yapıp, orman içinde keşfe çıkabilirsiniz.

Eskiden olduğu gibi kaybolma gibi korkunuz olmasın. İlla ki çevrenizde bir topluluğa denk geleceksiniz. Zararlı haşerelere karşı önlem almayı da unutmayın.

2- Ploshchad Mira

Ploshchad Mira

Orjinal komünist dönem sergilerinin unsurlarını en kaliteli çağdaş sanat ve fotoğraflarla birleştiren müzedir. Eklektik sanat merkezi olarak tarif edenler de oluyor. Sanatın çarpıcı yanını bu müzede çıplak gözle görebilirsiniz.

Ploshchad Mira, 2018 ve 2020 yıllarında düzenlenecek olan Krasnoyarsk Sanat Bienali’nin mekânı seçildi. Modern gerekliliklerle donatılan müzede kitap okuyup çay içebilir, dergi okuyabilir ve sanat hakkında yorumlarda bulunabilirsiniz.

3- Regional Museum

krasnoyarsk regional museum

Sibirya’nın en iyi müzelerindendir. Bir Kazak araştırmacının gemisine yerleştirilen şaşırtıcı derecede iyi sergilenen eserler var. Örneğin, Tunguska patlamasının ele alındığı nadir sergilerden biridir.

4- Edebiyat Müzesi

krasnoyarsk literature museum

Kalem kılıçtan keskindir diye boşuna dememişler. Restorasyondan sonra daha da ilgi gören müze, yazarlara ilham kaynağı oluyor. Agafya Lykova’ya ithaf edilen eserler önemlidir.

5- Devrim Meydanı

krasnoyarsk revolution square

Kentin geniş merkezi meydanında Sovyet dönemi mimari klasiklerini teker teker görüyorsunuz. Boş vakit geçirmek isteyenler genelde bu meydana gelip, gelişigüzel şekilde dolanıyor. Meydandan çıkan ara yollara girerek farklı bölgelere çıkabilirsiniz.

6- Paraskeva Pyatnitsa Şapeli

paraskeva pyatnitsa chapel

Krasnoyarsk’ın manzarası için küçük şapelin bulunduğu Karaulnaya Tepesi’ne çıkmalısınız. 1855 yılında Konstantin Thon’un tasarladığı yapı, şehrin sahip çıktığı dini yerlerin başında geliyor.

7- Surikov Sanat Müzesi

Surikov Art Museum

19. yüzyıl sanatçısı Ivan Surikov’un ve çağdaşlarının çalışmaları bu müzede yerini almış.

8- SV Nikolai

SV Nikolai

Ploshchad Mira Sanat Merkezi’nin altında demirleyen gemi, Vladimir Lenin’in 1897’de Shushenskoe’ye ve ardından Yenisey’e sürülmesine araç olarak gemidir.

9- Yenisey Irmağı

yenisei river

Dünyanın en uzun akarsuları arasında gösterilir. Kıyılarında yürüyüşe çıkıp temiz hava alabilir ve balık tutmaya elverişli noktalarda şansınızı deneyebilirsiniz.

10- Rovey Ruchey Hayvanat Bahçesi

rovey ruchey zoo

Zürafalar, geyikler, kuşlar… Vahşi yaşamın birçok türü hayvanat bahçesinde iyi koşullarda yaşamını devam ettiriyor. Geziniz sırasında yanınızda çocuk varsa burada sıkılmayacaktır.

11- Beyaz At Heykeli

Beyaz At Heykeli

Nehrin üzerine yerleştirilen heykeli, kıyıda yaptığınız yürüyüş sırasında çok geçmeden fark edeceksiniz. İyi bir fotoğrafçılığınız varsa unutulmaz kareler yakalama fırsatını kaçırmayın.

12- Transfiguration Katedrali

Transfiguration Katedrali

Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere son derece farklı bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Narin bir yapısı olduğu aşikar. Bu yüzden dikkatlice korunmalı. Günümüzde aktif olarak kullanılan katedral, ayin zamanların dolup taşıyor.

13- Krasnoyarsk Big-Ben

Krasnoyarsk Big-Ben

Londra’daki ünlü saat kulesinin benzeriyle Krasnoyarsk’ta karşılaşmanız mümkün. Orjinal kule kadar büyük ve estetik bir şey beklemeyin…

14- Kutsal Üçlü Katedrali

krasnoyarsk holy trinity cathedral

Ülkenin birçok noktasında bu isimle katedral var. Biri de Krasnoyark sınırlarında bulunuyor. Katedralin içindeki işlemeler ve detaylar insanı merak ettiriyor.

*Krasnoyarsk gezilecek yerler size ve sevdiklerinize keyifli anlar vadeden güzel bir şehir. Tarihin farklı kollarına uzanan çeşitli müzeleri ve anıtları olması ziyaret edeceğiniz noktaları monotonlaştırmıyor. Aksine her defasında daha da merak ediyorsunuz. Krasnoyarsk’a cep yakmayan uçuşlar ararsanız sitemiz üzerinden sorgulamalar yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin